Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@Sercan6790 Rica ederim. XC100 denen model bu sene çıkmış ama geçmiş senelerin XC150 si ile aynı özelliklere sahip. Ben çok araştırdım, genel olarak kullananlar memnun, tam bir f/p ürünü olarak görülüyor. Maşanın (ön amortisör) kalitesizliği konusunda epey yorum var fakat o fiyat aralığında daha iyisi zaten mümkün değil. XC100 veya 150 nin rakibi Salcano NG650'de de aynı maşa var. NG650 de güzel bisiklet bu arada yalnız satış sonrası servis anlamında Salcano için inanılmaz oranda şikayet var, bilemiyorum onca insanın bir bildiği vardır heralde. Ben XC100 almak üzereyken ağırlık takıntımdan dolayı karar değiştirip bütçeyi artırıp şehir bisikleti almaya karar verdim halen bakınıyorum.

Bu arada disk frenle ilgili naçizane tavsiyem, fazla yağmur çamurda kullanmayacaksan disk alma. Hidrolik ayrı bir olay tabi ama fiyatlar malum, bakımı sıkıntı. Disk fren çok yakışıklı gösteriyor bir bisikleti kabul, hatta eminim hepimiz çocukken disk frenli bisiklet kullanan abilere bakıp imrendik ama insan kullandıktan sonra anlıyor ki basit kullanım için fazlasıyla gereksiz. Ekstra ağırlık, ekstra bakım gereksinimi demek. Disk 1 mm yamulur, balatalara sürtme yapar bisikletten soğursun, ötme yapar yine soğursun vs. Binlerce dolarlık bisikletlere baktığın zaman çoğunun V frene sahip olduğunu göreceksin.

Scudo
@eyetouch xc 100 ü degerlendirecem hocam ama maşa konusunda çok mu kalitesiz acaba pişman olmak istemiyorum

@AlperArslan

Bu kadro bicimine Mixte deniyor, bu bicim kadrolari cok estetik buluyorum, kadinlar icin ideal ama erkeklerin de kullanmasinda sorun yok.
Bisiklet disarida kalmis, fazla paslanmis. Ninja adinda bisiklet markasi hic duymadim, Dogu Avrupa ya da Cin mali olabilir. Asil birsey degil masraf ederek restore etmeye degmez bence.
Pas cözücü ile nikelaj parcalar temizlenirse, bakkala cakkala gitmek icin iyi bir bisiklet olur, calinma derdi cok olmaz, olsa da cok dert olmaz. :D

Kadroyu boyamaya gerek yok, Rat look diye birsey var, bu sekilde yürür hale getirilirse cool bir bisiklet olur.

*
*
*

Gecen gün katlanir bisikleti sattim, yeri bos kaldi, bir arkadasim bana bu bisikleti teklif etti, alip almama konusunda kararsiz kaldim.
WP_20170526_19_05_19_Pro_LI.jpg

Yaptigim arastirmaya göre 1987 Model, giris seviyesi bir model, bisiklet hic yipranmamis, fiyati makul.

columbus /reynolds degil de HLE peugeot borularindan yapilmis, bu yüzden karar veremedim, columbus ya da reynolds olsaydi düsünmeden alirdim.
Var mi beni aydinlatabilecek bir arkadas?

Başka bir konuda bahsi geçilmiş fakat yönlendirilen konuya ulaşılamıyor

Rockrider 340 mı? - 700 TL

Kron XC 150 mi? - 739 TL

Nedenleriyle birlikte yazarsanız sevinirim :)

@Aloha
Markası Roadmaster Rajpura.Hindistan üretimi.Üzerindeki pası alıyorum yavaştan.Eski bisikletlerin bu şekilde kalmasını seviyorum üzerindeki yıllanmışlığı göstermesi bakımından.Henüz süremedim ancak sürüşünün keyif vereceğini umuyorum.Cevap için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Aloha
Merhaba

187 cm boyundayım. Dağ bisikleti alacağım 3-4 gün içinde ama kadro boyu jant vs. derken kafam karıştı. Bianchi ve Salcano öncelikli olmak üzere dağ bisikleti önerisi bekliyorum. Fiyat 750 TL ye kadar çıkarım.

Şimdiden teşekkürler :)

Herkese merhaba
Ben bir kaç hafatadır yol bisikleti arıyorum ve araştırınca bunları buldum. Sizce hangisi tercih etmeliyim? Başka öneriniz olursa diye bütçem 800 tl birde boyum 176.
Bisikletler:
corelli pierre 3.0
kron tx 100
corelli pierre 2,0
salcano city fun 70 v yada 60v (bu arada farkları neler?)

Piyasada 2017 hazır içinde sram x7 vites sistemi bulunan bir bisiklet varmı varsa link atarmısınız aradım aradım bulamadım toplama işine girmek istemiyoru. Şimdiden teşekkürler.

@MelikeK
  • brompton bayisi olarak istanbul kadikoyde bisikletgezgini var orada da modeller var oraya da bakabilirsiniz
  • m ile H modeli arasindaki fark sadece surus pozisyonu h modelde gidon daha yuksek oldugu icin daha dik oluyor. Ben Ikisini de denedim ve m model hem serhir icinde gezmek icin dik surus pozisyonuna izin verdigi ama biraz hiz istersem cok dik olmadigi icin daha cok hosuma gitti m aldim
  • vites olarak 3 degil 6 vitesi tavsiye ederim. ozellikle yokus cikarken cok faydali oluyor. Hatta bulabilirseniz -8% chainring istanbul icin daha iyi olur ben bulamadigimdan standart almak zorunda kaldim
  • Hafif olsun ve yerdeki sulardan ustumu islatmasin diye ben de L modelini tercih ettim ama bisikletin bazali 12kg ile agir oldugundan ozellikle metrobus-metro arasi gidip gelirken "shopping basket mode" dedikleri modda bisikleti onunde el arabasi gibi 4 teker ustunde surebilmek icin simdi arka bagaj da ekletecegim. Ama isterseniz bildigim kadariyla Camurluk cikarma yapabiliyorlar.
Baska sorulariniz olursa elimden geldigince cevap vermeye calisirim

sedona borla spor series mi yoksa carraro force 520 mi ? ikisi arasında kararsız kaldım sedona ön attırıcı altus arka attırıcı acera fiyatı 500 tl ikinci el - carraro ise attırıcılar taourney fiyatı 750 tl kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim.

@AlperArslan

Bravo cok dogru bir yaklasim, ben de bu sekilde onarilmasi taraftariyim, üzerindeki yillanmislik ya da baska deyisle patinayi muhafaza ederek. Mümkünse zimparalamadan. :harika:
Kolay gelsin.

Merhabalar ,
(link)

900'e alınır mı acaba ?
bir de yarış bisikletlerinde genelde boynuzlar aşağı doğru oluyor bunda niye böyle anlamadım.

not:kusura bakmayın biraz bisiklet cahilliğim var.

@brstrmn
FB flat bar - yani düz gidon demek. Yarış değil fitness diye geçiyor bu modeller genellikle. Yarış bisikletinin drop barı'na göre daha dik bir sürüş sağlıyor. (Şahsen performans veya uzun yol hedefleriniz yoksa flat barlı bisikletleri seçmenizi öneririm)

@BerkEvren en fazla uzun yolum florya-sirkeci/eminönü arası olur. Ya da florya-beylikdüzü gibi.

@brstrmn
Uzun yoldan kastım şehirler - ülkeler arası mesafelerdi. Ki Triban 500 de sizi bu mesafelere taşır. Gidon tercihi sürüş tarzıyla ilgili bir seçim.

@brstrmn
Şimdi biraz stalk yapıp eski mesajlarına baktım :) Bence senin taleplerini karşılayacak bir bisiklet 500 FB. Amacın yarış / arazi / tur değil. Şehir içinde ulaşım ve form tutmak. Bence gayet uygun bir bisiklet. Hele bulduğun fiyata çok daha öne çıkıyor.

@BerkEvren adam ile anlaştık 850 liraya alacağım. Acaba gidonu daha sonra değiştirebilir miyim ?

@brstrmn
Sonradan dropbar'a (Yarış) çevirmek bayaa masraflı bir işlem. Biraz daha almazsan ben alıcam bisikleti :)

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Sezer
@BerkEvren adam bana faturasını attı , 2017 Mart'ında almış aksesuarlar ile birlikte 1.000 lira , inanılır gibi değil. Eğer kışın böyle ucuzluyorsa şimdi bekleyip kışa doğru sıfırını hatta daha yüksek modelini alırım , yanılıyor muyum ? ( şu an 1.700 sıfır decathlon'da.)

Geri