Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Merhabalar. Geçtiğimiz ay kız arkadaşıma bisiklet binmeyi öğrettim ve o da benim gibi bisiklet binmeyi çok sevdi. Haziranda doğum günü var. Maalesef şu anda orijinal güzel bir bisiklet alma imkanım yok. Şimdiye kadar kiralayarak bindiğimiz yol ve dağ bisikletlerinden çok memnun kaldı. Özellikle Kawasaki'nin bir dağ bisikleti modeli çok hoşuna gitmişti. Ben Schwinn marka bir cruiser kullanıyorum ama cruiser pek hoşuna gitmedi.

Önerileriniz nelerdir? Uzunca bir süre daha fazla bütçe ayıramayacağım.

Scudo
İyi günler arkadaşlar şehir bisikleti almayı düşünüyorumda öneriniz varsa gene alabilirim ama benim bulduklarım içinde sizce hangisi iyi(en fazla bütçem 1500tl) Mosso önermişti bisiklet bakmaya gittiğim yer ama okuduğum kadarıyla mosso ümit bisikletten dolayı tekerlek ve jantlar kötüymüş.
1.ci Carraro sportive 225 2017
2.ci Sedona 325 2015
3.cü Kron tx 150 2017
4.cü Carraro sportive 324 2016
arkadaşlar 2015 veya 2016 model olmasının dezavantajı varmı sizce ne farkı var?

KRON TX 150 - 2017 Model - 1.199 tl

ÖZELLİKLER

Bisiklet Tipi

Şehir Bisikleti
Erkek
Jant

28
Vites

24
Fren

H-Disc
Kadro

Double Butted Aluminyum
Kadro Ölçüleri

16"-18"-20"
Maşa

ZOOM - CH-120MLO
Arka Vites

Shimano Tourney RD-TX800
Ön Vites

Shimano Tourney FD-TZ31
Vites Kolu

Shimano SL-M310
Fren

Shimano Hidrolic
Aynakol

Shimano FC-TY301
Ruble

8 Lİ RUBLE - MF-M60 13-32T
Gidon

Zozo
Gidon Boğazı

Zozo
Sele Borusu

Zozo
Orta Göbek

Neco
Jant

28"Zozo çift kat alüminyum
Lastik

700x40
Sele

Kron
Hazne

Aluminyum

SEDONA 325 - 2015 Model - 1.489 tl

ÖZELLİKLER

VİTES SAYISI : 3X8

MAŞA : RST NEON RL

VITES FREN KOLU : SHIMANO ACERA SL-M310

VİTES ÖN : SHIMANO ALTUS FD-M191

VİTES ARKA : SHIMANO ACERA RD-M390

FREN : SHIMANO BL-M355 DISC

AYNAKOL : SHIMANO ALTUS FC-M310

KASET : SHIMANO CS-HG200 12/32T

ZİNCİR : YBNS8C

JANT ÇEMBERİ : SEDONA DS-21

HAZNE ÖN : SHIMANO HB-RM33

HAZNE ARKA : SHIMANO FH-RM33

LASTİK : SCHWALBE ROAD PLUS 700X38

BOĞAZ : RACEFACE RIDE

GİDON : RACEFACE RIDE RISER

SELE BORUSU : RACEFACE RIDE

PEDAL : WELLGO LU-C29

SELE : SEDONA 6076

CARRARO SPORTİVE 225 - 2017 Model - 1.399tl

ÖZELLİKLER

KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI-ENTEGRE
MAŞASUNTOUR NEX HLO 63mm MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTESSHIMANO ALTUS M310
ÖN VİTESSHIMANO TOURNEY TY510
KRANK TAKIMISHIMANO TY301 48X38X28
ARKA DİŞLİSHIMANO CSHG20 12-32T KASET
VİTES KOLUSHIMANO ALTUS M310 3X8
FRENSHIMANO M315 HİDROLİK DİSK
LASTİKCST 700X35C PATLAMAYA DİRENÇLİ REFLEKTÖRLÜ
JANTCARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELESELLE ROYAL
EK ÖZELLİKLERAYARLI GİDON BOĞAZI

CARRARO SPORTİVE 324 - 2016 Model - 1.380 tl

Özellikler

KADRO : ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

MAŞA : 28″ YOL ALÜMİNYUM 1.1/8″

ARKA VİTES : SHIMANO ALTUS M310

ÖN VİTES : SHIMANO M191

KRANK TAKIMI : SHIMANO TX801 48X38X28

VİTES KOLU : SHIMANO ALTUS M310 3X8

FREN : SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK

LASTİK : CST 700X35C 37-622 SİYAH REFLEKTÖRLÜ

JANT : 28” CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK

SELE : SELLE ROYAL

Maksimum 1500 TL'ye ne önerebilirsiniz uzun yol yapmak istiyorum dağ bisikleti alma gibi bir düşüncem var fakat öyle dağa bayıra falan çıkmayacağım parkur yapmayacağım tek yapacağım şey kaldırımdan aşağı inmek hangi tür bisiklet önerirsiniz

Merhaba Değerli Bisiklet Sever Forum Sakinleri

Her ney olduysa beni bir bisiklet hevesi sardı tabi ki bu heves küçüklükten beri gelen bir heves.Olayı dramatize edip anlatmayacağım direk konuya gireceğim.Bundan yaklaşık 2 hafta önce istanbulda kadıköy civarlarında üç kişi beraber bisiklet kiraladık tabi ilk kiralamamız değil. Artık o sürüş keyfinden aldığım hazdan sonra beni bir bisiklet hevesi sardı. Hatta kiraladığımız bisiklete özel modifiye yaptırdık (özel polis sireni, arka yanıp sönen stop lambası, hız ölçer gibi). İnternette araştırmalarımın sonucu hiçbir şeye varamadım hangi bisiklete alayım diye. Çünkü bazen bir dağa, düz bir yola, işe giderken veya yokuşu 60 derece olan yolda kendimizi buluyoruz. Sizden ricam bu yolda ilerken neler tavsiye edersiniz, hangi bisiklet( yol, dağ, gezinti) v.b. gibi fikirlerinize muhtacım. Bütçem 100-750 TL arası öğrenciyim ne yapalım ancak çıkıyor, boyum 178 cm,ekipmanım var, selesi rahat özellikle de kiraladığım bisiklette mabadım ağrı yani

Teşekkürler

Giant Bisikletlere Takmış durumdayım sebebini bilmiyorum ama o gök mavi üzerine beyaz giant yazılı kadroya tam anlamıyla aşık oldum elimdeki RR 8.1'i kardeşime verdim ve şuanda merak sardığım Extream dağ sporlarına mantıklı bir başlangıç için iyi bir downhill bisiklet almak niyetindeyim
çok sık olmasada kısa mesafeler gitmek maksatlı yoldada kullanıcam ama yoğunluk arazi ve dik yamaçlar olacak bilgilerinize ve deneyimlerinize saygım sonsuz şimdiden kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum..

Şu anda Decathlon internet sitesinde ve bazı mağazalarda ilk kez satışta olan ürün. Lastikler, tekli aynakol, dropbar falan çok enteresan geldi.

Şu sıralar yol bisikletine geçiş yapmak isteyen biri olarak sizin düşüncelerinizi merak ediyorum bu bisiklet hakkında...
(link)

temel farklar. vites kolu aktaricisi 2.0 in kalitesiz olmakla birlikte istedigim gibi 1.0 alırsan shimano EF41 ile değiştirmeyi düşünüyorum. 2.0 da amotisör mevcut aslında istediğim bir şey değil ama biraz kiloluyum belki yükü absorbe eder diye teselli oluyorum. Hedefim ulasım aracı olarak günlük 20 km yol yapmak. Eski bisikletim çalınana kadar yol tekerli market bisikleti idi. (amotisözrsüz)
Yerli olduğu için Corelli almak istiyorum.Hem fiyatı güzel hem de bence desteklenmeli.

Corelli Pierra 1.0 (13.5 KG)
(link)
0202ad40e14c0d87197b44383dfdf773.jpg

Corelli Pierra 2.0 (14.60)
(link)
c6eeb6b83411a66bc978cd770dc587e1.jpg

İyi Günler.
b'twin kullanan arkdaşların yorumları benim için daha değerlidir.
b'twin sizce sağlam bisikletmi şuan hiç bir fikrim yok.
b'twin 540 çok hoşuma gitti kadro felan harika sizinde yorumlarınızı bekliyorum
1.Fiyatına Değer mi?
2.Ağırlığı Ne kadardır?
3.Parçaları diğer kaliteli saydığımız mtb bisikletleri Parçalarından mı?.

Teşekkürler...

iyi günler
B'twin 540 kullanan arkadaşların yorumu benim. İçin çok değerlidir

B'twin sağlam bi bisikletmi sizce

1 fiyatına değermi ?
2 ağırlığı ne kadar dır ?
3 parçaları diyer kaliteli saydığımız mtb bisikletleri parçalarından mı ?

Herkese merhabalar,
Mayısın başında bir şehir bisikleti alacağım ve Bianchi Touring 827 almayı düşünüyorum. Sabit maşalı olması beni kasis bozuk yol gibi yerlerde zorlar mı? Genelde sakin kullanırım ama bazen kaldırım inip çıkmak gerekiyor vb. durumlarda bana sıkıntı çıkarır mı?

Merhaba arkadaşlar eşim için arkasına çocuk koltuğu takılabilir ve max fiyatı 1500 civarında bir bisiklet bakıyorum bayan bisikleti olması tercihimiz şimdiden önerileriniz için teşekkür ediyorum

bende merak ediyorum merida crossway 20v mi sedona 410 mu? merida nın ağırlığı fazla, kadrosu sedonaya göre iyi diye biliyorum. sedona da kadro bakımından türk kullanıcılar arasında çok tercih ediliyor. merida nın amortisötlü maşa var, sedona da düz maşa... ben de en çok ikisinde kararsız kaldım.
bilgili biri bizi aydınlatsın lütfen...

@unigs1905 biraz daha araştırın derim. Her şeyden önce birisi amortisörlü diğeri düz maşaya sahip iki bisikleti kıyaslamanız doğru olmaz; kullanım amaçları oldukça farklı çünkü...

• Beğen
Tepkiler: unigs1905
Yukarıda ki modeller arasında Merida'yı seçerdim , sonuçta kadro üreticisi olarak iyiler. Ekipman olarakta çok büyük fark olduğu söylenemez ayrıca şehir bisikletinde ön maşanın amortisörlü olması bence önemli. Merida'nın maşası aynı zamanda kilitlenebiliyor bu büyük bir artı yokuş çıkarken enerjinizi emmemesi için maşayı kilitlersiniz. Aradaki ağırlık farkıda tahminimce maşadan kaynaklanıyordur.

• Beğen
Tepkiler: unigs1905
@Gökhan Korkmazgil yorumunuz için tşkür ederim. V-frenli bir bisiklet arıyorum bütçem maximum 1600tl. hidrolik frenli bisikletlerden vazgeçtim. Gönlüm sedona 410 dan yana ancak merida crossway 20v yi görünce aklım karıştı. amortisörlü mü alsam acaba diye. 2017 merida crossway 20v lik modelinde ön vites Shimano TY8s 48. sedona 410 da ise shimano acera rdm360 var. kadro kalitesi bakımından merida nın üstün olduğunu duydum.

@serhatylmz merida alıcam heralde, hergün okula bisikletle gitmeyi planlıyorum. okulum yokuş üzerinde tavsiyenizi dikkate alıcam tşkür ederim..

Giant Escape 3'lere de bakabilirsiniz.

Antalya da yaşıyorum. Sadece düz yollarda kullanmayı düşünüyorum. 550-600₺ gibi bir bütçem var. Kalitelin ve sağlam ne tür bisiklet önerirsiniz? Teşekkürler.....

Birçok kişi gibi yoğun iş temposundan sıkılarak bu hobiye başlamak için ilk adımı attım ve kendime bir bütçe belirleyerek bisiklet bakmaya başladım. Bir kaç tavsiye markaya bakmama rağmen onlarca model karşıma çıktı ve hangisi derken bu işten anlayan insanlara danışmayı doğru buldum.
Almak istediğim bisiklet kesinlikle dağ bisikleti. Çoğunlukla dağda bayırda olacağım. Fakat bunun yanında kısa mesafe (10-15km) çalışıp daha uzun yollara çıkmayı düşünüyorum. Dağ bisikleti kullanan bir kaç arkadaşımla Kocaeli-Sakarya, Kocaeli-Bursa, Kocaeli-Eskişehir gibi uzun turlarda düşünüyorum. Açıkçası ne kadar bütçe belirleyeceğimide bilmiyorum. 1000-1500 gibi bir bütçeye istediğim gibi bir bisiklet alabilirim herhalde.
Geçtiğimiz günlerde Sirkeci'de Carraro Daytona 2727 modelini gördüm ve bayıldım. Aynı zamanda internette incelediğim force 271 modeli ve aynı segmentte Bianchi modellerine rastladım. 2727 modeli 1513TL beni en cok ceken tarafı gidondan kilitli olması.
Bu bisiklet işimi görürmü ? Sizlerin tavsiyeleri ne olur? farklı model önerilerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar daha önce Şehir ve Yol bisikleti kullandım şuan sağlam bir fitness bisiklet alıp kadro değiştirmek istemiyorum artık. Componentler ilerde upgrade edilir uzun soluklu olsun kadro artık diye düşünüyorum, Boyuma uygun sıfır alacağım.

Scott Speedster 50 FB
1zvuzbc.jpg

Giant Escape Rx3
2rm1lkj.jpg

2Bisiklette 2016 modeli aynı fiyatlarda kilo olarak 10kg cıvarında.
Giant'da portbagaj delikleri var Altus 3*9 vites sistemi / 9,5Kg / + Uzun tur olursa portbagaj delikleri artı.
Scott'da tamamen yol kadrosu Claris/Sora 3*8 vites sistemi / 10Kg / + İlerde dropbarla yol bisikletine çevirebilme imkanı / - Uzun tur olursa sele altı çanta kullanma zorunluluğu.

Çok yakın bisikletler kafamı çok karıştırıyor, sürüş olarak şehiriçi turlar ağarlık, biraz agresif kullanmayı seviyorum (hız değil, kıvraklık seviyorum)

Bu arada İstanbul'da kullanıyorum ve 37 yaşındayım..

Fikilerinizi nedenleri ile paylaşırsanız beni çok mutlu edersiniz. Özellikle Rijitlik, akıcılık, kıvraklık gibi farkları neler olur.

MERHABALAR 800 TL BÜTÇEM VAR BİRAZ ARAŞTIRMA YAPTIM VE NG 850 ALMAYI DÜŞÜNDÜM SİZCE NG850 İYİ BİR BİSİKLETMİ ? YAŞIM 13
EĞER İYİ BİR BİSİKLET DEĞİLSE HANGİ BİSİKLETİ ÖNERİRSİNİZ?
Tip:26'' MTB
Kadro:Alüminyum Kadro
Maşa:Hi-Ten Maşa
Arka Vites :Shimano RD-TX35 Tourney 21 Vites
Fren Takımı:Alüminyum V Fren Sistemi
Vites Kolu:Shimano STEF41
Ruble:Shimano MF-TZ21 28t/14t Kaset
Ön Değiştirici:Shimano TZ30
Lastik:Salcano Daily XCM Comfot 1.95 Lastik
Sele Borusu:Zoom C208 Alüminyum
Sele :Salcano Logolu Jel Takviyeli
Jant Seti:Salcano XPRO HT02 32h Jant Seti