Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Farklı bir konu olacak ama izmir yollu arkadaşlar 25c önerebileceğiniz lastikler neler? Yol tutuşu ve uzun ömürlü olan, izmir yollarına uygun diyelim.

Scudo
(link)
(link)
(link)
(link)
bunlardan hangisini önerirdiniz

Herkese merhabalar,
Ben ve eşim spor yapmak ve bazı zamanlarda yakın mesafelere gitmek için bisiklet arayışındayız.
Benim boyum 178 kilom 130. Eşimin boyu 165 ve kilosu 55.
Her iki bisiklet için toplam bütçemiz 2000 tl civarı olacak. Benim bisikletimin kilomdan dolayı biraz dayanıklı olması gerektiği düşüncesindeyiz.
Tavsiyeleriniz bizi çok mutlu eder. Şimdiden çok teşekkürler.

herkese iyi günler bisikletim bisan axon 26 cant ama bana kısa geldi diğer dağ bisikletimde 26 cant idi ama yüksekti gidon yükseltmek istiyorum bisikletçilere sordum bu yükseltilmez dediler gidon yükseltme aparatlarından hangisi olur yada ne yapayım teşekkürler

Dosyalar

• 9b54d7dd-c12f-4fd9-a172-50b40b4db73d.jpg
    9b54d7dd-c12f-4fd9-a172-50b40b4db73d.jpg
    51,9 KB · Okunma: 14
  • a59d418c-0865-47bd-a1be-6f731c536882.jpg
    a59d418c-0865-47bd-a1be-6f731c536882.jpg
    55,1 KB · Okunma: 14
  • d915a607-652d-4329-aaff-b8e5a282723c.jpg
    d915a607-652d-4329-aaff-b8e5a282723c.jpg
    54,3 KB · Okunma: 17
@extraordinaryman sizin için 29jant bir mtb uygun olacaktır diye düşünüyorum. eşiniz için de yine bir mtb veya şehir bisikleti bakabilirsiniz. Bütçeniz doğrultusunda Salcano, Mosso ve Bianchi markalarının modellerine bakabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar Kron XC 2000 almayı düşünüyorum bu konuda kullanan arkadaşlar varsa yada bilgisi olan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

Herkese merhaba
Bisiklet araştırmaya başladım ancak araştırdıkça dipsiz bir kuyunun içine düşmüş gibi hissediyorum. sizin yardımınız olmadan bisiklet seçemeyeceğim sanırım.tabi neye göre değerlendireceğiz, bisikleti günlük olarak kullanacağım. yazın sonuna doğru ise uzun yol yapmayı planlıyorum. (100 km civarı diyebiliriz, bu yol uzun mu bilemedim, benim için uzun). aşağıda elimde kalan seçenekler var. bunlardan hangisini almamı önerirsiniz. iki-üç gün içinde belirlediğim bisikleti alacağım. bunların dışındaki önerilerinize de açığım tabii ki.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

merhaba arkadaşlar
katlanır bisiklet almaya karar verdim ama arastırdıkca karar veremedim. kullanım amacım spor salonuna giderken 1.5 kmlik yolu gidip gelmek. pratik bir sekilde katlayıp evin içine koyabilmek
uygun fiyatlı 1000tl ve altı (mümkünse)
ben kendi içimde üç seçeneğe indirdim. sizce hangisi mantıklı

decathlon tilt 120
(link)

mosso
(link)

bianchi
(link)

Merhabalar. Yaklaşık 1.5 ay önce salcano city 70 sehir bisikleti aldım. Aslında memnunumda. Ama en basinda sedona 300 aklimda kaldı.
Sizce salcanoyu satıp sedona 300 almaya değermi? Ne farkeder? 20170512_164340.jpg

Hic cevap gelmedigine gore salcano ile devam:)

yol bisikleti almayı planlıyorum da, 2016'ya ait Mosso 750 CB 105 5800 setli karbon bisikleti nasıl bilirsiniz ?
bisiklet.com 'da yazılanlara göre
Kadro Materyali:Karbon
Jant Çapı:28"
Vites Sayısı:22
Vites-Fren Grubu:Shimano 105 5800
Fren Tipi:U - Fren
Fren Kolları:Shimano 105 ST-5800 11x2
Lastik:Maxxis Sierra 700x23
Jant Seti:Starrims J14A
Arka Aktarıcı:Shimano 105 RD5800
Vites Kolları:Shimano 105 ST-5800 11x2
Ön Aktarıcı:Shimano 105 FD-5800
Aynakol:Shimano 105 FC-5800L
Ruble:Shimano 105 CS-5800
Zincir:Shimano CN-HG600-11
Fren:Shimano 105 BL-5800
Materyal:Karbon
Ağırlık:8,50
Ön Göbek:Shimano 105 5800
Orta Göbek:Shimano 105 FC-5800L
Arka Göbek:Shimano 105 5800

sizce nasıldır ? bu para verilir mi ?
ürün linki (link)

Dahon mariner d8
Geotech fold up 20.1 2017 bagajlı
Modelleri arasında kaldım
Sizce hangisi

@mıttık bende d8 var memnunum ama kullanacağınız güzergah yol durumu önemli ufak çukurlardan aşırı derecede etkileniyor ben arkadaşıma vermiştim 110 kiloydu bisikleti arkadaş taşımıştı :)

@sovmen kullanacagım güzergah yani benim oturduğum mahalle dik yokuşlu bir yerde aslında dahon d8 i almaya karar vermiştim ama araştırma yaparken geotech fold up 20.1 i gördüm arada biraz fiyat farkı var ama disk fren 18 vites olması cezbediyor işte

@mıttık bir arkadaşım "tern link d7i" aldı Türkiye de var mı bilmiyorum ama oldukça memnun incele derim

• Beğen
Tepkiler: mıttık
@sovmen teşekkür ederim inceleyeceğim onu da

Merhaba
Ben 3 ay öncesine kadar 168 kiloydum şuan 130 kiloyum ve yürüyüş-az yemek ile kilom düşüyor. Senelerdir aklımda bisiklet alma planı vardı ama kilomdan dolayı alamıyordum. Artık yavaş yavaş kilo verince bisiklet almaya karar verdim.
Yolda sakin ve orta halli bir tempoyla süreceğim bir bisiklet arıyorum. Boyum 191, kilom 130. Önerebileceğiniz marka-model bisikletler varsa bekliyorum.

@emirkooc ne amaçlı ve hangi alanda sürmek istiyorsunuz trekking bisikletler, şehir bisikletleri ve dağ bisikletlerinin hepsini kullanabilirsin öncelikli olarak hangi tip bisiklet istediğiniz önemli

Merhaba arkadaşlar

Ankette birden fazla secebilirsiniz.

Şehirde turlamak için dediğimizde, bu işi aşmış olan Hollanda ve Danimarkalılar'a baksak: Dimdik bir oturuş pozisyonuna sahip, yüksek açılı elcikli, 28", düz masali şehir bisikletleri kullaniyorlar. Eh, bizim onlara düzlük açısından en benzeyen kentimiz olan Konya'da da bu tarz modeller yaygın.

Ama, sehir gezileri icin en iyi tür her zaman sehir bisikletleri olmayabilir. Rampalar varsa, arka sokaklarda, parkeli yollarda, kaldirimlara inip cikarak, manevralar yaparak sehir kesfi yapacaksak... Sizce en uygun tarz hangisi olur?

Hiz veya performans odakli degilim. Keyifli sokak keşifleri derdindeyim. :) Tabi bazen sehrin bittigi yerden biraz daha disariya çıkarım, yakin koylere gidip gelirim.

MTB mi? MTB ise, Scott Scale tarzi yaris kadrosu mu, Aspect tarzi gezinti MTB'si mi?
Yoksa hibrid mi?
Teker capi ne olsun? (Boy 1.72 misal) 26" ile rampa tirmanmak ve manevralar daha kolay derler. Hem benim gibi nispeten kisa boylular icin de iyi olurmus. Diger tarftan 28" keyfi ise başkaymış. En kararsiz kaldigim nokta bu sanirim.
Lastikler ne kalinlikta olsun? Model önerisi daha makbule gecer?
Düz maşa ile 2.00" lastik mi? Amortisor ile 1.75" lastik mi?
Kadro materyali ne olsun? Alu ise hangisi?

Bunlarla sınırlamış olmiyim ama, su ikisi arasinda gibiyim daha ziyade:
1) Scott Aspect
2) VSF'nin dinamolu, 26", hazir bagaj ve camurluklu bir modeli.

Scott Aspect'in artisi amortisor olmasi ama buna ihtiyac var mi emin degilim... VSF'nin hazir aksesuarli olmasi ve ozellikle dinamolu olmasi avantaj. Aspect'i dusunmemin asil nedeni ise, amortisör sayesinde, Hollandalılar gibi daha dik oturuş saglayacigini varsaymam. Ama emin de degilim bundan.

Tesekkurler

Merhaba arkadaşlar bütcem 1.200 hidrolik disk,gidondan kitlemeli maşa bu özellikleri taşıyan dağ bisikleti istiyorum 2. El de olabilir uzun yol yapmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum

Geri