Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

arkadasım merhaba bende aynı urunun bayan modelını dusunuyorum aldıysanız yorumunuzu alabılırmıyım

Scudo
arkadaslar bu ıkı urun arasında kaldım gonlum kron dan yana 27 vites fakat kadroları ıyı degıl dıye okudum burada carraro 24 vites bilinen bır fırma ne yapmalıyım

Hangisini almalıyım acaba yardım ederseniz sevinirim ikisininde fiyatları bir birine yakın (link)(link)

Merhabalar, merak ettiğim bir konuyu bisiklet tavsiye başlığı altında sormak mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Gelelim soruya; Kron neden tavsiye edilmiyor, veya tavsiye edildiğinde neden sedona al deniliyor. Neticede bu adamların tek yaptığı boyalı bir kadro üzerine sram,shimano vs. komponentleri takmak değil mi? Sedona neden daha kaliteliymiş gibi bir algı var? Forumda araştırırken birkaç yoruma denk geldim. Bir arkadaş kron gitmiyor demiş, bi düşüncelere daldım yahu bir bisiklet nasıl gitmeyebilir. Gitmemesi için muhakkak bir arızası olmalı Onun altına önerilenlere bakıyorum hepsinin komponentleri, kron'da kullanılanlardan daha alt sınıfta. Sıralanmış sedona, merida, carraro diye gidiyor.

Sedona krondan neden daha iyi? Yeni başlayan veya başlamayı düşünen arkadaşlar için sebepleriyle yazabilirsek gayet faydalı olur.

Merhaba üstadlar
Konu açmadan önce forumu epey karıştırdım ama kafamı karıştırdığımla kaldım maalesef. Kaynak büyük konuda acemi olunca doğal herhalde. Çevremden gelen ezerler oğlum yapma etme Türkiye'de bisiklet mi sürülürmüş?o_O tepkilerinin neticesinde kelleyi kurtarıp buraya attım kendimi. Bir nevi haklılar tabii ama konumuz bu değil. Oturduğum konum ve günlük kullanacağım yol itibariyle zaman zaman %10'un üzerine çıkan eğimlerden geçmek zorundayım. Kondisyonda olmayınca haliyle iş eziyete biniyor. Niyetim hafta içi okula stabil git gel (toplam 30 km) yol yapmak. Haftasonları şehir içi köylere tepelere tur yapmak belki denk gelir hani senede 2 defa falan balıkesir en fazla izmir'e çıkmak. Yani yolum %90 asfalttan geçiyor. Kıyafet bisiklet toplam limitim 2500tl kaskım var. Benim derdim eğim olduğu için çokça tercih edildiğini gördüğüm modeller arasında ruble/aynakol/fiyat olarak şöyle bir kıyaslama çıkardım.
Eg27Vz.jpg

Şimdi diyeceksiniz olm bununla bu karşılaştırılır mı ama işte cehalet böyle bi'şey :D
Benim öncelikli derdim zorlanmadan şu %10'ları tırmanmak ve tabii fiyat öğrenciyim sonuçta. Biliyorum hangisini alırsam alayım başlangıçta son viteste yine bir miktar zorlayacaktır ama 2-4 diş ne kadar fark eder bilmediğim için böyle bir sıralama çıkardım. İlla bunlar olması gerekmiyor yine bu seviyede ihtiyaçlarımı karşılayacak her tavsiyeye açığım marka model takıntım yok. Şimdiden herkese ilgisi için teşekkür ederim.

Meraba herkese , gezi bisikletleri hakkın da çok bilgim yok , 341 km lik bir yol yapacağım 1.68 boyum 60 kilom var bütçem 1.500 , salcano almayı düşünüyorum önerileriniz vs var mı ?

@sari_siyah merhaba, tırmanma için önemli olan aynakoldaki en küçük yaprağın dişli sayısıdır. yani mesela benim bisikletimde 28-38-48 üçlü aynakol var, en küçük yaprak 28 dişli. Başka bir bisiklet yarış için üretilmiş, 39-53 olarak ikili aynakolu var, bu bisikletle yokuşları daha zor tırmanırım, çünkü 39lu yaprak beni zorlar.
ama bisikletin gerçek sahibi olan yarışçı ister o bisikletle ister benim bisikletle, zorlanmadan o yokuşları çıkar çünkü asıl olay bacak gücündedir.

@trabzonlu ozan hocam 2 diş ne kadar fark eder peki? son yaprak 28 ile 26 arasında ne kadar fark var bunu anlamak istiyorum. Benim son kullandığım arkadaşın bisikletinin ayna kol tek dişliden oluşuyordu o da 46'lıktı biraz eğime yeltendim mümkün değil yürümedi. O an dedim yani ayna kol en ufak hangisiyse onu alayım ama öğrenciyim sonuçta.

sedona 410'a bakıyorum ayna kol 48-38-28 ruble 11-32 (1400tl)
sedona 420 48-36-26 ruble 11-34 (2200tl)
tabii arada malzeme kalitesi farkı var elbet ama ben 420 alsam örneğin tırmanışta ne kadar fark eder onu merak ediyorum asıl.

önceki bisikletimde 26-38-48 vardı, 28-38-48 şu andaki, bir fark hissetmedim, kafayı çok takmamak lazım zaten bu kadar küçük farklara

arkadaşlar 700 tl bütçem var. kilitlenebilen ön amartisörlü dağ bisikleti arıyorum. decathlon un bisikletleri nasıl sizce bu arada ?

• Beğen
Tepkiler: Hasan28
@Altuntas ilk üçü şampiyonlar ligi diğer ikisi uefa.Seçiminizi belirlemede bütçe,kullanım amacı ve göz zevkiniz belirleyici olacaktır

@PisiketciReyiz yarış bisikletleri hakkında pek bir malumatım yok fakat specialized'in modellerini inceleyebilirsiniz eğer bütçeniz varsa karbon olanlarına bakın

@Rüzgara Karşı merida diğerlerine göre bi tık önde,tabi nerde kullanacağında öenmli

@Ersz45 merida carrarodan bi gömlek üstün

@davulcu ithal markalara bak derim

@abalta şehir tur bisikletlerinin cross olanlarına bakabilirsiniz ama biraz yorabilir

@Mert-41 forumda carraro kullanıcılar bölümü var ordan yardım alabilirsiniz

@Cevatkurttas boy-kilo endeksi için en garanti yolu bisikleti almadan önce binip denemeniz

@Taner James scott çok iyi ve sağlam markadır ayrıca renkleride güzel(gerçi zevkler ve renkler kişiye göre değişir)bir bisiklette kalite nekadar önemliyse görsellikte önemli içinize sinmesi açısından

@Rüzgara Karşı merida derim hocam

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
S.a herkese iyi forumlar ben 1500 tl ye mtb bir bisiklet almayı düşünüyorum f/p olarak bana Öner'e bileceğiniz bi model varmı

Ben b'twin rockrider 540 modelini beyendim yanlız kafama takılan tek şey fren sisteminin markası hayes radar hidrolik disk fren sizce nasıl parçaları bulunurmu şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim iyi forumlar

S.a herkese iyi forumlar geçenlerde Decathlon da gördüğüm b'twin rockrider 540 bisikleti nasıldır sizce o fiyata alınırmı yoksa başka model önerirmisiniz bütçem 1500 tl f/p bi mtb şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.

iyi günler
B'twin 540 kullanan arkadaşların yorumu benim. İçin çok değerlidir

B'twin sağlam bi bisikletmi sizce

1 fiyatına değermi ?
2 ağırlığı ne kadar dır ?
3 parçaları diyer kaliteli saydığımız mtb bisikletleri parçalarından mı ?

Merhabalar. Dağ bisikletinden yol bisikletine geçis aşamasındayım ve sizin yardımlarınıza ihtiyacim var. Bütçe yaklaşık olarak 3000 (+100)
Aklımda carraro cr 052 modeli var. Sizin önerileriniz nelerdir ?

arkadaşlar yaklaşık 2 haftalık bir incelemelerim doğrultusunda bu hafta içinde seçtiğim bu modellerden birisini almayı düşünüyorum, yardımcı olursanız sevinirim..
1- Whistle miwok 1637 27,5 HD
2- Salcano astro 27,5 HD
3-Bianchi rcx 427 27,5 HD
4- Bianchi speed 7227 27,5 HD
5-Salcano NG650 27,5 HD
bu modeller arasında sıralamalarımı tercihime göre yaptım, 1. olarak whistle düşünüyorum. seçim konusunda yardımcı olursanız sevinirim..

Öncelikle herkese merhabalar. Sigarayı bıraktım yaklaşık 1 ay oldu ve inanılmaz bir kilo aldım. İş yerim yaklaşık olarak evime 12 km uzaklıkta ve çok aman aman bir yokuş yok. İşe gidip gelirken ve hafta sonları ufak kaçamaklar için sıfır veya ikinci el bir bisiklet arıyorum (sıfır daha anlamlı olur). Ne önerirsiniz acaba? Teşekkürler.

Bütçem : 700-TL
Boy : 189cm
Kilo : 95kg

Herkese selamlar.

Ben İzmir Eşrefpaşa'da yaşıyorum, 22 yaşındayım.

Boyum: 1.79 ya da 1.80
Kilom: 87

Bi yandan vücut geliştirmeye gidiyorum, bir yandan da balık tutmaya çalışıyorum. Bunların yanında da Bisikleti hayatıma entegre etmek istiyorum.

İşe bisikletle gidip gelmek istiyorum, oltamı alıp bisikletle kafama göre bi yerlere gitmek istiyorum.

Sizlerden bu hayallerimi gerçekleştirebileceğim bisiklet tavsiyesi ve bisiklet için önerilere ihtiyacım var.Bu noktada bi evlenme planım var o yüzden para biriktiriyorum.

Bunun için alacağım bisikletin 300-400 TL'yi aşmasını istemiyorum.

İş yerim pasaport iskelesinin orada, evimden işime ortalama 5 km. mesafe var.

Bu işi sizlere göre çok profesyonel yapmayacağım için, başlangıç olarak ekonomik ve beni götürebilecek bir bisiklet tavsiyesi istiyorum.

Umarım dikkate alıp önerilerde bulunabilirsiniz. Herkese teşekkür ederim.

Geri