Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
@flanker

Teşekkür ederim tavsiye için. Carraroya da bakacağım. İnşallah alacağım bu aralar.

@YakupKhan Kardeşim bisiklet seçimi yaparken hangi amaç için almak istediğini belirtmelisin Bursa şehir içinde kullanacaksan asfalttan çıkmayacaksan dağ bisikleti almanı önermem.

selamunalykum arkadaşlar herkese iyi günler ben 2016 model scott scale 770 almak istiyorum ful deore set var üstünde mantıklı bi karar mı sizce şimdiden yorumliyan arkadaşlara teşekkür ederim

merhaba yeni mtb alacağım 24-38 11-36 dişli oranları mtb için nasıldır rampa çıkış ve yokuslarda mtv için uygunmudur yada artıları eksileri nelerdir vites sistemi sram x5 2 li aynakol

Yol bisikleti için mosso cavalier 700 tourney i almak istiyorum sizce uygunmudur artı ve eksi yönleri nelerdir yardım ederseniz teşekkür ederim.

şimdiye dek düzgün bir bisiklet kullanmadım bisikleti genelde asfaltta kullanacağım bütçem 800-900 tl gümüş renginde bir bisiklet istiyorum boyum 185 kilom 70 bana uygun bir bisiklet önerebilir misiniz iyi bir seçenek olursa bütçeyi biraz arttırabilirim kesinlikle dağ bisikleti istemiyorum lütfen yardımcı olun bisiklet konusunda hiç bir bilgim yok iyi birşey almak istiyorum

Arkadaşlar, abiler ve amcalar yol bisikleti konusunda pek bilgim yok artık mtb nin hantal kaldığı ve
bisikletimin boy sorunlarından dolayı yeni bir bisiklete geçmeyi düşünüyorum . Amma Bu Bisiklet Yol Bisikleti olacak
Aklımda Bazı Bisikletler Var
BIANCHI SLR 500 ERKEK YARIŞ 18-V 28¨
CAVALIER 700 CLARIS
CARRARO CR-RACE 022 ERKEK YARIŞ 16-V 28
Birazcık araştırdım bana salcano haricinde güzel bisiklet önerilerinizi bekliyorum
Cevap Veren Herkese Şimdiden Teşekürler

Arkadaşlar merhaba, öncelikle aranıza yeni katıldım. Ankaraya iş icabı taşındım ve hafta sonları aşırı sıkılıyorum arabaylada istediğim gibi gezemiyorum haliyle bir bisiklete ihtiyacım var. Araştırdığım kadarıyla KRON alınabilecek bir marka burdada bir çok sayfayı okudum fakat alternatifleride çok fazla. Sizlerden ricam bana yardımcı olmanız boyum 175 kilom 80 bilmeyenler için ankara aşırı yokuşu olan bir memleket.

Baktığım modeller KRON xc150 HD idi liste fiyatı 1245tl buradaki bayi 1100 dedi,
Fakat xc350 HD modeline 1300dedi liste fiyatı 1700küsür, şimdi sorum şu bu ikisi arasında tercih yapıpmı almalıyım yoksa hiç bulaşmamalı ve önereceğiniz x marka modelemi yönelmeliyim? her ikiside 9 takit ayda 22 tl oynuyor aralarında oda hiç önemli değil benim bütçe olarak sınırım yok fakat 1500üde geçsin istemiyorum. Tecrübelerinize güveniyorum ve yardımınızı bekliyorum.

Arkadaşlar yeni mtb bisiklet almayi planlıyorum alacağım bisiklet merida big seven 300 2017 maşası sr xcr 100 air lor havalı bir maşa olduğunu air yazısından anladim ama buradaki lor Damper yazısı ne anlama geliyor iyimidir kötü mü dür onu anlayamadim şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

Arkadaşlar max 900 TL butçem var. Beğendiğim modeller;

XC150
RR500
City Fun70

Genel de sehir ici kullanacagim ama ara sira arazi vs de dusunuyorum.

Onerilerinizi bekliyorum.

Merhabalar,
6500 TL civarında bütçem var. Lapierre'in Sensium 500 modeli ile Cannondale Caad12 modeli arasında kaldım. Aşağıda özellikler mevcut, yorumunuzu merak ediyorum. Ayrıca bu bütçeye önerebileceğiniz modelleri de bekliyorum, sevgiler...

NOT1: Lapierre donanım olarak görünüşte iyi duruyor olabilir ancak Cannondale'in fiyat/performans olarak çok daha iyi olduğunu işittim deltabisikletten. Belki satmak içindi bilemiyorum ama marka değerleri konusunda da kafam karıştı. 6500 TL'ye karbon bisikletten çok şey bekleme dediler deltabisiklette.
NOT2: Lapierre'in bu modelinde arka aktarıcı Ultegra, bazı Sen.500 modellerinde farklı bileşenler var. Bunu da değerlendirebilirseniz sevinirim.

Lapierre Sensium 500
R0qy2Y.png

Cannondale Caad12
nRBPZN.png

Herkese Merhaba, sitenizde yeniyim sizlere bazi seyler danismak istiyorum, eminim hepiniz benden daha cok bilgiye ve tecrubeye sahipsiniz. Oncelikle sunu belirteyim en son bisiklete 15 yil once bindim ozamanlar Giant gsr 500 um vardi, cok merakliydim ama calindiktan sonra birdaha almadim. Su siralar tekrardan merak sardim yeni bir mtb bisiklet almak istiyorum. Butcem 10.000 liraya kadar cikabilir. Marka konusunda Giant tek tercihim, model bakimindanda anthem veya xtc dusunuyorum. Hafta sonlari hobi amacli bozuk yollarda ve ormanda binecegim icin yolbisikleti almayi dusunmuyorum. Simdik sirasi ile sizlere sorularimi yonelteyim.

1- Kadro seciminde ( anthem vs xtc) kararsizim,sonucta profosyonel olarak kullanmayacagim, dagdan tepedende atlayip ziplamayacagim ama nedense full amortisor daha kullanisli olur gibime geliyor? Full amortisor bisikletler az bozuk veya asfalt yollarda kullanimda cokmu dez avantaj sagliyor ?

2- Boyum 1.89 kadro boyu L mi yoksa XL mi olmasi gerek ? Jant ebatlari 27,5 veya 29 hangisi olmasi gerek?

3- Amortisor seciminde rock shock veya fox olucak sizce hangi modellerine bakmaliyim ? ( profosyonel olarak kullanmayacagim ama dusuk bir modelde almak istemiyorum 15 yil aradan sonra olmusken guzel olsun keyfini cikarayim istiyorum )

4-Set olarak shimano xtr m9000 istiorum fakat fiyatlari tabiki cok yuksek bu nedenle buyuk ihtimal deore XT alicam ama bazi detaylari XTR takma luksum olabilir. Sizce grupsetlerde xtr a yonelmem gereken detaylar hangileri ? ( mesela arka arttirici ? veya fren sistemi? )

5- Bisiklet kac vites olmali? Cok asiri engebeli arazi yok yasadigim bolgede ( Moskova) . XT lerin sanirim 11 vites ve 20 vites varyantlari var.Fiyatlari dogal olarak fark ediyor. sizce 11 vites mtb icin azmi olur ?

6- Kadro grup set ve amortisorler disindaki detaylar hakkinda gidon jantlar lastikler bakimindan bazi marka ve model onerileri verirmisiniz ? Estetik acidanda bisikletin guzel gorunmesini istiyorum.Fakar cok ufak detaylardan dolayi asiri para vermekte istemiyorum.

7- Son sorum Giant Anthem modellerinin ikinci ellerine baktim 4-5-6 bin civarlarinda slx veya xt karisimi komponentleri, Sizce ikinci el alinabilirmi ? Yoksa sifirmi tercih etmeliyim? Hazir almakmi daha uyguna gelir veya aliexpress veya ebay gibi sitelerden parca siparis ederek toplamakmi daha ucuza gelir?

Not: Gecen sene snowbord yaparken dustum ve iki dizimde de meniskus hasari olustu,sizce asiri zorlanmadan dolayi dizlerim agri yaparmi yoksa tam tersi meniskus yirtilmalarina iyimi gelir ? Benzer tecrubesi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

Vakit ayirip okudugunuz icin simdiden tesekkurler. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar.

Merhaba. İyi günler abime bisiklet bakıyoruz 1.80 boyunda 112 kilo salcano ng650 26" ve claud butler black hawk 29" arasında kaldı hangisini önerirsiniz günlük 10 km yol yapıcaz

• Beğen
Tepkiler: Emert20
@Gurkankarakurt
Görüntüsü ve fiyatı hoşunuza gideni alın bence. İkisinin arasında çok çok fark olcağını sanmıyorum. Claud butlere de salcano servisleri bakıyor sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Gurkankarakurt
Arkadaşlar merhaba yakın zamanda bisiklet almayı düşünüyorum uzun araştırmalarım sonucu carraro sportive 227 en büyük adaylardan beri bu bisiklet ile ilgili aklıma takılan nokta hiçbir yerde ağırlığını bulamadım bilen arkadaşlar varsa yorum yazarlarsa sevinirim

Öncelikle iyi günler!
Ben çocukluğunda bisikletle çok haşır neşir olmuş ama son 4 senedir bir direksiyon tutmamış birisi olarak bisiklete başlama kararı aldım.
Doğa ve yolculuk tutkum olduğunu söyleyebilirim. Uzun zamandır aklımda MTB vardı ama son zamanlarda şehirlerarası yolculuklar için yol bisikleti almam gerektiğini düşünüyorum.
Ufak bilgilerimle yol bisikleti alırsam kamp yapmak istediğimde veya patikalarda gezmek istediğimde y.b. dezavantaj olacak; aynı şekilde MTB alırsam şehirlerarası yolculuk yapmak istediğimde MTB dezavantaj olacak.
Sizce hangi tür bisiklet almalıyım? Yol bisikletininmi yoksa MTB ninmi dezavantajları fazla olur? Spesifik olarak hangi bisikleti önerirsiniz?
Boy: 197 cm
Bütçe: 500-950 tl

Teşekkürler!

Merhabalar , Mosso Cavalier Tourney ile Triban 500 arasında çok kararsız kaldım . Hangisini almamı tavsiye edersiniz ya da önerdiğiniz başlangıç yol bisikleti model/modelleri var mı ?

@idkuscu
Araziye çıkmıyorsanız şehir bisikleti öneririm. 1500 tlye kadar çok güzel bisikletler bulabilirsiniz. İlla Kron değil, başka markalara da bakabilirsiniz.

Geri