Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar merhaba yaklaşık 3 senelik MTB kullanımından sonra cyclecross bisiklete geçeceğim. Giant Anyroad modeli siparişini verdim haftaya büyük ihtimal alacağım ancak Giant 2017 Anyroad2 & 2014 Anyroad1 seçenekleri arasında kaldım. İkisinin fiyatı da birbirine yakın olmakla birlikte üzerindeki donanımlardan kaynaklı bazı çekincelerim var.

Örneğin vitesi takımları 2017 model Anyroad 1'de Sora-9 speed bulunurken 2014 serisinde 10-speed ancak Shimano RD-R350-10 bulunuyor. Anyroad1'in 2017 modelinde ise Tiagra mevcut. Çok araştırmadım ama anladığım kadarı ile 'nesil' farklılığı var yani r460'lar bekli denk kalite ama Tiagra'nın bir önceki serisi..Birinci nokta burada, yani anyroad1 alıcam diye donanımı eski model mi acaba diye bir düşündürüyor.

İkinci olarak 2017 Anyroad2modelin Krank takımı dişlileri 48/32
2014 anyroad1'de 48/34,
2017 anyroad1'de ise 50/34..

Aslında burada kalite çekincem yok ama üreticinin yıllar itibari ile ön dişli takımında farklı kombinasyonları kullanmasının teknik açıklamasını bilmek isterdim,

Genel olarak tercihimi güncel donanımlar ile yeni model bir bisikletten mi kullanmalıyım yoksa nispeten daha eski donanımlara sahip olduğunu düşündüğüm bir bisikleti mi seçmeliyim?

Çünkü bir yandan seri olarak aralarında fark olsa da ikisinin fiyatının birbirine yakın olmasının sebebinin üzerindeki donanımın artık eski ve 2014 modelin stokta kalan bir ürün olmasından kaynaklı olduğunu da düşünüyorum.

Amacım satıcıya herhangi bir itham değil kesinlikle çünkü bence 2017 model için bile inanılmaz indirim sağladı. üzerine MTB'mi veriyorum tabi.

Karşılaştırma aşağıda yer alıyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
Scudo
Arkadaşlar bu bisikleti almayı düşünüyorum. sizce bu fiyata değer mi yoksa bu civarda bakabileceğim başka bisiklet önere bilir misiniz ?

WHISTLE PATWIN 1724 ERKEK DAĞ 24-V HD 29″ Modeli, Alüminyum 1.1/8″ Yarı Entegre Vites Kablosu İçten Geçmeli kadro üzerine kurulmuş bir modeldir ve Suntour Xct HLO 100mm Maşadan Kilitli maşaya sahiptir. Ön viteste Shimano Tourney Ty500, arka viteste ise Shimano Tourney Tx 800 kullanılmıştır. Shimano Tourney Ty301 42x34x24 krank takımı ile güç Shimano Cshg31 11t-34t Kaset Kaset arka dişliye aktarılır.
Vites kolu olarak Shimano Altus M310 3×8 kullanılmıştır. Frende ise Shimano M315 Hidrolik Disk tercih edilmiştir. Selle Royal sele mevcuttur ve Cst 29×2.10 Byte Plose lastik kullanılmıştır.
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE VİTES KABLOSU İÇTEN GEÇMELİ
MAŞASUNTOUR XCT HLO 100mm MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTESSHIMANO TOURNEY TX 800
ÖN VİTESSHIMANO TOURNEY TY500
KRANK TAKIMISHIMANO TOURNEY TY301 42X34X24
ARKA DİŞLİSHIMANO CSHG31 11T-34T KASET
VİTES KOLUSHIMANO ALTUS M310 3X8
FRENSHIMANO M315 HİDROLİK DİSK
LASTİKCST 29X2.10 BYTE PLOSE
JANT29” WHISTLE ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELESELLE ROYAL
AĞIRLIK14,2

arkadaşlar 2 bin liraya kadar dağ bisikleti bakıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum benim için bisiklette 2 önemli konu var 1. ön amortisörleri güzel olsun iş görsün 2.ise bisikletin al benisi olsun göze hoş gelsin önerilerinizi bekliyorum maks 2500 liraya kadar çıkabilirim şimdiden çok teşekkür ederim

4 sene önce paxton aldım ancak uzun yolda sıkıntı çıkardı şimdi yeni bisiklet almak istiyorum. 1.000-1.500 TL arası bütçem var kaliteli ve uzun süre kullanabileceğim bir dağ bisikleti düşünüyorum bisiklet önerebilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar bisiklet foruma yeni katıldım 1 hafta önce yol bisikleti almak için heveslendim şu an elimde kron xc 150 var arkadaşlarımızla yaptığımız turlarımızda işimi görmüyor lise 2 öğrencisiyim üniversite sınavına az kalmışken sonunda güzel bir hobi edinebildim bilgisayardan ps dan kurtularak birkaç soruma yanıt verirseniz sevinirim ilk önce ikinci el mi almalıyım sıgır mı almalıyım alırken nelere dikkat etmeliyim cevap verirseniz sevinirim

@clk

Merhaba.Bende aynı modeli almayı düşünüyorum.Tavsiye edermisiniz peki izlenimleriniz nasıl.Paylaşırsanız çok sevinirim.

Arkadaşlar ben bisiklet almayı planlıyorum fakat pek bilgim yok bana max 800 liraya 2.el veya sıfır hangi bisikleti önerirsiniz bu arada pek tecrübem yok.

Cevap verim kimse yokmu

Arkadaşlar yoğun araştırmalarım üzerine şu 4 bisiklet arasında kaldım tabi sizde önerebilirsiniz lakin fiyat maks. 650 tl olmalı

1. Salcano Hector 26 S V arkadaşlar bu bisikletin iki türü var diğeri Salcano Hector 26 V ama o malzemelerinden dolayı hoşuma gitmedi sunrun falan var bence shimano daha iyi diye Salcano Hector 26 S V yi düşünüyorum yalnız vites kolları hoşuma gitmedi kolları değiştirme imkanımız var mı acaba ?

link : (link)

2.Bianchi SNAP 26 VB bu bisikletin her şeyi iyi hoşda kadrosu çelik olması biraz ağır olur gibi geldi bana bisikleti balkona koyacağım için sıkıntı olabilir

3. Salcano LION FS 26 bu bisiklet de hoşuma gitti ve istediğim vites kolu bunda var

4.Salcano NG800 26 V bu da hoşuma gitti

Shimano TOURNEY SL-RS36 model vites kollu bir salcano nova var arkadaşımda eli falan acıyormuş ve benim kullandığım bisikletde de bu model değil ama çevirmeli vites kolu vardı elimi falan yaralıyordu acayip sert bişeydi

Shimano ST-EF41
ise rahat kullanılacak bir vites kolu gibi duruyor ama hiç kullanmadım.

Arkadaşlar bu 4 bisikletten hangisini tercih etmeliyim sizce ?

Arkadaslar siteye yeni üye oldum ve şehir içi kullanabilecegim hafif 1000_1500 TL civarında bir bisiklet almak istiyorum.Önerilerinizi bekliyorum.Bir de vites çok önemli midir?Mesela 3 vites salona Alanya 700 modeli nasıldır sizce.

Merhaba
Bu konuyu açmadan önce forumda araştırdım fakat konun benzerleri hep eski modeller ve eski senelerde yazılmış.Fiyatlar yükseldi değişti.2017 yazı için açıyorum bu konuyu
Ben Malatya'da oturuyorum.Bu yaz İstanbula gitmeyi düşünüyorum ve Sirkeci tarafındaki bisikletçilerin çok uygun olduğunu duydum.

Max 1100 liraya 0 Olarak Mağazadan Hidrolik Disk bir bisiklet almak istiyorum
Görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim

1.75 Boy 15 Yaş

Öncelikle merhaba benim bir sorum var. ben bu yaz bisiklete başlamak istiyorum açıkçası şuan için çok da fazla bütçem bulunmuyor 400-520 arası bi bütçem var üstü ne kadar olur bilemem. Hiç bir bilgim yokken son 1 haftadır araştırmaya başladım bu konuları. salcano excel modeli hoşuma gitti amortisörsüz fakat tek şüpheli olduğum kısım vites markası sunrun adında bi marka. shimano olmasını isterdim o da bir üst modeli lion da var arada 100tl lik bir fark oynuyor. ben bu exceli almak istiyorum bütçeme de uygun ne gibi sorunlar yaşarım? şuan 15 yaşındayım boyum 168 civarı bisikletin 2 sene garantisi var ben zaten 2 sene sonra 12. sınıf olucam ve o zaman bisiklete pek vaktim olacağını sanmıyorum 12. sınıftan sonra daha iyi bi bütçeyle bisiklet alıcam tabiki ama çok da uzatmiyim :) beni bi 2 sene götürür mü bu bisiklet 2. el ng650 modellerine baktım İstanbul içi bana çok uyan yok. uzun yola çıkılmaz deniliyor sanırsam bu bisikletle ama çıkmam durumunda ne gibi sıkıntı yaşarım onu bilmek istiyorum biraz aydınlatabilir misiniz? teşekkürler

2 haftadır bisiklet alacağım ancak kararsızlıktan alamıyorum. Bütçem max 1200 TL yani biraz sık şunu al demezseniz sevinirim bu sıkmış halim zaten :)
Araştırmalarımda şu 6 bisiklette kararsız kaldım. Hepsi mbt çünkü yaşadığım yerde yolların kötü oluşu ve benim bisikleti de %40 arazi şartlarında kullanacak olmam ve uzun boyum sebebiyle 29 ya da 27,5 jant bi mbt bakıyordum seçtiklerim şunlar. Hani fren yapıları, markası, kalitesi vs. hepsinin değişik ama uzak kalitede değiller sizce hangisini almalıyım?
Carraro Force 290
1. (link)

Salcano NG650
2. (link)

Mosso Wildfire
3. (link)

Bianchi ASPID
4. (link)

BTWİN ROCKRIDER 520
5. (link)

KRON XC150
6. (link)

merhaba arkadaşlar 13 yaşındaki oğlum için bisiklet seçiminde yardıma ihtiyacım var.
yardımcı olursanız sevinirim
birkaç model var yazsam yardımcı olurmusunuz .
salcano ng650
kron xc150
bianchi aspıd 46
salcano ng350
bunlar nasıl olur bilmiyorum tafsiye edeceğiniz yaşına uygun bir bisiklet olursa sevinirim
tecrübelerinize ihtiyacım var lütfen
birde fren sistemi v mi md mi yoksa hd mi lütfen yardım ediniz şimdiden teşekkür ederim

Arkadaşlar işe gidip gelmek için bisiklet alacağım gidiş geliş 20 km. Araştırma yaptım ve aşağıdaki bisikletlerden birine karar vermek istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz sizce hangisini almalıyım. Yada sizin tavsiyeleriniz var mıdır. Teşekkürler.
SALCANO CİTY FUN 60 850 TL
MOSSO LEGARDA 1721 MSV V 950 TL
CORELLİ PİERRE 5.0 880 TL

@rasmus103 Merhaba bende Mosso Wildfire, Carraro Force 290 ve Kron XC 150 arasında kaldım. Mosso 2017 ler kilitlenebilir maşa mı bilginiz varmı?

Selam ustalar, ben 2 hafta önce merak saldım ve başladım bisiklet işine... Biraz araştırdım ve benim tarzım kesinlikle cyclocross. Hem işe gidip gelirken şehirde, hem de off günlerimde kampa gittiğimde arazide binebileceğim bir bisiklet gerekiyordu. Bütçem Maximum 2300 TL. Ben Triban 100 ü gördüm, cyclocross a uygun olabileceğini düşündüm ve 1200 TL fiyatı olduğu için aldım. Ancak geçen gün bi kaza geçirdim, JANT kırıldı teker dönmez hale geldi ve bu durumdan dolayı gidip bisikleti hasarlı olarak iade ettim. Üretim hatası olabileceği söylendi, diğerlerinde aynı sıkıntı olmaz dediler ancak yine de bilemiyorum. Sizce yeniden Btwin Triban 100 alıp o bisiklette iyice pişmeli miyim ? Yoksa 1000 TL daha fazla verip MOSSO MONZA CYCLOCROSS alıp onu mu kullanmalıyım ? Ya da o masrafı TRIBAN 100 e yapsam daha iyi bişey olur mu ? Beni biraz bilgilendirebilir misiniz ?

NOT : İki bisikletin de özellikleri ;

(link)

(link)

Bunların dışında bir de Triban 500 var, şuanda 999 TL. Onu alıp cyclocross a çevirebilir miyim mesela ? Tavsiyelere açığım, öğrenmeye çalışıyorum :)

Merhabalar.

Yurtdışından Rose Pro SL 2000 marka modelli bisikletten almayı düşünüyorum. Bisiklet 2.el fakat oldukça temiz ve fiyatı 1.700TL siz ustalarımdan ricam bu fiyata alınırmı?

Yurtdışında ailem var o yüzden tr'ye sokmamda sorun yok.

Donanım olarak;

Bisiklet pedalsız 7.50kg

Kadro; 7005 T6 Ultralight Aluminium, triple-butted, ab ca. 1.280g

Maşa; PRO SL Modulus Vollcarbon 1 1/8" - 1.5"

Shimano 501 grupset 5800

Jant set; Easton Aero ea50

Gidon; FSA K-Wing Carbon bars

Sele Borusu; FSA's SL-K Carbon

Dosyalar

• images (6).jpg
    images (6).jpg
    24,6 KB · Okunma: 17
Arkadaşlar, B'Twin Rockrider 540 ile Salcano Astro arasında kaldım, bilen vardır belki, NG650 'm vardı. Sattım onu, şimdi çok acil bisiklet arayışındayım, yarın %75 ihtimalle Decathlon'a gideceğim, o yüzden cevaplar çok önemli. Astro sanki RR520 ile karşılaşır gibi ama donanımsal olarak RR540'a yakın gibi.

Astro'nun artıları;
Acera Arka Aktarıcı

540 'ın artıları;
Maşa,
Garanti (Kadro,Gidon, Gidon Boğazı Ömür Boyu) , Yaygın ve İlgili Servis Ağı.

Teşekkürler , Saygılar.

İyi günler abilerim ve kardeşlerim 2000 TL civarı bir bütçeye sahibim şuan sıraladığım bisikletler şu şekilde
2. El almayı düşünmüyorum

-salcano ınsomınıa
-btwın rockrıder 560

Bu ikisi arasında kıyaslama yapacak olursak hangisi ağır basar ve önerebileceğiniz servis ağı geniş başka bir model var

Geri