Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
@-alpemir- Doğ bisikletinden anlamam ama Merida Mats TFS serilerine benziyor sıfır fiyatlarını(link)sitesinden öğrenebilirsiniz

Merida tfs mats 100

mats 100.jpg

• Beğen
Tepkiler: Groims
Selamlar Foruma yeni üye oldum bisiklet almak istiyorum. Ama dağ bisikleti ile şehir bisikleti arasında kararsız kaldım. İstanbul'da kullanacağımdan dolayı şehir bisikleti daha ağır basıyor, şimdi şehir bisikleti alsam ve araziye çıksam bana nasıl zorluk çıkartır.
Arada ön kaldırıp gezmekte lazım bu gibi aksiyonlu işler şehir bisikletine uygun mu?
İkinci el bir bisiklet alıcam bütçe max 1000 tl olucak.
Evet aklımda şuda var dağ bisikletleri daha gösterişli duruyor, en kötü dağ bisikletine şehir lastiği taksam şehirde yol alınca ne kadar ezikliğini hissederim.
Ve turlayacağım yollar genelde tek başına ve spor amaçlı olucak dizimden biraz sıkıntım var. Canım sıkıldığında dolaşmalıyım hissi var içimde. Birde motorsiklet kullanıcısıyım.
Böyle arada kalmışlar için bir yol vardır mutlaka.

İyi forumlar.
İyi günler.

@sadi imren
Teşekkürler yardım için. Merida tfs mats 100 ün eski modeli sanırım bu

@Mahonnys aleykum selam. Ben hibrit bisikletleri öneririm. Ağır arazi şartları dışında arazide kullanırsınız. Dayanıklıdır. Şehirde de ince lastikleri sayesinde rahat bir kullanım sunar. Şahsen ben öyle yapıyorum. Salcano city sports40 kullanıyorum. Üst seviye bir bisiklet olmamasına rağmen bir sorun çıkarmadı bana. Tabi mtb kadar atlayıp zıplanmaz.

@Mahonnys bence amortisörlü kilitli maşa ve 700-35 lastikler ile bozuk yollar sizi üzmez

Yani canım sıkıldı ve sahile denk geldik sahilde bir sıkıntı olur mu?
Yada şöyle yapsam şehir bisikleti alsam ve desem bugün dağa çıkıcam veya kumsalda veya sahilde kullanıcam ona göre lastik değiştirsem sıkıntı olurmu.
10 yıl öncesinden çok iyi bilgilerim var bisiklee karşı tamir veya parça değişimleri elim çok yatkındır. Ama bunlar eski bilgiler o zamanlar bisiklette mtb gördüğümde iyi bisiklet diyorduk. Şimdi bisikletler bile sosyalleşmiş. xD

@Mahonnys dağa çıkmaktaki kasıt hafif bozuk arazi veya toprak köy yolları ise olabilir ancak çok zor şartlar için çamura batar iki metre aşağıya uçarım hoplarım zıplarım diyorsan sıkıntılı.

Yok hocam o kadar ağır olmaz çamurlu aksiyonları pek sevmiyorum.
Güneşli bir günde dağa çıkabilirim ama yolu olan tabi asfalt olmaz yol hoplama zıplama da fazla olmaz düz boşta.
Ormanın içinden arka dişlinin çıtırtısı ve ormanın sesini almam lazım.
Başka bir amacım yok.
Peki aklımda Kron Tx 300 hd ve Tx 500 var bu bisikletler arasında ahım şahım bir fark varmıdır veya başka önerebilinecek bisiklet var mı?

@Mahonnys Şehir bisikletleri, dağ bisikleti ile yol bisikleti arasında olan bisiklet türüdür, genellikle dağ bisikletine daha yakın olan modeller olduğu kadar yol bisikletine yakın amortisörsüz bisikletler de bulunmaktadır.

@enrique Dechatlon ortalamanın biraz altında kalitede ürünleri ortalamnın bazen çok bazen biraz üstünde fiyat satar. İstikrarlı olarak bunu yapar. Yüzde 70 indirim filan olursa tavsiye ederim. Biraz araştırıp tecrübelenince anlaşılıyor vaziyet. Zamanında ben de çok alışveriş yaptım oradan.

@Mahonnys bütçeniz varsa TX500 daha iyi bu iki bisiklet dağ bisikletine yakın şehir bisikletleri

@cubbesiz full süspansiyon bir dağ bisikleti
2004-Giant-NRS-2.jpg

Peki ikinci el alıcam ama bu model yılı eski olursa ne gibi sıkıntılar olabilir.?
Nelere dikkat etmem gereliyor ikinci el için.

@Mahonnys mesela bisiklet bayilerinde 2015 model sıfır bisiklet bulunuyor.

Satıcının satma nedeni (sağlık durumu, yeni bisiklet gibi), ortalama ne kadar binmiş, kadroda çok çizik var mı yani yıpranma var mı , lastikleri iyi durumda mı (orijinal lastikleri ise çok kullanılıp kullanmadığı dişlerin silikliğinden kestirilebilir) bakımları düzenli yapılmış mı, çalıntı olmadığını anlamak için faturası garantisi var mı garantili faturalılar tercih sebebi olmalı.

Bu hususlar size yardımcı olacaktır.
(link)
----------------------------------------------------------------------------------------------
@Kara657 maşada

DSCF8458.jpg

Arkadaşlar şehir içi kullanacağım bir bisiklet karar verdim hem indirim de hepsiburada.com'da Bianchi 26 speed 1000 46 cm yorumlarınız nelerdir?

(link)

@Memry (link) ancak şehir içinde de kullananlar var bu tip bisikletleri.

Arkadaşlar merhaba,
yaklaşık 1.5 aydan fazladır bisiklet arayışı içerisindeyim ve acayip bunalmış durumdayım.
okuya okuya baya bilgi sahibi oldum fakat niyeyse hala karar veremiyorum.
istanbul içinde kullanacağım ve arada senede belki bir kez uzun yol (ist.trakya bölgesi-ist.balıkesir max izmir) olacağından şehir bisikletinde karar kıldık.bütçe konusunda da 1.5 ğu gözden çıkardım ama daha fazlasına çıkmak istemiyorum.ucu açık çünkü 1.000 tl liğe bakarken 1.200 oluyor 1.200 ü veren 1.5 uğuda verir oluyor gittikçe yukarı çıkıyor bütçe.velhasıl kelam gözüme iki bisiklet kestirdim.bana yardım edin sonuçlandıralım bu işi.

Alımı yapacağım yerlerin site linkleri ve fiyatlarını ekliyorum öncelikle;
1- KRON : (link)

2-SALCANO: (link)

Alttaki linklerle kendi sitelerinin linkleri buralardan daha detaylı olarak özelliklerine bakabilirsiniz.

(link)

(link)

Yardımlarını rica ediyorum.Teşekkürler

Geri