Bakın çok kısa bir dönem sele kılıfı kullandım, evet yaptım bunu, ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki sele kılıfı adamı basur da yapar, pişik de yapar, hadım da eder. Seleden ve bisikletten korkmayın bu kadar, orta halli bir sele ve iyi kötü her yerde bulabileceğiniz (ama siz yine de güvendiğiniz kaynakların paylaşmış olduğu) bir "doğru bisiklet seçim rehberi" benzeri bir kaynağa göre doğru sürüş pozisyonunuzu ayarladıktan sonra başka hiç bi şeye ihtiyacınız yok. Daha önce de yazmıştım diye hatırlıyorum, yine benzer bir şey yazayım; arabayı koltuk ayarı yapmadan kullanmıyorsanız bisikleti koltuk ayarı yapmadan kullanabileceğiniz hissiyatına kapılmanıza sebebiyet veren şey nedir?
Bu arada, sol dizimi sakatladım ofiste OTURURKEN. Evle iş arası her gün 3-4 saat kadar yol yapıyorum, o sol bacağım bomboş dururken bile o kadar kötü oluyordu ki örneğin işten eve dönünce arabadan inmek için elimle kaldırıp arabanın dışına çıkarıyordum bacağımı. Boyum 190 cm üstü olmasına rağmen şu an arabada koltuğu EN YÜKSEK pozisyona getirdim, o şekilde kullanıyorum ve inanır mısınız bacağımın ağrımasını falan geçtim artık nerdeyse iyileşti.
Uzun lafın kısası, bisiklette de başka bir taşıtta da oturuş pozisyonu adamı vezir de ediyor rezil de.