Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@mehmet hacıömeroğlu 2016nın frenleri bir tık önde. Maşaların markaları ve çalışma mesafeleri farklı. 2017nin vites kolu 1tık önde. Lastik ve jantlar da farklı fakat benim anladığım bir konu değil o kısım. Maşaları biraz araştırıp ona göre karar verin.

Scudo
Merhaba arkadaşlar şehir bisikleti alıcam hangisini önerirsiniz kron tx 150 mi mosso legarda 1624 msm v mi? Mosso 13,6 kg , Kron un ağırlığını bilmiyorum ama sanki bir yerde 12 mi 13 mü ne diye okumuştum. Arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum ikisi de V fren. 1-2 kg ağırlıkta fazla fark olurmu mosso daha iyi diyorlar o yüzden mosso kafama daha çok yattı. İki bisikletin tasarımı da renkleri de çok güzel. Hangisini önerirsiniz? Aralarındaki tek fark Mosso kadrosunu ve maşasını kendi yapıyor Kron a göre daha kaliteli heralde ve jantlrı Mosso nun daha iyi diyorlar ve de Kron 2017 model, Mosso 2016 model. Sizce bu kadarlık fark için 200 TL fazla vermeye gerek var mı? Cevaplarınızı bekliyorum

Bu arada Kron Zoom maşa kullanıyor Mosso kendi ürettiği suntour kalitesinde bir maşa kullanıyor suntourla birebir diyebiliriz kısacası

Merhabalar, Kron XC 300 2017 almayı düşünüyorum. Bisikletçide 1.400 TL ye buldum. Sizce almalı mıyım veya bu fiyata daha iyi bir bisiklet alabilir miyim?

(Bu bisikleti kullananlar özelden de ulaşırsalar sevinirim)

1 KADRO
Kadro 7005 Alumınyum ve şekillendirilmiş boru teknolojisi.Sportif yapı.Hem v frene uyumlu hemde disk frene uyumlu kadro.Arka bagaj takma delikleri mevcut.3 kat parlak ve mat boya seçenekli. M bedende 2200 gr. 1.65m - 1,90m uzunluğundaki kullanıcılar için mevcut 3 numara.
2 MAŞA
Maşa / Süspansiyon MOZO - 120 mm kilitlenebilir ve sertlik ayarlanabilir maşa,Kron neo etiketli disk fren ve v fren uyumlu.
Yönlendirme kolaylığı sağlayan dayanıklı 1"1/8 aheadset gidon boğazı uyumlu
3 VİTES
24 vitesli
Vites sistemi ARKA VİTES: Shımano ALTUS 7 ve 8 li uyumlu
ÖN VİTES:Shımano tourney
VİTES KOL:Shimano Altus SLM310 3*8 alttan üstten otomatik model
4 AYNAKOL-RUBLE
Aynakol SHIMANO FCTY-50124*32*42 Diş ;
ARKA DİŞLİ:Shimano CSHG20 8 Lİ kaset ve index özellikli
5 FREN
ön ve arka Shimano BLM355 Hidrolik diskli fren sistemi
6 GİDON - BOĞAZ
Gidon: Alumınyum 65 cm uzunluğunda 31,8 mm çapıda Kron neo
Boğaz : Alumınyum 9 cm uzunluğunda 31,8 mm uyumlu 4 vidalı Kron neo
7 SELE-SELE BORUSU
Sele : Kron neo bisikletin rengine uyumlu rahat sele
Sele borusu : Alumınyum 35 cm uzunluğunda 31,8 mm çapında Kron neo
8 JANT - GÖBEK
Alumınyum Kron neo etiketli 20mm çift kat 27,5 inç çapında 32 telli jantlar
Menjoin Taıwan rulmanlı Alumınyum göbek
9 LASTİK
Kron logolu zırhlı 27,5 inç çapında 2,10 inç genişliğindedir
10 PEDAL-AYAKÇAK
Pedal kenarları Alumınyum ortası plastik feimin marka , yan kısımlarındaki tırnaklar sayesinde ayaktan kaymayı önleyen sistem.
Alumınyum yükseklik ayarlı ortadan ayakçak.
11 AKSESUAR
Paket dahilinde bir aksesuar bulunmamaktadır , Magaza kampanyasında varsa birlikte gönderilir , Herhangi bir kampanya yoksa extradan satın alınabilir.
12 AĞIRLIK
Ağırlık M boyda 13,9 kg (pedalsız)

Fren Durumu:Hidrolik Disk Fren
Vites Durumu:24 Vites
Amörtisör Durumu:Ön Amörtisörlü
Jant Durumu:27,5'' Jant
Maşa Özelliği:Maşadan Kilitli Maşa

Merhaba Arkadaşlar,
Bisiklet seçimi konusunda desteğinize ihtiyacım var :) iki bisiklet arasında kaldım. Genel olarak şehirde ulaşım amaçlı kullanılacak. Arada 1-2 günlük turlarda düzenlemek istiyorum sizce hangisini tercih etmeliyim.
Tercih yapmak istediğim modeller Lapierre Shaper 200 ve Triban 520
lapierre-shaper-200.jpg
Lapieere özellikleri
KadroShaper Alüminyum 7005
ÇatalLapierre Shaper Karbon
Çatal YatağıCh9243 1″1/8″ Yarı Entegre
Orta YatakShimano Es300
AynakolShimano R453 50X39X30
Gidon BoğazıLapierre Ayarlı Tds-C217-8
Sele BorusuLapierre Sp-C208
GidonLapierre Al-110Pp
Ön VitesShimano Sora 3503
Arka VitesShimano Sora 3500 9 Vites
FrenLee Chi Rc459
Vites KollarıShimano Sora 3500 3X9 Vites
SeleSelle Royal Shadow Jelli
Teker SetiMach1 Cfx Jant – Shimano Claris Göbekler
Arka DişliShimano 3009 9 Vites 12-28T
LastiklerMichelin Dynamic Sport 700X28

taş çatlasın 1200 e kadar şehir tur bisikleti arıyorum.jant seti ve göbekler shimano ya da başka kaliteli bi marka olsun istiyorum noname olmasın.
onun dışında düz maşa istiyorum ancak çoğu bisiklet amortisörlü.
2.el düşünüyorum ankara eskişehir çankırı samsun gibi şehirlerde olabilir belki istanbulda
fiyat aralığı 450-900 ancak değecek bir bisiklet çıkarsa 1200 e kadar çıkabilirim.
önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba, 1.73 boy 65 kg sahibim. Kendime max 1000tl lik bi bisiklet almak istiyorum btwin rr500 27.5 baktım ama gönlüm salcano dan vazgeçmekten yana değil. Önerilerinizi bekliyorum

Merhaba , 7-8 yil once bisikletimi caldirana kadar sehirde surer dururdum. Simdi bir bisiklet alip arkadaşımla beraber 1-2 haftalık turlar yapalım diyoruz. Hem asfalt hem toprakta gidecegimiz ve butcemin de az olması dolayisiyla bu bisikleti buldum. Sizce nasil , isimi gorur mu?

(link)

Onun dışında , tura giderken yanımda bisiklet icin hangi malzemleri goturmem lazim? Bisiklete ayna vs taktirmak gerekir mi?

@Serim Original 520 turlar için ağır. Bianchi Touring 827, Carraro Sportive 327 gibi bisikletlere bakabilirsiniz.

Herkese merhaba arkadaşlar, gruba yeni oldum ve aktif olmaya çalışacağım.

2013 hazirandan bu yana aktif bisiklet kullanıcısıyım. 4 yıl önce aldığım Kron XC250 V firen 21V bisikletimi geçtiğimiz hafta sattım.

Bisikleti çoğunlukla şehir içinde, bazen doğa turlarında kullanıyorum. Yani performans veya dağdan iniş yapmıyorum.

1500-2000 lira bütçem ile yeni bir dağ bisikleti almayı düşünüyorum. Sedona 910 (2017) almaya karar verdim. Ama bir kaç arkadaşıma sorduğumda donanımın yetersiz olduğunu, 2x10 veya 3x10 almamı söylediler.

Ekteki fotoğrafta 910'un donanımı mecvut.

Sizin düşünceniz nedir, Sedona 910 mu yoksa max. 2000 TL'ye başka bir bisiklet mi almalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Dosyalar

• Sedona910.PNG
    Sedona910.PNG
    58 KB · Okunma: 11
merhaba arkadaslar yakın zamanda carraro sportive 225 almayı düşünüyorum ancak aynı modelin 2016 ve 2017 ürünleri arasındakı farklar hakkında detaylı bir bilgim yok bu konuda beni aydınlatabilecek varsa sevinirim.....

İyi günler arkadaşlar. Yeni uyeyim tanışma bölümünde kendimi tanıtım. Adim faruk önümüzdeki günlerde bisiklet alacağım. Kron tx300 almayı düşünüyorum v fren modeli pendik efor bisiklet 1000 TL 8 taksitle alacağım bu bisikleti tavsiye eder misiniz ? Ayni fiyatlarda 1200 tlye kadar ne onerirsiniz hybrid istiyorum sadece şehiriçi 30,40 km mesafelere kadar ve daha çok sahil yolunda surecegim. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden tesekkurler .

1 soru 2 cevap hangisini almalıyım arkadaşlar?
(link)
(link)

@MalatyalıND

sportive 327nin sıfırı yok artık piyasada mecbur 827 alacak :D

@BisikletUstası

Bende 1624V vardı. Zoom'un mekanik kilitli maşası vardı.Şu an suntour kullanıyorum ve suntour biraz daha iyi gibi ve istediğin pozisyonda kilitleyebiliyorsun (Hidrolik kilitleme olduğu için). Mekanikte maşanın en üstte olması lazım(Yani durman veya kendini geriye doğru atıp kilitliyorsun). TX 150 yerine 1624 ama benim önerim TX500V(Daya iyi jantlar, frenler, ayarlanabilir gidon, acera, rahat kodro) veya sabit maşalı bir bisikletler.

merhaba ben eskiden bisiklet kullanırdım şimdilerde yine başlamak istiyorum fakat marka model parça bilgim neredeyse sıfır bu yüzden bisiklet seçimim biraz zorlaştı ve yardımınıza başvurmak istiyorum bu konuda tecrübeliler, bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.Bisikleti genelde şehir içi kullanım için alacağım onun dışında turlara falan katılacağım kullanım amacım bu yönde.Ben kendimce hem bütçeme göre hem zevkime göre bir eleme yaptım geriye 5 model kaldı bu modellerden hangisini neden eçmem konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim:)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

şimdiden teşekkürler:)

arkadaşlar şu sıralar bisiklet alma niyetindeyim fakat kararsızım.. Almışken en iyi şekilde değerlendirebileceğim bir model almak istiyorum.. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlara sorum şu, şehir bisikleti ile dağ bisikleti arasında tekerlekleri haricinde farklar varmıdır. Yani dağ bisikletini tekerlekleri ince olması dışında üstüne binilince sürerken vs. başka farklılıkları varmıdır. mtb ye ince lastık takınca onu bir şehir bisikletinden daha iyi halemi getirir ?
Şuan Carraro sportive 227, sedona 320 şehir bisikletleri arasında kararsızım ancak birkaç yerde okudugum kadarıyla MTB ye ince lastik takmakıp kullanılıyormuş bu uygulama iyi bir seçim mi ? MTB olarak arasında kaldığım modeller şunlar,
BIANCHI NTH 7
910 Sedona
Carraro Bıg 929

@ayberkatakan95 dağ bisikletinde zor koşullarda sürme ön planda olduğu için vites ön dişlilerinin diş sayısı azdır, bu sebeple şehir/yol bisikletine nazaran yavaş ve bir kaç kilo ağırdır.

@kayrawlf benin esas odaklandıgım nokta oturuş ve tutuş konusu o konuda bir bilginiz varmı acaba yanı bir şehir bisikleti ile bir mtb arasında lastikten başka böyle üstüne binince hissedilir fark nedir ağırlık felanda önemli değil ergonomi olarak yanı

Geri