Insanlarin birbirine saygisi olsa, herkes kurallara uygun davransa, zaten bisiklet yoluna da gerek kalmaz, bu tip tartismalara da! Kask takiyorsa ve tavsiye ediyorsa birisi "arkadas ne taktiniz kaska" durumu ilginc... Bunu soyleyene de saldirganca yaklasmak ilginc... Kask takmayan bisiklet yolu istemesin durumu daha ilginc

Bana sorarsaniz da bisiklet yolunu istemek cok ilginc. Bisiklet kullanicisi azinliktayken zaten yeterli baski kurarak devlete bunun yatirimini yaptiramazsiniz.
Oncelikle ulasimda, iste gucte bisiklet kullanicisi artmali ve belediyesi, devleti bunu tesvik etmeliki mecbur kalip yapilsin bisiklet yollari...
Yasal olarak Turkiye'de bisiklet icin surucu belgesi, kask, eldiven, gozluk vb. zorunlu degildir. Zorunlu olan sesli ve isikli gorunurluk saglayan donanimdir. Bu durumda zorunlu olani herkes, olmayani ise kendini dusunenler kullanir. Zorlama yapilamaz!
Maalesef bizde buyuk bir cogunluk besin zincirinin en ust halkasi gibi hareket etmeye calisiyor. Herkesin kendi dogrusu olmasi ve bunu degistirmeye veya karsisindakinin fikrine saygi duymaya gerek gormemesi ayri bir konu...
Genel yanlislar:
Bisiklet yolu varsa ben orada yururumde mangalda yaparim diyen yayalar.
Kaldirimda kafasina gore takilirken zil calinca yayalarin kacismasini bekleyen bisikletliler.
Kaldirimda bos yer varsa orayi otopark zanneden arac suruculeri.
Arac fiyati, boyu ve guvenligi arttikca digerine saygisi azalan her turlu kullanici. Buyuktur - kucuktur siralamasi yapalim mi

Tir > Kamyon > Otobus > Minibus > Luks Otomobil > Binek Otomobil > Motorsiklet > Bisiklet > Yaya
Elbette yayalar ve bisikletler bu konuda cekisme halinde. Cunku ezici ustunlukleri cok farkli degil
Bu arada hakkini ararken uslubunu kaybeden ve cirkinlesen taraflardan bahsetmek istemiyorum. Oncelikle konusmayi bilmiyoruz, karsilikli saygi ve anlayisi gostermiyoruz, hataliysak kabul edip ozur dilemeyi zayiflik zannediyoruz.
Bunlari genelliyor gibi gorunsem de kusura bakmayin. Elbette herkes dememe ragmen herkes icin gecerli degil. Ancak su yukaridaki birkac yazismada bile kontroller kaybedilip karsilikli atismalar baslamis.
Eh o zaman trafikten, haklardan, kasktan beklentilere girmeden once hepimiz donup bir kere kendimize bakmaliyiz. Saygi ve yapicilik istiyorsak oncelikle kendimiz ornek davranislara girmeye calismaliyiz...
Elbette simdi benim beyan ettigim fikirlere de karsi gorus ve satasma olacaktir. Caniniz sagolsun! Dogru yanlis bende kendimi usulunce sandigim bir sekilde ifade etmeye calistim.