Scudo Sports

Bisiklet kazası - Araba çarptı

1
Screenshot_2016-04-16-01-46-12.png

2
Screenshot_2016-04-16-01-46-17.png
Screenshot_2016-04-16-01-46-22.png

Screenshot_2016-04-16-01-46-28.png

Screenshot_2016-04-16-01-46-37.png

Screenshot_2016-04-16-01-46-42.png

Screenshot_2016-04-16-01-46-49.png

Screenshot_2016-04-16-01-46-54.png

Screenshot_2016-04-16-01-46-58.png

Screenshot_2016-04-16-01-47-06.png

Screenshot_2016-04-16-01-47-10.png
Screenshot_2016-04-16-01-47-26.png

Screenshot_2016-04-16-01-47-31.png

Screenshot_2016-04-16-01-47-35.png

Screenshot_2016-04-16-01-47-40.png

Screenshot_2016-04-16-01-47-44.png

Tüm konuşma budur.
1.Kendisi önce ben onun aracına vurmuşum kendisi inmemiş gibi konuştu.
Öyle bir şey olmadı kendisi vurdu, aracın sol önü benim sağ arkama vurdu ki ben bu sırada neredeyse sol şeride kadar kaçmıştım. Ben kendimi toparlayınca "nabıyorsun l.n" ve elimle yol kenarına göstererek"kenara çek " dedim. Fakat kendisi durmayıp devam etti KAÇTI. 300 metre kadar sonrasında ışıklarda önünde araç olunca mecburi durdu ve ben koşarak gittim aracın camına vurdum. Onun inmemesiyle benim araca vurmam arasında bir dünya olay var. Kendisi Durmadı ve Kaçtı.

2. Olayın benim suçum olduğumu savundu.
Ben sol arka kapı hizandayken aniden soldan U dönüşü yapmak için manevra yaptı. Anlık olarak sadece sola manevra yapabildim. Durabilseydim de bana çarpacaktı.

3. 10 senelik ehliyetinin olması kaza yapmayacağı anlamına gelmez.

4. Sanki ben fırsatçıymışım gibi cevaplar yazdı.
Makine Mühendisliği öğrencisiyim. Kendi çabamla harçlıklarımı biriktirerek, part time çalışarak bisiklete maddi olanak sağlayan birisiyim. Ailemden bisiklet adına hiç bir destek almıyorum, bisiklete binmeme karşılar. Kıyafet alışverişi için bile ailemden biri benle gelir verdikleri parayı bisiklet için harcamayayım diye. Dolayısıyla 50 TL bile olsa hakkımı alırım ki alacağım da. Zaten kendisine mesaj atmamdaki sebep uzlaşmaktır, hakkımı aramaktır.

5. Kaçmış olduğunu kabul etmiyor.
Hiç bir şekilde araçtan inmeyip, tutanak tutmayıp, uzlaşmak istememek, ara polisi ben burda bekliyorum dememek KAÇMAKTIR.

Artık onun yazdığı mesajları okumak istemediğim için daha fazla mesajlarına açıklama yapmayacağım.

Burada diğer arkadaşlara cevaplar yazmış, o suçlu arabaya çarptı, arabamım camına vurdu gibisinden.
Benim tek suçlu olduğum nokta Kendisi KAÇTIKTAN sonra 300 metre koşup camına vurmam. Onun dışında sadece olayın şokuyla sol elimi kaldırıp "nabıyorsun l.n" sözüm var.

Burada yalancı, kabadayı, külhanbeyli, saygısız ve suçlu konumuna düştüğüm için bu kadar açıklama yapıyorum.
Bundan 2 ay önce sıkışık trafikte bir aracın dikiz aynasına kolum çarptı. Çok rahat kaçabilirdim fakat durdum özür diledim ters dönen aynayı düzelttim, araç sahibi olur böyle şeyler dedi ve tokalaştık herkes kendi yoluna gitti. Bugün ben haklıyken kendisi aynı tavrı sergilese, özür dilese zaten hiç uzatmadan ayrılacaktık. Fakat oradaki tavrı sonrasında mesajları beni iki kat hırslandırdı. Şuan oturduğu evin adresine, tc kimlik numarasına, telefon numarasınakadar biliyorum tek bilmediğim şey anne kızlıl soyadı. Fakat yasal süreç bitene kadar bu işin peşini bırakmayacağım ama elbet o cezasını çekecek.

Yukarıda açıklama yaptığım kısımlar haricinde tek bir suçum argo kelimem, küfürüm yoktur.

@Tolga Çelebi @mariokaldato @BicycleLover @Morningstar @Spook @Wasabie @domino.tr @Rusengrgnl @o.kucuk @Alizee @Uptown Cyclist @anıl şentürkk @yelkarasi @Türka¥ @Ruhpastası

@bekotechno @ayhandeniz71 @Orhan Akarkut@Osman Yener @hlksnrr @Tasogare

@alıntı yaptığım arkadaşlar son mesajımı okumanızı istiyorum, lütfen mesaj atma, beğenme gereksinimi duymayın. Ben yalancı konumuna düştüğüm için çok üzüldüm. Fakat böyle biri olmadığımı göstermek için her şeyi açık açık yazdım. Amacım mesaj atılması konunun hit olması filan değildir. Lütfen okuyun ve benim haklı olduğumu görün, bu açıklamaları yazarak vicdanen rahatlamak istedim kendimi.
Ayrıca eğer mahkeme yoluyla veya başka türlü uzlaşma yoluyla herhangi bir para alırsam da onu bir hayır kurumuna bağışlayacağım ve buradan da paylaşacağım.

Scudo
bu ne ya? bi insan nasıl bu kadar hıyar olabilir, yanımda bağyan varken arabama çarptın suçlusun diyo nerdeyse, sonra dövünce bisikletçi adam dövüyo oluyo. ama şiddete hayır tabii ki, cana geleceğine mala gesin, ne zaman yakıyoruz arkadaşın arabasını :)

(link)

hocam bu kadar kovalayıp (polis,kayıtlar,tutanak vb) şikayetçi olucam dedikten sonra bisikletimin masrafını karşılayın olay kapansın gibi birşey demeniz adamı rahat konuma getiriyor. Bu arada çok geçmiş olsun

Haklıysanız sonuna kadar hakkınızı arayın. Sonuçta canınıza gelebilecek bir olay ve affedilmemesi gerekiyor. Ben olsam hiçbir şekilde parayla ilgili konuyu karıştırmadan direkt olarak canıma kast ettiğini dile getirirdim. Sonuçta sadece maddi hasar almanız çok büyük şans ve deneyime bağlıdır. Kişiyle laf dalaşına girmeden direkt olarak adli makamlardan sonuca ulaşmayı deneyin. Bende bir kez yaşadım böyle çarpma olayı. Benim maddi hasarım da yoktu fakat şoförler 4 tekerlekli taşıt kazasında soğuk kanlı olsalar dahi 2 tekerlekli taşıtlarla oluşan kazada riskin boyutundan dolayı çok korkuyorlar ve en hızlı şekilde kaçmaya çalışıyorlar. Sizin o anlık yaşadığınız kaza atlatma şoku ve adrenalin hormonlarının salgılanması ile saldırganlaşmanızdan korkuyorlar. Sizin diye kastettiğim size özel değildir. Kaza olayına karışan kişilerin hepsinde bu durum söz konusudur. Bu yüzden şahıs ile muhattab olmak yerine direkt olarak adli yönden hakkınızı savunun. Emin olun o noktayı gösteren en az 2 kamera bulacaksınız. İyice araştırın. Genelde; "kameralarımız günlük kayıt yapıyor ve akşam otomatik siliniyor", "o gün kayıt yapmamış", vb.. bahaneler bulabilirler. Polis ile giderseniz delil bulunmaması gibi bir şey söz konusu bile değildir.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet.Uzun
Kaza mahalini terk ettiğinden dolayı en azından 200 TL kadar ceza kesilmesi gerekiyor sanırım. Polis şahıs hakkında işlem yaptı mı ?

• Beğen
Tepkiler: Ahmet.Uzun
Açıkçası ilk kez böyle bir şey başıma geliyor. Polis geldiğinde elim ayağım titredi. Twitterdan mesaj atmakda sanırım benim hatamdı bunları şimdi farkediyorum. Ama yasal olarak hiç bir şekilde vaz geçmeyeceğim Yarın kaza tutanağını alıp adliyeye gideceğim. Adliye veya karakol açık mıdır bilmiyorum ama bu iş yasal olarak burada kalmayacak. Şu gördüğüm muamele beni iki kat daha sinirlendirdi.

Şahsın araç plakası yazıldı, polis tutanağa "şurada şu saatte çarptı ve iznim olmadan olay yerini terk etti" gibi 3 satırlık şikayet cümleleri(ismini bilmiyorum) yazdı ve imza attım.
En büyük eksiğim benim kanıtımın olmaması ve karşı tarafın araç içinde 4 kişi olması, yarın sabah ilk olarak çevreden kamera görüntüsü için her yer ile konuşacağım. Açıkçası emin değildim bu kadar uğraşıp uğraşmayacağıma ama artık kesinlikle eminim.

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler
Merhaba,

Polislerin bu işin üstüne gideceğini sanıyorum. Biz yaparız hallederiz der, yapmazlar. Tabi, genellemek istemem ancak ben kendi başıma gelenlerden dolayı böyle düşünüyorum.
Adli tecrübem de pek yoktur ama ben sizin yerinizde olsam yarın nöbetçi savcıya giderim. O zaman karakolda işler daha hızlı çözülebiliyor. Yine de avukat arkadaşlara sormak lazım.

Ayrıca öyle dedi böyle dedi diye kafanıza da takmayın. Rahat olun, olay zaten oldukça açık :harika:

Tekrar geçmiş olsun.
Sevgiler,

Çağatay.

Kamera vs olayın içine girince müdahil olayım dedim, şimdiye kadar onlarca işletmeye, iş yerine, mağzaya vs kamera, güvenlik sistemi yaptım... Kamerayı sadece içerdeki olaylar ve kendi güvenlikleri için istiyor tüm işyeri sahipleri, polis dahi uğraşmamak için dışardaki çevredeki gelişen olaylarda görüntü yok, kayıt yok diyor... Üzerine gitmeniz lazım, yaptıklarının yanlış olduğunu belirtmeniz lazım. Ayrıca en kötü kameranın bile neredeyse 180 dereceye yakın bir görüş açısı vardır, dikey eksende bu daha az ama muhtemelen bu olayda kamera çekiyordur sizin bulunduğunuz yeri.

Adam muhtemelen arabadaki insanlarin yalancı şahitliğine güveniyor. Siz bu işin peşini kovalayın mutlaka insaflı bir adalet mensubuna denk gelirsiniz. Bazı şeyler gibi bu da uğraşmadan peşini bırakmadan sonuç çıkmayacak olaylardan biri çünkü ülkemizde bu işler önemsenmiyor.

Bence yukarıda abimizın dediği gibi canıma kast etti falan demeniz lazım

Öncelikle çok gecmiş olsun. Bu tür kaza haberleri yüzünden yol bisikletimi sattım ve mtb aldım. Mümkün olduğunca yoldan ve araç trafiğinden uzak olmak için. Şimdi düşersem de dağda bayırda kendi kendime düşerim, arkadan gelip çarpan riski daha az olur. Kaza olacaksa her yerde olur ama kendimce bir tedbir işte. :)

işleri doğru ve hızlı olası açısından direk savcılık kanalıyla yapmanız doğru olan yöntemdir.

ahh keşke o gün kameranız yanınızda olsaymış da herşeyi kaydetseymiş..
o zaman çarptıktan sonra kaçmaya cesaret edemezdi.

bir de "dönüş sinyalimi verdim gerisi beni ilgilendirmez" şeklinde bir yaklaşım yanlış.
sen sürücü olarak niyetini belli edersin ondan sonra da yol boş mu diye kontrol edersin
bisiklet bile geliyorsa beklemek zorundasın. hem bu konuda hatalı hem de çaptıktan sonra kaçıyor yine hatalı.

(yeri burası değil ama.. bu kameraları bisiklete değil de, kaskın üstüne takmakta fayda var demek ki)

Altında bir motor olsaydı takılırdın peşine, adam arabadan indiği gibi bir şekilde konuşur hesabını sorardın, yinede bisikletle iyi halletmişsiniz işi

çok geçmiş olsun.
(link)
twitter ı olanlar forumdan bu konunun linki ile birlikte bu herifi ve yaptığı zontalığı afişe etsin. ben yaptım bunu.
bu ülkede sadece imtiyazlılar için adalet var ve sosyal medya dışında hakkımızı medenice arayabileceğimiz, suçlunun üzerine gidebileceğimiz bir alan maalesef yok.

@Ahmet.Uzun
eğer bu işten istediğiniz sonucu alamazanız şehrinize bi ziyarette bulunmak istiyorum, bana da çarpsın bakalım :)

Çok geçmiş olsun. Şahidiniz ve veya görüntü yoksa sonuç alamazsınız. Bu ülkede yalacı 2 tane şahitle yapamayacağınız iş yok. O kişi de şahidim var diyor.

@Ahmet.Uzun geçmiş olsun ucuz atlatmışsın. Bir sonuç alacağını sanmıyorum. Maalesef ülkemiz böyle. Kanun biz bisikletçilere göre değil ve bizi korumaya yönelik hiç bir madde yok. Polisler bilinçsiz, halk bilinçsiz...

Geçmiş olsun..

Kaza aniyla lütfen yaratmaya çalıştığınız algidan artık vazgeçin.ahmet bey birincisi olayın yaşandığı andan şu ana kadar olan herşeyi en yakından bilen biriyim.kaza anında arabadaydm. birincisi kamera kayıtları var diyerek karşı tarafa yalan söylemiş olmanız hoş değil.ama keşke kamera kayıtları olsaydı ve bisiklet yolu dururken sizin orayı tercih etmemiş olmanız ortaya çıksaydı.neyse ki şahitler var.ikincisi bakın anlayamadığımız veya anlamak istemediğiniz nokta şu kaza anından sonra büyük bir panikle size baktık ama siz inmemezi beklemeden bağırmaya basladiniz.sizn tehditkar tavriniz ve arabanın camını yumruklamaya baslamanizla zaten beden sağlığınıza bişey olmadığı ortadaydı ben kendim bizzat sürücüye lütfen inme hiçbirşey olmamış eğer inerken uzlasilcak biri değil ve seni kavga etmeye zorlayacak dedim inanın o anki haliniz hala aklımda.bakın eğer kaçma girişimi olsaydı biz size demezdik arabanjn içinden plakamizi çekin diye kaçmayı düşünen insan buna da müsade etmez olay yerindeki isiktada durmaz.amabiz söyledik çekin resmini diye.bakın sizin canınız arabadaki zarardan da bisikletteki zarardan da kıymetli tabi bizim canımız da öyle.yasal süreci baslatmissinix iyi de yapmışsınız tabi ki arayın hakkınızı inşallah suçlu suçsuz ortaya çıkar ama lütfen bu yaratmaya calistgniz düşünceden vazgeçin.dünden beri sanki sizin canınıza kastededilmiş ve bilerek üstünüze sürülmüş bir araç ve araç sürücüsü var gibi tutumlar hiç hoş değil.kimse kimsenin insanlığını yargılanamaz.ne siz bizi ne de biz sizi tanıyoruz.hukuki süreçte herşey ortaya çıkar.lütfen bundan sonra ızmir yolunda orta şeritten gitmeyin ve bisiklet yolu olan yollarda kendiniz için ayrılmış olan yolu kullanin.iyi günler..

Yasal surec bittikten sonra da baska planlariniz oldugunu burdan gayet acik ve net ifade etmissiniz yasal surec basladigi takdirde bunlar da degerlendirmeye alinacaktir.sağlıkla kalın.

• Beğen
Tepkiler: bono
Geri