Scudo Sports

Bisiklet kazası - Araba çarptı

Bence adam ceza almaz. Ben olsam arabasını boydan bi çizik ve lastiklerini patlatırdım o zman anlardı.

Scudo
@Metilmavisi sizin cevaplarınız kendinizi rezil etmekten ve asap bozmaktan başka bir işe yaramıyor, isabet olur..
hala araba çizildi bozuldu derdindesiniz. arabadaki çiziklerin suçlusu sürücüdür, insan gibi u dönüşü yapmayı bilecek! saldırmakta da haklı, kaza yaptırmışsınız adama daha ne yapacaktı?
onun yoldan gitmeye bal gibi hakkı var ama sizin kontrolsüzce u dönüşü yapmaya hakkınız yok! bu konuda en ufak savunmanız da yok çünkü haksız olduğunuzu içten içe biliyorsunuz.
biz de otomobil kullanıyoruz, hata yaptığımız zaman özür dilemeyi de biliyoruz. aynı zamanda bisiklet de kullandığımız için yolda onların durumunu gayet iyi anlayabiliyor ve ona göre sürüşümüzü ayarlıyoruz.
neyse, davanız bilmem neyiniz sizin olsun. hayır kurumuna yapacağınız bağış da kimseyi ilgilendirmez kendinize saklayın. ondan önce arkadaşımı savunayım derken böyle bir duruma düştüğünüz için kendinizden utanıp özür dilemeniz daha hayırlı bir iş olur.
bu ülkede adalet kurumları doğru düzgün işlemedikçe, sürücüler de böyle cahil ve utanmaz oldukça bu hikayeleri daha çok göreceğiz. tek yapacağımız canımızı sizin gibilerden koruyup eve sağ salim dönmek.

@Metilmavisi ben olayın hukuki boyutundan çok vijdan boyutuyla ilgileniyorum. O dönüş sırasında gelen bisiklet değil de yüklü bir kamyon olsaydı yine de o dönüşü yaparmıydınız? Bu soruyu kendinize sorun. Gönül rahatlığı ile evet cevabı verebiliyormusunuz? Cevabınızı burada paylaşmanıza gerek yok, kendiniz bilin yeterli.

Çok geçmiş olsun Ahmet UZUN..

Forumda gün geçmiyor ki kaza paylaşımı olmasın.Sağsalim hayatta olma duygusu ile avunurken geride şişkin egoların kendini haklı çıkarma,vicdan sahteciliği ,taklacı güvercin şahitlerin ifadeleri,zeytinyağı gibi üste çıkma pervasızlıklarını okumaktayım.

Yasal süreçte tüm hukuki haklarınızı kullanmanızı ve karşı tarafla ağız dalaşının faydasız olduğunu unutmamanızı dilerim.

Hazırlandığınız Tur planının güme gitmemesi için bir şey yapılabilir belki.Kullandığınız bisikletin özelliklerini yazarsanız destek olmak isteyen çıkabilir.

O çarpmadıysa arabanın parçası nasıl size teleportlandı?? Yalan söylemeyi bile, yalanın kötülüğünü geçtim, beceremiyorlar. Geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Ölmedin ve yaralanmadın. Doğal olarak kimse kaileye almayacak. Tabi ölüm ve yaralanmada da kaileye almazlarda toplum baskısından korktukları için o zaman daha ciddiye alıyorlar. Bence yasal yollara gelmeden bikaç yemle adamdan zararı tazmin etmeye çalış..

bu olayın sonucunda hayırlı ve güzel bir uzlaşma ile bitmesini bekliyorum :(

Aracın sadece sol ön sis farı hizası benim bisikletimin arka sağ tarafına jant göbeği hizasında vurdu. Boydan boya çizikler sizin eski kazalarınızdan kalmadır. Hala YALAN atarak kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Sizin gibi insanlarla daha fazla uğraşmak istemiyorum.

10 gün içinde bisikletim düzelecek ve yeniden antrenmanlarıma devam edeceğim. Tekrar yollarda göreceksiniz beni. Sürüş tarzımda herhangi bir değişiklik olmayacak çünkü ben suçlu değilim.

Screenshot_2016-04-16-22-10-28.png

Screenshot_2016-04-16-22-10-33.png

Screenshot_2016-04-16-22-10-37.png

Screenshot_2016-04-16-22-10-42.png

Beyefendi kısmen suçlu olduğunu kabul etti.

Ben tüm mesajlarımı burada herkese açık şekilde yazdım. Tüm twitter konuşmalarını buraya yükledim. Tek hatam vardır arkadaş olay yerinden kaçtıktan sonra koşup aracı yakalayıp ön camına vurmamdır. Bunu da en başından beri söyledim, hiç bir şekilde yalan atma gereksinimi dıymadım. Sizin gibi yalan atarak kendimi kurtarmaya çalışmadım. Vicdanımda rahat kafamda.

@Ahmet.Uzun Öncelikle geçmiş olsun Ahmet... Şimdi şunu bir netleştirelim... Hepimiz insanız ve içinde insan faktörü olan her yerde hatalar olur... Bu durumda bence daha fazla uzatmaya gerek yok konuyu... Bence uzlaşın...Yoksa haklı haksız aramaya gitti mi benim gördüğüm her iki tarafında hatası var anladığım kadarıyla... Her ne olursa olsun senden bişey var mı diye o arkadaşın inip sorması lazımdı ama her ne olursa olsun seninde yanında bi bayan olan adamın camını yumruklamaman gerekir... Bu yüzden benim fikrim olayı tatlıya bağlayıp medenice çözün...
Evet biz bisikletlilerin hakları sürekli trafikte gasp ediliyor ama bunu çözmenin yolu şiddet değil sayımızı arttırmaktan ve insanları eğitmekten geçiyor... :)

Yalanın siyahı, beyazı olmaz. İşin içine yalan girdiğinde tahrib boyunca ahlaklı olanlar,ahlak yoksunlarına karşı genelde kaybetmistir.Ömrü hayatımda yalanın şapkasını bile sevemedim.
Sizin durum ise netice aracın şöförü pazartesi maddi kayıp nispetinde ödeme yapacağını beyan etmiş. İş bir türlü tatlıya bağlanmış diyebiliriz.bu arkadaşımız ise en büyük kazancı bu olayın kulağına kesin küpe olacağına inancımızı. Tüm taraflarda geçmiş olsun.en büyük kazanız bu olsun.

abi bak git gide olaylar benim yasadigim kazaya benziyor. adamin arabasinin onu bisikletin arkasina carpmis ve iddia ettigi su, sen bana carptin bisikletle. ULAN AKLI EVVEL BISIKLET ARKA TEKERIYLE NASI SENIN ARABANA VURSUN. ya bunlarin topuna kibrit suyu ya yemin ediyorum tahammulum sifir

@Abdllh keske bisiklet degilde kamyon olsaydi :)

• Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
Ben bisikletli arkadasa güveniyorum. Araç arkadan çarpmış bu net. Napıyorsun diye cama vursa bile, karşıdaki kişi pardon dese, geçmiş olsun dese ortam sakinleşirdi. En korkuğum şey trafikte yayaya, bisiklete yada motorsiklete çarpmak. Araba kullanırken bazen gerçekten bisiklet yada resmen motorsikletler görünmez oluyor, kör noktada kalıyor. Tüm sürücülerin çok dikkatli olması lazım. Bisikletli darbe alan taraf nasıl sakin olsun. Araç sürücüsü azıcık vicdanlı olsa bir bisiklete dokununca zaten fizyolojik olarak araç kullanamaz hale gelir. O kazayı yapıp sürüşe devam edebilmek ancak duyarsız olmakla mümkün. Birde arabada bayan var diyor. Orada bir mesaj vermeye çalışıyor ama nedir o mesaj ben anlamadım. Değişik bir kültür.

@Anonim bir araç bir bisikletliye çarpıyor, bisikletli sadece elini kaldırıp "nabıyorsun l.n" diyor. Sürücü araçtan inmiyor, tamam sakin ol demiyor, ben suçsuzum polisi ara gelsin demiyor, kendince haklı olduğunu düşünüp yoluna devam ediyor. Kaza yerinden iznim olmadan ayrılıyor yani kaçıyor. Ben orda yaralanmış olabilirdim, dışarıdan gözükmeyen kemik kırılması gibi bir şey olabilirdi. Sürücü bunları hiç düşünmeyip yoluna devam ediyor.
Benim sinirlendiğim yer tam olarak burası, birine çarpıp kaçmak.
Sonrasında koşup aracı yakalayıp ön camına vurmam benim hatamdır kabul ediyorum. Fakat olayı bu noktaya getiren araç sürücüsünün hatalar zinciridir.

64734 dosyayı görüntüle istediği gibi twiti sildim snuçta dikkatini çekmek için yapılmış twitdi yerine ulaştı.anlaşmayıda sağlamışsınız artık bir daha olmaması için daha dikkatli olacaktır.

@Ahmet.Uzun Doğru söylüyorsun hemfikirim bisikletliye arkadan çarpmasında fakat senin ilk mesajındaki eğer masrafımı öderseniz şikayetçi olmam ifadesi bence yaptığın en büyük hata... Kesinlikle sürücüyü savunmuyorum ama eğer o mesajda sürücü sana tamam hemen ödeyeyim masrafını deseydi konu buraya gelecek miydi? Bu yüzden tekrar söylüyorum iki tarafında hatalı olduğu yerler var...Bi kere çarptığı anda ben senin yerinde olsaydım kesinlikle peşinden koşmaz kendimi yere atardım...Sen orada adama koşarak zaten ben sağlamım mesajı veriyorsun bir de üzerine camına yumruk atarak kaçmasına da sebep olmuşsun...Adamın yanındaki eşi hamilede olabilir, farzet ki o bayanın bebeğine bişey oldu o zaman ne olacak?

Benim burada açıkçası gördüğüm iki tarafında hatalar zinciri var...Konuyu oturup medenice konuşup çözün...

Bu arada İzmir de sanmıştım düzeltiyorum; bulunduğun şehirde mümkün mertebe gruplara katıl..Hem daha güvenli oluyor hem de trafikte farkındalık yaratıyor :)

@Ahmet.Uzun çok çok geçmiş olsun öncelikle.
Bisiklet sürmek için gerçekten yanlış ülkedeyiz. Bu konuda tartışmaya bile gerek yok.

Olay kesinlikle bir çarpıp-kaçma olayıdır. Kırmızı ışıkta durması hiçbir şeyi değiştirmez. Bu, sadece plakayı çekebilmeniz açısından bir şans olmuş. Eğer kırmızı ışık olmasaydı bu insan müsvettesi arkasına bile bakmadan gidecekti. Yatın kalkın o kırmızı ışığa dua edin.

Eklemek istediğim şey tavrınızın yanlış olduğudur. Fazla mutahap olmayacaktınız, tamamen hukuki sürece bırakacaktınız. Şimdi, eline koz verdiniz bunun. Ve o kozu da sonuna kadar kullanacaktır.
Anlatamazsınız, anlamaz zaten. Ancak ne zaman anlayacak ben size söyleyeyim, yarın öbürgün aynı olay çocuğunun başına gelecek, öyle anlar. Çocuğun önüne bir araba U dönüşü yapmak için altına alacak, orada anlayacak işte, gelen bisikletli tecrübeli olmayıp, arabayla arada mesafe bırakarak geçmeyip, aniden sola kırıp kurtarmaya çalışmasaymış ne olurmuş, nasıl bisikletli ezilirmiş, o zaman anlayacak.

Hukuki süreci kovalayın, Allah'a havale edin. Onun Allah'ı yok belli, olsa çarpınca dururdu. Bizimki bize yeter. Boşverin. Daha fazla da muhatap olmayın.

Farkındalık anlamında konuyu açmanızı destekliyorum fakat sonraki süreç olarak sadece hukuki yollara başvurmanızın daha doğru olduğu kanaatindeyim.
Yeri gelmişken bu tarz kazalarda yaşanacak hukuki süreç ile ilgili bilgi vermek gerekirse;
Öncelikle maddi hasarlı oluşacak trafik kazalarında çoğunlukla herhangi bir suç oluşmamaktadır. Oluşabilecek suçlardan birisi mala zarar verme diğeri ise trafiği tehliye sokma suçudur. Tanımlanan her iki suçun oluşumunda da kasıt aranmakta olup kazaların büyük çoğunluğunda ihmal bulunması nedeniyle taksirle işlenmektedir. Bu nedenle sadece maddi hasar var ise başvuracağınız hukuki yol zararın giderilmesi için tazminat davası açmaktır. Davayı hem araç sahibine hem de sigortaya karşı açabilirsiniz.
Kaza neticesinde sürücüde herhangi bir yaralanma bulunması halinde taksirle yaralamadan kusur durumuna göre ceza davası açılacaktır.
Sizlere tavsiyem böyle bir olay sonrası herhangi bir suç oluşmasa da emniyet güçlerine şikayette bulunun. Bunun faydası emniyetin düzenlemiş olduğu kaza tespit tutanağını, tarafların vermiş oldukları ifadeleri ileride açacağınız tazminat davasında delil olarak kullanırsınız. Ayrıca kaza sonrasında özellikle çarpma sonrası olay yeri, kaçma durumlarına karşı aracın plakası ve bisiklette oluşan hasarları detaylı olarak fotoğraflayın.
Bisikleti tamir ettirdikten sonra tamirat yaptırdığınız yerden alacağınız fatura ve diğer topladığınız fotoğraf vs delillerle tazminat davası açabilirsiniz. Mahkeme elinizde her ne kadar fatura da bulunsa sunmuş olduğunuz fotoğrafları bilirkişi incelemesine gönderecek ve bisiklette oluşan zararı hesaplatacaktır. Açılacak tazminat davasına avukat tutmasanız dahi yaklaşık 1.000,00 TL gibi bir masraf gidecektir ve davayı kazanmanız durumunda bu yapmış olduğunuz masrafı da karşıdan alacaksınız.
Bunun için bence en doğru ve masrafsız olanı nasıl araçlarda maddi hasarlı trafik kazası yaşadığımızda aramızda kaza tutanağı düzenleyip poliçe örneklerini alarak sigortaya başvuruyorsak bisiklet ile oluşan kazalarda da aynısını yapmak. Kaza tutanağı ve poliçe örneği ile ilgili aracın sigortasına başvurarak zararınızı tazmin edebilirsiniz. Aracın kaçması durumunda da emniyetce kaza tespit tutanağı tutulup plakadan poliçe bilgileri öğrenilerek aynı yola başvurulabilir.
Netice olarak gerek bisiklet gerekse araba olsun trafikte herkes birbirine saygı göstermek durumunda ve olası böyle kazalarda karşılıklı anlaşarak sigortadan zararı tazmin etmek her iki tarafın da menfaatine olan durum. Anlaşma olmaması halinde ise yukarıda belirttiğim yollara her iki tarafın da başvurma hakkı bulunuyor.

Araç sahibi yüzde yüz haklı durumda olsa dahi olay yerinden hiçbir şey olmamış gibi ayrılması başlı başına alehine bir durum. Kaldı ki en ufak pürüzde haydarı sıvazlayıp çıkan bir şoför profili olan ülkede "please don't hurt me!" diyen turist gibi bir mazerete kimse inanmaz.

öncelikle geçmiş olsun. olayın sonucunu merakla bekliyorum. yalnız taraflar biraz anlayışlı olsa biraz empati kursalar olay bu kadar büyümezdi. Allah göstermesin can kaybı olan kazalarda bile davalar uzuyor da uzuyor bir sonuca ulaşmıyor, malesef hakkımızı araya araya bulamıyoruz. umarım olay 2 taraf içinde iyi şekilde sonuçlanır.

Geri