Scudo Sports

Bisiklet kullanmak hemeroide neden olur mu?

Merhaba bisikletle alaksi yok
Kotu tuvalet aliskanligi ile alakasi var
Ben operasyon gecirdim cok mutluyum
En ufak sknti yok islem ameliyat degil operasyon ve lazerle yapiliyor
Merak edenler icin ankara genel cerrah mustafa isik bisiklet forumdan buldum diyebikirsiniz gecmis olsun

Scudo
Arkadaşlar ben de hemeroidden muzdaribim .85 den bu yana bisiklete binerim .İki sene önce bu sıkıntı ben de de olunca ben sucu bisiklete bağladım .iki senedir binmiyordum düzelmiştim .Bu son haftalarda yazın yanı kendimi iyi hissettim ve tekrar bisikletin pedalını çevirmeye başladım ve maalesef olan oldu yine benim makat yanmaya başladı bu bisikletin yada selenin marifeti olduğuna kanaat getirdim.Ysşadığım bu sorunu bisiklet binicileri ni düşünsün derim .Çok sevdiğim bisikletime yine kilit vurdum depoya aldım 😌

Dosyalar

• B714C8F7-4C58-45A5-B3F2-D7DAFCEBD6C9.jpeg
    B714C8F7-4C58-45A5-B3F2-D7DAFCEBD6C9.jpeg
    45,7 KB · Okunma: 68
@Eray55 Bi doktorun yazısına veya videosuna denk gelmiştim, her insanda hemoroid vardır, %60'ı farkında değildir, acı yemek hemoroide neden olmaz, sadece farkına varırsınız gibi bi söylemi vardı. Bisiklete binmek de neden değil ama farkına varmanızı sağlayan sebep gibi olabilir. Önce sele ayarlarını değiştirip o da rahatlatmazsa daha farklı bi sele ile değiştirin, bisikletin diğer sağlık getirilerini gözardı etmeyin derim.

Kaliteli, ergonomik bir sele ve kaliteli pede sahip bisiklet taytına ek olarak doğru bisiklet - sele boyuyla sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum, klinik olarak başka bir sıkıntınız yoksa.

Aksi taktirde hemoroid bizde meslek hastalığı olurdu ;)

Arkadaşlar ben de hemeroidden muzdaribim .85 den bu yana bisiklete binerim .İki sene önce bu sıkıntı ben de de olunca ben sucu bisiklete bağladım .iki senedir binmiyordum düzelmiştim .Bu son haftalarda yazın yanı kendimi iyi hissettim ve tekrar bisikletin pedalını çevirmeye başladım ve maalesef olan oldu yine benim makat yanmaya başladı bu bisikletin yada selenin marifeti olduğuna kanaat getirdim.Ysşadığım bu sorunu bisiklet binicileri ni düşünsün derim .Çok sevdiğim bisikletime yine kilit vurdum depoya aldım 😌
Ortası boş seleler den deneyin belki işinize yarar.
Screenshot_2023-08-09-22-51-35-34_5a351068dae84964efd3bc6808f60b72.jpg

Sele için olan yumuşak kılıflardan alıp içini süngerle doldurabilirsiniz. Bu yöntem seleyi oldukça yumuşatacaktır.
Ben de herhangi bir sorun olmamasına rağmen ani sarsıntılardan etkilenmemek için bu yöntemi kullanırım.

Bakın çok kısa bir dönem sele kılıfı kullandım, evet yaptım bunu, ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki sele kılıfı adamı basur da yapar, pişik de yapar, hadım da eder. Seleden ve bisikletten korkmayın bu kadar, orta halli bir sele ve iyi kötü her yerde bulabileceğiniz (ama siz yine de güvendiğiniz kaynakların paylaşmış olduğu) bir "doğru bisiklet seçim rehberi" benzeri bir kaynağa göre doğru sürüş pozisyonunuzu ayarladıktan sonra başka hiç bi şeye ihtiyacınız yok. Daha önce de yazmıştım diye hatırlıyorum, yine benzer bir şey yazayım; arabayı koltuk ayarı yapmadan kullanmıyorsanız bisikleti koltuk ayarı yapmadan kullanabileceğiniz hissiyatına kapılmanıza sebebiyet veren şey nedir?

Bu arada, sol dizimi sakatladım ofiste OTURURKEN. Evle iş arası her gün 3-4 saat kadar yol yapıyorum, o sol bacağım bomboş dururken bile o kadar kötü oluyordu ki örneğin işten eve dönünce arabadan inmek için elimle kaldırıp arabanın dışına çıkarıyordum bacağımı. Boyum 190 cm üstü olmasına rağmen şu an arabada koltuğu EN YÜKSEK pozisyona getirdim, o şekilde kullanıyorum ve inanır mısınız bacağımın ağrımasını falan geçtim artık nerdeyse iyileşti.

Uzun lafın kısası, bisiklette de başka bir taşıtta da oturuş pozisyonu adamı vezir de ediyor rezil de.

Doğru sele sizin sadece oturma kemiklerine basan seledir. Dolgulu, süngerli, geniş seleler bu bağlamda genelde yanlış seçimlerdir, zira oturma kemiklerinize basacak şekilde değildirler muhtemelen. Genelde büyük markaların mağazalarında bu ölçümü ücretsiz yapan yerlerden sele almasanız bile ölçüm yaptırabilirsiniz

1691682073141.png

• Beğen
Tepkiler: SlowButProud
Hemoroid hastalığı rektumun alt bölgesinde basıncın artmasına bağlı damarların şişmesi ile oluşur.
Bunun sebebi ise genellikle dışkılama sırasında zorlanma, tuvalette uzun süre boyunca oturma,
kronik ishal ya da kabızlık, aşırı kilo veya obezite, gebelik, liften fakir beslenme şekli ve sürekli ağırlık kaldırmaktır.
Diyor google amca....
Hemoroid düşmanı sayılabilecek pek çok besin bulunmaktadır. Bu sebeple basur hastalığı olan kişilerin şu besinleri tüketmesi önerilmektedir: - A vitamini içeren besinler: Bezelye, havuç patates, kayısı, ıspanak, yumurta ve bal kabağı basur hastalığına iyi gelen besinler arasındadır.

Geri