Scudo Sports

Bisiklet kilidi tavsiyeleri

Önceki mesajımda verdiğim linkte anlatıldığı gibi bir kilit yaptım ancak benimki biraz daha ucuza (25 tl ye) mal oldu. Dün sabah Bauhaus'a gidip gerekli malzemeleri aldım. 70 cm baklalı zincir-7mm kalmamıştı 6mm aldım. onu saracak kalınlıkta bahçe hortumu aldım 70 cm kadar. Ve en son da bir tane asma kilit aldım. Zinciri hortumun içine geçirim hortumun artan yerlerini kestim ve asma kilitle beraber güzel bir kilit oldu. Dün de dersaneye bu şekilde gittim. İlk defa ulaşım amaçlı kullanmış oldum bisikletimi. Toplu taşımayla hemen hemen aynı sürede gitmem de beni pek şaşırtmadı aslında (1 saatten biraz fazla). İspark'ın sahildeki otoparkına bıraktım ve 5 saat orada kaldı. İlk sefer kilitlediğim için tabi biraz gözüm arkada kaldı ama sorunsuz bir şekilde bisikleti alıp eve geldim. Kilit veya Kadıköy'de park yeri arayanlara bunları tavsiye ederim. Şimdi güvenliğimi artırmak için bir veya iki tane daha bu şekilde kilit yapmayı düşünüyorum. Tavsiye veren herkese çok teşekkürler.

Scudo
Bisikletle bir yerlere gittiğimizde kendi açımdan değerlendirirsem en büyük problemim bisikleti nasıl bir yere bırakacağımdır. Özellikle görebileceğim bir yere bırakırım. Şifreli bir kilidim vardı bisikletçilerden 3-5 liraya satılanlardan onada pek güvenemiyodum bu nedenle nereye gitsem aklım hep bisikletimde oluyo. Çalıntı bisiklet konularını görünce iyi bir bisiklet kilidi almaya karar verdim. Sizlerden bu konuda öneri istiyorum.

Geçen gün decathlon'da çelik zincir gördüm sağlamlık hissi veriyo bu nedenle hoşuma gitti fakat büyük ve ağır olması eksi bir özellik.

Kilit şu: (link)

yanına da kilitleme aparatı olarak şunu alsam diye düşündüm. Göründüğüne aldanmayın çok küçük bişey.

O üründe bu: (link)

Yukardaki ikili kombinasyonu yapsam etkili olur mu?

Aklımda hep u kilit vardı fakat mağazada u kilitleri inceledim ve bir an için soğudum diyebilirim. çok büyük ve çok ağırlar. bisiklette ne gibi bir yere konulur onu da pek kavrayamadım :confused:

kilidin amacı ne olacak. kilitleyip markete girip çıkmak için mi yoksa kitleyip eve gidip yatıp uyumak için mi

Milyon dolarlık kilit olsa da çalmak isteyen adam çalacaktır...

@Berke Kazankaya

adam bu sefer bisikleti bırakıp kilidi çalacak :D

• Beğen
Tepkiler: Scutoid
@chn krmz

:D :D :D Güzel tespit.

tchibo mağazalarında bulunabilir çok sağlam bir kilitdir.

(link)

sağlam bir zincir alıcaksın birde alarmlı asma kilit tamamdır

Profosyonel hırsızlara kilit dayanmaz belki ama şifreli kilit almayın derim. Kalın anahtarlı bisiklet kilidi veya motorsiklet kilidi alabilirsiniz. Decathlonda bu bahsettiğim ürünler mevcuttur.

Bauhaus'a zincir almak için gittiğimde 0.7mm baklalı zinciri demir makasıyla çıt diye kestiğini söyledi oradaki çalışan. Yani bütün herkes caydırıcı diyor bu kilitlere, caydırıcılık bu mu? Sadece görüntüsü mü? Belli aletlerle 10 saniyede hiç mi ediliyor hepsi? Yok mu ne alet olursa olsun hırsıza ter döktürücek bir kilit? :eek:

Ben okulumun bodrumuna koyacağım bisikletimi, bunun için sağlam bir kilit arıyorum. Forumda kilitle ilgili bir çok konu okudum. En iyi yöntem farklı türde bir kaç kilitle bisikleti bağlamak diye yazıyor bir konuda. Fakat buna bütçem yok öğrenci adamım kilide en fazla 60-70 lira bütçe ayırabilirim. Hatta forumda okumustum 30 lira asma kilit 10 lira zincir 10 lira yük kaldırma halatı ile 0.7mm baklalı 1 metre uzunluğunda bir zincir 50 liraya yapılabiliyor. Onu yapmayı istiyordum fakat hemen kesildiğini öğrenince vazgeçtim. Ağırlığının hiç önemi yok 3 kg bile olabilir (okulda bırakacağım kilidi) ama sağlam hemen kesilmeyecek bir kilit arıyorum. Ya da kesilirken ciddi bir ses çıksın ki okulda farkedilebilsin. Önerebileceğiniz böyle bir kilit yok mu?

Zincirlerin hepsi aynı sağlamlıkta mı? Nereden zincir bakarsam bakayım hepsi kolayca kesiliyor mu yoksa farklı farklı sağlamlıkları var mı?

(link) mi daha sağlamdır, asma kilit mi?

Çalınmaya dayanıklı yapılan metallerin alaşımı farklı oluyor. Kesmesi kolay olmuyor. Ama senin bütçen çok düşük. Şunu incele istersen.

(link)

http://www.webrehberi.net/upload/85462.jpg

bunun kesemeyeceği pek bir şey yok. bunla kesemezse spiral ile keser

önemli olan insanların gözü önünde eliyle 2sn de açıp kaçamaması.

ayrıca o dediği zincir 0.7 değil 7mm dir

Şuna bir bakın nationalda bir programada çıkmıştı videolarıda vardır.

(link)

O çekme halatı ile 50 tl ya hazırlanan zincirin neyden yapıldığı önemli.Sana tavsiyem o zincirin baklaları biraz uzun yani resimden anlarsın baklaları biraz ufak olan ve çelik den zincir kullanman.Yani demir makasının ağzı ile aynı maddeden.Böylece kesmesi baya bir zor hale gelecek.

İlgilenen herkese teşekkür ederim. Ayrıca 0.7cm veya 7 mm'yi yanlış yazmışım kusuruma bakmayın. Linklerdeki kilitler gerçekten güven verici sağlam olduğunuda düşünüyorum ama öğrenci halimle bir kilide o kadar para ayıramam. Kısa baklalı çelikten zincir kafama yattı hem kesmesi zor hemde baklaları kısa olduğu için demir maskasın ağzının girmesi daha zor olucak. Bugün yarın 1-2 yere o zinciri soracağım.
Peki bunun ucuna asma kilit mi yoksa bilyalı kilit mi tavsiye edersiniz?

Bakla küçük olduğu için asma kilit girermi bilmiyorum ama sağlam birşey alman lazım ki kilidi kırmasınlar. Şuan mobildeyim pc ye geçince bi tane kilit var onun resmini atabilirim.

tek kelime ile 1 dakikada açılamayacak kilit yok diyorum

ben 4 tane kilit aldım 3 tanesi bisiklet 1 tanesi elinizle bile bukemeyeceğiniz sertlikte ve bisiklet kilitlerinden 5 6 kat daha kalın ve buyuk motor kılıdı motosıklet kılıdını bir çekiç darbesiyle kilidinden kırdım 30 sanıyede neden mı kılıdde anahtar takılı kaldı 1 sene sonunda çöp oldu

anahtarını kaybettığimiz diğer bisiklet kilidini de pense yardımı ile ortadan ıkıye parçalayarak açtık diğer kilitlerim de kilit yerinden bozuldu ve parçalandı...

100 liralık motosiklet kilidini ben bile kilit tarafına çekiçle vurarak etkisiz hale getirdiysem hırsız çelik makası alır 5 saniyede açar alıp gider bisikleti

3 tane bisiklet kilidi taşıyan ben artık kilit falan taşımıyorum bisikleti yanımdan ayırmıyorum kilide güvenip 1 gun otoparkta bıraktığım oluyordu eskiden...

Geri