@Sercan6790 Rica ederim. XC100 denen model bu sene çıkmış ama geçmiş senelerin XC150 si ile aynı özelliklere sahip. Ben çok araştırdım, genel olarak kullananlar memnun, tam bir f/p ürünü olarak görülüyor. Maşanın (ön amortisör) kalitesizliği konusunda epey yorum var fakat o fiyat aralığında daha iyisi zaten mümkün değil. XC100 veya 150 nin rakibi Salcano NG650'de de aynı maşa var. NG650 de güzel bisiklet bu arada yalnız satış sonrası servis anlamında Salcano için inanılmaz oranda şikayet var, bilemiyorum onca insanın bir bildiği vardır heralde. Ben XC100 almak üzereyken ağırlık takıntımdan dolayı karar değiştirip bütçeyi artırıp şehir bisikleti almaya karar verdim halen bakınıyorum.
Bu arada disk frenle ilgili naçizane tavsiyem, fazla yağmur çamurda kullanmayacaksan disk alma. Hidrolik ayrı bir olay tabi ama fiyatlar malum, bakımı sıkıntı. Disk fren çok yakışıklı gösteriyor bir bisikleti kabul, hatta eminim hepimiz çocukken disk frenli bisiklet kullanan abilere bakıp imrendik ama insan kullandıktan sonra anlıyor ki basit kullanım için fazlasıyla gereksiz. Ekstra ağırlık, ekstra bakım gereksinimi demek. Disk 1 mm yamulur, balatalara sürtme yapar bisikletten soğursun, ötme yapar yine soğursun vs. Binlerce dolarlık bisikletlere baktığın zaman çoğunun V frene sahip olduğunu göreceksin.
Bu arada disk frenle ilgili naçizane tavsiyem, fazla yağmur çamurda kullanmayacaksan disk alma. Hidrolik ayrı bir olay tabi ama fiyatlar malum, bakımı sıkıntı. Disk fren çok yakışıklı gösteriyor bir bisikleti kabul, hatta eminim hepimiz çocukken disk frenli bisiklet kullanan abilere bakıp imrendik ama insan kullandıktan sonra anlıyor ki basit kullanım için fazlasıyla gereksiz. Ekstra ağırlık, ekstra bakım gereksinimi demek. Disk 1 mm yamulur, balatalara sürtme yapar bisikletten soğursun, ötme yapar yine soğursun vs. Binlerce dolarlık bisikletlere baktığın zaman çoğunun V frene sahip olduğunu göreceksin.