Scudo Sports

Bisiklet secimi Bianchi kullandım memnun kalmadım Salcano önerirmisiniz

Scudo
Amoeba Hussar al bence o cıvarda paran varsa, ya da bıraz daha koy guzel bır Sedona al, acele etme ben ıkı ay kafa patlattım bısıklet alacagım zaman ama dogru kararı verdım, aldıktan sonra elınden cıkarmayı dusunme en azından ıkı uc yıl aynı kadroyu kullan, komponentler cok onemlı degıl (benım fıkrım bu) zamanla ekleme cıkarma yaparsın ama kadro kalıtelı ve saglam olsun, onerılerı dıkkate al, bıraz bekle derım, aceleye gerek yok.

@ateze

Sen ne aldın acaba kaca aldın? Almak icin sabırsızlanıyorum ama aceleye de getirmek istemiyorum bakalım napıcam...

Söyle baslayayım; Muhtemelen bisikletforum da birkaç gün gecirdiğinde bisiklete bakış açın tamamen değisecek. Bianchi, salcano, (salcano nun hakkını yemek istemem.) ve beyaz eşya dükkanlarında satılan bisikletlerden nefret etmeye baslayacaksın.. (gercekten) Kron, sedona ve amoeba markalarından hepsi tavsiye edilebilir. Kişiden kişiye değisebilir ama ne olursa olsun hepsi ekonomik modelleri de bulunan kaliteli markalardır. Şirket politikaları çocuklara karne hediyesi olarak 17 kg yaylı maylı bisikletler satmak değildir. Bianchi konusunda cok katıyım nedense. Bu Bianchilerin profesyonel modelleri de vardır. Ama gel gör ki kendisiyle aynı donanıma sahip aynı agırlıktaki ve muhtemelen cok daha fazla deneyime sahip kaliteli markalardan coook daha pahalıdırlar..

Disk fren meselesine gelince.. Kısaca disk frenler mekanik ve hidrolik olarak ikiye ayrılırlar. Hidrolik frenler Araba ve motorlardaki gibi, freni sıkma kuvvetini disklere kat kat artmıs olarak gönderirler, Performanslıdırlar, pahalıdırlar. Mekanik frenler ise hemen hemen normal frenlerle aynı performanstadır. (avantaj ve dezavantajları vardır) Bence bisikletine hemen hemen 1 kg tutacak bir sistem kurmak cok sacma. Ayrıca bisikletfırumu gezip bisiklete bakıs acını değistirdiğinde Ağırlıgın ne kadar önemli olduğunu anlayacaksın. Hatta yeterince ilgi duyuyorsan ağırlık takıntın bile baslayabilir. o zaman mekanik disk sana da sacma gelmeye baslayacak..

Ben su anda kron xc1000 almayı düşünüyorum. Ayrıca 1.5 kilo hafifletmek için lastik ve masasını da değistirmeyi düsünüyorum.. Sana da amoeba, kron ve sedona markalarını kesinlikle öneriyorum. (scott, corratech, geotech, trek, giant ve onlarcasını da. ama söylediğim gibi biraz öncekilerin Ekonomik modelleri de vardır.)

Uzattım biraz ama insallah yardımcı olabilmisimdir az da olsa..(Yılların deneyimine sahip birisi gibi konusmusum. yanlıs anlamayın.. :) )

Hersey icin cok tesekkürler.Anladığım kadarıyla mekanik disk fren görüntü v frenden farkı yok tabi performans olarak ağırlık yani 1 kg benim icin fazla önemli değil...Bisi sorucam mekanikten mi hidroliğe gecmek daha ucuz v frenden hidroliğe gecmek mi daha ucuza mal olur...

@SNkaraoglu

:eek: :eek: :eek: :eek: MUSTAFA ABİ İNANAMAYA BİLİRSİNİZ AMA FORUMA GELDİĞİMDEN BERİ DÜŞÜNDÜĞÜM HERŞEYİ YEMİNEDİYORUM YAZMIŞSIN.AMA HERŞEYİ YA.ARTIK BENİM BEYAZEŞYACILARDAKİ BİSİKLETLERDEN NEFRET ETMEM,BİANCHİ YE VE AĞIRLIĞA KARŞI OLMAM FALAN OKURKEN ÇOK ŞAŞIRDIM SANKİ İÇİMİ OKUDUN
ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM AMA GERÇEKTEN DEDİĞİN HERŞEYİ ZAMAN ZAMAN YAŞADIM NE DİYİM İNANAMIYORUM GERÇEKTEN ŞOK OLDUM.

@MTB-BiKE

üzgünüm büyük harfle yazmanın yasak olduğunu bilmiyordum.mesajımı düzenliyemiyorum da.ama çok şaşırdım gerçekten.
(zafer abi teşekkürler)

Geri