Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@matsekeom
Arkadaşın dediği gibi salcano her yerde gitmez. Gider de masraf çıkarabilir dağda :D
Hocam çok rahat bir şekilde düz yolda,çok efor sarfetmeden -tabi rüzgara bağlı olarak- 20km hızınızı koruyabilirsiniz. Ben her sabah 10 km yi 10-15 dk aralığında gidiyorum çok rahat bir şekilde.

Scudo
@MahmutBurak.Şimşek
İlerde canın drop bar isteyecektir o dropa yatmanın verdiği hazzı kelebek gidon ile alamayacaksın benden söylemesi hem fuji kromali kadro kullanıyo carraro aliminyum kadro ama karar senin

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@DurgunDeniz
Mosso iyidir

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba focus craterlake 5.0 24vites. 1450 tl. boyum 193cm kilo 83 kusur. ilk bisiklet icin uygun mu sizce? bu donanimlarda baska markalarin alternatifleri var midir? Acemiyim baya bu konuda yardimci olursaniz sevnirim..

Merhaba işe gidip gelmek için günlük 15-20km 1500-2000TL arasında şehir bisikleti düşürüyorum yerli olarak Sedona 410 çok tavsiye ediliyor buna alternatif yabancı hangi model vardır daha öncede salcano kullandım o kadar parayıda yerliye vermek istemiyorum. (168cm boy 44 kadro boyu düşünüyorum)

@war3z whistle, bianchi, carraro, sedona, salcano bunların hepsi türk haberin olsun o zaman :)

@caesar
Merhaba teşekkür ederim mesajın için.. evet sensium 500 -> 105 setli, 300 -> tiagra setli arasında fiyat farkı 300 euro var .. maksimum düşündüğüm marka model fiyatı olarak caad12 ve sensium 300 açıkçası .. onun üstü bir model alım gücümün çok üstüne çıkıyor .. birde Türkiyede Lapierre ve Cube lerin fiyatları çok uçuk değil, diğer markalarda oldukça fazla .. alırken bunu da değerlendirmek istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: caesar
@birkanpacaman haklısın dostum arada ciddi bir fiyat farkı var. Benim şu an kullandığım bisiklet tiagra setli ve açıkçası pek memmun olduğum söylenemez. 2016 da sensium 500 kullandım bir süre . 105 li set vardı. Tiagra ile arasında ciddi fark var. Özellikle vites geçişleri çok daha yumuşak 105 te. Aynı şekilde frenlemede daha iyi. Bisikleti kullandığım için önerdim. Ama tabiki bütçe meselesi doğrultusunda hareket etmek daha mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: birkanpacaman
@caesar
aynen fiyatlar euro ve doların artmasıyla iyice tırmandı .. tiagra setli bir yol bisikletin normal kullanımda yeteceğini söylüyorlar bisiklette ilk önce kadro ya bakın sonrası teferruat olduğundan bahsediyorlar .. benimde niyetimde iyi bir kadro olsun ama tüm bütçemide bisiklete bağlayıp sonrasında pişman olmamak hali hazırda katlanır bir Tern kullanıyorum yol bisikleti alınca onu da ikinci el olarak satışa çıkaracağım..

• Beğen
@birkanpacaman tiagra yeteri bir set tabi. Ama teferruat denilen kadro dışındaki kompenantlar ve donanım vs. çok pahalı biliyorsun. O yüzden bisikleti alınca olabildiğince ekonomik olması için kadro ile birlikte iyi bir donanımda önemlidir. Sensium 300 seni üzmez zaten dostum. Dediğim gibi bu iş büyük oranda bütçe ile ilgili. O yüzden emin ol aldığın bisiklet en iyisi olur ;)

• Beğen
Tepkiler: birkanpacaman
@caesar
Teşekkürler verdiğin bilgiler için çok sağolasın..

• Beğen
@war3z lapierre urban shaper 400 ben de sedona 410 alacakken bunu aldim cok memnunum

Sizce hangisi özellikleri çok yakın karar veremedim hangisinin garanti sorunu olmaz şehrimde decathlon yok

(link)

(link)

@birkanpacaman

Cube hiç uçuk değil sahiden,en ucuzu iki bin...Tabii kendi işinde gücünde bir admsan bunu rahatlıkla ödersin ama öğrenciysen zor...

Merhaba.Biliyorsunuz piyasada fiyatı 700'lülere inen bir Kron birde Mosso var.Kron önerilmediği için mossoya yöneldim.Siz memnun musunuz?Bir sorun yaşadınız mı?Kaliteli mi?Vs

@DurgunDeniz
Evet bisiklet fiyatları maalesef çok Türkiyemizde ... bisiklet sahibi olabilmek için kendinden baya ödünler verebiliyorsun .. çalışıp paranı kazanıyor olsan bile ..

(link)

Burada trekking şehir bisikleti yazıyor.Doğru bir ifade mi bu?Şehir bisikleti m hibrit mi anlamadım çünkü:

(link)

Burada şehir deyince sadece bnlar çıkıyor ve bunlarda mosso nun ucu bisikletlerinden değil.

@DurgunDeniz şehir bisikleti trekking hibrit hepsi aynı şey. 3 ana grup var;

1- dağ bisikleti-mbt
2- şehir-hibrit-trekking-hobi-gezinti-tur bisikletleri
3- yol-yarış bisikleti

üç kısa özellikle de hangisinin ne olduğunu anlatmaya çalışayım;

-dağ bisikletiyse lastikleri kalın ve çoğunlukla en azından bir amortisörlü olur. (buna da neden amortisör deniyorsa, süspansiyon'un suyu mu çıktı)

-şehir ise lastikleri dağdan ince, yol bisikletinden kalın olur, drop bar olmaz (drop bar şu keçi boynuzu gibi olan şeyler, yol bisikletinde bunlar sürücünün yatık bir halde sürmesini ve göğsü açık bir yelken gibi rüzgar almamasını sağlar ve performansı arttırır.)

yol ise.. bellidir zaten :)

İYİ GÜNLER ARKADAŞLARIM ABİLERİM SIFIR BİSİKLET ALMAYA KARAR VERDİM BÜTÇEM 700-800-900 TL ARASI SALCANO DAĞ BİSİKLETİ ALMAK İSTİYORUM HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ ??

Geri