Scudo Sports

Bisiklet kazası - Araba çarptı

@Metilmavisi

Güzel hikaye. Arabada kimse olmasaydı bakalım nereden bulunacaktı şahit. Bisiklette ulaşım aracıdır. Yoldan gitmesi bahane değil. Bu adam ruh hastası mı burda yalan söyleyecek. Çarpıp kaçılmış işte. Türkiye sürücülerinin acınası hali bu. Bisikletliye değer 0. Sürücüleri bildiğim için (arabada olduğunuz için tabi ki yalan şahitlik yapacaksınız)sizin gibilere asla inanmam. Eğer hata kesin bisikletlide olsaydı yok bağırdı bilmem ne diye bahane uydurup kaçmazdınız. Bırakın bu ayakları az insan olun.

Scudo
Dün twitterdan attığım mesajlar, 3. sayfadaki buraya yaptığım açıklamaları okuyun. Yalan söylemeyin.

Sizin attığınız mesajı tekrar açıklıyorum

Siz bana çarptıktan sonra benim sadece elimi kaldırıp "nabıyorsun l.n" sözüm var. Siz bu hareketimden ne anladınız bilmiyorum, ben o sırada korkmuş ve iyiki düşmedik diye düşünüyorum ve olayın şokuyla bağırarak "nabıyorsun l. n" diye bir tepki veriyorum. Benim buraya kadar hiç bir suçum yok. Siz bana çarpmışsınız ve ben sadece küfür içermeyen, kısmen argo bir kelime söylemişim.

Diyelim ki ben o sırada çok kötü, tehditkar veya kavgaya yönelik bir hareket sergiledim.(ki yapmadım sadece "nabıyorsun l.n" dedim)

1.Peki siz birisine çarptıktan sonra niye hiç önemsemeyip "düşmedi sağlığı iyi" diyerekten bir özür dileme ihtiyacı duymadan yolunuza devam edip olay yerinden KAÇIYORSUNUZ.

2. Peki ben kötü hareket sergiledim "nabıyorsun l.n" dedim siz benle uğraşmak istemediniz. O zaman yine olay yerinden KAÇMAYIP "ben burda bekliyorum ara polisi, ben suçsuzum" demiyorsunuz.

YALAN söylüyorsunuz, siz orda bana vurduktan sonra durmadınız KAÇTINIZ.
Çok daha ileride kırmızı ışıkta önünüzde minibüs tipi araç olduğundan mecburi olarak durduğunuzda durmuş KAÇMAMIŞ sayılmıyorsunuz. Bunu iyi anlayın, halâ "biz kaçmadık, fotoğraf çekmenize izin verdik, sağlığınız iyi olunca devam ettik" gibi komik cevaplar vererek, YALAN atarak kendiniz haklı çıkarmaya çalışmayın.

Kırmızıya yakalanmayıp kampüs içinde herhangi bir yerde dursaydınız yine ben kaçmadım mı diyecektiniz bilmiyorum.
Siz ve sürücü arladaşınız buraya YALAN atarak çarpık cümleler kuruyorsunuz ve haklı çıkmaya çalışıyorsunuz.

Açıkçası benim gördüğüm, araç bana çarpmış, hiç önemsememiş kaçmış ve ileride kırmızı ışıkta durmak zorunda kalmış olduğudur böyle olunca koşup arabaya yetişince bir anlık hatayla aracın ön camına vurmaktır. Fakat siz burada zaten KAÇMIŞtınız.

Benim ilk mesajımda belirttiğim olayların sıralaması kesinlikle doğrudur. Tek eksiğim şahidimin olmamasıdor. (aslında minibüs durağındaki 3 kişi gördü fakat şahit olmak istemediler).
Eğer siz YALAN atarak, YALANCI şahitlik yaparak mahkeme de haklı çıkacaksanız da buyrun haklı çıkın. Benim vicdanım rahat, burada hiç bir yanlış, yalan veya çarpıtılmış cümlem yoktur.

@Metilmavisi Bir cisme, hayvan, insan vs. çarptığınızda durmak ZORUNDASINIZ! Gerisi geyik muhabeti hanımefendi. KAza mahalinden kaçmak tartışamsı olmayacak bir suçtur. Agresif tavır kaza mahalinde olmadıysa, sonradan olduysa anlattıklarınızın hiçbir anlamı yok.

Bu konuyla ilgili son mesajımdı. Söylediğim sözler, açıklamalarım, olayların sıralaması, tamamıyla doğrudur.

Screenshot_2016-04-16-14-53-37.png

Screenshot_2016-04-16-14-53-42.png

Screenshot_2016-04-16-14-53-46.png

Screenshot_2016-04-16-14-53-52.png

Screenshot_2016-04-16-14-53-56.png

Screenshot_2016-04-16-14-54-01.png

Screenshot_2016-04-16-14-54-18.png

Screenshot_2016-04-16-14-54-22.png

Screenshot_2016-04-16-15-00-19.png

Screenshot_2016-04-16-15-00-23.png

Dosyalar

• Screenshot_2016-04-16-14-54-09.png
    Screenshot_2016-04-16-14-54-09.png
    19,2 KB · Okunma: 32
araba çarpmış ama yolun neresinde çarptığını anlayamadım daha. yolun sağında mı çarpıyor solunda mı? arabayı süren yolun ortasından gittiğinizi söylüyo. bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim

Siz bisikleti tamir ettirmeden @Ahmet.Uzun savcılığa adliyeye hatta başvurabildiğiniz her bir yere başvurun. Onlar da bu forumda yazdığı ve sizin konuşmalarinizda görüldüğü gibi vurduklarını kabul etmişler. Bundan kaçacak bir yerleri yok siz mobese kayıtlarını kamera kayıtlarını bulmaya çalışın bu işin peşini asla ama asıl bırakmayın. Böyle bir çarpmada sürücü bariz bir şekilde suçludur.

Kısaca bu işin sonucu sizde, siz olabildiğince kanıt depolayın bisikletinizin fotoğraflarını çekin çünkü böyle bir çarpmadan kurtulamazlar.

İçinizi rahat tutun, bu insan diyemediğimiz fertler yalancı şahitler olacaktır ama işin üzerine yürüdüğünüzde, uğraştığınızda leyhinize bir sonuç olacaktır.

@Metilmavisi
peki sizin yaptığınız yerden U dönüşü yapmak serbestmiydi ? Bisikletin giremediği yerlerde zaten girilmez ibaressi vardır otoyolda mesela, arkadaşın kullandığı bisiklet kötü yolda gitmeye müsait değil, sizin yapmanız gereken döneceğiniz yere iyice bakıp, bisikletçi geçtikten sonra yasak dönüşünüzü yapmalıydınız, göz göre göre üstüne kırmışsınız, bisiklettir dursun diye, ya duramasa, ki zaten çarpmışsınız suçlusunuz, her halukarda olay yerini terketmemeniz lazımdı, bir de 4 kişiymişsiniz arabada, üstelik siz kadınlar hiç mi utanmadınız da durdurmadınız, direksiyondaki eşşeği, hala bir de üste çıkmaya çalışıyorsunuz, çarptınız, dursaydınız bunlar olmayacaktı, şimdi bizde aynısını size mi yapalım kamyonla, o zaman mı anlayacaksın ne demek olduğunu ? İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, bisikletliyi ezseydiniz acaba duracakmıydınız yoksa gene kaçıp gidecekmiydiniz ? Hakkını mahkemede arasın tavrı devam ederdi bence sizde

@Angel hocam ben anladım. Yolun ortası dediği park halindeki arabalar çarpmasın diye 2 3 metre soldan gidiyormuş. Bu araç da park halinden sola dönüş (sanırım u orası yazmıyor) yaparken vurmuş. Kaçmak için başta sola kırmış ama arabayı es geçememiş, araba sağdan arkaya vurmuş

@Angel @berktx tamamıyla doğru yazmış. Ben sağ-kendi şeritimin tam ortasından gidiyorum. Aracın sol arka kapı hizasındayken araç soldan U dönüşü yapmak için hareket ediyor. Anlık olarak sola manevra yapıyorum bu sırada araç bisikletin sağ arkasından, jant göbeğinin ordan çarpıyor. Araç bana temas etmedi, sadece bisikletin sağ arka- jant göbeği hizasına vurdu ve beni biraz savurdu. Sonra araç durunca ben dengemi sağladım ve minibüs durağında durdum.

@Ahmet.Uzun bu resimdeki gibi u dönüşü yaparken üstünüze mi kırıyor hocam, doğru mu anladım

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    4,5 KB · Okunma: 58
@Metilmavisi siz 4 tekerlekli ve tamamen güvenli bir aracın içindesiniz, sürücü u dönüşü yaparken aynasına bakmıyor veya bakmasına rağmen bisikletliyi görüp insan yerine koymuyor ve dönüş yapıyor.
adam ciddi bir kaza atlatmış sizin yüzünüzden, gelip arabanın camını öpmesini mi bekliyorsunuz?
sinirlenmekte çok haklı ve insanlık gereği yapmanız gereken şey inip ondan özür dilemek. itişip kakışmayı da göze almak zorundasınız çünkü o sürücünün hatası yüzünden arkadaş yaralanabilirdi, hatta ölebilirdi, bunu anlayabiliyor musunuz?
sürücünün mesajlarını görüyoruz, pişkinlik diz boyu! "hatalı olduğumu düşünmüyorum" dan başka argümanı yok. özür dilemek yok. hukuki yollara başvur diyip duruyor çünkü biliyor ki bu ülkede adalet yok! alkollü araç kullanıp ölüme sebebiyet verenler bile serbest bırakılıyor, ona mı ceza verecekler?
evet herkes burda ağız birliği yapmış, sosyal medyada da sürücünün üzerine gidiyor, neden? çünkü ÖLÜYORUZ hanımefendi! sizin sorumsuzluklarınız yüzünden arkadaşlarımızın kaza yaptığını, öldüğünü artık duymak istemiyoruz!
trafikte bisikletli ile otomobil yolu paylaşmak zorundadır, diyelim ki bisikletli girmemesi gereken bir yola girdi. bu size aynaya bakmadan veya bakıp da bisikletlinin geldiğini görerek u dönüşü yapmak, ona kaza yaptırmak hakkını vermez! 5 saniye bekleyip öyle döneceksiniz, hepsi bu!

o hoş değil bu hoş değil diye konuyu saptırmayın, tüm bunların sorumlusu o arabanın sürücüsüdür! gelip özür dileyecek, zararı karşılayacak ve bundan sonra daha dikkatli sürecek. ama bu konuda umudumuz yok, adam hala haklıyım diye sayıklıyor.

Arabada olmayan şaidimiz var bizim kendisi bize hem bisiklet yolunda gitmeyip hemde çarpıp sonra arabanızı yumrukladı dedi ben yalancı sahitsem olmayan da var yani içinizi siz çok rahat tutun tek derdiniz suçlu olduğunuz halde tamir için parasi almak ama beş lira da olsa alamayacaksiniz.bisikletli ne yaparsa yapsın haklıdır düşüncesini atın kafanizdan artık.biz de size üç ayrı olaydan dava açıyoruz.ortadaki durum ahmet beyin olayından çıkmış herkesin meselesi olmuş aldığımız sonuç hepinize ders niteliğinde olacak.BISIKLETLI DE HATA YAPABILIR!

@Metilmavisi Hanımefendi otomobil sürücüleri ne zaman bisiklet yoluna park etmeyi bırakır ,ülkede hollanda gibi bisiklet yolları olur, o zaman dersiniz bisiklet yolundan gidin diye . Ayrıca bisiklet de bir araçtır girmesi yasak olan yerlere tabela koyulur.

@Metilmavisi bravo, pişkinliğin üstüne kat çıktınız. Aynaya bakmadan paldır küldür u dönüşü yap, bisikletliye çarp, arabadan inmeye dahi tenezzül etmeyip kaç. sonra da arabamıza çarptı diye dava açmaya kalk. ben böyle utanmazlık görmedim.
o yol sizin babanızın malı değil. bisiklet sürücüsü ile paylaşmayı öğreneceksiniz.
Allah akıl fikir versin.

Olan olmuş. Canlar sağ. Anladığım kadarıyla çarpan da çarpılan da böyle bir durumdan rahatsız. Masraflar konusunda anlaşılmalı ve konu tatlıya bağlanmalı bence.

@Metilmavisi sen neyin kafasındasın yahu. Bisiklet mi size çarptı da böyle alalade konuşuyosunuz. Siz bisikletliye gelip vurun sonra burda laga luga yapın. @Ahmet.Uzun hocam siz de başvurun gerekli yerlere. Bu herif cezasını almalı siz de kuruşlarınızı alırsınız bu forumdaki konuşma kayıtları da size kanıt niteliğinde olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet.Uzun
Paranı vermek için numaranı istediğimizde de numaranı vermekten cekindin üstüne dalga geçip git bi hayır kurumuna bagisla dedin hayır kurumuna 120 lira bagisla benim derdim para değil dedin parayı bagislayip dekontu da buraya aticaz.pişkinlik değil bu ama siz nasıl anlarsınız anlayın.herkese iyi günler.sağlıkla kalın tekrardan.uyeligimi de dekontu paylastiktan sonra silicem bilginiz olsun.

@volkan a
Allah herkese akıl fikir versin.arabanın önünden arkasına ciziklerin hepsi duruyor.arabaya nasıl saldırdığını da gören olay yerinde olan şahitler var aynı şekilde bisiklet yolunu kullanmadığı için de şahit var evet hukuki surec baslicak sizin de yakından takip etmenizi öneririm belki ders çıkaracağını önemli noktalar olur.tek taraflı yargılamak çok kolay ve eminim etrafınızda araba kullanan ya da hata yapan bisiklet sürücüleri de vardı.neyse çok şükür kimseye bişey olmadı . Bundan sonra da bu konuyla ilgili paylaşım yapacağım tek şey hayır kurumuna yapılan dekonttur aksi takdirde asla cevap vermeyeceğim iyi gunler

Geri