Voltage'ı tavsiye etmememin sebebi, yeni arkadaşımızın başka bir bölümde sağlığıyla ilgili hassas durumunu açıklaması oldu.
Bu durumda, arkadaşımız trials, street riding gibi akrobasi kategorilerinde binmesi mümkün olamayabilir.
Bayanlarda hafiflik bizlere göre neden daha fazla önem arzediyor?
Çünkü erkeklerde kas dokusu, bayanlarda yağ dokusu daha fazladır.
Güç iletimin sağlayan yegane doku da, kas dokusu olduğu için, onların hafif bisikletlere binmeleri gerekiyor.
Ayrıca, düşünün, o gün sizin için uzun sayılabilecek bir yol katettiniz bisikletinizle, ve yorgun halinizle bisikletinizi evin 2.-3. katına taşımak zorundasınız (veya benzeri güç gerektiren bir durum) o zmana o yorgun halde bisikletin ağırlığı çok önem kazanıyor.
Veya ormandasınız, patika geçişinde bir hendekle karşılaştınız, kuş gibi bir bisikleti kaldırıp oradan zıplayarak geçebilmek ne kadar güzel olur değil mi?
Konumuzun aslına dönelim;
Trek 3900 ve 4300, her 2si de güzel bisikletlerdir.
4300, benim ilk kaliteli bisikletimdi, bana 20.000km sorunsuz şekilde hizmet etmişti.
3900'ün altında da bir model var
3700 fakat onu bu bütçeye çıkabilen biri için tavsiye etmiyorum.
Amoeba Scud revaçta olan bir model.Scud'un bisiklet parçası dünyasında edindiği ün, komple bisiklet olarak da karşımıza çıkınca devam ediyor.
Scud, full Alivio (8'li serinin en üst modelidir) donanıma sahip.
Suntour Axon D-RL ön amortisöre sahip.Bu da sizi tatmin edecek bir amortisör modeli.
Ben de kısa süreliğine kullanma fırsatı bulmuştum, kendi kategorisine göre iyi sayılabilecek bir bisiklet.
Bu arada benim tek tek parça tavsiyelerimi hem dikkate alıp, not edin,hem de baktığınız bisikletlerde göremediğinizde o bisiklete kötü demeyin

Çünkü benim önerilerim her zaman ya toplama bisiklete
ya da markalı bisikleti almadan (bütçe elvermiyorsa aldıktan sonra) o markalı bisikleti modifiye ederek kullanmaya yönlendirir
Zira önceden kız arkadaşıma Scott Contessa aldırmıştım fakat parçalar açısından Contessa'nın üst modelinde bile o parçalara yaklaşamıyor bile