Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Su anda yeni modelini mi yoksa eski model 1521 mi almak daha mantıklı arada 200 tl gibi bir fiyat var sanırım

Scudo
Sedona 820 mi carraro big 827 mi baska önerileriniz varsa 1500 tl lik bekliyorum

wildfire 29 hyd kullananlar memnunmusunuz. bende almayı düşünüyorum da...

merhaba murat abi balıkesır guzel ıse gıdıp gelırken kullanıcaksan bence şehir bisikleti al :)

Arkadaşlar merhaba. Uzun yıllar sonra hobi ve birazda spor amaçlı şehir içerisinde ve genellikle mersin sahil yolunda sürebilecegim bi bisiklet almak istiyorum ve bisikletten hiçbir şekilde anlamıyorum. Bu güzel forum ve sizlerin yardımları sayesinde bi bisiklete karar verip alacağım.
1500.2000lira arası bi bütçem var aksesuar hariç. Biraz araştırma yaptım yorumlara bakarak 3.5bisiklet var aklımda. Yanlız bisikletler anladığım için değil tamamen görüntü ve düşündüğüm fiyat aralığında olduğu için seçtim. Bu bisikletler arasından bi tercih yapmak istiyorum. Ya da bu bisikletler haricinde bütçeme uygun olarak önerdiğiniz bisiklet olursa onlarıda değerlendirecem . Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
28″ CARRARO SPORTIVE 330 ERKEK ŞEHİR 30-V HD.
Trek 7.0 FX
Sedona 410 veya 420
Cannondale quick5
MERIDA CROSSWAY 40D
28″ CARRARO SPORTIVE 230

Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim. Keyifli pedallar ...

ben Sedona 420 kullanıyorum ve gayet memnunum, yalnız seleyi değiştirmek gerekiyor pek ergonomik değil :)

• Beğen
Tepkiler: Schwarzeagle
@Byburak (link)

Ben bu ürünü alırdım. Güçlü bisiklettir.Üstün bisiklettir. Uzun yıllar hizmet eder.
Birde uygun fiyata denk gelirse, deyme keyfine.

sedona öneririm :sonuçta yerli malı yurdun malı .

• Beğen
Tepkiler: shielD
sedona nın 2015 modellerinin fiyatları gayet iyi

• Beğen
Tepkiler: musa t3m1z
@Byburak (link)

ben bunu aldım ve üstüne tur lastiği taktırdım yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum ve 400 km ye yakın yol yaptım ve de çok memnunum şu an + alacağınız aksesuarlarla birlikte bütçenizi de zorlamamış olursunuz bu da diğer bir avantajı

IMG_0704.JPG

Sonuçta ortaya böyle bir şey çıkıyor :D :D

7
@shielD

Sele değiştiririz ya o sorun değil. :) teşekkür ederim

@mirzaberk
Çok güzel gözüküyor ya. Sana toplamda ne kadara mal oldu peki?

Bi de dağ bisikleti alıp tur lastiği takınca normal şehir bisikletinden alınacak performans alabiliyor muyuz?

@Byburak bisikletin normal fiyatı 1300 TL civarı ama bisikletçi arkadaşım olduğu için bana biraz uyguna verdi + gidonunu değiştirdim + lastiklerini değiştirdim yaptığım değişikliklerle birlikte bana 1.450 TL ye mal oldu

@mirzaberk bilgi için teşekkür ederim. Siz tekrar lastik değiştirip dağ bisikleti olarak kullanıyor musunuz? Eğer öyle ise ben hiçbir şekilde dağ bisikleti olarak kullanacağımı zannetmiyorum. Yani bu tarz bir şey yapmaya gerek var mı peki? Direk şehir bisikleti alsam daha iyi olmaz mı?

@Byburak o sorunuzun cevabı sizin bisikletten ne beklediğinize göre değişir. eğer cevabınız ben bisikletle her yere gideceğim diyorsanız bu işlemden sonra da tabii ki verim alıyorsunuz. maşa zaten kilitli olduğu için şehir içinde maşayı kilitlersiniz arazide de kilidi açtığınızda aynı konforu alabilirsiniz.

dediğim gibi ben yaklaşık 400 km civarı bindim ve son derece memnunum size de tavsiye ederim.

Anlıyorum. Uzun yıllar sonra yeniden başlayacağım için şu anda tek başımayim ve tek başıma sürmeyi düşünüyorum. Ama ilerleyen zamanlarda ne olur birilerinin yanına katılır miyim bilemediğim için bir şey diyemiyorum. O yüzden sizin söylediğiniz şu anda mantıklı geliyor. Peki bu model iyi mi yoksa biraz daha bütçe zorlayıp bir veya iki üst modeli var mı?

@shielD sedona da sele harici vites falan herhangi bi değişiklik yaptınız mı?

@Byburak carraro'nun force serisinin en üst modeli 291. ama carraro'nun sitesine girerseniz kataloglarda bütün bisikletleri görebilirsiniz. ben oradan seçmiştim kendi düşüncelerime göre ve dediğim gibi son derecede memnunum ;)

@Byburak

sele hariç hiç bir değişiklik yapmadım, şuan için değişikliğe ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum

@mirzaberk çok teşekkür ederim. Farklı fikir ve düşünceler geliyor. Zaten karışık olan kafam iyice karıştı. Ne yapacam hiç bilmiyorum. :)

@shielD vites frenler falan sanırım kendisine ait yanlış mıyım? shimano değil herhalde. O yüzden sordum başka bi yerinde bi değişiklik yaptınız mı diye

@Byburak aslında benim bu şekilde yapmamın amacı olur da daha sonra sıkılıp mtb ye dönmek istersem tekrar bisiklet almak zorunda kalmak istemiyorum o yüzden carraro'nun mtb olarak hoşuma giden modelini aldım ve lastiklerini değiştirip tur lastiği taktırarak bu şekilde kullanmaya karar verdim. şu an için aslında tek dezavantajı 21 vites olması ve aynakolunun tur bisikletlerine göre biraz daha küçük olması. ama arka dişli takımı 10'lu olan ön arka komple deore setin fiyatını araştırdım 300 TL civarı bir rakama vites kolları da dahil komple deore ile değiştirebiliyorsunuz. sıradaki işlemim o olacak ondan sonra da jant setini değiştirmek var aklımda.

@mirzaberk sizin düşüncenizi anlayabiliyorum. Mantıklı olanı da yapmışsıniz zaten. Ama ben mtb olarak kullanmayı düşünmediğim için direk olarak şehir bisikleti almayı düşünüyorum. Şu an içinde sedona 420 ye ağırlık vermeye başladım. Yanlız 2015 ile 2016 arasında hatırı sayılır fiyat farkı var. Vitesi ve rengi değişiyor sadece. Yanlış incelemedi isem tabi. Sizce 24 vites ile 27vites arasında büyük farklar olur mu? 2016 ya 27 vites yapmışlar.

Geri