Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar bu iki bisiklet arasında kaldım fiyat olarakta bu..
Özellik olarak hangisini tercih etmeliyim..
İlk mtb bisikletim olacak..
Yardım ederseniz sevinirim.Tercih konusunda fikirlerinizi almak isterim.

Scudo
Arkadaşlar bu iki bisiklet arasında kaldım fiyat olarakta bu..
Özellik olarak hangisini tercih etmeliyim..
İlk mtb bisikletim olacak..
Yardım ederseniz sevinirim.Tercih konusunda fikirlerinizi almak isterim.

Merhaba arkadaşlar Sinop'ta ikamet etmekteyim. Şuan İstanbul'da okuyorum. Yazları Sinop'ta diğer aylarda İstanbul'da geçireceğim. Bisikleti otobüsle[ Sinop-İstanbul Seferi] taşımayı düşünüyorum. Bütçe olarak 2000 TL gözden çıkardım. İnternet'ten ve forumda okuduğum kadarıyla şehir bisikleti işimi görüyormuş .Accell bisikletin tarafından satın alınan markalar , Salcano veya Kron markalarından biri olacak. Şimdi alacağım bisikletin kadrosu daha mı önemli yoksa içerdiği donanım setleri mi ? Bir taraftan ghost markasının başlangıç modelleri 1800 den başlıyor. Diğer taraftan carraronun yüksek donanımlı modelleri 1800 den başlıyor. Sizce ne yapmalıyım ? Ve bisikleti aldıktan sonra yanına kesin olarak neler almalıyım ?

Değerli Abilerim Ve Kardeşlerim 18 yaşındayım bundan 10 yıl önce bissan bisiklet almıştı ailem velhasıl ben bu bisikleti 6 yıl yatırdım tozlanmış paslanmış halde kullanmaya başladım,baya sardı biara bu bisiklet gruplarından birine denk geldim 30-40 tane ard arda geziyorlar felan girdim aralarına ben daha 8 pedal çevirirken 3 pedalda sollayıp boşa alıp o halde ben pedal atarken bile yetişemediğim bisikletlere öyle hayran kaldım ki.. efenim en sonunda yazdım baktım sordum soruşturdum arkadaş velet öyle bir şey ki açılışı 800tl ile yaptım hacı bakıyosun okuyosun o rahat bu rahat şu rahat hadi aldın mı bir kere alacan iyisini al derken 3500e kadar yükselttim bütçeyi bundan fazla arttırmak istemiyorum amacım şehirler arası tur,gezi,günlük(çok sık kullanım)yapmaktır en son çare olarakta bu foruma kayıt olmayı tercih ettim deneyimleriniz,fikirleriniz ve önerilerinizi bekliyorum,iyi sürüşler ve iyi günler diliyorum
Trek 8.3 dual
IMG_2683.PNG KADRO:Alfa Gold Aliminyum,duo trap S uyumlu,bağaş ve çamurluk uyumlu
ÖN SÜSPANSİYON:SR Suntour NEX,Helezon yaylı,sertlik ayarlı,63 mm çalışma aralığı
TEKERLEKLER:Bontrager AT 750 Çift katlı jantlar
ÖN GÖBEK:Formula DC20 Alaşım
ARKA GÖBEK:Formula DC22 Alaşım
JANTLAR:Bontrager AT 75 çift katlı jantlar
LASTİKLER:Bontrager LT2, 700x38c
VİTES DEĞİŞTİRİCİLER:Shimano M360 8 vites
ÖN DEĞİŞTİRİCİ:Shimano Altus
ARKA DEĞİŞTİRİCİ:Shimano Acera M360
KRANK:FSA dyna, 48/38/28,zincir koruma
ORTA GÖBEK:Kapalı bilyalı kartuş sistem
KASET:Shimano HG31 , 11-32 8 vites
ZİNCİR:KMC Z7
SELE: Bontrager H1
SELE BORUSU:Bontrager SSR 2cıvata kafası,27.2mm,ofset 12mm
GİDON:Bontrager Riser, 25,4mm 30mm
GİDON BOĞAZI:Bontrager Alaşımlı 25,4 25mm derece
FURÇ:1-1/8 "dişsiz yarı entegre,yarı kartuş rulmanlar
Fren:Tektro Novela mekanik disk,160 mm rotor, Tektro alaşımlı ayarlı kollar
AĞIRLIK:"19" 13.73kg
IMG_2685.PNG 3143tl

IMG_2696.PNG

IMG_2697.PNG

Şİmdiden teşekkürler..

Herkese merhaba. Ben aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 1 haftadır bisikletleri araştırıyorum. Bütçem 1600 Tl civarında. Başlıkta da belirttiğim gibi iki bisiklet arasında kaldım. Donanım hakkında pek bilgim yok. Eğer şehir bisikleti alırsam aklım yol bisikletinde kalacak. Sitesinden donanımlarını okudum ama çok bilmediğim için hangisi daha kaliteli onu anlayamadım. Size asıl sormak istediğim hangi bisikletin daha kaliteli olduğu.

CARRARO SPORTİVE 225
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI-ENTEGRE
MAŞASUNTOUR NEX HLO 63mm MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTESSHIMANO ALTUS M310
ÖN VİTESSHIMANO TOURNEY TY510
KRANK TAKIMISHIMANO TY301 48X38X28
ARKA DİŞLİSHIMANO CSHG20 12-32T KASET
VİTES KOLUSHIMANO ALTUS M310 3X8
FRENSHIMANO M315 HİDROLİK DİSK
LASTİKCST 700X35C PATLAMAYA DİRENÇLİ REFLEKTÖRLÜ
JANTCARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELESELLE ROYAL
EK ÖZELLİKLERAYARLI GİDON BOĞAZI
FİYATI1.593 TL

CARRARO RACE 012
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE HYDROFORMED
MAŞAALÜMİNYUM 1.1/8″
ARKA VİTESSHIMANO A070
ÖN VİTESSHIMANO A070
KRANK TAKIMISHIMANO A070 50X34
ARKA DİŞLİSHIMANO TZ21 14-28T
VİTES KOLUSHIMANO A070 2X7
FRENALÜMİNYUM KUMPAS FREN
LASTİKCST 700X25C
JANTCARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELESELLE ROYAL
FİYAT1.602 TL

Bu fiyat civarında önerebileceğiniz daha güzel ve daha kaliteli bisikletler varsa lütfen bana bildiriniz.
Yanlış bir şey yaptıysam herkesten özür dilerim.

Baslikta da belirttigim gibi ilk bisikletimi alicam.Uzerinde 105 grup 5800 set var.2016 model sizce almalimiyim yada tavsiyeniz neler ?Fiyat olarak 3000tl diyor saticisi 2.el alicam.

(link)

(link)

(link)

Kadro sağlamlığına göre sorun çıkarmaz dediğiniz hangisidir acaba? Siz olsanız hangi tercihi yapardınız?

Herkese merhaba forumda yeniyim. Sizlerden bisiklet ile ilgili fikir almak istiyorum benim gibi bircok insan eminim konu acmistir ama bende kendimce bir bisiklette istediklerimi belirteyim yardimci olabilirseniz sevinirim.
Bisikleti kullanim amacim oncelikle ise gidis gelis ve aksamlari esimle sahil kesiminde gezintiye cikmak. Ama benim soyle bir sorunum var bisiklet surerken normal insanlardan daha cok yoruluyor gibiyim sanirim cok aliskin olmamamdan kaynaklaniyor sizin onerebiliceniz hafif hem yol hemde sehir bisikleti tarzinda ikisine uygun bisiklet markalari varmidir.
Butce 1300 civaridir

Arkadaslar sizce salcano ng 650mi almaliyim yoksa mosso wildfire 29 jant mtbmi ikisinin arasinda cok kararsizim yardimci olursaniz sevinirim

İlk bisikletim Salcano NG 450'ydi,6 ay geçmeden Mosso 2671TB Deore aldım.Arada dağlar kadar fark var.Tabi ki 2671 in donanımı NG 450 ye göre üst seviye ancak kadro kalitesi bakımından kesinlikle sağlam bir bisiklet.Yaklaşık 600 km yol yaptım,jant konusunda bir sıkıntı yaşamadım,lastikleri ise 1.75 lastiklerle değiştirdim.Mosso'dan yakınan kimseyi de görmedim,hep iyi tavsiyeler aldım.Tabi ki daha iyileri de var ama fiyat performans olarak gayet başarılı.

Edit: Mesaj silinebilir. Fikir değişikliğine gidip yol bisikletine yöneldim.

Değerli arkadaşlar katlanır bisikletler ile uzun turlara çıkmak istiyorum. En az 2-3 gün süre bilecek turlar. Gerekli tüm ekipmanları mı taşıyıp bizi yarı yolda bırakmayacak bir katlanır bisiklet arayışındayım. Dahon visc d18 gibi modeller bu turlar için uygun olduğunu gördüm ama ürünün gerek sıfırı gerekse temiz ikinci elini bulmak çok zor. Tern ' nin uzun turlar için bir iki modeli var onların fiyatı da 5000 tl ' nin üzerine çıkmakta. Bianchi folding 21v veya carrero flexi 121 gibi 21 vitesli katlanır bisikletler var ama bunlarla tura çıkılabilir mi bilmiyorum. Gerekli sağlamlığı gösterebilirler mi. Değerli görüş ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok memnun olurum.. Saygılarımla..

Arkadaşlar kron bisiklet rakiplerine göre neden ucuz acaba.

Merhaba Arkadaşlar,
Bisiklet seçimi konusunda desteğinize ihtiyacım var :) iki bisiklet arasında kaldım. Genel olarak şehirde ulaşım amaçlı kullanılacak. Arada 1-2 günlük turlarda düzenlemek istiyorum sizce hangisini tercih etmeliyim.
Tercih yapmak istediğim modeller Lapierre Shaper 200 ve Triban 520

Screenshot_2017-06-27-14-05-03.png
Screenshot_2017-06-27-14-05-17.png

image.jpeg image.jpeg image.jpeg mergaba arkadaşlar eski bianchi bisiskletim var bunu baştan yaratmak yenilemek istyorum yardımcı olanilirmisiniz modeli ölçüleri halkında bilgim yok 21 vites
Mat siyah diskli fren felan yenilemek istyorum bunu nerde yaptırabilirim veya kebdim nasl yapabilirim iyi bütçe ayırdım
Oyuzden hangi parçalaron yerine beler alabilirim

arkadaşlar merhaba ben yeni üye oldum foruma. bisiklet araştırırken bu foruma denk geldim. ben bursa'ya bağlı bir ilçe de devlet memuruyum. işe gidip gelmek, haftasonu gezmek için maksimum olarak 1300 tl'ye kadar bir bisiklet arıyorum. gözüme salcano'nun 3 modeli çarptı. hidrolik frene sahip olan bisikletler daha iyiymiş sanırım. ancak aralarında bazı farklar mevcut. üç model arasında hangisini almalıyım ya da sizin önereceğiniz bir model var mı?

(link) NG750 26 HD

(link) NG650 26 HD

(link) NG450 26 HD

@lifestyle 225 güzel bisiklet. Alternatifi var ama dağlar yok arada . Cr 12 yerine triban 500 çok daha iyi olacaktır.

@lifestyle eğer karar veremiyorsanız düz maşalı bisikletlere bakabilirsiniz. Onun dışında shimano'nun şehir bisikletleri modelleri en düşüğünden sırasıyla;

Tourney
Altus
Acera
Alivio
Deore....
Devamı var ama girmeyeceğim. Yol bisikletlerinin ise:

Tourney(A070)
Claris
Sora
Tiagra
105
Ultegra
Dura-ace
Diye sıralanabilir.

Carraro Sportive 225'i fiyatına göre yetersiz buluyorum. Aynı fiyata Mosso bakabilirsiniz. Ya da Salcano City Wind 40, Carraro Sportive 327, Bianchi Touring 827 gibi düz maşalı bisikletlere bakabilirsiniz.

@sonerekinci düz maşlaı şehir bisikletlerini tercih edebilirsiniz. Bianchi Touring 827 olabilir mesela (Acaba artık rumuzumu Her Gördüğüne Bianchi Touring 827 Öneren Adam mı yapsam:)) tam f/p ürünü.

• Beğen
Tepkiler: aziiiiz
arkadaşlar duzenli olarak bisikelt kullanmak istiyorum artık ama bisiklet bilgim sadece bisikelti sürebilmekten ibaret 1500 tl bütcem var evim yokuşlu bir bölgede . genelde şehir içi süreceğim sahil turlarına katılacagım ama ormanllık alanda toprak yolda da rahatça sürmek istiyıorum. Öncelikle dağ mı şehir tur mu ?
boyum 1.63 bütçem 1500 tl ne almalıyım ?

@Mustafa Zeybek öncelikle teşekkür ediyorum yorumlarından çok faydalandım. Forumdaki bütün mesajları okudum sayılır. Son olarak (link) bu bisiklette karar kıldım. İnternette genelde 2016 modeli var. 2017 modeli çok az sitede mevcut ve çok bilindik siteler değiller. Güvenli olarak hangi siteden almalıyım. Bir de 2016'nın avantajları nelerdir 2017'ye göre? Fiyatları neredeyse aynı görünüyor ama 2017 ile ilgili bilgiler çok sınırlı.

Geri