Scudo Sports

bisiklet seçmem gerek!!!

değerli arkadaşlar,

şimdilik tüm destek için teşekkürler.:) daha çok yolum var ama olsun.
verdiğiniz model seçeneklerini inceleyip araştıracağım.

hepinize iyi geceler, büyük teşekkürler...

Scudo
Abi nie öle diosun Trials olaylarına girebilir belki :) Bi bayan trials ci vardı aklıma gelmedi ismi :)

Acıkcası ben fiyat aralıgı uydugu için arkadasa bu bisikletleri önermistim . Hem marka hemde cok kötü donanım yok üzerlerinde . Ama haklısın tabiiki bayan olunca hafif bir bisiklet lazım .

Cobike ; suana kadar aklına en cok yatan bisiklet hangisi ? Sahsen ( yanlısta olabilir ) bir bayanın bisiklette aradıgı özellik ilk basta renk desen vs gibi gelior bana ... Merak ettim ..

Bu arada Fatih ; su forumda yardım etmedigin kimse kaldımı :rolleyes: gercekten seni bu konuda cok cok tebrik ediorum .. ( yardım alanlar arasında bende varım :) )

şimdi süper soru. Bayan olmasını tercih etmiyorum çünkü ben bir kadından beklendiği gibi estetik öğelere de takmış durumdayım.

treklere yeni baktım daha. o bakımdan ilk aklıma gelen o elbette. 3900 ve 4300 lerdeyim. ancak önerdiğiniz fren aksamarı için modeller yükseliyor tabi.

renk olarak gri-siyah-kırmızı karışıkları tercih etmekle birlikte koyu renk hakim modelleri seviyorum. tüm takımı kask-eldiven vs dahil hepsini kastediyorum.

amoeba scud gördüm birkaç mesajda? o bisiklet de ilgimi çekti?ne dersiniz?

Kişisel tercih olarak amoeba nın tüm ürünlerini sevmiorum ( gerek bisiklet , gerekse komponent ) o yüzden hic yorum yapmayım ben :)

Trek'in kalitesi var , ismini kanıtlamıs bir marka. Eger maddi durumunuz , sıkıntı cekmeden alısveris yapmanıza el veriyorsa ben sizin yerinizde olsam Trek bisikletlere bakardım .

Yine de son bilgi olarak Fatih yani Athletic nickli arkadasımız sizin icin en uygununu söyleyecektir . Bu arada bu nasıl bir bisiklet aşkıdır , sizi uykunuzdan etmis gecenin bu saatinde :):)

• Beğen
Tepkiler: Banu B.
arkadaşlar günaydın,

dün çıkarttığım tabloya göre, yorumlarınızı da alınca;
TRek 3900 veya 4300 ün işimi göreceğini düşünüyorum.hatta 3900 ün renkleri tam istediğim gibi.bakalım yarınki bisikletçi gezmelerim sonucu değiştirecek mi.:) hatta bana göre trek 250 felan olsa o da işimi görürmüş:):):):)
slmlarrrr

Voltage'ı tavsiye etmememin sebebi, yeni arkadaşımızın başka bir bölümde sağlığıyla ilgili hassas durumunu açıklaması oldu.
Bu durumda, arkadaşımız trials, street riding gibi akrobasi kategorilerinde binmesi mümkün olamayabilir.
Bayanlarda hafiflik bizlere göre neden daha fazla önem arzediyor?
Çünkü erkeklerde kas dokusu, bayanlarda yağ dokusu daha fazladır.
Güç iletimin sağlayan yegane doku da, kas dokusu olduğu için, onların hafif bisikletlere binmeleri gerekiyor.
Ayrıca, düşünün, o gün sizin için uzun sayılabilecek bir yol katettiniz bisikletinizle, ve yorgun halinizle bisikletinizi evin 2.-3. katına taşımak zorundasınız (veya benzeri güç gerektiren bir durum) o zmana o yorgun halde bisikletin ağırlığı çok önem kazanıyor.
Veya ormandasınız, patika geçişinde bir hendekle karşılaştınız, kuş gibi bir bisikleti kaldırıp oradan zıplayarak geçebilmek ne kadar güzel olur değil mi? :)

Konumuzun aslına dönelim;
Trek 3900 ve 4300, her 2si de güzel bisikletlerdir.
4300, benim ilk kaliteli bisikletimdi, bana 20.000km sorunsuz şekilde hizmet etmişti.
3900'ün altında da bir model var :)
3700 fakat onu bu bütçeye çıkabilen biri için tavsiye etmiyorum.

Amoeba Scud revaçta olan bir model.Scud'un bisiklet parçası dünyasında edindiği ün, komple bisiklet olarak da karşımıza çıkınca devam ediyor.
Scud, full Alivio (8'li serinin en üst modelidir) donanıma sahip.
Suntour Axon D-RL ön amortisöre sahip.Bu da sizi tatmin edecek bir amortisör modeli.
Ben de kısa süreliğine kullanma fırsatı bulmuştum, kendi kategorisine göre iyi sayılabilecek bir bisiklet.

Bu arada benim tek tek parça tavsiyelerimi hem dikkate alıp, not edin,hem de baktığınız bisikletlerde göremediğinizde o bisiklete kötü demeyin :)
Çünkü benim önerilerim her zaman ya toplama bisiklete
ya da markalı bisikleti almadan (bütçe elvermiyorsa aldıktan sonra) o markalı bisikleti modifiye ederek kullanmaya yönlendirir :)

Zira önceden kız arkadaşıma Scott Contessa aldırmıştım fakat parçalar açısından Contessa'nın üst modelinde bile o parçalara yaklaşamıyor bile :)

anladım. ama şu an modifikasyon gibi bir alternatifi düşünmek için erken olduğundan, bahsettiğiniz kritetleri baz almak zorundayım. yani aldığım modelde bulunurluğu benim için önemli. İlk başta biraz kullanıp aleti tanımak istiyorum.
başta hep bahsettiğiniz gibi sağlığım en önemlisi. bu anlamda konforlu sürüş, kozmetikten daha önem arzediyor doğrusu.o bakımdan birtakım mekanik donanımlara, görüşleriniz doğrultusunda çok önem veriyorum.
az sarsıntı, iyi frenaj benim için önemli...

Scott Sportster P3 (link)
Türkiye fiyatı: 650 Euro

Scott Sportster P4 (link)
Türkiye fiyatı: 500 Euro

Scott Sportster P5 (link)
Türkiye fiyatı: 418 Euro

Öncelikle Scott Sportster P3 almanızı tavsiye ediyorum. Ama bütçeyi arttıramam derseniz de diğer modelleri alın derim.

az önce bjk deki mağazaya da gittim. scott, corratec x-vert motion baktım. beni kadro olarak corratec cezbetti. scott ise beğendim diyemiyeceğim.

o yüzden kararım trek 3900 olacak kanımca...

ancak son bir kez trek ile corratec i kıyaslarsanız çok memnun olurum.

tşk

Corratec X-Vert Motion
KULLANICI TİPİ : MTB

KADRO : X-Vert Monobox Technologie Aluminium 6061 2,15 kg (49cm)
burada belirtilen gibi ise Alu kadrolara göre çok ağır kalıyor

ÖN AMORTİSÖR : RST Gila SL 100mm
Orta - İyi denilebilecek bir amortisör

ARKA AKTARICI : Shimano Deore
Orta-İyi

ÖN AKTARICI : Shimano Deore
Normal

VİTES KOLLARI : Shimano Deore
Orta-İyi

RUBLE : Sram PG 950
Orta-İyi

ZİNCİR : Sram PC 951
Orta-İyi

AYNAKOL : zzyzx CY2F 44/32/22
Orta

ORTA GÖBEK : TH BB 7420 ST

FREN ÖN / ARKA : zzyzx
Normal

FREN KOLLARI : zzyzx V-Fren
Normal

Jantlar : Rigida Xstar 19
Normal

Lastikler : IRC Mythos XC
Orta-İyi

Trek 3900
Kadro: Alpha Aluminum
İyi-sağlam

Ön Amortisör: InSync Grind 1 w/preload, 70mm
Normal (Gila'ya göre geri kalabilir)

Tekerler: Alloy front, Shimano RM30 rear hub; Matrix 550 rims
Normal, ağır fakat sağlam tekerler

Lastikler: Bontrager Connection Trail, 26x2.0"
İyi, çok uzun ömürlü, yol tutuşu da iyi

Vites Kolları: Shimano EF50, 8 speed
Normal

Ön Attırıcı: Shimano C050
Normal

Arka Attırıcı: Shimano Acera
Normal (Corratec'teki Deore'nin 2 alt modelidir)

Ayna Dişli: SR XCC-T102 42/34/24
Normal, Ağır fakat iş görür

Kaset: SRAM PG830 11-32, 8 speed
Normal (Corratec'tekinin bir alt sınıfı)

Gidon: Bontrager Approved, 30mm rise
Normal, sağlam ve konforlu sürüş sağlayan bir gidon

Boğaz: Bontrager Approved, 25 degree
Normal, konfor sürüşüne yönelik açıda

Fren Seti: Tektro V w/Shimano EF50 levers
Normal

Eğer üzerlerindeki donanıma göre seçecek olursanız, Corratec her zaman bir adım önde olacaktır.Çünkü Corratec firmasının satış stratejisi her zaman rakiplerinden bir üst donanıma sahip modeller piyasaya sürmektir.
Fakat tabiki aralarında 110eu fark var.Bu kadar fark normaldir.
X-Vert 500eu, 3900 ise 390eu.

x-vert motion kullanıcısı olarak yorumlamak istiyorum. deore donanimli rst gila ( bu kalitede herhangi bir maşası olan) bir bisiklet bulabilmeniz oldukça zor. ağırlık işin içine girecek olursa tabikide geride kalcaktır. kadrosu 2150gram bu da şu demek oluyor normal kadrolara göre 250-350gram daha ağır. ama bakın kadro açıları ve geometrisi işin içine girdiği zaman sıradan 1800gramlık kadrolarla kıyaslamayın. rst gila 2500gramlık bir amortisör. daha düşük kalitede 2000gramlık bir amortisör bulabilirsiniz ama gila kadar kaliteli çalışmayabilir.
şimdi sizin kendi tercihiniz. eğer benim için toplamda 1kg ağırlık önemli değil diyorsanız deore dononimli olsun diyorsanız. en uygun fiyat x-vert motionda var.
eğr benim için ağırlık önemli diyorsanız.(önemli olmalı bence çünkü bir bayan için ağırlık önemli.) motionun kadrosu sizin için çok çok sağlam. bakın forumda daha önce her kadronun kırıldığını duydum scott,kron trek,redbull vbg.. bir çok ama x-vert serisinden bir kadro kırıldığını duymadım görmedim.tabiki söylediğim kadroların garantileri olduğu için firmalar tarafından değiştirilmiş.

hemen eklemek istiyorum 3900-14500gram
x-vert motion-14400gram.

x-vert deore donanim taşıyan başka modellere göre 1kg ağır. ama fiyatıda düşük.

Trek 3900 diyorum ;) Nedeni ise son zamanlarda corratec kadrosunu satısa cıkaran kullanıcı sayısı arttı . Geometrisi bir süre sonra sıkıcı gelebilir size .. Kadronun geometrisinide bi inceleyin , boruların birbirine baglanması vs . yani simetriklik pek yok corratecte ( bence ) .. Buna dikkat etmenizi öneriyorum ...

Bu benim kendi kişisel görüşümdür. Asla kadroyu kötüleme gibi bir amac gütmüyorum ..

@boreas

@gürsel

Yanlış anlamayın ama Gürsel bey tartmış trek 3900ü bende hatırlatmak istedim sadece...

Bu arada başından beri tavsiyeleri ve yorumları okuyorumda gerçekten özellikle fatih abi çok güzel şekilde yardımcı oluyor Hanımefendiye tabi kendiside çok bilinçli bir alıcı çek iyi şekilde araştırıyor gördüğüm kadarıyla tebrik ediyorum kendisini keşke bende öyle araştırsaydım zamanında(tabi anadoluda olmanın dezavantajıda çok büyüktü)...:boese157: :boese157: :boese157:

@boreas

boreas, daha önceki söylediklerinde haklısın fakat 3900'ün ağırlığı ile X-Vert motion'ın ağırlığını karşılaştırırken sadece kilo değil kilo/fiyat kriterine göre karşılaştırmalıyız.

Bu durumda, 3900 eğer 14.5kg ise ve X-Vert Motion 14.4kg ise,
ben aralarındaki 110eu fiyat farkı ile 3900'ü 500gr-1kg arasında daha da hafifletebilirim :)

Herkes kullandığı markayı övmeyi sever, eğer memnun ise herkesin o markadan kullanmasını ister.Bu normaldir, psikolojide öğretilen bir olgu.
Fakat bizim yapmamız gereken yeni arkadaşlarımıza anahtarları göstermek, kapıyı kendileri açmalılar.
Eğer kapıyı onlara biz açarsak, evin içini beğenmeyebilirler.İçinize en çok sinecek kadro ve açılara sahip bisikleti ancak üzerine binerek ve kısa bir süre de olsa kullanarak anlayabilirsiniz.

Hemen bir çırpıda marka model dükkan vb yazmak ve 2 cümleyle olayı bitirmek çok kolay.Bizim de işimize gelir.Fakat sonunda kullanım amacınıza uymayacak bir bisiklet kaliteli bile olsa sizi % 100 tatmin edemez ve içinizdeki bisiklet aşkını tetikleyemez.

Merka etmeyin hem bisikletlerin hem de geri kalan donanımların hepsi hakkında sonuna kadar yardımcı oluruz. :)

corratecin kadrosunu satışa çıkaran benden başka kim var bilemiyorum:D
neyse geometrisi bence çok hoş. açılarıda muhteşem. ama ağırlığı dezavantaj işte. o yüzden satıyorum. daha hafif bir kadro almak istediğim içindir. alacağım kadro başlı başına 500ytl. hafif bir kadronun bedelide ağır. bir başkasına görede 1600gramlık kadro ağırdır. oda binlerce euro öder karbon alır bu böyle gider.
bisikletin kadrosunu değiştirmek istememdeki amaç daha fazla bedel ödeyip daha hafif bir kadroya sahip olmak.
üzerindeki parçalara göre bence daha iyisi yok. ama kadrosuna göre ağırlık eksi tarafı. sonuçta alacağınız bisikleti her parçasıyla kullanacaksınız. sadece kadroya binipte kadrosuyla gezmeyeceksiniz:D 350gram ağır diye bir ürünü kötülememek gerekir. ben bu ağırlığı sağlamlığına ve kalitesine veriyorum. bakın tekrar söylemek istiyorum. bu kaliteye,bu paraya bukadar hafiflik.

anladım... merak etmeyin. ben almadan önce tüm kriterlere bakacağım.
sizin yorumlarınız önemli benim için...

yalnız ağırlıklar konusunda prolemimiz var.

trek 3900 kaç kilodur ya.?
14,5 mu
13,3 mu nedir?

gürsel abi tarttım diyosa doğrudur. delta bisikletin sitesinde 2006 model x-vert motion içinde verilen ağırlık 13,8kg.
gürsel abiye sormak gerek 3900 için 13,3kg tartmış ama pedallar ağırlığın içinde mi bunu bilemiyorum.:(
sonuçta bisikleti pedalsız kullanamazsınız.:D

Geri