Scudo Sports

Bisiklet kilidi tavsiyeleri

Scudo
Of course abus.

(link) ve (link)
ilk linktekinden almayı düşünüyorum ve ikinci linkteki tarz bir zincir kilit de kullanıyrum. bunları öneririm kardeşim.

@Barış Şen

Kesinlikle. Markası - fiyatı ne olursa olsun sadece hırsızları yavaşlattığını düşünüp ona göre önlem almalı. Kilit asla çözüm değil.

Merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi, kilit tavsiyesi arıyorum.
Ben bir kaç tane örnek link ekleyeceğim, bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?
1- CB-7 Anahtarlı Spiral Bisiklet Kilidi B'TWIN
(link)
2- Bottari Nostaljik Siyah Bisiklet Kilidi
(link)
3- Bottari Spral Bisiklet Kilidi Anahtarlı 96757
(link)
4- Lampa Boa 80 Cm Çelik Halat Güvenlik Kilidi 65370
(link)

Benim seçtiklerim bunlardı, bunların içerisinden öneriniz hangisi olur, yada bunların haricinde güzel bir kilitte olur.

Şimdiden teşekkürler.

Sizler kilit kullanmıyor musunuz? Ne tavsiye edersiniz?

spiralden ziyade D Kilit (U Kilit diye de geçer) araştırmanızı tavsiye ederim. bilinen markaların kendi web sitelerinde de güvenlik kodu yazar, 10 üzerinden 8 gibi.

• Beğen
Tepkiler: magrur
Güvenlik açısından önemli netice, kullanışlı ve sağlam olması lazım, kafama göre bulamadım henüz?
Tavsiye bekliyorum...

Verdiğin linklerden Bottari Nostaljik Siyah Bisiklet Kilidi, u kilide benzer yapısıyla güvenilir gibi duruyor ve Lampa boa adlı kilit kalın baklalara sahip olmasından dolayı diğer verdiklerine göre daha güvenilir duruyorlar ama deneyim olmadan birşey söylemek güç.

Kilitlerde genellikle u kilit önerilir. Sebebi ise kötü niyetli kişinin kilidi tek bir noktadan keserek kilidin koruyuculuğunu bertaraf edememesi. İki taraftan kesmeli ki bisikleti kilitli olduğu yerden kurtarabilsin. Bu da daha fazla zamanını alır.
Diğer öneri ise kalın baklalı zincir ve kaliteli kilit kullanılmasıdır. Kalın baklalı zincirin kesilmesi de zaman alır. Hırsız her halükarda kilidi etkisiz hale getirir ama kilit seçerken amaç hırsıza mümkün olduğunca zaman kaybettirmektir. Ben kalın baklalı zinciri belli ölçüde kesip ona kılıf veya hortum geçiren bir de beraberinde kaliteli bir asma kilit kullananları gördüm. Biraz ağır olur ama güven verir. Benim gördüğüm en güvenilir kilitler bunlar daha doğrusu okuduklarım bu yönde kanaat oluşturmama sebep oldu.

• Beğen
Tepkiler: cashsta ve magrur
linkteki bottari nostaljik kilidin u kilitle alakası yoktur, bisikletin tekerini sabitlemek için kullanılır hırsız boştaki bisiklete binip gidemesin diye. bisikleti bir yere bağlamaz, hırsız bisikleti kolunun altına alıp götürebilir, çok kolay kesilecek kadar da incedir.

@obezkirpi Ben yapısına bakarak değerlendirme yaptım ama hataya düşmüşüm. Sadece arka tekeri kilitleme amacıyla kullanıldığını bilmiyordum. Dediklerinizde sonuna kadar haklısınız.

• Beğen
Ben makina dişli zincirinden yaptim is yerinde satilan kilitleri 10 a katlar 20 ye carpar ancak jet motoru ile kesiliyo

• Beğen
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar, sağlam birşey bulacaz inşallah, (link) bunu şimdilik ilk sıraya koydum, en son çare alabilirim.

Ben de yakın zamanda böyle bir konu açtım. Gözlük ve U kilit Tavsiye - BisikletForum
Konuda da yazdığım gibi u kilit almaya karar vermiştim.
Ve geçen hafta kilidi uzun araştırmalar sonucunda aldım.
Önce decathlon'a gittim.Aklımda u3 vardı fakat kalmamış.u5'e baktım.kilit bana çok ağır geldi.zaten buradaki arkadaşlarda bu kilidi önermemişlerdi.
Sonra internetten araştırmaya başladım.kryptonite markasına bakıyordum.(Evolution Series 4 LS ve newyork serisine bakıyorum)Fiyatlar fazla geldi.
Bu sefer sirkeciye gitmeye karar verdim.Nerdeyse bütün bisiklet mağazalarını gezdim.Aslı bisiklette ONGUARD'ı gördüm.sonra tekrar internetin başına geçtim.yabancı sitelerden Onguard'a bakıyorum.yorumlar baya iyi.ertesi gün tekrar sirkeciye gittim.Pitbull DT 8005 modelini aldım.(aldığım ürünün üstünde farklı bir model yazdığı için fiyat konusunda biraz farklı bir pazarlık oldu o yüzden fiyatı siz kendiniz öğrenin.)Aslı bisiklet bu ürünün distribütörlüğünü almış ve fiyatlar global sitede yazan fiyatlardan çok uygun.Araştırmanızı tavsiye ederim.
http://static1.squarespace.com/static/51e6e76be4b066098f51193e/529ca8a1e4b0a6ba0e38e574/529cb6e0e4b0e377b03a3b27/1386002145598/8005_400x400.jpg?format=500w

@ALTINBAŞAK sizce u3'e göre nasıl yeni aldığınız kilit? Benim aklımda da u3 var. Malum burada pek fazla bisikletçi olmadığı için internete mahkum gibiyim nerdeyse, o yüzden u3 aklıma yatmıştı.

• Beğen
zhonglı marka zincir kilidi tek geçerim. ağır bir kilittir evet, ancak kaybedilmiş bir bisikletin acısı daha ağırdır. koça boynuzu yük olmaz.

• Beğen
Geri