Scudo Sports

Bisiklet kilidi tavsiyeleri

Scudo
20-40 lira arasındaki bisiklet kilitlerinden vardı bende. 1 ay önce kadar samsun limanının girişinde güvenlik kulübesinin önünde biyere kilitleyip limana girdim.

döndüğümde bisikletin kiliti sökülmüş, yeri değiştirilmiş ve küfreder gibi aynı kilitle TEKRAR KİLİTLENMİŞTİ.

yani o denli kolay açılabiliyor ki illa vurup parçalamak veya kesmek gibi kalıcı zarar vermelerine gerek yok kilide.

ortalığı birbirine kattım tabi.

aynı gün gittim, çelik çekme halatı ve 70 liralık bi asma kilit aldım.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Şifreli kilit geldi hediye ama çözemedim. Fabrika çıkış 0000 şifresi. Bunu nasıl değiştirebilirim?

Arkadaşlar 07 Aralık 2012(1 hafta önce) Scott P 5 im apartman içinde kilitli iken(şifreli kilit) çalındı.
Bu konuda yaptığım araştırmada hernekadar kilit dosta karşı olsa da Yale nin maxi motosiklet kilidini önereceğim.(link)
Alarmlı(titreşime de), güvenilir marka, biraz ağır ama yapacak birşey yok.
İyi pedallar.

bunun aynısını baumaxta gördüm ama pahalı cidden, kesilmesine kesilebilir ancak 100 desibel sesi varmış

Arkadaşlar,
Gittigidiyor' dan 98.-TL +Kargo aldım(piyasanın en ucuzu herhalde), inşallah p.tesi elimde olur. En güzel özelliği titreşime duyarlı olması ve YALE olması, hırsızlar bu takılı iken de çalarlarsa yapacak birşey yok.
Scott P 5 imi çaldırdıktan sonra insan psikopat oluyor.
İyi pedallar.

Etrafına sulama hortumu geçirilmiş salıncak zincirinin iki ucuna takılmış asma kilit kullanıyorum. Sağlam değil ama olsun, önemli olan gözle takip etmek.

şu e bayda .5 dolarlık alarmlar da bir nevi işe yaramaz mı uzun süre bırakırsanız çare değil ama 5-10 dk ayrıldığınız yerde işe yarar hırsızı korkutur vs.

Herhangi bir şifreli kilit kullanmak çok kötü çünkü doğru sayıyı bulduğunda bir tık atıyor ve toplam 4 sıra var. 1 sırada ise 6 rakam. Çalınmaması mümkün bile değil.

arkadaşlar kilit almam gerek biraz araştırdım decathlon da bi ürün var acaba bu ürün iyimidir vede bisiklete sabitlemek için apart varmıdır bilen arkadaşlardan yardım beklyorum.

(link)

veya (link)

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.
Emek verdiğimiz bir sürü masraf yaptığımız bisikletimizi çaldırmak gerçekten çok can sıkıcı.
Allah korusun hiç başıma gelmedi inşallah sizin de başınıza gelmez.
Kilit konusunda yardım bekliyorum.
Hırsız her kilidi açar varsayımı doğrumudur ?. Yoksa bunu alın içiniz rahat olsun dediğiniz ürün var mı ?:confused:
Şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.:alkis:
Saygılar Sevgiler.

En ıyı kılıt goz hapsı,ya gorebılecegın yere herhangı bır kılıtle kılıt altına al goremedıgın bır yerde ıse yakınında goren kımselere(esnaf,caycı,sımıtcı,bakkal,kucuk cocuklar)emanet edıp kılıt altına al.Salt hırsızı caydıracak bır kılıt yok.

@mfurkanacar

Bunu alın içiniz rahat eder :D (link)

Hocam gerçekten mantık, kafaya koyan hırsız, neredeyse her kilidi açıyor diyor. Ayrıca en güvenilir kilidin bile zayıf noktası vardır. Ama bir de olasılık konusu var. Buna göre kilit zorlaştıkça risk düşüyor. Bir kere kilitsiz bisiklet muhtemelen çalınır derecesinde yüksek bir olasılıkla çalınır. Kilitle olasılık ani düşüş yaşar. Kalitesi düşük kilitte yine de olasılık çok yüksektir.
Konum da dendiği gibi çalınma olasılığını birden, "çalmaya çalışmak için deli olmak lazım" derecesine kadar düşürebilir. İyi bir kilitle desteklenirse korkulacak hiç birşey yok. Bu durum ama kilitsiz bile etkilidir. Bir de şu var, çalınma riski 0 bile olsa zarar görme olasılığı kesine yakın olabilir. En basitinden bisikleti bırakıp bir yere gidip gelmede vites kolunun biri tarafından zararlı bir biçimde oynatıldığını görebilirsiniz. Yapacak birşey yok. Öyleyse yaşamayın. Evet yaşamak da bir risk. Demek istediğim, hırsız her kilidi açar, ama hırsız açacak diye hayatı zehir etmenin anlamı yok. Yaşamak bir risktir ve biz risk alacak şekilde yaratıldık. Korkmayın. Bisikletinizi beğendiğiniz bir kilitle kilitleyin, en iyisiyle kilitlemek ciddi meşakkattir. Nasıl ki en başta en iyi bisiklet alınamıyorsa aynı şekilde en iyi koruma da sağlanamaz. Oradan kurtarsanız buradan gider, basitçe belki havadan bile zarar görülebilir.
Kilidinizi alın, tedbiri aldıysanız, inanıyorsanız Allah'a emanet edin, muhtemelen hiç birşey olmaz. Bu cümle başkalarına imkan vermesin, muhtemelen diyorum. Kalın sağlıcakla.

Geri