Selamlar.
1. Cannondale Quick 5 kullanıcısıyım. Mükemmel bir bisiklet. Basit ama işlevsel. Tavsiye ediyorum.
2. Kesinlikle disk fren ve amortisör tavsiye etmiyorum.
3. Sedona ya da Carraro arasında kalırsanız Sedona'yı tercih edin. İnce ayrıntılar çok önemli ve Sedona çok üstün.
4. Trek, distribütöründen mi bilmem ama Türkiye'de fahiş fiyat satılıyor. ABD'de eşdeğer modelleri Cannondale ile aynı iken, Türkiye'de arada uçurum var. Yani Cannondale-Trek arasında kalırsanız Cannondale derim.
5. Seleyi ve pedalı (Pedal metal değil plastikse) alır almaz değiştirmenizi öneririm. Sedona'nın orijinal pedalları harika ama mesela benim Cannondal'inki berbattı (plastik). Yani parçaları kullanmadan oracıkta sıfırken takasa sokun demek istiyorum. Sedona 410 alırsanız güzel bir Brooks sele takma şansınız olacaktır. Hemen yapın.
6. Genel olarak tüm bisikletlerde Türkiye şartlarında teker kalınlığı 700X38 olamlı bence. 700X35 de kabul görebilir. Arazi lastiklerinden kaçının. Patlamaya ve yağmura biraz dayanıklı (commuter ya da yoksa touring) tarzı lastik taktırın bisikletinizde zaten yoksa. Sedona 410 sanırım 700X35'lik ve bu tanıma uyuyor.
7. Bisikletin boyunuza uygunluğu en önemli şey.
8. En kötü bisiklet seçimi bile bisikletsizlikten iyidir

Derhal alın derim.