Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar bisiklete Yeni başlayacağım iki uç aydır katlanir bisikletlere odaklanmış durumdayım ben ve eşime iki adet katlanir bisiklet buldum iki bisikletde az kullanılmış ve temiz profesyonel elden alınacak bu işin piyasasını pek bilmiyorim iki adet bisikletin fiyatı 5500tl sizce rakam güzel mi bisikletler alınır mi? Teşekkürler

Scudo
BİSİKLETE GÖNÜL VERMİŞ DEĞERLİ ARKADAŞLARIM VE SAYGIDEĞER BÜYÜKLERİM.HERKESE İYİ GÜNLER.
FORUMDA YENİYİM.BİR HATA OLURSA ŞİMDİDEN AFFOLA.
ŞEHİR BİSİKLETİNDEN YOL BİSİKLETİNE GEÇMEK NİYETİNDEYİM.KİLOLU OLMAM İTİBARI İLE 2 MODEL ARASINDA KARARSIZ KALDIM.DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZE VE FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

1.FUJİ SPORTİF 2.3 (ÜSTÜNDE ARKA DEĞİŞTİRİCİ SORA GERİYE KALAN HERŞEY CLARİS SET VAR)-(2016 MODEL)-(SIFIR)
2.TREK 1,5 ALPHA (ÜSTÜNDE TİAGRA SET VAR)-(2014 MODEL)-(2.EL)

HER İKİSİNİNDE FİYATI VE AĞIRLIĞI AYNI

600x600-285-445.jpg
MIP_047204-630x420.jpg

merhaba

bisiklet almayı düşünüyorum da
corelli pierre 5.0 a karar vemiştim ama kimisi alma diyor öndeki amatisör gereksiz ağır diyen var

siz ne düşünüyorsunuz

ya da kron tx 150 v ile karşılaştırımısınız fiyatları birbirine yakın

ya da 1000 tl ye kadar hangi bisikleti tavsiye edersiniz.

teşekkürler

Arkadaşlar 2 bisikleti eledim . şu ikisinden birini önerir misiniz ? Orta amortisörden vazgeçip diğer seçenekleri eledim. Lion da istediğim vites kolu var ancak bunu sonradan değiştirebilirim ng 800 alırsam. Lion Hi-ten Ng 800 ise Alüminyum. Hi-ten i pek önermiyolar ama sizin görüşleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir ?

1. Salcano LION FS 26

link : (link)

2.Salcano NG800 26 V

link : (link)

Merhaba. Tecrübeli abi ve kardeşlerimden fikir rica ediyorum :). Ankara' da yaşıyorum. Bisiklet konusunda bilgisiz olduğumu söyleyebilirim. Şehir içinde(nadiren arazide) kullanmak için almak istiyorum. Haftada 50 km mesafeyi geçmem. Maksimum 900 lira civarında bir bütçem var. Araştırmalarım sonucu şu 3 model arasında kararsız kaldım. Servis, dayanıklılık, performans açısından değerlendirince; sizce hangisini tercih etmeliyim? Artıları eksileri nelerdir? Ve nereden almamı önerirsiniz(H**siburada.com gibi sitelerde fiyatlar daha uygun ama düşündürüyor.) Bir de bu modellerin farklı kadro boyu seçenekleri var mıdır? Benim boyum 1.79, bacak boyum 83 cm. 18"-20" uygun olur diye düşünüyorum.

1-Salcano City Life 30 V, 2-Carraro 28 Sportıve 323, 3-Bianchi Tourıng 821.

Arkadaşlar Bu Hafta sonu kron xc 150 (2017 Model) hidrolik fren kitlenebilir maşa vb özellikli bisiklet almayı düşünüyorum sizin önerileriniz nedir bisiklet hakkında iyi veya kötü sizce almalımıyım parasını hak edecek bi bisiklet mi yada sürekli sorun çıkaracak sorunlu bi bisikletmi ? yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

Giant Roam 0 Disc (3400 TL)

EKİPMANLAR
Kadro:ALUXX-Grade Alüminyum
Çatal:SR Suntour NCX-D LO 700C, 63mm Seyahat Mesafesi
Gidon:Giant Connect 6061 Alloy, Low Rise, 31.8mm
Gidon Boğazı:Giant Sport Alloy, 15-degree rise
Sele Borusu:Giant Connect Composite, 30.9x350mm Carbon
Sele:Giant Connect, Upright
Pedallar:Resin anti slip, steel cage, 9/16"
Vites Kolları:Shimano Deore, 3x10 vites
Ön Aktarıcı:Shimano Deore Trekking
Arka Aktarıcı:Shimano Deore Shadow+, 10-vites
Frenler:Shimano M395 hidrolik disk
Fren Kolları:Shimano M395 hidrolik disk
Arka Dişli:Shimano HG50 11-36, 10s
Zincir:KMC X10 w/ Missing Link
Krank Takımı:Shimano T521, 26/36/48
Orta Göbek:Shimano Hollowtech II
Jantlar:Giant S-X2
Göbek:Giant Tracker Sport
Jant Telleri:Paslanmaz Çelik
Lastikler:Giant P-SRX2 X-Road Lastiği, 700x40C Patlak Korumalı

Scott Sub 10 Cross (4800 TL)

EKİPMANLAR
Frame:SUB Cross Alloy 6061 D.B. / SUB Cross Men geometry / Internal cable routing
Fork:Rock Shox Paragon GoldRemote Lockout Susp.fork 1 1/8" / 65mm travel
Headset:Ritchey OE Logic Zero, semi integ.
Rear Derailleur:Shimano XT RD-T78030 Speed
Front Derailleur:Shimano Deore FD-T610 / 34.9mm
Shifters:Shimano SLX SL-M670-10R-fire plus 2w/gear indicator
Brake Levers:Shimano BL-M675
Brakes:Shimano BR-M675Hydr. Disc160F/160Rmm SM-RT64 CL Rotor
Crankset:Shimano FC-T78048Ax36x26 w/CG
BB-Set:Shimano Cartridge68mm shell
Handlebar:Syncros UC3.0 T-Bar620mm, 9° bend
H'stem:Syncros UC3.031.8mm
Pedals:Wellgo M-248DU
Seatpost:Syncros UC3.031.6mm
Seat:SUB Cross Men EVO
Hub (Front):Formula CL51
Hub (Rear):Shimano FH-M615 CL
Chain:KMC X10
Cassette:Shimano CS-HG500-1011-34 T
Spokes:Stainless black, 15G / 1.8mm
Rims:Syncros X-39 Disc32H, black
Tires:Schwalbe CX Comp700x40C / 50 TPI
Approx weights in KG:12,20
Approx weights in LBS:26,90

Specialized Crosstrail Elite Disc (3600 TL)

KADRO: Specialized A1 Premium aluminyum, çamurluk, bagaj ve park ayağı yuvaları,
AMORTİSÖR: SR Suntour NEX, Yaylı, Specialized'e özel hidrolik ayarlama mekanizması ve hidrolik kilitlemeli, 63mm çalışma mesafesi
GİDON BOĞAZI: Specialized 3D Alloy
GİDON: Specialized Flat Alloy
ELCİKLER: Specialized Body Geometry XCT, vidalı
FRENLER: Shimano BR-M395 Hidrolik Disk
ÖN VİTES: Shimano Deore
ARKA VİTES: Shimano Deore Shadow, 10 Vites
VİTES KOLLARI: Shimano Deore Rapidfire Plus, 10 Vites
RUBLE: Shimano Deore 10 Vites, 11-36T
ZİNCİR: KMC X10
AYNAKOL: Specialized Stout SL, 44/32T, w/ chainguard
PEDAL: Alloy
JANTLAR: Alloy çift kat, 32 delik
LASTİKLER: Specialized Trigger Sport, 60TPI, 700x38c
SELE: Specialized Body Geometry Targa Sport
SELE BORUSU: Specialized Alloy 2 vidalı, 27.2mm

Trek Dual Sport 8.4 (4200 TL)

Kadro : Alpha Gold Aluminum, DuoTrap S compatible, rack and fender mounts
Ön Amortisör : SR Suntour NEX, coil spring, preload, hydraulic lockout, 63mm travel
Front Hub : Formula DC20 alloy
Rear Hub : Formula DC22 alloy
Jantlar : Bontrager TLR disc, 32-hole
Lastikler : Bontrager LT3, 700x38c
Vitesler : Shimano Acera M390, 9 speed
Ön Aktarıcı : Shimano Acera
Arka Aktarıcı : Shimano Alivio
Ayna Kol : FSA Dyna Drive, 48/36/26
Ruble : SRAM PG-950 11-32, 9 speed
Pedallar : Nylon body w/alloy cage, toe-clip/strap
Zincir : KMC X9
Sele : Bontrager H1
Sele Borusu : Bontrager SSR, 2-bolt clamp, 27.2mm, 12mm offset

Cannondale Badboy 3 (4700 TL)

KADRO:Bad Boy, Optimized 6061 Alloy, 1-1/8" head tube
MAŞA/AMORTİSÖR:Cannondale Fatty Rigid, 1-1/8" steerer
FURÇ TAKIMI:Tange Si 1-1/8"
ÖN VİTES:Shimano Acera, 34.9 clamp
ARKA VİTES:Shimano Alivio
VİTES KOLLARI:Shimano Alivio
ARKA FREN:Shimano M355 hydraulic disc, 160mm
ÖN FREN:Shimano M355 hydraulic disc, 160mm
FREN KOLLARI:Shimano M355
RUBLE:Shimano HG30, 11-32, 9-speed
ZİNCİR:KMC Z99, 9-speed
AYNAKOL:Shimano Alivio, 48/36/26
ORTA GÖBEK:Shimano BB-ES25, Octalink
ARKA GÖBEK:Shimano RM66
ÖN GÖBEK:Shimano RM66
JANT:Cannondale C3 Bad Boy, 32-hole
JANT TELLERİ:Stainless, 15g
LASTİK:Schwalbe Kojak Race Guard, 700x28c
BOYUN:Cannondale C4, 31.8
GİDON:Cannondale C4, 6061 alloy, Flat, 620mm
SELE:Cannondale Bad Boy Urban
SELE BORUSU:Cannondale C4, Alloy, 31.6x350mm

Merhaba, şu anda Salcano City Sport 20 HD kullanıyorum. Ağabeyime vereceğim için başka bir bisiklet alıp alacağım bisikleti de ömür boyu kullanmak istiyorum. Aradığım kriterlerde şehir bisikleti benim ihtiyaçlarımı karşılar nitelikte oldu yine. Yaptığım ufak çaplı araştırma sonucu bu beş markanın beş bisikletini cımbızladım mukayese ettim. Burada işin daha ehil kişiler olduğunu bildiğimden sizlere de bir danışayım dedim.

Sizce bu bisikletlerden hangisini almalı veya almamalıyım. Ucuz olanı var pahalı olanı var, pahalı olanını alıp bisikletin diğer ekipmanlarını (ayna, çamurluk vesair) sonrasında mı halletmeliyim yoksa o paraya daha sağlam yan ekipmanlarla aldığım makul fiyatlı bisikletimi mi donatmalıyım? Hangisinin kadrosu daha sağlamdır, daha iyi götürür vesair. Veyahut Giant'ın fastroad'ları vesair var yol bisikletine yakın olan şehir bisikletlerini mi tercih etmeliyim sizce?

Ayrıca ben pek bilgi sahibi olmadığımdan sizin başka bisiklet öneriniz varsa (5000 TL'ye kadar çıkabilirim) önerilinizi de alabilirim.

Bisikleti her gün 6-7 km'lik mesafedeki sahil yolunda bulunan okuluma gidip gelmek için alacağım, ayrıca bunun yanında akşamları gezintiye yine sahilde(Kartal-Kadıköy) çıkacağım. Belki kondisyonumu ilerlettiğim vakit şehir dışına da çıkabilirim.

Teşekkür ediyorum şimdiden ilginize.

@Wanf

Yokmu cevaplandiracak bir ustad.

Herkese keyifli pedallamalar arkadaşlar, birçok arkadaş gibi bende 2 bisiklet arasında kaldım.

Bir tanesi B'twin 540 - 1500 TL :

(link)

İkincisi Mosso wildfire HYD 1000-1100 TL arası :

(link)

Hangisini önerirsiniz?

Merhaba arkadaşlar. Forumu uzun süredir takip ediyorum ama şimdiye kadar pek ihtiyacım olmamasından dolayı üye olmamıştım. Aradığım hemen hemen her şeye daha önce açılmış olan konulardan ulaştım hiç konu açma ihtiyacı hissetmediğimden üye olmayı da düşünmedim ta ki bu güne kadar.
Merida Reacto 4000 model bir bisiklet kullanmaktaydım. Kadro boyu bana uygun olmadığından bisikletimi sattım. Kadro boyuna bakmadan mı aldın diyecek olanlar için söyleyeyim kardeşimin kullandığı eski bisikletidir. Kardeşim cyclocross bir modele geçtiğinden bana kaldı. Ben de bisikleti sattıktan sonra üzerine de bir miktar ekleyerek bütçemi arttırdım. Iki model arasında çok kararsızım ve fiyatlar da yüksek olduğundan tekrar al sat yapmak istemiyorum. En az 4-5 yıl çok sıkıntı çekmeden kullanabileceğim bir bisiklet aradığım.
(link)

(link)

Merida dan marka olarak inanılmaz memnunduk o yüzden gönlümde yine reacto serisinden gitmek var ancak bu iki model arasında takıldım kaldım. Merak ettiğim nokta şu, bu firmaların karbon kalitelerini kıyaslarsak hangisi öne geçer. Gönlüm Specialized' dan yana ama 2013 model olması düşündürüyor. Merida da 2016 model daha yüksek donanım mevcut ama dediğim gibi uzun süreli kullanma niyetim olduğundan grupset vs kalitesinden daha önemli benim için kadro kalitesi. Tabi bu iki markanın Türkiye' deki satış sonrası destek kısmı da önemli. Iki marka ile de alakalı tecrübesi olan arkadaşlar illaki vardır.

Vakit ayırıp okuyan ve cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Her türlü fikir ve yardıma açığım.

Benim de nacizane danışmak istediğim mevzu,

İlk yol bisikletimi 2 sene evvel aldım. Güzel bir alt karbon modeli. 80 km ye kadar düz asfaltta hızlı sürmek istiyordum. 11-28 rubleyle başladım. Ancak daha sonra özellikle yazları fethiyede sürme fırsatı bulunca tutmanışlı daha kısa mesafe rotalardan daha keyif aldığımı farkettim. Hem dağ bisikletimle hem de yol bisikletimle aynı parkurları geçimce youtubeda bulduğum yol bisikletine dağ bisikleti rublesi takma fikrini araştırdım çünkü karbon hafifliği gerçekten büyük artı ama o kadar ince lastik asfalttıpın kötüleştiği yerlerde işime yaramıyor. 11-28!ise yırmanışta dizlere çok yük oluyor. Cycle cross mudur çare?

@6frkn6 sizin nasıl sürdüğünüze bağlı. Bildiğim kadarıyla Salcano Lionda amortisör yok. Ng800 ü daha agrasif sürebilirsiniz. Ng800 de amortisör bulunur lion da bulunmadığı için ağırlık olarak dengededirler.

@MalatyalıND Lion da yok ama Lion fs de var yalnız Lion Hi-ten ama ben ng 800 almayı düşünüyorum inşallah mağazada bulabilirim internetten alışverişe pek güvenmiyom Cevabın için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: MalatyalıND
ben dağ bisikleti almak istiyorum sizce kron xc 300 mü almalıyım yoksa salcano ng 350 mi

Herkese selamlar. Foruma yeni katıldım. Bir süredir spor ve gezi amaçlı bisiklet almak istiyorum. Biraz araştırma yaptım ancak çok farklı fiyatlarda çok farklı markalarla karşılaştım. Genel olarak şehir içinde ve hafif arazi şartlarında, yer yer eğim olabilecek ortamlarda kullanışlı bir model almak istiyorum. En son Whistle Guipago 1724 veya Whistle Guipago 1727 şehir bisikleti almayı düşünmeye başladım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar, Le Grand'ın şu bisikletine hasta oldum ama çok pahalı. Bu tarz bir bisikletin çok daha ucuza toplanabileceğini okumuştum bu forumda. Bu işe başlarsam nereden başlamalıyım? Konu hakkında hiçbir bilgim yok. :(

WLM%203.JPG

@Clementha ümit blackmounta bakın bence o aralıktaki bisikletleri bilmiyorum ama aklıma ilk bu geldi. yada ikinci el bir salcano alabilirsiniz

@zek2040 whistle guipago 1724 işinizi görür bence. Carraro sportive 224'e de bakabilirsiniz aynı fabrikadan çıkıyor ikisi yanlış bilmiyorsam bütün özellikleri aynı.

@ALPER2335
@ALPER2335

İkisi de aynı fuji sıfır olduğu için bence fuji

@Wanf

O fiyata bedava

Geri