Merhaba arkadaşlar sizlerden bisiklet türü önerisi istiyorum bir süredir araştırıyorum fakat karar veremiyorum, hatada yapmak istemiyorum çünkü yanlış bir başlangıç hevesimi kırar..
Bisikleti kullanım alanım Günlük ilçe içinde işe gidiş geliş (iş ev arası 2-3 km), bunun dışında önemli olan boş zamanlarda 30-40-50 km Çevredeki köylere gidip günübirlik turlar yapmak olacak.
İlçenin şehir içi yolları asfalt fakat baya bozuk.. ilçe ve köyler arası yollar asfalt fakat öyle kaymak gibi değil iri dökülmüş asfalt sanırım ağır kış şartlarından dolayı.Köy içi ve yaylalara çıkan yollar stabilize yollar inişli çıkışlı.
Bu şekilde bisikleti bir yıl kullancam en az, seneye batıya döndüğümde de belki bir yıl daha kullanır günübirlik turlara devam ederim daha sonra bu bisikleti elden çıkarıp 4-5 günlük turlar yapmaya aynı zamanda günü birlik doğa turları yapmaya olanak sunacak bir türe geçicem.
Bu şartlar için bana bisiklet türü tavsiyesinde bulunmanızı istiyorum bende o türler içinde bütçeme göre bisiklet tercihi yapcam.
Şimdiden TEŞEKKÜRLER
Bana uygun olarak öncelikle "hybrid bisiklet" türü düşündüm, daha sonra "MTB cross country" yada "Yol CYCLOCROSS" türleri dikkatimi çekti, bunlar yada bunlar dışında bana uygun tür ne olur?