Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
3 yıl önce bir hevesle satın aldığım Salcano NG650'yi sattım. İstanbul içinde Zeytinburnu - Sarıyer Sahil şeridinde kullanmak üzere bir bisiklet bakıyorum.

Yol bisikleti ilk defa kullanacam. Kullanamazsam FB dönüştürebilirim. Triban 520 vardı aklıma ikinci el olarak yada indirim sezonlarını beklemeyi düşünüyordum.

Terra 2.0 görünce bilenlere danışmak istedim. Bu bisiklet hakkında ne düşünüyorsunuz?

(link)

Dosyalar

• 31088de596f4597acaedf32aab3ca871.jpg
    31088de596f4597acaedf32aab3ca871.jpg
    88,8 KB · Okunma: 10
  • Adsız.png
    Adsız.png
    55 KB · Okunma: 9
Herkese merhabalar,
Bisiklete ciddi anlamda 3 sene önce merak salmış biri olarak şimdilerde bir yol bisikleti alma derdine düştüm ve sizlerden fikir, yardım, tavsiye alma niyetiyle foruma kayıt olup ilk mesajımı paylaşıyorum. İlk başlarda dağ bisikleti alma niyetindeydim bisikleti kullanacağım parkurları düşünerek fakat sıkı bir yol yarışı takipçisi olarak zamanla yol bisikleti ilgimi fazlasıyla çekmeye başladı. Bisikletleri inceledikten, forumları ve yazıları da okuduktan sonra iyice niyetim yol bisikletine döndü ama bir yandan bisikleti kullanacağım parkurları(%80 yol-%20 arazi) ve Türkiye’nin yol şartlarını düşününce aklımda bir acaba kalırken hibrit bir tür olan cyclocross bisikletler ile karşılaştım ve işte bu dedim. Birkaç aydır ciddi anlamda bisiklet araştırıp bakıyorum ve en başta 1000-2000 tl arası olan bütçemi de araştırma yaptıkça daha iyisi daha güzeli o olsun bu olsun derken gözümü karartıp 3000-4000 tl arasına çıkardım. Şöyle bir durum var ki seçim yapmakta ve doğru bisikleti bulmakta ciddi anlamda zorlanıyorum o yüzden bu noktada sizlerin yardımına başvurmak istedim. Temel olarak birkaç soru üzerinden vereceğiniz cevaplar benim için yol gösterici olacak. Sorularımı madde madde ve aklımda olan tereddütlere cevap verecek şekilde aşağıda sıraladım, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Bisiklet ve ekipman bilgimin çok iyi düzeyde olmadığını dip not olarak belirtmek isterim.
1- Yol bisikleti ve Cyclocross bisikletler arasında performans açısından ciddi anlamda fark var mı? Hangi noktalarda cyclocross bisiklet dezavantajlı? Ulaşılabilecek max. Hız noktasında ekipman olarak eşit olan yol bisikleti ve cyclocross bisikletin ağırlık ve lastik boyutlarını değerlendirdiğinizde oluşan hız ve performans farkı ne düzeyde olur? Bu sorumda aklımı meşgul eden düşünce cyclocross bisiklet alırsam yol sürüşlerinde yol bisikletinin verdiği keyifi alır mıyım?
2- Yine 1. Soruya paralel olarak cyclocross bir bisiklete daha ince lastik (belki bir yol bisikleti lastiği) takmak mümkün müdür? Ve mümkünse performansı yükseltecek bir etki olur mu?
3- Cyclocross ve yol bisikleti ayrımı yapmadan giriş seviyesi için grup set, lastik, jant gibi komponentlerin performans’a etkisi ne düzeydedir? Mesela bir shimano Sora, Tiagra ve 105 serisi birbiri arasında ne kadar fark oluşturur? Bisikletler ilanlarını incelediğimde en çok zorlandığım kısım komponentler, bilgimin yetersiz oluşu beni doğru ürünü seçmek noktasında çok zorluyor.
Şu an için temelde yol ve cyclocross arasında kaldığımı yukarıdaki sorularımdan anlayabilirsiniz bunun nedenide doğa aşığı bir insan olarak bisikletimle yarın öbürgün taş toprağa girme ihtimalimin olması, bu olmasa zaten direk yol bisikleti alırım. Ama yukarda da dediğim gibi oranlar %80 yol -%20 arazi şeklinde bunu düşününce cyclocross alıpta yol bisikletinin vereceği keyfi alamayacaksam sonuçta %80 yol’da olacağım için belki de arazi sevdamı farklı bir şekilde tatmin etmeyi düşünebilirim.
Hangi tip bisiklet olacağına kesin kararımı verdikten sonra belki bu konu altında belki yeni bir konuda aklımdaki bisikletleri de sizlere sunup nihai kararımı vermek istiyorum; şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkür ederim.

Dostlar merhaba öncelikle, Temmuz ayında yeni bisiklet alacağım aklımda bir kaç model var ancak Corelli Scoopri 2.1 modelinide gördüm sizce nasıldır, 1200tl fiyatı var, frenleri istediğim gibi Hidrolik fren, 24 vites, ön maşa kilitlenebilir maşa, fren kaliperinde Shimano BR M355 modeli kullanışmış, maşa marka modeli zoom 389A Mechanic Lockout, vites kolları Altus SL-M310 vs vites kolu hariç diğer tüm parçaları Shimano, lütfen bilen bilgisi olan yazabilirmi, yardımcı olan herkeze şimdiden teşekkürler.

Dosyalar

• corelli.PNG
    corelli.PNG
    221,4 KB · Okunma: 11
Arkadaslar 700 e
•Btwin RR500 (150-200tl aksesuarli) -arkadasimdan-
•Mosso 6061 alloy wildfre 27,5inc
•Mosso wildfire xc 29inc (100 tl aksesuar)
kararsizim bu modelleride pek bilmiyorum (boyum 1,95 boyutlari 20inc, btwin ise xl kadro)

yada onerdiginiz marka var mi bu butceye?

Bisikleti köy yollarinda,asfaltta kullaniyorum

Merhaba, yıllardır aynı yerde aynı şekilde ot gibi yaşamaktan sıkıldım ve sağlam bir bisiklet alıp yollara düşmek istiyorum. Uzunca okudum uzun süreli turlara çıkanların yazılarını, ilham aldım, fakat hala bisiklet alamadım.

Bazılarının düşüneceği gibi 1-2 haftalık macera değil, ya da bazılarının tabiriyle 50-100km 'lik "uzun yol" değil benim aradığım, "geri dönmek zorunda kalana kadar gezmek". 4-5 yıldır yolda olanların yazılarını okudum, evet bende yapmak istiyorum. Maddi destek ya da sponsorum olmayacak, spor amaçlı değil, yaşam tarzı olarak bunu yapmak istiyorum, o yüzden beni yarı yolda bırakmayacak, arıza durumunda kendi elimle çözebileceğim bir bisiklet arayışına girdim.

Tabi ilk olarak fiyat bakımından uygun bisikletlere baktım, çünkü uzun zamandır bisiklet sürmüyorum ve ilanda tek tekerli bisikletin 20,000 liraya satıldığını görünce "hadi lan" 'ın benzeri bir cümle kurdum. Neyse fazla uzatmadan konuya gireyim;

(link) 936 TL
(link) ~1.700 TL
(link) ~1.500 TL
(link) 1.180 TL
(link) 1.219 TL

Lapierre Cross hariç hepsi dağ bisikleti. Dağ bisikleti tercih etme sebebim ise, evet tahmin ettiğiniz gibi dağ taş gezmek istiyorum. (Lapierre'de kilitlenebilir maşa varmış, o yüzden istisna.)

Hepsi 26" Jant, uzun yol yapan gezginlerin önerisi üzerine kolay bulunabilmesi açısından tercih ettim, ayrıca hakimiyeti daha kolay olur diye düşünüyorum.

Hepsi V Frenli, yine tamiri, değiştirmesi kolay, ucuz olduğu için.

SALCANO ASTRO 26 V 'yi gördünüz orda listenin sonunda, evet. İlk ön araştırmaların sonucunda onu seçmiştim. Donanım falan gayet iyi dedim, fiyatıda güzel, hatta online satan sitelerde 1,000 liraya kadar düştüğünüde gördüm. Ama nedense bir türlü "salcano ile uzun yola çıkılır" diyebilecek birini görmedim. Anca (link) gibi, ve benzeri saydırmacalı yazılar, (link), mağdur olmuş insanlar gördüm. Aranızda, salcano seni yarı yolda bırakmaz diyecek babayiğit varsa diye listeye ekledim yinede.

Şimdi bu seçenekler arasında, benim tercihim, Ankara'da mağazadan alabileceğim bir model olurdu. Tabi en önemlisi sağlamlık, kadro sağlamlığı olsun, donanımların sağlamlığı olsun, hepsi önemli. Şimdi diyeceksiniz, ver 30.000 lirayı al en sağlamını, kimseyide uğraştırma diye, ama o abartılı pahalı sistemlerdeki minicik bi arıza için ta geri ülkesine garanti servisine falan yollamak gerekecek, mahalle tamircisi süleyman abi ne anlar rohlofftan. Ayrıca araba almıyoruz yani, yazıktır.

Listedeki markaları seçenek olarak düşünme sebebim, uzun yol yapan arkadaşların altında da bu markalar olmasından dolayıdır. (2,000 lira üzerindeki bisikletle gezenleri katmadım, yoksa özel yapım kullanan da var.)
Fakat bunlar dışında, önerebileceğiniz, ithal etmek zorunda kalmayacağım bir marka/model var ise çekinmeyin yazın. Fiyat olarakta, ilk bütçem 700 lira + 300 ekipman parası idi, sonra fikrim değişti, herşey dahil 2.000 e kapatmak istiyorum. (kamp malzemeleri ayrı, onu karıştırmayın.)

Bu arada, boy 1.75 kilo 80. Taşımayı planladığım yük maksimum 20kg.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ediyorum, her birinin yardımı olacaktır.

3500 tl ye bisiklet tavsiyesi istiyorum.Gercekten kullanmis olan veya sebepleriyle bana bisiklet tavsiye edebilirmisiniz?

herkese merhabalar şimdi sizlere bişey danışmak istiyorum bütçem gereği " Ümit Magnetic 46 cm Jant Bisiklet 2862 " bisiklet siparişi verdim ancak elime " Ümit Magnetic 28 Jant Bisiklet 2863 " bu model geldi sizde değiştireyim mi yani beni kısa bir süre idare etse ilerleyen zamanlarda daha prof bişey alıcam sizin öneriniz hangisi ?
Peşin almadım taksitle aldım ve kiloluyum önerebileceğiniz modeller nelerdir yardımcı olursanız sevinirim.
ekte iki bisikletinde özelliklerini koydum şimdiden teşekkürler.

Dosyalar

• 11.png
    11.png
    8,1 KB · Okunma: 13
  • 12.png
    12.png
    17,2 KB · Okunma: 11
Merhabalar.Bisiklet binmeye 2 haftadır başladım, çok hoşuma gitti ama bisikletimin yetersiz olduğunu düşünüyorum bu yüzden 2000 tlyi aşmıcak şekilde yolda kullanabileceğim kaliteli rahat bir bisiklet önerirseniz sevinirim. 183cm kilom 78kg tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

Merhaba arkadaşlar.

Ben Düzce öğrenciyim ve günde çıkıp rahat 3-4 saat yürüyüş gezi yapıyorum. Artık yaptığım bu gezileri daha hızlı bir şekilde ve daha uzak noktalara bisiklet kullanarak taşımak istiyorum. uzunca zamandır hevasim vardı şuanda elimde biriktirebildiğim bir miktar para var. Boy olarak 1,87 kilo olarak 90 kiloyum. Bisikleti süreceğim yer tipi genellikle asfalt veya biraz kumluk arazidir. Hız ı önemsiyorum bisiklet performanslı olmalıdır. Bütçe olarak 700-1000 TL bütçem var buna uygun tavsiyeleriniz nelerdir?

Forumda biraz araştırma yaptım ama konular çok eskiydi ve bisiklet fiyatlarıda haliyle değişti.
Salcano astro hd 27.5 jant mtb bisikletim var. Yol bisikletine geçmek istiyorum daha önce hiç kullanmadım Sedona 601 çok hoşuma gitti ama daha yeni alacağım için ve bakımı da epey bir zormuş daha uygun birşey varmı bilgi almak için açıyorum.

Bütçem 1000-1500 tl arası yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler..

Arkadaş herkese merhaba. Aranızda yeniyim. Bitmek bilmeyen beyin fırtınalarım sırasında siteyi keşfettim ve çok beğendim. Yakın zamana kadar aktif bir bisiklet sürücüsü değildim. Ve iş ciddiye binince elimdeki mtb nin yollarda beni gerçekten zorladığını farkettim. Yol mu şehir mi o fren mi bu fren mi derken cyclocrossun benim için uygun olacağı kanısına vardım. ( yüzde yüz eminim diyemem halen yol bisikleti sağdan sağdan gıdıklıyor) en sonunda bu iki bisiklet arasında kaldım ve yardımlarınıza muhtacım. Scott çok hoşuma gitmekle beraber meridanın servisi satışı ülkemizde scottan öndeymiş gibi de bir izlenime kapıldım. Fikirlerinizi önerilerini bekliyorum, herkese teşekkür ederim şimdiden.

Arkadaşlar Corelli cyborg 2.2 ve corelli jazz 2.1 arasında kaldım ikisinin farklarını ve hangisini tavsiye ettiğinizi nedenleriyle birlikte yazabilir misiniz?

@emin3397 öncelikle Cyborg 2.2 29 jant jazz 2.1 27,5 jant ama ben 27,5 jant istiyorum derseniz cyborg 2.1 almanız gerekecek. Gelelim farklara Cyborg full shimano, full alüminyum ama jazz da farklı bileşenler var çelik daha çok kullanılmış. Maşa bakımından da cyborg iyi. İmkanınız varsa kesinlikle cyborgun istediğimiz jant ebatı (26-27,5-29) ve size uygun olan kadro boyunu (16-18-20) tercih edin.

dGoQaL.png
b
Arkadaslar tavsiye edermisiniz is e gitmek icin icin alcam 3 km uzakta calisiyorym 40dk otobus beklemektense bisiklet aliyim dedim

Önceki mesajımda dağ bisikleti aradığımı söylemiştim fakat şimdi "Hibrit bisiklet" diye bişey keşfettim :)
Uzun yolda ve patikalarda kullanmak için üretilmiş, ihtiyacım olan bagaj, lamba, koruma vs. zaten entegre edilmiş: (link)

Birde bunun diğer versiyonu var, bahsettiğim donanımlar yok ama aradaki fiyat farklı sadece 60 TL: (link)

Sanırım satış sonrası servis için decathlon'u tercih edeceğim, diğer firmalara ulaşmak bile kolay değil, yap sat bırak tarzı politikaları var diğerlerinin.

Bu iki bisiklet arasındaki farkları bilen anlayan var mı, donanımı vitesi vs. hangisinin iyi hangisinin kötü?

• Beğen
Tepkiler: mertznc
Öncelikle arkadaşlar İzmir'de oturuyorum ve bisiklet almayı Ağustos sonu gibi düşünüyorum ve almışken kullanabileceğim sağlam bir şey almak istiyorum.Araştırmalarım da Sedona falan çıktı karşıma ama pek fazla bilgi sahibi olmadığım için sizden de yardım alarak bisiklet almayı düşünüyorum.
İllaki 0 alıcam diye bir şey yok güzel özellik ve temiz 2.Ellere de bakabilirim.
Önceliğim şehir içi günlük 30 Km civarı yapabileceğim ama aynı zamanda manisa vb. Ege turlarına çıktığımda uzun yolda kullanabileceğim bir model arıyorum.Eğer uygun yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden hepinize çok teşekkürler.

@Ayyildiz1905 3km lik yolu bu bisikletle rahat rahat gidersin :)

@Hevesli bu bisiktlerdense merida crossway 20v, salcano city wind 30, bianchi touring tabsiye ederim. İlki biraz agir bir bisiklet dinamolu arka bagajli vs ve vites komponentleri dusuk... digeri ise 9 vites uzun turlarda rampalarda sıkıntılı olabilir. Cevrende illaki guvenilir bir satici vardir. Servis konusunda da yardimci olurlar

• Beğen
Tepkiler: Hevesli
Herkes Merhaba
Yol Bisikleti almak istiyorum ama 3 bisiklet arasında kaldım
(link)
(link)
(link)

2 salcano arasında sizce fiyat farkına değer fark var mı?

Geri