Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Merhaba, iki sorum olacak;
Normalde çok kısa aralıklarla bisiklet kullanan biriyim, uzun zamandır çok uzun bir mesafe gittiğimi söyleyemem. 50 kilometreyi bir kerede gitmem mümkün mü?
Bir de yeni bir bisiklet alacağım, bahsettiğim gibi 50-60 kilometre gidebileceğim bir bisiklet olması gerekiyor fakat bütçem 600-700 TL aralığında. Tavsiyeniz var mıdır? Teşekkürler :')

up :/

Scudo
Bir bisiklet almayı düşünüyorum. Bisikleti okula gitmek, uzun yol gitmek ve eğlenmek için sürüyorum. Genellikle yokuş çıkıyorum ve yollarda hızlı gitmeyi seviyorum. Ama sadece yoldan değil kaldırımdan gidiyorum, merdivenlerden iniyorum. Bana ne tür bisiklet önerirsiniz?

Arkadaşlar herkese merhaba.Bu sene bisiklet almaya karar verdim ama o eski çift amortisör bisikletlerin gereksiz olduğunu forumda okuduklarimdan öğrendim.1.90 boyundayım salcano city fun 70 modeline bakıyorum 20 inç kadro.Boyuma göre bir bisikletmidir küçük olsun istemiyorum yada 800 tl civarı şehir bisikleti önerir misiniz.

Yeni bisiklet almayı düşünüyorum. Giriş seviyesi bir yol bisikleti almak istiyorum, sizce ne alayım ve başka bir seçenek önerebilir misiniz? Bu arada şu an Salcano Excel kullanıyorum.

Merhaba, ben bianchi touring 827 almaya gitmiştim bugün adam bana bunda amortisörün olmadığını ve şehirde giderken bi tramvay yoluna girsen bile bütün darbeyi alacağını söyledi. Bide bu bisikletler eski model olduğu için satmıyorlarmış sadece internetten alabilirsin dedi. Şimdi bana bianchi touring 413 önerdi hybrid yani istediğin zaman amortisörü devre dışı bırakabilirsin falan dedi ama 21 vites bir bisiklet bu şimdi ben ne yapmalıyım. Bisikleti büyük çoğunlukla şehirde kullanacağım ama uzun turlarada çıkacağız. Teşekkürler.

Bisiklet almayı düşünüyoruz, çok fazla marka var karar veremedik 2K bütçe ile Dağ bisikleti Bianchi, salcano, giant, cube gibi markalar arasında daha fazla da önerebilirsiniz genellikle köy yolları (bozuk olduğu için) normal yollar, turlar gibi Tur/Yol/Dağ ne önerebilirsiniz?

Arkadaşlar selamlar. Uzun yıllar aradan sonra tekrar bisiklet alacağım. Öncelikle şunu belirteyim. Kardeşimde b'twin'in bir dağ bisikleti var ve çok ağır. Bir kere alıp sürdüm, süreceğime pişman oldum. O yüzden ağırlık karşıtıyım diyebilirim.

Şimdi 3 model arasında kararsız kalma nedenlerim: 1- Ağırlık 2- Düz maşa mı amortisörlü maşa mı? 3- Fiyat

1 nolu bisikleti çoğunuz biliyorsunuz. Sedona'nın artık efsane olmuş 410 modeli. 1470 TL (link)

2 nolu bisiklet Kron TX150 V Fren . 950 TL (link)

3 nolu ise 2 nolunun HD olanı, Kron TX150 HD. 1060 TL( bana özel fiyat ) ( aklımdaki en son seçenek ) (link)

Arkadaşlar süreceğim yollar %95 oranında yağ gibi asfalt diyebilirim.Bozuk yollar da öyle pert yollar değil.Ancak İstanbul trafiği malum, ara sıra kaldırıma falan da çıkmak gerekiyor ama bu durum sık sık DEĞİL tabii. Onun dışında efendi efendi kullanırım.

Bisikletler arasında fiyat farkı epey var. Donanımları ise hemen hemen aynı.(410'un yeni modelinde sram donanım azaldı) Ağırlık farkları da 2 kg falan. Sizce bu ağırlık farkı mühim mi? Bu bisikletlerin kalite farkları nelerdir? Bu fiyat farkını ödemeye değer mi? Çünkü ona göre kredi kartına borçlanacağım.

SON OLARAK : KAFAMA EN ÇOK TAKILAN AĞIRLIK ve FİYATTIR. O 2-2,5 kilogramın ne denli önemli olduğunu kavramak istiyorum. Teşekkürler :)

günceldir

Türkiye'de SUNDAY BMX satılıyor mu satılıyorsa nerede bulabilirim ya da yurt dışından getirtmek ne kadar'a mal olur.
Başlangıç için uygunmudur (link)

Öncelikle iyi forumlar.Yazın gelmesiyle birlikte 1-2 yıldır olduğu gibi bisiklet almaya niyetlendim.2 yıldır ciddi düşünüp birtakım nedenlerden dolayı alamadım.Şimdi kesin kararlıyım.Baktığım kadarıyla ciddi ciddi fiyatlar yükselmiş ilk olarak bunu fark ettim.Sürekli olarak bisiklet kullanmayalı 5-6 sene oldu dolayısıyla kondisyon diye bir şey yok bende, buna rağmen yol bisikleti düşünüp onları araştırmıştım.Şimdi normal bir şehir bisikleti alıp başlamak istiyorum, kriterlerimin başında çok ağır olmaması ve tasarım olarak göze hitap etmesi var.Bunları göz önüne alıp küçük bir araştırma yapınca gözüme bu Fixie ya da Single Speed bisikletler takıldı.Hatta aklımdaki modelleri yazayım, Schwinn Cutter ve Fuji Feather çok ilgi çekici.Flip-Flop ve fixie-single speed ilişkisini tam çözemedim hangisi daha rahat sürüş sağlar, hangisi ne maksatla kullanılır vs, sadece single speedin yol bisikletini andırdığını biliyorum.Bu türle ilgili kısmen hiçbir bilgim olmamakla beraber biraz agresif sürüş gerektirdiğini, gerekli kondisyonu sağlamış bisikleti sadece keyif için sürmek isteyenlerin tercih etmesi gerektiği gibi yorumlar okudum.Benim amacım da keyif için sürmek ama kondisyon yok dediğim gibi, biraz da konfor bekliyorum bisikletten fakat uzun sürüşler yapmayı düşünmüyorum sahilde, arada bir ulaşım amaçlı kullanmak istiyorum.Bulunduğum yerler kısmen yokuşlu bu arada bundan da bahsedilmiş fakat bu bisikletlerin yokuşa karşı esprisini anlayamadım kimisi çok zor kimisi daha rahat demiş.Bütçem 1500-2000 tl.Eğer bu bisikletlerden vazgeçersem de Carraro 227 gözüme çarpmıştı tasarımı güzeldi, standart bir şehir bisikleti düşünebilirim herhalde.

Herkese selamlar,

Çocukluk yıllarımdan sonra ilk kez bisiklet alacağım fakat kafam çok karışmış durumda. Asıl amacım kilitlenebilir maşası olan bir dağ bisikleti yada şehir bisikleti almak. Daha sonrasında satıp Sedona, Giant, Canondale vb. markalara geçebileceğim bir bisiklet ile başlamak istiyorum. Bu yüzden 2. el yada sıfır Carraro, Kron gibi modellre bakmaktayım.

Öncelikle doğru yolda mıyım :) ?
Maşanın kilitlenebilir olduğunu nasıl anlayacağım? Model kodu vs. fikir verir mi?

Arada kaldığım modeller de şunlar:

Bianchi Nero Mekanik Disk Fren 2.el 950 TL
Kron TX 100 Sıfır Mekanik Disk Fren 950 TL
Mosso Legarda V Fren 880 TL

Yukarıdakilere ek olarak tavsiye edeceğiniz modellere, markalara da açığım. Bütçem max 1000 TL. Söylediğim gibi amacım satabileceğim ve model değiştirebileceğim bir bisiklet almak.

Merhaba şu an kawasaki image 26 inch 21 vites shimano tourney ekipmanlı 5 cm maşalı bir bisikletim var ve yaklaşık 6 senedir kullanıyorum ağırlığı tahminimce 15 kg civarı ve bisikletim iyice hantallaştı ,model yükseltmek istiyorum.

bütçem maksimum 1500 olabilir istediğim özellikler şu sekilde

29 inch

24 veya 27 vites

10 cm amortisörlü maşa

vites ekipmanı önemli değil

v fren tercihim maliyeti düşürmek için

kısacası hız ve akıntısı iyi olan bir bisiklet istiyorum şu anki bisikletimle stabil halde 34-37 km hızla gidebiliyorum buna göre tavsiye verirseniz sevinirim

@helloozo
Bu bisikletler arasından seçim yaptınız mı? Ben de şu an Triban 540 üzerine epey kafa yoruyorum.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@gezginhan Sedona 410 modeli iyidir seni üzmez incelemeyi okumanı tavsiye ederim ayrıca bisikletteki donanım komponent ne kadar iyiyse bisiklet o kadar pahalı oluyor yeni başlıyorsan 2-2,5 kilolara takılma aradaki farkı kilo vererek kapatabilirsin

• Beğen
Tepkiler: Dr.Senih
herkese sağlıklı mutlu günler, eski bir bisiklet sever olarak aranıza yeni katıldım. henüz bir bisiklete sahip değilim ancak kalan bilgilerim neticesinde bir bisiklet almaya karar verdim. fakat bu işler baya ilerlemiş. marka olarak sedona'da karar kıldım. yalnız kafama takılan bazı sorular var. öncelikle boyum 179 cm. sedona 330 19 inç ve sedona 820 17 ve 19 inç arasında kaldım. 330 ince lastik ve şehir için asfalt yol için uygun. diğerleri ise daha kalın lastik. eğer 330 alırsam lastik değişimi maşa ve kadrodan dolayı olmuyormuş. bu ilerleyen zamanlarda sorun yaratır mı? yoksa şehir içinde kullanacağımdan dolayı sorun olmaz mı? boyut olarak da şehir içi için 19 mu 17 mi uygun olur? bisikleti istanbulda 4 levent- sarıyer arasında iş-ev arası kullanacağım. kalan zamanlarda da yakın bölgelerdeki sahil şeridinde.

şimdiden çok teşekkürler,

saygılarımla.

• Beğen
@oettinger Bisiklet kadro boyu seçmek çok önemli bir konu bu konu ile ilgili açıklayıcı yazılar var ancak en doğru boy için bir sedona bayisine giderek orada bisikleti deneyerek alabilirsiniz bildiğim kadarıyla sedona 820 dağ bisikleti diye geçiyor siz şehirde kullanacaksanız 330 almanızı tavsiye ederim. Dağ bisikleti asfaltta kalın teker olduğu için çok akıcı olamıyor 330 ile hafif bozuk yollara da gidebilirsiniz kilitli maşalı olması sebebiyle.

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Yeni bir bisiklet almak istiyorum Maksimum bütçem 650 TL . Önerebileceğiniz marka model var mı? Boyum 1,76 Kilo 64 Markalar hakkında pek bilgim yok güzel bir başlangıç yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

• Beğen
@Memry Bütçeni yaparken nasıl bir bisiklet almak istediğine karar vermen gerekli bir çok kriter var asfaltta mı, dağda bayır da mı kullanacaksın ona göre bisiklet araştırması yapmalısın bunları göz önünde bulundurursan iyi olur.

@sadi imren

Teşekkürler. Tam olarak buna karar veremedim çünkü kullanacağım bölge de hem asfalt hem engebeli bazı yerler taşlı gibi olduğundan kararsızım.

@Memry sen karar veremedin ama bizden tavsiye istiyorsun bu da iyi ;)

@sadi imren

Sizlerden tavsiye istiyorum çünkü bu konularda pek bilgim yok :)

Geri