Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Evet arkadaşlar ben 1000 tl civari bir bisiklet almayi dusunuyorum fakat buna tam karar veremedim bisikleti %90 yolda süreceğim boyum 170 kilom 57

Scudo
@mrmcan Merhabalar. Eğer şahsi fikrimi soracak olursanız 1980 TL'ye Btwin almayı düşünüyorsanız üstüne 200 TL daha verin ve Dahon Mariner D8 alın derim ben. Geçen hafta arkadaşım getirtti ve deneme fırsatım oldu. Son derece akıcı bir bisiklet ve katlaması kolay, kullanımı zevkli ve en önemli ayrıntısı sele borusunun içinde kendine özgü pompasının olması ve ayrıca da yanında size oje boyutunda rötuş boyası gönderiyorlar. Bir diğer güzel tarafı da 8 vites olması ama aynakol bayağı büyük olduğu için 24 vites bisiklet gibi düşünün siz onu :)))

Linkini de paylaşayım --> (link)

Hatta size bir güzellik daha yapayım bir kaç fotoğrafını da paylaşayım. Eğer alacaksanız size şiddetle turuncu olanını tavsiye ederim. Özellikle güneşin altında harika görünüyor.

20170217_145601.jpg

FB_IMG_1487348304812.jpg

IMG-20170217-WA0010.jpg- bisikletforum.jpg

Birazcık da olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ;)

• Beğen
Tepkiler: maraz ve Aloha
Merhaba uzun zamandir bisiklet arayışı içindeyim sonunda istediğim gibi bir bisiklet buldum ama karasizim maşa ve vites sisteminden fiyat performans olarak daha iyisini bulabilir miyim nasil yapmam lazim konusunda.
Sehirde yaşıyorum haliyle once şehir bisikleti baktim ama 63 mm masanin cok etkisi olmadigini 100mm olmasinin daha iyi oldugunu okudum formda bir yerde bende 100mm masa bakmaya basladim bisikleti biraz hor kullanan biriyim kaldirimlardan inmeyi cukurlardan gecmeyi seviyorum :D Daha da uzatmadan Mosso markasinin
LEGARDA 1727 MSM H

modelini gordum ve tamamdir dedim linki aşağıda

(link)

Sizden isteğim donanim olarak, kadro olarak fiyati uygunmudur alinabilinir mi
ve izmirde bu bisikleti alabileceğim bildiğiniz bir yer var mi ?
Yoksa Rockrider 540 mi almaliyim ?(link)

Merhaba arkadaşlar, kıyaslamamın garip olduğunun farkındayım,
Genelde arazide sürmek için ve uzun yola (ankara izmir vs gibi Şehirlerarası) yolculuk planım var, buna göre güzel bir bisiklet almak istiyorum, fakat bu iki marka arasında kararsız kaldım.

Scott 2016 Scale 970 Modeli ile , Türk üretimi olan Kron xc1000 Hd deore modeli arasında kaldım,
Bu ikisini sizin tecrübeleriniz ve tavsiyelerinizden faydalanarak hangisi daha iyi ve tavsiye edersiniz yardım ederseniz çok sevinirim.

Scott un tüm özellikleri ve fiyatı için link:(link)

Kron xc1000 için tüm özellikleri ve fiyatı için link:(link)

Kron xc1000 Hd +ları donanımın çogunluğu Deore,
Fiyat açısından avantajlı, bagaj deliği var,
Ama Kron u birçok kişi tavsiye etmiyor, ki düşündüğüm diğer bisiklet scott olunda işler iyice karışıyor.

Ki kronu bilmiyorum ama scot hem dünyanın en iyi markalarından hemde ömürboyu kadro garantisi mevcut.

Sizin analizlerinnizi ve tavsiyelerinizi alabilirmiyim bu konuda?
mtb bisiklette sizce bu ikisinden hangisi daha iyi gerek donanım gerek kalite gerekse fiyat açısından, Ve sorun çıkarma durumlarınıda düşünürsek?

Merhaba arkadaşlar, kıyaslamamın garip olduğunun farkındayım, Ama donanım açısından ve fiyat açısından hangisi daha iyi kararsız kaldım, yine :/
Genelde arazide sürmek için ve uzun yola (ankara izmir vs gibi Şehirlerarası) yolculuk planım var, buna göre güzel bir bisiklet almak istiyorum, fakat bu iki marka arasında kararsız kaldım.

Scott 2016 Scale 970 Modeli ile , Türk üretimi olan Kron xc1000 Hd deore modeli arasında kaldım,
Bu ikisini sizin tecrübeleriniz ve tavsiyelerinizden faydalanarak hangisi daha iyi ve tavsiye edersiniz yardım ederseniz çok sevinirim.

Scott un tüm özellikleri ve fiyatı için link: (link)

Kron xc1000 için tüm özellikleri ve fiyatı için link (link)

Kron xc1000 Hd +ları donanımın çogunluğu Deore,
Fiyat açısından avantajlı, bagaj deliği var,
Ama Kron u birçok kişi tavsiye etmiyor, ki düşündüğüm diğer bisiklet scott olunda işler iyice karışıyor.

Ki kronu bilmiyorum ama scot hem dünyanın en iyi markalarından hemde ömürboyu kadro garantisi mevcut.

Sizin analizlerinnizi ve tavsiyelerinizi alabilirmiyim bu konuda?
mtb bisiklette sizce bu ikisinden hangisi daha iyi gerek donanım gerek kalite gerekse fiyat açısından, Ve sorun çıkarma durumlarınıda düşünürsek?

Beyler neredeyse tüm forumda aradım ama scott ve kron karşılaştırması bulamadım ve bu ikilemi kararsızlığımı gidermek için bu konuyu açıyorum.
Şimdi iki tane bisiklet arasında kararsız kaldım biri Scott scale 970 diğeri ise Kron xc1000 Hd
Scotun eksisi krona göre sanki donanım açısından düşük gibi ve fiyatı biraz fazla ama scott dünya markası, diğeri ise kron :)
Bu arada ben : uzun şehirler arası gitme planım var ve genelde arazide kullanacağım.
Sizce hangisini tercih etmeliyim:
Donanımlar şu şekilde,
Scott Scale 970 2016 model Fiyatı:3.193,32 TL
Özellikleri şu şekilde:
MarkaScott
Kullanım AlanıMTB
KadroScale Alloy SL Custom Butted Superlight Tubing Tapered HT / Bridgeless Seatstays Internal Cable Routing Replaceable hanger
MateryalAliminyum
Kadro Boyu (Stok)17", 19"
Kadro Boyu (üretim)S,M,L
Jant Ebatı29"
Vites Sayısı30
Amortisör / MaşaSuntour XCR RL-R / Coil Spring 1 1/8" Steerer / Remote Lockout Reb. Adj / 100mm travel
Fren SistemiShimano M396 Disc 180/F and 160/Rmm SM-RT20 CL Rotor
Ayna KolShimano FC-M523 Octalink 40x30x22 T
Vites KollarıShimano Deore SL-M610 Rapidfire plus / 2 way release w/gear indicator
Arka AktarıcıShimano Deore RD-M610 SGS Shadow Type / 30 Speed
RubleShimano CS-HG50-10 11-36 T
ZincirKMC X10
Jant Seti/ÇemberiSyncros GX03V / 32H
Jant Ön GöbekFormula CL51
Jant Arka GöbekShimano FH-RM35 CL
Jant TelleriSapim
GidonSyncros T-Bar Alloy 6061 / T shape Flat / 9° / 720mm
Gidon BoğazıSyncros 6061 Alloy / oversize 31.8mm 1 1/8" / 6° angle
ElcikSyncros
PedalWellgo M-21
Sele BorusuSyncros / 31.6mm
Ön Dış LastikMaxxis IKON / 2.2 60TPI
Arka Dış LastikMaxxis IKON / 2.2 60TPI
Ağırlık13,50kg

Diğeri ise Kron xc 1000 HD deore modeli
Fiyatı:2,100TL
Özellikleri:
Kadro:Double Butted Aluminyum
Kadro Boyları:18"
Maşa:SUNTOUR XCM Direksiyondan Kilitli
Gidon:ZOZO
Boğaz:ZOZO
Sele Borusu:ZOZO
Sele:Kron
Ön Jant:Zozo
Ön Göbek:Shimano RM33
Arka Jant:Zozo
Arka Göbek:Shimano RM33
Lastik:Kenda
Vites Sayısı:3 X 10 = 30
Arka Vites:Shimano Deore
Ön Vites:Shimano Deore
Fren Kolu:Shimano BLM 355
Vites Kolu:Shimano Deore
Arka Ruble:Shimano HG50 - 10 lu
Aynakol:Shimano FCM522 Deore
Orta Göbek:Shimano Monoblok BBUN26
Zincir:Shimano HG54 10 lu
Ön Fren:Shimano AM355 Hidrolik Disc
Arka Fren:Shimano AM355 Hidrolik Disc
Rotor:Shimano SMRT54

Sizce Hangisini tercih etmeliyim?
Fiyat performans kalite vs vs

Arkadaşlar merhaba istanbul kartal ilçesinde oturuyorum evim metroya 4 km civarı bu nedenle hem spor olması için hemde bir hobi edinmek adına bisiklet almaya karar verdim sizlerden ricam bana hangi bisikleti almam konusunda yardımcı olmanız çok dandik birşey almak istemiyorum bir kaç arkadaş ile konuştum al normal birşey zaten günde az binecen dediler ama benim amacım hobi edinmekte yani sürekli olmasada genelde bisiklet ile ulaşım yapmak istiyorum sizce nasıl bir bisiklet almalıyım bütcem 1000 lira civarı şimdiden teşekkür ederim

ben yine sizlere şu özellikleri bildireyim kadro boyu için falan belki lazım olur

boy : 1.75
kilo : 90

teşekkürler

Yeni başlıyorum 1000 tl +-200 civarında önerdiğiniz Dağ bisikleti var mı_ yada 2. el mi bakayım?

Merhaba arkadaşlar,
Şu iki bisiklet arasındaki fark nedir ve sizce hangisi veya bu fiyata tavsiye ettiğiniz bir bisiklet var mı?
Mosso Wildfire HYD 29 Jant Bisiklet 2016 Model 1.149,00 TL yerine 1.069,03 TL
(link)
Mosso WİLDFİRE HYD 29 TOURNEY seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
(link)

@ömür67 @Burakali arkadaşlar ikinize de tavsiyem bütçenizi biraz daha zorlayıp Carraro Force 291 almanızdır.

(link)

IMG_20160808_221524.jpg

Ben bir yıldır kullanıyorum gayet de memnunum bisikletimden. Şiddetle tavsiye ederim.

Merhabalar

Aktif olarak şehir içinde kullanmak ve bir aksilik olmaz ise Avrupa'da şehirler arası turda kullanmak için bir bisiklet alacağım. İki alternatif arasında kaldım.

1. Cannondele Quick 5 veya 4
2. Merida Speeder 200

Bana iki konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum.

1. Kadro sağlamlığı
2. Disk firen

Bisikletleri karşılaştırırken kompedantları hesaba katmayın hangisini alırsam alayım minimum deore vites ve firen takımı ile değiştireceğim. Disk (hidrolik) uzun yolda problem çıkarttır mı? Çıkarır ise yol şartlarında tamir edilebilir mi? Daha önce hidrolik disk kullanmadım. Cannondale kadroları için çok övgü duydum ama alabileceğim kadroda disk fren yok. Yada diğer şekliyle Merida kadro konusunda nasıldır?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

@ingazce
@ingazce
@ingazce

Merhaba.İki sorunuda cevaplayım.
Ben bisikleti Ankara ulus yiba çarşısının 100 metre sağındaki Fatih Motors isimli dükkandan aldım.orada Fatih bey yardımcı oldu. Gerekirse kartvizitini atabilirim.

Diğer soruna gelecek olursak. ikiside aynı bisiklet hiçbir farkı yok. tek farkı ilk linkte attığın 2016 model. son linkte attığın 2017 model.

Benim 900 tl ye aldığım sarı mosso 2016 model. bildiğim kadarıyla 2017 modelinde sadece o son linkteki mavi renk mevcut.

Birde benim aldığım yerde sadece siyah-beyaz, siyah-kırmızı renkleri kaldı diye biliyorum

@ömür67

Merhaba. ghost ile ilgil bir bilgim yok fakat. kendimde aldığım mosso wildfire (eğer hidrolik fren ve kitlenir maşalı olanı diyorsanız) kesinlikle kron xc100 ve 150 den, ayrıca btwin rocrider dan çok daha kaliteli. Ben kron xc almaya gitmiştim canlı görünce hayal kırıklığı oldu mosso aldım. Btwin zaten kalitesiz.Dediğim gibi ghostun o modelini görmedim yorum yapamıycam

Arkadaşlar ben bu iki model arasında karar veremedim.
Kron xc1000 Teknik Özellikleri
Kadro:Double Butted Aluminyum
Kadro Boyları:18", 20"
Maşa:Suntour XCM Gidon Kilitlemeli
Gidon:Kron Aluminyum
Boğaz:Kron Aluminyum
Sele Borusu:Kron Aluminyum
Sele:Kron Vealen
Ön Jant:Zozo
Ön Göbek:Shimano RM35
Arka Jant:Zozo
Arka Göbek:Shimano RM35
Lastik:Kenda
Vites Sayısı:3 x 10 = 30
Arka Vites:Shimano Deore RDM610
Ön Vites:Shimano Deore FDM610
Fren Kolu:Shimano BLM-445
Vites Kolu:Shimano Deore SLM610
Arka Ruble:Shimano H6500
Aynakol:Shimano Deore FCM522
Orta Göbek:Shimano Monoblok BBUN26
Zincir:KMC-Z99
Ön Fren:Shimano Hidrolik AM355
Arka Fren:Shimano Hidrolik AM355
Rotor:Shimano SMRT54
Fiyatı internette motlasta 1800₺ kargo ücreti satıcınmış.

CARRARO CRP 710 ERKEK DAĞ 27-V HD 26″
Özellikler
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
MAŞASUNTOUR XCM RL 100mm GİDONDAN KİLİTLİ
ARKA VİTESSHIMANO DEORE M592 SHADOW
ÖN VİTESSHIMANO ALIVIO M430
KRANK TAKIMISHIMANO ALIVIO M430 44x32x22
ARKA DİŞLİSHIMANO CSHG20 11-34T KASET
VİTES KOLUSHIMANO ACERA M3000 3X9
FRENSHIMANO M355 HİDROLİK DİSK
LASTİKMICHELIN COUNTRY GRIP’R 26X2.10
JANTCARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELESELLE ROYAL
FİYATI1791₺
Siz ne düşünüyorsunuz ben kronu daha çok sevdim ama 2016 model ve İstanbulda ikametgah etmediğim için aklımı karıştırıyor.Nasıl göndereceklerini ve garantisi ne olacağıda belli değil.Buradaki servis acaba garantiyi onaylar mı?:kötü::kötü:
:okyrm::okyrm:Not:Başka modelleri düşünmüyorum.:okyrm::okyrm:

Evet arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Carraro CR-Race 062 modelini almak istiyorum ancak benim boyuma uygun kadro boyu şuan da yok. Boyum 1.89 ellerinde 'M' kadro boyu mevcut. Boyuma uygun CR-Race 052 alıp , CR-Race 062 nin jant vites setlerini alsam kadro 052 , set 062 yapsam mantıklı mı ? Yoksa Carraro CR-Race 052 Disc modelini mi alsam ? Bana önerebiliceğiniz yol bisikleti var mı ? 105 setli karbon maşalı alüminyum kadrolu bisikletler tercihimdir . Çok yüksek fiyatlara çıkamam şuan için.

Şimdiden çok teşekkür ediyorum arkadaşlar iyi forumlar :):harika:

IMG_0041.JPGCarraro CR-Race 062IMG_0042.JPGCarraro CR-Race 052IMG_0043.JPGCarraro CR-Race 052 Disc

Arkadaşlar merhaba
ProductDetails.aspx
U2Y6U7

Kadro :Audacio Alüminyum
Maşa:Lapierre Carbon
Vites Sayısı:10 Vites
Arka Değiştirici:Shimano Tiagra RD4601GS 10 Speed
Vites Kolu :Shimano Tiagra ST-4600 2x10 Vites
Ön Değiştirici:Shimano Tiagra FD4600BL
Lastik:Michelin Dynamic Sport 700x25
Çatal Yatağı:FSA 1"1/8 1"1/4 FSA Orbit C-33 44E
Fren :Shimano Tiagra BR4600
Jant:Shimano WHR 501
Gidon:Ritchey Comp Curve W:400 mm (XS) 420 mm (S M L) 440 mm (XL)
Gidon Boğazı:Ritchey 4 Axis 6dg. 31.8 mm
Sele:Selle Italia X1
Sele Borusu:Ritchey 2 Bolts L:300mm 31.6 mm
Krank Takımı:Shimano Tiagra FC-4650 50x34

Bu bisiklet nasıl sizce ?

Dosyalar

• lapierre-audacio-400-cp-28-jant-bisiklet.jpg
    lapierre-audacio-400-cp-28-jant-bisiklet.jpg
    44,1 KB · Okunma: 7
@mirzaberk Merhaba, oncelikle degerli yorumunuz icin tesekkur ederim. Gecenlerde decathlona gittim ve oradaki calisan bir arkadasla bisiklet uzerine biraz muhabbet ettim ve bana bilgisayarindan krem rengi bir bisiklet gosterdi mart ayi icerisinde Tilt 740 koduyla 2400 lira civarina gelecek dedi. Eve gelip biraz baktim ve tasarimi, rengi cok hosuma gitti ustelik 7 vites. Dahon Mariner D8 Turuncu ile arasinda tercih yapmaniz gerekse siz hangisini secerdiniz? Size gore birbirine gore avantajlari ve dezavantajlari nelerdir, bilgilerinizi paylasabilirseniz cok memnun olurum. Iyi gunler dilerim.

big_693500e13e08403f8f4dcf7ba1aad32f.jpg

• Beğen
Tepkiler: mirzaberk
@berkuai İyi bisiklet. Alınabilir tabi. Yol bisikleti olduğunu aero bir geometriye sahip olduğunu, rampa çıkmaya çok uygun olmadığını, düz yolda hız yapmak için tasarlanmış bir bisiklet olduğunu hatırlatmak isterim.

@Zodiac. Seçtiğiniz bisiklet güzel. Tiagra uygun set.

@Ali1842 (link)

@WWL Mosso uygun. Dağ bisikleti almayın.

@FIRTINAA Arazi bisikleti ile uzun yol bisikleti çok farklıdır. Uygun lastikle uzunyol bisikletini hafif arazide kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz iki bisiklet de dağ bisikleti, uzun turlar için uygun değil. Ağır, düz yolda çok yorar. Forumda şehir-tue bisikleti ile ilgili konular var, onları incelemenizi öneririm.

@ingazce Bunlar aynı bisiklet. Dağ bisikleti. Dağda kullanmayacaksınız böyle ağır ve hantal bisiklet almayın.

@mrmcan Dahon katlanır bisikletlerde en iyi bir kaç markadan biri. Dahon'u tercih etmelisiniz.

• Beğen
Tepkiler: berkuai
Geri