Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Abi ne diyorsun? gerçek mi?. Benim şuan ki bisikletimi aldığım kişidir.
Hatta bisiklet ile resmimi filan çekmişti.

Hesabında ki bisiklet ile kazadaki bisiklet uyuşuyor... Geçmiş olsun. Ne diyeceğimi bilemiyorum. İçimde garip bir his var.
Screenshot_2023-07-18-17-06-02-980.jpg

• Üzgün
Tepkiler: BloodBela
Scudo
Allah rahmet eylesin

10 haziran da bende benzer bi kaza atlattım kavşakta araç yüksek hızla (100+) bana çarptı.25 gün hastanede yattım tedavim devam ediyor.

Çok zor yakınlarına Allah sabır versin.
307199 dosyayı görüntüle307200 dosyayı görüntüle
Çok büyük geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Dün de İst. Başakşehir'de 17 yaşında Atakan adlı bisikletlinin vefatına neden olmuş aşırı hızlı araç sürücüsünün biri.

Kaza geçirerek bizzat yaşadığınız için biliyor olabilirsiniz diye soruyorum; bisikletlilerin yaşadığı kazalar ile ilgili herhangi bir kayıt yapan kurum, merci var mıdır? Yoksa tüm bisikletliler olarak, teker teker kimvurduya mı gidiyoruz? Da haberimiz mi yok!

• Beğen
Tepkiler: Kayabey
Abi ne diyorsun? gerçek mi?. Benim şuan ki bisikletimi aldığım kişidir.
Hatta bisiklet ile resmimi filan çekmişti.
Maalesef gerçek. İnanasım gelmiyor. Ciğeri beş para etmezler, bisikletlilerin ölüm sebebi oluyor.

• Beğen
Tepkiler: BloodBela
2 senedir aynı takımda sürdüğüm, bugünkü performansıma ulaşmamda emeği olan. Ön çekip de arkaya geçtiğim esnada "aferin çocuğum, aferin çocuğum " diye motive eden, dünya iyisi bir adamı gözümün önünde kaybetmenin acısını anlatamam. Doğanay Abi'yi yerde kanlar içinde gördüğüm an, o piçin de koşarak kaçtığını gördüm ve ilk aklıma gelen şey takımda doktor olduğu ve benim tıbbi olarak yapacak bir şeyim olmadığı ama onu yakalamam gerektiği oldu. 2-3 kişi peşinden gittik ama merdivenli bir yerden kaçtığı ve bizim ayakkabı dezavantajımız yüzünden kaçırdık maalesef. İçimdeki tarifsiz bir üzüntü var ama ondan kat kat daha fazla bir öfke ve kin var. O piçi elimizden kaçırmış olmak çok zoruma gitti. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki adam sabahın köründe işlediği cinayeti üstlenecek birisini yarım saat içinde bulup, olay yerine gönderebiliyor. Polisler bıraksaydı onu da parçalayacaktım ama o da olmadı 😢
Seni hiç unutmayacağım gençlik ateşi 😔
İyi ki seni tanımışım Doğanay Abi...
IMG_20230718_190213.jpg

Hayatını kaybeden arkadaşımıza Allah rahmet eylesin. Ailesine sabır versin. Şimdiye kadar Grup suruslerine katilmadim. Ancak Grup suruslerinde genel kurallar oluşturulmuşmu. Mesela Üsküdar'da Beykoz'da sahil yolundan giden 4-10 kişilik bir grup nasıl davranış içerisinde olacaktır. . Mesela bu grubu geçmek isteyen araçlara nasıl yol vereceklerdir. Rastladigim kadariyla gruplar trafiğe çıktıklarında sürücülerle problemler oluşuyor . Bunların prensiplerinin yolun şerit ve yoğunluk durumuna göre oluşturulması gerekir. Yumurta taşa çarpsa yumurta haklı olsa yumurta kırılır. 20 üzeri gruplarda ise risk daha fazla artmaktadır.

Allah rahmet eylesin çok üzüldüm.
Benim de 2.5 yaşında bir kızım var geride kalma ihtimali olan. Gel de bu sporu/bu hobiyi icra et bu memlekette.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Arkadaşlar cyclisttürkiye paylaşmış , yayalım katılım çok olsun,

Adminler konuyla ilgili yardımcı olabilirmisiniz ?
Screenshot_20230718_201808_Instagram.jpg

"Bu araç Kadiköy - Bostancı hattindaki 3 ceviriyi atlatıp 120km hızla bisikletli arkadaşımıza çarparak Doğanay abimizi öldürdü."

Eğer kastedilen trafik çevirmesi ise, alkol ve uyuşturucu etkisindeki şoförün, o 3 kontrol noktasından nasıl elini-kolunu sallaya sallaya geçtiğinin de sorgulanması lazım. Doğanay beyin ölümünde araç sürücüsü kadar kontrol noktasındaki polislerin de sorumluluğu var muhtemelen.
Çok basit; whatsapp grupları var orada nerede çevirme olduğu falan paylaşılıyor.
Çok büyük geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Dün de İst. Başakşehir'de 17 yaşında Atakan adlı bisikletlinin vefatına neden olmuş aşırı hızlı araç sürücüsünün biri.

Kaza geçirerek bizzat yaşadığınız için biliyor olabilirsiniz diye soruyorum; bisikletlilerin yaşadığı kazalar ile ilgili herhangi bir kayıt yapan kurum, merci var mıdır? Yoksa tüm bisikletliler olarak, teker teker kimvurduya mı gidiyoruz? Da haberimiz mi yok!
Ona göre bir yazılım yapılabilir.
Hayatını kaybeden arkadaşımıza Allah rahmet eylesin. Ailesine sabır versin. Şimdiye kadar Grup suruslerine katilmadim. Ancak Grup suruslerinde genel kurallar oluşturulmuşmu. Mesela Üsküdar'da Beykoz'da sahil yolundan giden 4-10 kişilik bir grup nasıl davranış içerisinde olacaktır. . Mesela bu grubu geçmek isteyen araçlara nasıl yol vereceklerdir. Rastladigim kadariyla gruplar trafiğe çıktıklarında sürücülerle problemler oluşuyor . Bunların prensiplerinin yolun şerit ve yoğunluk durumuna göre oluşturulması gerekir. Yumurta taşa çarpsa yumurta haklı olsa yumurta kırılır. 20 üzeri gruplarda ise risk daha fazla artmaktadır.
Grup sürüşlerinde tek veya çift sıra yapılarak şerit tamamen bisikletlilerin oluyordu, Allahtan karşıma hiç saçma sapan sürücü çıkmıyor, hep trafiğe besmele ile başlarım ve öyle de dönerim.

Kendi sürüşlerim zordur, tehlikeli ve ölümcüldür. Mümkün olduğunda kurallara uyun, dikkat edin.

Profesyonelliğe giden sürüşlerde hataya yer yoktur (imzam nasıl bir sürücü olduğumu anlatıyor).

Bisiklet camiasının ve sevenlerinin, ailesinin başı sağolsun...
Buna kaza demek için kötü insan olmak gerekir (en hafif tabirle)
Her defasında "bu son olsun" diye temennide bulunmaktan başka bir şey elimizden gelmiyor ne yazık ki...
Yarın belki de bizler için buralara taziye mesajları yazılacak...

Tekrardan Allah'tan rahmet diliyorum, yattığı yerde incinmesin 😔😔😔

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Bu iş çığrından çıktı artık ya! Bir olur, iki olur... Bu kaçıncı? Kazayı anlarım. Kaza riski her zaman, her yerde var. Ölüm, yaralanma kaza çerçevesinde kabul edilir ama bunların hiçbir kaza değil. Bunların hepsi cinayet. Terörden farkı yok. Fren telin kopar, arabanın freni patlar, sürücü kalp krizi geçirir, kendini kaybeder ve bisiklete çarpar anlarım ama bunlar böyle olaylar değil. Ankara'dayken kaç kere ne badireler atlattım. Sayısını unuttum, o derece. Buna bir çözüm bulmak zorundayız. Çok üzgünüm. Yakınlarına sabırlar diliyorum.

Arabadaki kadın ve suçu üstlenmeye çalışan adam çarpan kişinin "Temel Ü." olduğunu itiraf etmiş...

Kadıköy'de bisiklet sürücüsü Doğanay Güzelgün'ün öldürülmesinden Maltepe/Gülsuyu'nun torbacıları çıktı.

Güzelgün'e çarptıktan sonra yanındaki kadını da bırakıp kaçan kişi, Maltepe'de uyuşturucu ticareti yapan Temel Ü.

Gülsuyu'nda oturan Temel Ü.,yerine başkasını gönderdi, cinayeti üstlendirdi.

Araçtaki kadın ve olayı üstlenen kişi gözaltına alındı, torbacı Temel Ü. kayıplara karıştı.

Temel Ü.'nün kullandığı araç ise kendisinin değil, Hamdullah K. adına kayıtlı.

WhatsApp Image 2023-07-18.jpeg

Arabadaki kadın ve suçu üstlenmeye çalışan adam çarpan kişinin "Temel Ü." olduğunu itiraf etmiş...

307221 dosyayı görüntüle
Tipe bak tam eşgal! İnsanın içi yanıyor,hele birde böyle bir insan müsveddesi,insanlığa beş kuruş faydası olmayan bir modelin,gül gibi pırlanta gibi bir adamın yaşamına mal olması! umarım en büyük cezayı alırsın karakafa! Beni tek korkutan malum kitleyle bir bağlantısının olması! eğer öyleyse bi b.k olmaz bunlara!

Sevgili doganay kardesim,yattığın yer cennet mekanı olsun,çarsamba günü dükkânından kahve içiyorduk her hafta uğrarım ,laflariz ne dicemi bilemiyorum ,Allah ailesine sabırlar versin ,cümlemizin başı sağolsun.

İnsan hiç tanımadığı biri için üzülebiliyor... Merhumu hiç tanımadım, muhtemelen yanyana bile gelmedik hiç hayatımızda ama gördüğüm kadarıyla herkes hayırla yad ediyor. Ne kadar güzel hatıralar bırakmış ardında. Öncelikle ailesi ve sevenleri, sonra da hepimizin başı sağ olsun.

Kamuyu bu konuda gereken yatırımı yapmaya sivil insiyatifler olarak artık zorlamamız gerektiğini düşünüyorum.
Bilemiyorum tam olarak nasıl yapacağız ama ben artık tanıdık tanımadık birilerini kaybettiğimiz için üzülmek istemiyorum.

2 gün söylenip sonra unutmakla olmuyo bu işler, bişeylerin değişmesi için harekete geçilmeli, olay gündemde tutulmalı.

Protestolarla basının gündeminde de tutulmalı, yargı süreci de takip edilmeli. Bisiklet kullanan kullanmayan herkes toplum vazifesi olarak elini taşın altına koymalı.

Geri