Scudo Sports

Bisiklet Sporcuları için Kas Gelişimi, Dayanıklılık, Yorgunluk Eşiği ve Beslenme Rehberi

@kayrawlf yukarıdaki derlemeniz çok emek gerektiren bir yazı olmuş. Çok teşekkür ederim. Tamamını okudum, kimi yanlış bildiğim şeyleri ayırt etmemi sağladı. Devamı olacak gibime geliyor, bekliyorum. Destek tozları ve diğerleri ile ilgili olarak doğal olanların kullanılması taraftarıyım. Çünkü doğal tüketimin doğurduğu sindirim süreci ne kadarsa bu destek ürünleri ile bu sürecin normalden kısaldığını ve başka arızalara sebep olduğunu düşünüyorum.

Tekrar teşekkürler.

Scudo
Emeğinize sağlık hocam çok güzel yazı olmuş, takipdeyim.

• Beğen
Tepkiler: kayrawlf
Güzel yazı olmuş teşekkürler

• Beğen
Emeğinize sağlık hocam çok güzel yazı olmuş, takipdeyim.

• Beğen
Çok faydalı, referans alınacak bir derleme. Teşekkürler.

• Beğen
@bahadir3455 yoğun antrenmandan hemen sonra whey alınmazsa maalesef kas yıkımı başlıyor. whey protein dediğimiz şey de peynirden süzülen su ile yapılıyor, zararlı bir şey değil sonuçta.

@Onur Alp İNAN goda, ilaçlı üretim, raf ömrünü arttırıcı katkı maddeleri derken doğal bir gıda ürünü bırakmadılar maalesef, bir tek iyi kötü kuruyemişler kaldı, umarım onları da bozmazlar. Diğer yandan; önemli bazı minerallerin hangi gıdalardan alınacağını belirttim, onları bol tüketmekte fayda var.

Teşekkürler. Bütün metni sindirmek için daha çok defalar tekrar etmem gerekecek. İşin beslenme boyutunda ne kadar bilgisiz olduğumu anladım. Bazı doğruları hayatıma sayenizde kazandıracağımı umuyorum. Tekrar teşekkürler.

• Beğen
ekşide okuyunca kör olmuştum adeta. Burada daha iyi olmuş. Emeğinize sağlık hocam

kaçıncı kez deniyorum ben de bilmiyorum ama sigarayı bırakalı 1 ay oldu. bisiklet geçmişim sayesinde bir günde 200-300 kilometre gidierim gitmesine de iş tempo yapmaya pedal kesmeden sürmeye gelince seviye yerlerde sürünüyor. tam da üzerine bu konu denk geldi. umarım faydasını görebilirim. elinize sağlık.

• Beğen
Vallahi sadece bisiklet sporunu aşmış gibi geldi bana,haksız mıyım?

Konuyu favorilerime aldım.Enfes.Zamanım olunca okuyup bitireceğim.Teşekkürler...

@herdagli ben teşekkür ederim.
@turac000 maalesef ekşide bold karakteri bile yok:)

@DurgunDeniz aslında bisiklet bahane, sağlıklı bünye için ne gerekiyorsa bulmaya çalışıyorum, sizlere de en küçük bir faydası dokunursa ne mutlu bana.

• Beğen
Tepkiler: DurgunDeniz
@kayrawlf
Çok faydalı bir paylaşım.Sık kullanılanlara ekledim bunu.Teşekkürler

• Beğen
@Serrchi o konu bilimsel olarak yeterince kanıtlandı, protein takviyesi, özellikle aminoasit takviyeleri özellikle kemikler, bağışıklık sistemi, kalp ve beyin için gayet faydalı:)

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Üstat birde işlenmiş gıdalar ve ürünlerle ilgili bir yazı gelirse sizden mükemmel olacak.

SM-C101 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@kayrawlf Çok değerli bilgiler, bisiklete yardımcı mukavemet antrenman programımı Joe Friel kitabına göre düzenlerim, ağırlık sezonlarımda, bu programı direk uygulayabilirim ki koçun tarif ettiğiyle aynı. Kendi kendimin koçluğunu yapan biri olarak sizin gibi okumakta ve uygulamaktayım. İtiraf etmem gerekir ki bazı şeylerin daha derinini öğrenmiş oldum, Laktik asitin yorgunluğa sebep olmadığını biliyorum ama altında yatan nedene ulaşmamıştım. Bu tamamlayacı bir yazı oldu benim için. Kitap haline getirebilirsiniz bu yazdıklarınızı. Bir çoğunu dünya da ileri gelen koçları doktorların araştırmalarında karşılaşmaktayım. Emeğinize sağlık, teşekkür ederim.

Geri