Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Öncelikler hepinize Merhaba arkadaşlar,

Şu 3 bisiklet arasında kaldım.

Salcano NG555
Kron XC1000
Bianchi Aspid 49 (Marka dolayısıyla pek önerilmiyor sanırım)

Veya bunlar dışında ne alınabilir?

Teşekkürler :harika:

Scudo
Arkadaşlar ben 2.el bir Bianchi CSA 924 almayı düşünüyorum 29 jant var 24 vites acera set hidrolik disk fren br-m355 disk var özle üretim olduğu söyleniyor
Sizce

Antalya'dan Mersin'e gitmeyi düşünüyorum. 2000tl bütçem var 500tl ekipman alacağım. Aklımdan Salcano City Life 20v almak geçiyor beni idare eder bence geri kalan parayı koyarim bir köşeye bir müddet sonra Salcano satıp yol bisikletine geçerim sizce ne yapmaliyim?

Temiz 2. Elde olur 0 da 1500_2400 arasi yol bisikleti uzun mesafeler gitmeyi planliyorum 6_7 yildir bisikket suruyorum amatör olarak maleseef hep dagdi veya sehirdi işin kıssası tecrübem var sınav lar nedeniyoe 1 yil bisiklet piyasasindan uzak kaldim ne mantikli degil bilmiyorum, tüm donanim bilgim ucup gitmiş önerdiği niz bisikletin nedenide yazarsaniz ve donanim hakkinda el verdiği kadar bkgi verirseniz cok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

Kron tx 450 27 vites Bisiklet ile
Bianchi aspid 26 bisiklet takas etsem sence nasıl olur ?
Elimde bianchi var

İyi geceler hayırlı bayramlar, 2000-2500 e ikinci el veya sıfır yol bisikleti ne önerebilirsiniz acaba

Selamun aleyküm beyler.Ben şimdi bisiklet almak istiyorum dağda sürmek istiyorum ama sürekli dağa çıkma şansım yok çoğunlukla şehirde süreceğim.Bu yüzden şehir bisikleti almam daha mı uygun olur acaba?
Birde mesela 400 tl'lik bisikletle 1500 tl'lik bisiklet arasında hız farkı sadece kg'dan dolayı mı olur?Yoksa fiyat onu uçurur mu :D

Merhaba,

Kocamustafapaşa'da yaşıyorum. Şişhane'deki işime gidip gelirken kullanabileceğim, tatillerde de yanımda taşıyabileceğim bir katlanır bisiklet almak istiyorum.

Şişhane yokuşu malumunuz... O dik yokuşta iyi bir performans gösterebilecek katlanır bisiklet var mı acaba?

Paraya kıyıp elektrikli katlanır bisikletlerden mi almalıyım? Onların yokuş performansı daha mı iyidir?

Vites sayısı mı yoksa teker büyüklüğü mü bisiklet performansını ( yokuş açısından) etkiler?

Tam bir bisiklet cahiliyim ama büyük nir hevesim var. Jant, gidon gibi terim kelimeler kullanmadan tavsiye verebilirseniz çok memnun kalırım. :)

Şimdiden teşekkür ederim.

merhaba herkese, iyi bayramlar, umarım güzel bir bayram geçiriyorsunuzdur.
kendimden bahsetmek istiyorum çünkü forumda yeniyim, bisiklete ben bu yıl başladım, öncesinde ailem fırsat vermedi , bütçem tutmadı bir şekilde alamadım.
elime geçen bisiklet 8-9 yıl önce maşhur olan çelik çift amorsitörlü bisikletlerdendi. iyi ki almışım çünkü birçok acemiliğimi onun üstünde atıyorum, orasını burasını kurcalıyıp öğreniyorum.
ama bir yerde aleminyum kadro bir bisiklet kullanma şansım oldu , öf diyorum anlıyorsunuzdur. uçuyorum, hafif filan, sağlam da.
önceden araştırmıştım ama deneyimlemek apayrı anladım ki bu bisiklet sevdası ile iyi bir şeye geçmek lazım.

giriş seviyesi, profosyenel filan diye birçok muhabbet dönüyor vites grupları olsun gerek fren grubu olsun.
ben söyliyeyim ihtiyaçlarımı siz benim derdimi anlarsınız.

şu; şehirde kullanacam ama bizim buralar çukurlu , kaldırımlar, tümsekler falan derken ön amorsitör şart.
disk fren veya hidrolik frene baktım da yani şehir içinde pek de işime yarayacağını sanmıyorum normal kaliteli V fren benim için yeterli.
vites olarak çevirmeli kullanıyorum ama bir tık üstü camlılar var veya şu üstten alttan basmalı vitesler sanırsam daha iyi olacak benim için.
tek çark kullananlar var ben onu beceremem sanırsam.
çift katlı aleminyum jant işimi görür galiba.
başka size yardımcı olabileceğim eğer renk olarak düşünürseniz koyu renklere ağırlık veriyorum.
aksesuar olarak kaskım yok bir de eldiven. onun dışında çoğu şeyi biliyorum.

boyum 1.82 m, kilom 90-95 emin değilim. kadro olarak L kadro bana gidiyor dediler bir de 27.5 jant, biraz yüksek geliyor ama alışırım sanırsam.
bu kadar ben dediğim gibi çok bir şey bilmiyorum ama rahat sürebileceğim mutlu olacağım ve en önemlisi kaliteli sağlam bisiklet arıyorum.
bir kusurum olduysa lütfen belirtin , forum ortamlarına çok da alışık değilim tecrübem çok yoktur, affola.128963 dosyayı görüntüle

merhaba arkadaslar yaş 21 oldu ama hala kendime ait bir bisikletim olmadi. Herneyse 1 haftadir arastirma yapiyorum, sadece kiralayıp binmek disinda pek bir bilgim yok yardimlariniza ihtiyacim var. Bütcem 900 tl ikinci el almayi dusunuyorum, ankaradayim, tur bisikleti olucak, nasil bir eleme yapabilirim o konuda bile yardimci olsaniz yeterli olabilir ya da fiyata gore model soylerseniz iyi olur

Öncelikle iyi bayramlar
Haftalardır deli gibi araştırma yapıyorum hangi bisiklete karar verdiysem kesin bi dille kötüleyen binlerce yorum okuyorum burda size sormaya karar verdim
1100 lira bütçeye
Hidrolik disk fren, kitlenebilir maşa,mtb bisiklet arıyorum

Beyler İstanbul'da yaşayan fit bir gencim fitness türevi sporlardan sıkıldım haz alamadım ve bisiklet ile hızlı ve rahatça gezmek istiyorum. Bütçem 425 lira ilk olarak bisiklet sonra kask vb alıcam kendi kullandığınız bütçeme uygun şekilde bisiklet marka model önerileriniz nelerdir? günlük 20 km yol yapmayı düşünüyorum

Up

Merhaba;

Yeni başlangıç için Kron XC100 serisi almayı düşünüyorum,ordan burdan araştırdığım kadarıyla böyle bir seçim yaptım özellikle de bütçeme göre.(800-1000TL) bisiklete dair pek bi bilgim yok açıkçası. Sizden gelicek olan bilgi,önerileri bekliyorum..

Beyler İstanbul'da yaşayan fit bir gencim fitness türevi sporlardan sıkıldım haz alamadım ve bisiklet ile hızlı ve rahatça gezmek istiyorum. Bütçem 425 lira ilk olarak bisiklet sonra kask vb alıcam kendi kullandığınız bütçeme uygun şekilde bisiklet marka model önerileriniz nelerdir? günlük 20 km yol yapmayı düşünüyorum. İstanbul içinde kullanıcam rotam büyük ihtimalle Fatihten başlayıp ortaköy bebek yada kadıköy moda sahil vb olacak. Bütçem fazla yok ama tavsiyeniz lazım hızlı birşeyler arıyorum

@alego bu bütçeye sıfır bir bisiklet alamazsın. Düzgün bir bisiklet alamazsın daha doğrusu. Ama 2.el seni günlük 20-30 km götürecek bisiklet bulabilirsin. ben biraz araştırayım bulursam link atarım. sizde bakın bulduklarını atın karşılaştıralım. :)

Merhaba, bu ay içerisinde Mtb almak istiyorum Giant Talon 3'de karar kılmıştım fakat daha sonradan 24 Vites olduğunu fark ettim. Bu konularda çok fazla bir bilgim yok. 24 ile 27 vites arasındaki fark nedir? Ayrıca 2-2200₺ arasında bisiklet önerileriniz nelerdir? Almışken güzel bişey almak istiyorum.

Arkadaşlar yeni bir bisiklet alıcam ama 3 marka arasında gidip geliyorum sizce hangisini almalıyım
* mosso
* carraro
* salcano

Arkadaşlar uygun fiyata şehir bisikleti bakıyorum. şu ikisi arasında kaldım. sizce aradaki fiyat farkı değer mi? Donanımdan pek anlamam, okula gidip gelirken sürmek için uzun ömürlü bir şey arıyorum. yardımcı olursanız çok sevirim şimdiden teşekkür ederim, saygılar.

(link)

(link)

Yeni model orta sekment mi eski model orta ustu sekment mi daha mantikli?

Merhaba 15 yaşındayım çift amörtisörlü mtb kullanıyorum bisikletim belderia kings.Bisiklet ağır geliyor ve vites sıkıntılı.Arkadaşlarımın bisikletlerinde ön bile kaldırıyorum onlarınki çok hafif geliyor ve gayet iyi hızda

700 tl lik hafif sadece ön amörtisörlü şehir bisikleti önerebilir misiniz?

Geri