Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Ben Genellikle Engebeli yollarda kullanacağım Bütçe 770 Son Pazartesi Spariş Vereceğim uzun süre kullanabileceğim bir bisiklet önerin lütfen.Mtb daha iyi olur

Hepinize merhaba

1 hafta kadar önce oturup düşünürken kafama dank etti ve neden olmasın dedim.Bu planımı sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Esasında bisikletle tanışmam 1996 yılında, 4 yaşındayken oluyor.Bayıla bayıla aldırdığım bisiklete alışmam ve ailemden artık "gerçek" bir bisiklet istemem ise 2 yıl sonra, 1998 yılında gerçekleşiyor."Bisan atlas" bisikletime uzun yıllar bindikten sonra önce bianchi sonra da scott marka mtb'lerim olur.Son iki emektar hala duruyor, scott zaten yeni sayılır.Velhasıl bu sene mtb'nin hantallığından sıkılıp motorsiklete kaçmayacak kadar olan hız tutkumdan ötürü orta seviye sayılabilecek bir yol bisikleti alıyorum.Cüsseme rağmen kondisyon olarak iyi olmam ve hayatımdaki her türlü maymun iştahlılığa rağmen bisiklete olan iştahımın her daim aynı çizgide olması sebebiyle dedim ki ben bunu neden ileri taşımayayım.Önümdeki 1.5 yılı giriş seviye sol bisikletimi, daha doğrusu yol bisikletlerini, hangi hızda hangi yola nasıl tepki verdiklerini anlayarak ve hakimiyetimi geliştirerek geçireceğim ve bu sürenin sonunda kesenin ağzını 10-11 bin tl kadar açıp gerçekten beni hem amatör yarışlarda taşıyabilecek hem de bu işi daha profesyonelce yapmamı sağlayacak bir bisiklet alacağım

Bakalım bu sürede neler yaşayacağım :)

Selamünaleyküm abilerim
Bu forumda yeniyim.
Ben çok uzun zamandır bir bisiklet almak istiyorum.
Ki artık hakkettiğimi düşünüyorum.
Yaklaşık 8 seneden beri bir demir eşeğe biniyorum.
Ve sizlere danışmak istedim.
Fiyatı yaklaşık 1200-1300 olan bu bisikleti almak istiyorum.
Sizce fiyatı uygun mudur? Alınabilecek bir bisiklet mi?
Sormak istedim cevaplarsanız çok sevinirim
Hepinize iyi forumlar

Dosyalar

• PicsArt_04-08-11.03.13.jpg
    PicsArt_04-08-11.03.13.jpg
    73 KB · Okunma: 15
Selam arkadaşlar yaklaşık 1 senedir aktif olarak bisiklet kullanıyorum şuanki bisikletim Carraro big 929 bisikleti bir arkadasım dan aldım kendisi kullanmadığı için ben aldım başta büyük oldugu için bi hava felan kattığını düşünüyordum fakat sürdükçe rahatsız ettiğini fark ettim :) 29 jant. Şimdi değiştirmeyi düşünüyorum bisikleti hafta içi işe gidip gelmek için kullanıyorum günlük 30km haftasonlarıda dağ taş tur gezi :) en az 100-150km scott scale 760 2016 ile Scale 770 2017 modeli arasında kaldım Boyum 1,70 27,5 jant L kadro boyuma uygun olurmu yada söyle sorayım 1,70 boy için ideal kadro boyu hangisidir ?Bu iki model ve boy, kadro hakkında bilgilendirip tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim iyi geceler

merhaba arkadaşlar. yıllardır bisiklet sürmüyorum. bornova içinde ve sahil yolunda sürmek amacıyla bisiklet almak istiyorum. V fren ve amartisörlü maşada karar verdim. yanlış mı yaptım? yardımcı olursanız sevinirim.
Whistle Guipago 1602 (2016 model) 1340 tl
Merida CROSSWAY 20V 2016 MODEL - 1660 tl (model numarasını yanlış hatırlamıyorumdur umarım, meridanın giriş seviyesi şehir bisikleti demişlerdi, en uygun olanıydı)
Carraro Sportive 224 - 2017 model - 1300 tl

whistle dikkatimi çekti. özellikleri:

KADRO:ALÜMİNYUM 1.1/8¨ YARI ENTEGRE
MAŞA:28” SUNTOUR NEX HLO 700C 63mm MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTES:SHIMANO ALTUS M310
ÖN VİTES:SHIMANO TOURNEY TX51
KRANK TAKIMI:SHIMANO M131 48X38X28
VİTES KOLU:SHIMANO ASTEF51 3X8
FREN:ALÜMİNYUM V-FREN
LASTİK:CST 700X35C SİYAH,REFLEKTÖRLÜ
JANT:28¨ FREEWAY ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELE:SELLE ROYAL MACH

hangisini almalıyım? bu fiyat civarına başka öneri de yapabilirsiniz?

• Beğen
Tepkiler: Semih34
Merida marka imajı olarakta görsel olarakta önde bence

Ogrenciyim ikinci eli 1000+ lira bandinda yol bisikleti onerilerinize acigim, su an gordugum sedona 610 ve triban 3 harici model yok, bi de 0'i 1200 lira olan bisikletlere 1600 lira isteyen insanlar var tabi, triban eksiz 1500 istiyorum demis biri decathlon fiyati 1300'du gecen.

Nerde bisiklet kullanirken sora begenmiyip 105 baktigim gunler, simdi kaldik claris'e

• Beğen
Tepkiler: Yahiyo
Herkese iyi pazarlar ilk şehir bisikletimi almayı düşünüyorum dun bisiklet bayısıne gittim sportive 225 modelini önerdi 2017 modelmiş 1500 tl olur dediç KAfama takılan soru 2016 ve 2017 arasında fark varmı bana gosterdiği bisiklet renk felan 2016 model ile olan aynı renk carraronun kendi sitesinde sadece mavi renk olanı var ben 2016 mı 2017 mı olup olmadıgını nasıl anlıcam birde fiyat nasıl değerlendirmenizi bekliyorum hayırlı haftasonları :)

Merhaba arkadaşlar öncellikle forumunuza yeni katıldım buradan herkese selam ve saygılar.

MTB Bisiklet alacağım ort. 1000 tl bütçem var. Aşağıdaki bisikletlerden birini düşünüyorum.

Salcano NG 650 26" & 27,5"
Bianchi Rcx & Aspid 26" & 27,5"
Kron Xc 150 26" & 27,5"

Öncellikle kadro boyutu çok fark eder mi? 29" düşünmüyorum. Genellikle asfaltta kullanıyorum.
Fren sistemi konusunda Md ya da Hd'nin farkı ne olur?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

İnternet üzerindne bisiklet satın alınır mı? Tavsiye eder misiniz?

Merhabalar, bisiklete başlamaya yeni karar vermiş biri olarak carraro sportive serisi gibi bir sehir/tur bisikleti almaya karar verdim. Ancak internette gördüğüm ikinci el ilanlarda şöyle genel bir durum var. Sehir/tur bisikletini satan insanların %90'i yol bisikletine geçmek için satıyor.
Bunun nedeni ne olabilir? Aynı duruma düşüp kısa bir sure sonra bisiklet değiştirmek zorunda kalmak istemiyorum, o yüzden kafama takıldı.
Şimdiden teşekkürler.

Selam gençlik geçtiğimiz ay 2 yıllık bisikletim Sedona 920yi daha yüksek modele gecmek üzere satmıştım. Şimdi daha yüksek grup setlerde bi bisiklet almaya karar versem de herkesin bildiği gibi kafa karıştıran farklı önerilerde bulunanlar eksik olmadı çok şükür :). Ktm Ultra serilerine bakıyorum gayet alımlı fakat maşa ve grup setlere de bakınca biraz tuzlu kalıyor sanki. Bütçem 2000 2500 tl. Sıfır veya ikinci el minimum Deore setli bi makina düşünüyorum. Görüş ve önerilerinizı bekliyorum

Arkadaslar bisiklet almayi dusunuyorum da carraro race 022 mi yoksa salcano xrs040 mi almaliyim fiyatlari ayni cevap verirseniz sevinirim

merhaba arkadaşlar. yıllardır bisiklet sürmüyorum, markalara çok uzak kalmışım. yardımcı olursanız sevinirim
merida 1660 tl - whistle 1340 tl - carraro 1300 tl
bu 3 bisikletten hangisini önerirsiniz? amortisörlü, v frenli 24 vites tavsiye ettiler. hidrolik disk frenli mi alsam? whistle 2016 model dikkatimi çekti. özellikleri:

KADRO:ALÜMİNYUM 1.1/8¨ YARI ENTEGRE
MAŞA:28” SUNTOUR NEX HLO 700C 63mm MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTES:SHIMANO ALTUS M310
ÖN VİTES:SHIMANO TOURNEY TX51
KRANK TAKIMI:SHIMANO M131 48X38X28
VİTES KOLU:SHIMANO ASTEF51 3X8
FREN:ALÜMİNYUM V-FREN
LASTİK:CST 700X35C SİYAH,REFLEKTÖRLÜ
JANT:28¨ FREEWAY ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELE:SELLE ROYAL MACH

bu fiyat civarında başka öneriniz varsa onu da alabilirim?

Merhaba,
Bir süreden beri arayış içerisindeyim. 3 model arasında gidip geliyorum.Daha önce kullanmış olan varsa yada tavsiye verebilecek olan varsa teşekkürler
MODELLER :
1) Ümit magnetic 2862
V fren olmasi ve fiyatinin muadillerine gore ucuz olmasi beni cezbetti.
Amma velakin amortisör olayi biraz dusunduruyor.
2)Salcano city life v30
Buda bir seçenek ama umitten pahalı olmasi beni düşündürüyor.
3) Bianchi touring 821
Bu en kafama yatan ama beni cok düşündürüyor maddi olarak.onde amortisör falan olmayışı beni daha çok cezbediyor.

Her gun 15 km üniversiteye gitmek ve gelmek icin kullanacağımızı.Herhangi bir bayır falan yok ,uzun süre sıkıntısız bir şey olsun istiyorum. Umit en aklima yatan bisiklet fiyatı dolayısı ile bir tavsiye, öneri, görüş verebilecek var mı

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhabalar, alim gucumuz o kadar dustu ki sora begenmezken claris'e kalicak duruma geldik. Bir sorum var bununla ilgili, hangi marka cep dostu size gore? Benim bildigim whistle, triban ve sedona var. Ancak onerilerinize acigim...

Merhabalar,
Adalar gezmesi ve decathlonda bir iki tur atmalar haricinde heralde 10 yıldır bisiklet kullanmıyorum.
İş ile ev arasını kısaltmak adına taşınıyorum. Yeni evim ile işim yürüme mesafesi 20 dakika olacak.
Bu yolu bisiklet ile gidip gelmek istiyorum. Düz asfalt yol. Bir de ufaklı turlar düşünüyorum. 5 günlük edirne, tekirdağ vs. Daha sonraları ege turları olabilir 10 günlük vs.
Benim için hızdan ziyade konfor önemli. Dağ için kullanacağımı zannetmiyorum. Daha çok asfalt ve düz toprak yollar olur muhtemelen.
Bu alttaki ürünü alabilirim. Sizce yeterli olur mu? Yoksa çok mu amatör işi yapıyorum emin olamadım.
Muhtemelen forum sitesinde yüzlerce cevapladıgınız sorulardan olacaktır ama lütfen bana yardımcı olun.

(link)

Herkese selam. 26 inç sabit maşa bisiklet arıyorum. Sıfır fakat bulamıyorum. 28 lerin çıkmasıyla hızla 26lar tedavülden kalkmaya başladı. Sabit maşa tekerlek genişliğide 2.15 destekleyen 26inç boyutunda bisiklet arıyorum. Var mıdır sıfır alabileceğim?

Ya da şöyle söyleyeyim. 28 inç lastik bisiklet alsak, jantları söküp 26" takabilir miyiz?

Herkese merhaba,

Çalışan bir birey olarak hem ulaşım sağlayabileceğim hemde hobi olarak uğraşabileceğim bir bisiklet alma fikrindeyim.bütçeme uygun olarak b'twin marka rockrider 340 model bisikleti almaya karar verdim. Sizce doğru bir tercih mi ? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.:)

Geri