Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Merhaba foruma yeni katıldım. İsmim Serdar.
Erzurum İspir ilçesinde polis memuru olarak görev yapıyorum.
İzinli günlerimde çevre köyleri gezmek yakın il ve ilçelere gitmek ayrıca ilçe içinde işe gidip gelmek için bisiklet tavsiyesi istiyorum.
Bulunduğum bölge biraz dağlık ve engebeli.
1000 TL civarında bütçem. Bisikleti burada 1 2 yıl kullanıp batıya gidince değiştirmek istiyorum yani benim için başlangıç bisikleti olacak. Teşekkürler

Scudo
Selam arkadaşlar,
Mart nisan gibi bir bisiklet almayı düşünüyorum. Bunun için en fazla 1000 TL bütçem var. Hafta içi şehir içinde bisiklet kullanıyorum. Haftasonu da dağ ve patikalarda kullanıyorum.
Önerileriniz bekliyorum.
Teşekkür ederim.

Arkadaşlar önceden elimde çift amortisörlü bir bianchi surf fs vardı şimdi çok küçük geliyor ve
artık yeni bir bisiklet alma zamanı çoktan geldi hatta birkaç yıl oldu bile :) Ama seçimde karar
veremiyorum bisikleti şehirde kullanıcağım fakat dağ bisikleti istiyorum çünkü yaşadığım şehir
(zongulak) çok dik her yerde rampa var ve yollar çok güzel değil neysa yani mtb olmalı fiyat
aralığı ise 500-100 belki biraz sınırı zorlayabilir.Ayrıca MD(en kötü) veya HD olmalı
Beğendiklerim
Kron xc 100-150
mosso wildfire xc race
ghost se 1150
Btwin rockrider 520
yardımcı olurmusunuz boyum 1.80 AYRICA BAŞKA MARKA/MODEL DE OLABİLİR

2500-3000 cok değecek bir bisiklet varsa sınırları zorlayıp 3500 tl ye kadar yol bisikletine geçmek istiyorum. İlk defa geçeceğim pek bir bilgim yok. Önerileriniz bana yol gösterecektir. Şimdiden teşekkürler

Arkadaslar ben bir bisiklet alip araniza girmeye calisiyorum ama bir aydir kafamda net bisey olusturamadim 1000 tl bi butcem var ve fren sisteminde hangisini sececegimi falan bilmiyorum lutfen yardimci olun gorunusu guzel oldugu icin disk fren istiyorum ama cok maliyetli olur diyorlar ole dag tas gezmicem sahilde falan gezicem hidrolik fren alsam sikinti cikarirmi sikilip koseye atmak istemiyorum altta attigim linkteki bisiklet iyi mi almami tavsiye edermisiniz

(link)

Herkese merhaba arkadaşlar eski bisikletimi satıp yeni bir bisiklet alacağım ve bazı modeller arasında kaldım yardımı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.Genellikle Şehir İçinde Kullanacağım.1.80 boyundayım.
Modeller:
Salcano Ng 450(Ön-Arka Hidrolik Disk )
Salcano Ng 555 (Ön-Arka Hidrolik Disk )
Salcano Ng 650 (Ön-Arka Hidrolik Disk )
Salcano Ng 750 (Ön-Arka Hidrolik Disk )
Mosso X Race (Ön-Arka Hidrolik Disk )
Kron Xc 250 (Ön-Arka Hidrolik Disk )
Bianchi Rcx 230(Ön-Arka Hidrolik Disk )
Mosso Wildfire (Ön-ArkaHidrolik Disk )

1200 Liraya kadar her türlü öneriye açığım aklımda rr520 var sizinde önerilerinizi almak istedim.
Tavsiye edip +ları ve -leri ile anlatırsanız sevinirim.(Sadece dağ bisikletleri)

Arkadaşlar forumda yeniyim yol bisikleti almak istiyorum 2000 tl bütçem var triban 520 ve salcano 040 arasında kaldım önerileriniz nedir

merhabalar foruma yeni katıldım bir bisiklet almak isitiyorum araba yerine 2 3 km gibi mesafeler için kullanacagım yardımcı olursanız cok sevinirim aklımda kron tx 500 var ama tam bilmiyorum tabi tavsiyelerinizi bekliyorum iyti forumlar

(link)

arkadaşlar eski bir konu belki ama yeni bir üye olarak bende bir katkıda bulunmak istedim:) 18 yaşına kadar hemen hergün bisiklete bindim fakat yaklaşık 8 yıldır hiç binmiyordum.Bisikletimde yoktu.Bugün daha çok spor amaçlı tekrar bisiklete başlamaya karar verdim.Bende Mosso Wildfire 29" hyd aldım.Henüz kullanma fırsatım olmadı yarın ilk iş kullanıp yorumlarımı aktarıcam.Belki hala ilgilenenler varsa katkım olur..

Arkadaşlar bisikleti Ankarada oturanlar bilir ulus yiba çarşısının yanında Ankara Motor isimli dükkandan aldım. Orada Fatih bey son derece iyi şekilde yardımcı oldu.Kendisi oldukça bilgiliydi bu konuda. Bisikletin piyasa değeri ortalama 1100 tl civarı fakat ben oradan 2016 modelini 900 tl ye peşin aldım.
Ufak bir denemem oldu ilk intibam;
Renk olarak hep siyah kadro üzerine farklı renkler vardı. Siyah-kırmızı , siyah-beyaz - siyah-mavi, siyah-sarı
Bana göre en gösterişlisi siyah-sarı olandı bende onu aldım.
Biraz ağırlık olarak fazla gibi ancak bu fiyattaki bisikletler için normal denebilir.
Vites-Maşa-Aynakol-Jant-Hidrolik fren oldukça kaliteli geldi.
Elcikleri ve selesini sevmedim.Biraz basit kaçmış.
29" ilk kez kullanıyorum açıkçası direksiyon biraz tır direksiyonu gibi geniş :))
Yarın test sürüşüne çıkıcam bakalım detayları size aktarırım.

Kardeşim bazılarım 1500 olabilir şimdiden pardon
KRON XC100-150
GHOST SE 1150
BTWİN ROCKRİDER 520
SALCANO NG650

Ben bugün mosso wildfire hyd 29" 2016 modelini aldım dostum.Ortalama 1100 tl civarı piyasada ben peşin ödedim 900 tl ye aldım. Sana önerilen xc100 ve 150 nin 800-900 tl lik modellerinde ne kitlenir maşa var. ne hidrolik fren var. ne de materyal olarak benim aldığımdan iyi değil. Bende forumlara bakarak kron xc150 almaya gittim. canlı gördüm denedim hiç beğenmedim tavsiye etmem. Ama bugün aldığım mosso yu bence düşünebilirsin.kadro boyu 26" veya 27,5" olanlarda aynı fiyattı.Benim aldığım bu.
106466 dosyayı görüntüle

özellikleri şunlar;

KADRO
MAŞA
AYNAKOL
RUBLE
VİTES KOLU
ARKA ATIRICI
ÖN ATIRICI
ZİNCİR
FREN
ORTA GÖBEK
PEDAL
HAZNE
JANT
LASTİK
AĞIRLIK
6061 ALLOY FRAME
ZOOM CH565D M/LO
SHIMANO FC-M131
SHIMANO TZ-21
SHIMANO ALTUS SL-M310 3X7
SHIMANO TX-55
SHIMANO FD-TZ50
KMC-Z51
SHIMANO BL-M396-L
KENLI KASET KL-08A
STILL HF-866
SHUNFENG RULMANLI SF-A210 ALLOY
STARRIMS HL-QC
CST C1563 29X2,25
15,20kg

Bir arkadaşım bu bisikleti önerdi whistle markası iyi midir? Boyum 1.83 bu bisiklet benim için uygun mudur?
WHISTLE HURON 1484D DAĞ BİSİKLETİ 1.150,00 TL yerine 975,00 TL
(link)
WHISTLE PATWIN 1483D DAĞ BİSİKLETİ 1.150,00 TL yerine 975,00 TL
(link)

merhaba arkadaşlar, bisiklet alacağım eğlence ve sağlık için. gayet fit biri olmama rağmen son zamanlarda yaşadığım stres ve sıkıntılar yüzünden aktif olamadım ve bacak ve göğüs ağrıları başladı. bisikletin bunları çözeceğini düşünüyorum.

boyum 181 kilom 86 (bu arada kilolu veya yağlı değilim, sağlık problemi muhtemelen sıkıntıdan kaynaklanıyor) Eskilerden kalan bisikletimi geçenlerde denedim, amortisörsüz ve birkaç günde üstümde paralandı diyebilirim. arka lastik dümdüz yolda kilitlendi (hiçbir belirti vermeden) ve sonradan arabayla almak zorunda kaldım. o bisikletle uğraşmayıp yeni almaya karar verdim. ancak amortisörlü düşünüyorum çünkü çocukluğumda sürdüğüm bisikletlerde koltuk tarafında amortisör olmasının çok rahatlattığını hatırlıyorum. amortisörsüz bisiklette tüm titreşimleri hissedebiliyordum. yine de bazı arkadaşların amortisörlü alma veya sadece önde al dediğini okudum. sizce ne çeşit tercih etmeliyim? arka amortisör bisikletin ömrü için de iyi değil midir? vücudun ağırlığını yumuşatıp arka lastiğin stresini azalttığı için.

bütçe olarak 300-800 arası düşünüyorum. bu fiyat aralığında ümit, salcano, bianchi, kron markalarını görüyorum, yıllardan gelen (muhtemelen mehmet ali erbil:) bianchi iyidir alışkanlığı var ve en çok onlara baktım, sizce bu markalar iyi mi? siz hangilerini önerirsiniz?

zoom-thumb-picture-desktop-54ae3d31e98cc8855f3aaa76b3935722.jpg

• RENK
    MAT SİYAH/MAVİ(GRİ) - SARI-SİYAH
  • ÖLÇÜLER
    (47CM-50CM-52CM-54CM-56CM
  • KADRO
    REACTO LITE
  • MAŞA
    Reacto Carbon Race
  • ÖN VİTES
    Shimano TIAGRA D
  • ARKA VİTES
    Shimano TIAGRA SS
  • VİTES / FREN KOLU
    Shimano Tiagra Dual control
  • FREN
    MERIDA Road Comp / MERIDA Reacto direct
  • AYNAKOL
    FSA Omega 52-36 Mega [BSA]
  • ZİNCİR
    KMC X10
  • HAZNE
    Road seal Bearing
  • JANT SETİ
    MERIDA Comp 30 CW
  • KASET DİŞLİ
    Shimano CS-HG500-10 12-28
  • DIŞ LASTİK
    Maxxis Dolemites 25 fold
  • BOĞAZ
    MERIDA Expert OS -5
  • GİDON
    MERIDA Expert Compact road OS
  • SELE BORUSU
    Reacto carbon
  • SELE
    MERIDA Race
  • AĞIRLIK
    9.64 kg

4.715 ₺

Bu bisiklet hakkındaki görüşleriniz nelerdir , alınır mı?

Hocam bendede scorpion d vardı.Sonra City Sport 40 aldım. Gercekten yolda kayiyor gibi.
@oğuz çetinkaya

Salcano"nun bu serilerine bakmıştım, çok güzel bisikletler. Fiyatlarıda çok uygun :)

Herkese merhaba,
Yaklaşık 3 yıl sonra tekrar sizlerden bisiklet alma aşamasında yardımlarınızı bekliyorum.Daha önce 7 yıl kullandığım market bisikletinden başlangıç seviyesi bir dağ bisikleti için tavsiyelerinizi almıştım ve tercihimden memnun kalmıştım.
Her zaman hayal ettiğim ve sürekli takip ettiğim yol bisikletlerine olan önyargılarımı bir tanıdığım sayesinde yaklaşık 50km yol yaparak yıkmış bulunmaktayım.Konfor,İnce tekerler,rahatsız oturuş pozisyonu gibi şeyler artık gözümde büyümemekte.(Bir bütün olarak yolda bisikletle akmak muazzam:harika:)
Çok uzatmadan malesef dolar kuru yüzünden bisikletler fahiş fiyatlarda satılmakta.Bugün bir bisikletcide başlangıç serisi yol bisikletlerine bakarken aşağıdaki;

(link)

Carraro CR_RACE 052 (2016) model bisiklet için konuştuk ve 2300-2400 tl gibi bir fiyat konuşuldu.Yol bisikletine geçişi bu bisikletle mi yapmalıyım yoksa daha uygun olan Claris veya Sora komponentli tamamen aluminyum olanları mı seçmeliyim.Kısacası bu bisikletin fiyatı için düşüncesini söyleyebilicek ya da 2000-2500 tl bütçe için tavsiye edebileceğiniz seçenekler var mıdır ? Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum :hhhhhh:

Arkadaşlar dün bahsettiğim gibi yeni bisikletim Mosso Wildfire hyd 29" bisikletimi test ettim.

8 yıldır bisiklete çok nadiren binmiş biri olarak açıkçası bisiklet beni beklediğimden az yordu. Ankarada oturanlar bilebilir; esat-tunalı bölgesinde kullandım bisikleti.özellikle esat oldukça dik yokuşlar barındırıyor.Yokuşlarda neredeyse hiç ayağa kalkmadan çıkabildim.

• Kitlenebilir maşa ilk kez kullanıyorum. Özellikle tırmanışlarda kitlemek çok işe yarıyor. Dik yokuşlardan inerken açmanızı öneririm ani fren gerekirse takla riskini azaltır.
  • Zoom maşa çoğu kişi beğenmiyordu yorumlarda fakat bence gayet başarılı.konforunu beğendim.:)
  • Hidrolik frenleride ilk kez kullanıyorm.Fren sıkmak hiç bu kadar keyifli olmamıştı.Yağ olması sebebiyle pamuk gibi fren kolları ve bir o kadarda etkili.;)
  • Vites geçişleri seriydi onla ilgili sıkıntı yaşamadım.
  • Direksiyon 29" olmasından kaynaklı oldukça genişti.Açıkçası bu durum biraz kollarımı yordu.önceden 26" kullanıyordum.
  • Sele pek iyi değil arkadaşlar.İlk fırsatta ya iyi bir sele alıcam ya da jel dolgulu kılıf alıcam.
  • Aynı şekilde elciklerde beni tatmin etmedi.Belli süre sonra acıtabilir.
Özet olarak; ben gayet memnun kaldım.900 tl bütçeye alınır mı? kesinlikle alınır. İsteyene video foto atabilirim. :kyfmyrn:

Geri