Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Bu akşam bisiklet sürerken üzülerek, korkarak, acaba benim başıma ne zaman gelecek endişesiyle sürdüm ve bu kaza görüntüleri bir an bile aklımdan çıkmadı.

Malesef bu ülkede yasa yok arkadaşlar. Ülke twitter üzerinden yönetiliyor, yani bir konu twitterda trend topic olabiliyorsa, birileri "ilgileniverin" şununla diyip, serbest bırakılan suçlu anında içeri atılıyor veya aniden bir torba yasayla birşeyler değişiyor.

Ben ciddi ciddi şöyle düşünüyorum; ülkenin gündemine girmesi açısından, neyse trend-topic olma parası toplayalım aramızda (prime saatlerde 800-1000tl idi en son) bunu birkaç akşam twitter gündeminde tutalım, bir iki ünlü de destekleyip paylaşırsa belki bişeyler olacaktır.

Eğer önerim ciddi bulunup bir organizasyon yapılırsa ilk bağışı da ben yapıcam. Ayrıca bu trend topic işlerini yapan insanlara da ulaşabilirim, tahmin edeceğiniz üzere 10binlerce fake hesaptan aynı anda aynı kelimeleri yazınca tt oluyor işte.

Sinirim bozuk, yanlış bir şey söylediysem kusura bakmayın

Son düzenleme:
Scudo
Çok büyük geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Dün de İst. Başakşehir'de 17 yaşında Atakan adlı bisikletlinin vefatına neden olmuş aşırı hızlı araç sürücüsünün biri.

Kaza geçirerek bizzat yaşadığınız için biliyor olabilirsiniz diye soruyorum; bisikletlilerin yaşadığı kazalar ile ilgili herhangi bir kayıt yapan kurum, merci var mıdır? Yoksa tüm bisikletliler olarak, teker teker kimvurduya mı gidiyoruz? Da haberimiz mi yok!
Kazadan beri ev ve hastane arasında gidip geliyorum. Yaklaşık 25 gün hastanede yattım.
Kazalar ile ilgili kayıt yapan kurum varmı bilmiyorum avukat ile görüştüğümde sorarım.
Ama bence kim vurduya gidiyoruz gibi.
Olay yerine gelen polis sadece çarpan tarafı dinledi (ben hastaneye kaldırıldım) ve ben %25 haklı gözüküyorum.
Tutanak yanlış; 50km hız sınırına 70 yazmışlar,ben aracın önüne kırmışım vs.
1,5 ay oldu gelen giden yok aradığımız da eve gelinecek diyorlar.

Bisiklet olduğu için önemsemiyorlar gibime geliyor

Kazayı başkası üstlenmeye çalışıyordu. Sornadan o olmadığı ortaya çıktı ve gerçek sürücünün kimliği de tespit edilmiş.
Ama suçu üstlenmeye çalışan kişi de serbest bırakılmış. Bu da ayrı bir suç değil mi ya, bu kadar basit mi?

Bu adamı gerçek suçlu yakalanana kadar tutacaksın içerde, sonra gerçek suçluya ne ceza verilirse buna da aynısını vereceksin.Al sana suçu üstlenme...

Kazayı başkası üstlenmeye çalışıyordu. Sornadan o olmadığı ortaya çıktı ve gerçek sürücünün kimliği de tespit edilmiş.
Ama suçu üstlenmeye çalışan kişi de serbest bırakılmış. Bu da ayrı bir suç değil mi ya, bu kadar basit mi?

Bu adamı gerçek suçlu yakalanana kadar tutacaksın içerde, sonra gerçek suçluya ne ceza verilirse buna da aynısını vereceksin.Al sana suçu üstlenme...
Muhtemelen adaleti engellemekten kamu davası açılır.

Çok değerli bir büyüğümüzü kaybettik. Kazanın bulunduğu yerin ilerisindeydim. Koşmaya başladığı an peşinden koştum ben de, ama SPD’lerle onun hızına yakalayamadığım için marmaray alt geçidinde gözden kaybettim. Çok üzgünüm. Güler yüzlü, neşe saçan, bi kere yüzünü düşürdüğünü görmediğim bir abimizdi. Huzur içinde yatsın.
bugün 19.30da Bostancıda buluşuyoruz. Benimle birebir konuşan tüm basın mensuplarını çağırdım, ajanslarla iletişimi olan arkadaşlarımız da hepsine haber verdi. İstanbulda bulunan tüm spor severleri Doğanay Abimiz için bekliyoruz.
c6554d6b-05a0-460b-8305-e526719e587e.jpeg

Herifin adı, sanı, yaptığı iş belli. Bu nasıl bir şey yav, bu herifi tanıyıp "haa o mu, o Maltepe torbacısı" diyen kim? Bunu tanıyıp, bilip de illa birimizi öldürdüğü zaman konuşan kim? Arkadaşlar, civardakilerin tanıyıp bildiği, sevdiği, esnafın dostu devlet memuru Mehmet efendi değil bu, TORBACI TORBACI. Kim tanıyor bunu da susuyor??

Ben evrensel hukuk normlarına inanan, insan hakları sözleşmesinde belirlenen temel hak ve özgürlükleri savunan biriyim. Ancak fotoğrafta da gördüğümüz "Adana merkez, patlıyo herkeZ" modelindeki insanların işlediği ve ölümle sonuçlanan her suç için İDAM cezası uygulanması gerektiğini ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Rahmetlinin Allah taksiratını affetsin.
Olayın yaşandığı noktada bisiklet kazalarında vefat edenler için ufak bir bisiklet anıtı yapılabilir.

Dün sabahtan itibaren bu korkunç cinayetin haberlerini takip ediyorum. Çok çok üzücü bir hadise. İnsanın aklı hayali bu ölüm şeklini kabul etmiyor.
Merhuma allahtan rahmet geride kalan ailesine sevenlerine başsağlığı dilerim.
Çok üzgünüm

Nasıl oluyor da her yerde kamera var iken katil yakalanamıyor????

• Beğen
Tepkiler: BloodBela
Başlıkta paylaşılan ölüm haberlerine dair

Insanlar ölüyor ve ölmeye devam edecek. Önemli olan ne yapıldığı.

O yüzden gerçekleşen herhangi bir kaza nedeniyle vefat edenlerin ailelerine baş sağlığı dilemiyor ve ailenin acısını paylaşmıyorum. Çünkü ikisinin de ilgili aileye veya ailelere bir faydası olduğunu tahmin etmiyorum.

Önemli olan şey önlemini almaktı; ister bireysel, ister sistemsel.

Konuyla ilgili başvuru manasında veya farkındalık manasında yapılabilecek birşey varsa kendi adıma İzmir'den destek olmaya hazırım. Biri özel mesajla detayları bildirirse veya burada varsa bir mesaj onu referans olarak gene özelden atabilirse memnun olurum. (Bu akşam yani 19 Temmuz 2023'te saat 19:30'da Konak saat kulesinde toplanılacakmış)

Yaşadığım duruma dair

Dün gece hiçbir araç yokken az daha ben de kaza kurbanı oluyordum ancak bunun sebebi yokuşun eğimi ve frenlerin durumu olarak özetleyebilirim.

Eğer duramasaydım sakat mı kalırdım, ölür müydüm bilemiyorum ancak hafif sıyrıklarla atlatılabilecek bir durum değildi.

Detayları aşağıda paylaştım ancak şu önemli vurguyu yapayım; mevcut şartlarda bisiklet sürmek çok riskli bir aktiviteye dönüşebiliyor.

Bu zamana kadarki deneyimlerime göre bisiklet sürerken 2 konu çok tehlikeli. Biri yokuş aşağı gitmek diğeri de yolların birleştiği/ayrıldığı yerlerde sürmek.

Bu yüzden kendi sorumluluğumuzu ekstra alarak çıkmak gerekiyor. Buna bisikletin ve özellikle frenlerin durumu, güzergah bilgisi, gerektiğinde güvenlik adına bisikletten ödün verip yaya olarak devam etmek veya güvenli yollardan gitmek dahil.

Gece sürmek birçok açıdan tehlikeli olduğundan kaçınmak gerekiyor. Kişinin bilmediği yerlerde sürmesi de tehlikeli olduğundan esktra dikkat gerekiyor.

Araç kullanıcısı değilim ve başka ülkelerdeki trafik durumunu birebir görmediğim için kıyaslama yapmayacağım ancak kişisel önlemlere ek olarak sistemsel önlemler ve değişikliklere ihtiyaç var gibi görünüyor.

Ülkemizde trafik kazaları bolluğu olduğu hepimizin bildiği birşey ancak hata tam olarak nerededir, problem ne şekilde çözülür tam bilemiyorum. Sanki hata genele yani konuya dahil olan her sürece, kişiye ve kuruma yayılmış gibi. Bunun için ağır çalışan, bazen çalışmayan, bazen de milletin zararına çalışan devlet mekanizmasını harekete geçirmek gerekiyor ancak bir şeyler yapabilmek için sanıyorum konuya hukukçuların da dahil olması gerekiyor. Aksi halde hedeften şaşılabilir.

Dün gece, kazaya/ölüme ramak kala yaşadığım durumun detayları

İzmir Buca'dan Çiğli'ye dönerken Buca'ya yakın bir yerde (Gültepe olabilir, bilemiyorum) yokuş aşağı giderken ara ara fren yapmama rağmen kontrol edemediğim şekilde hızlandım.

Freni sıkarken hafif sertleştirdiğimde bisiklet sıkma oranıma bağlı olarak savruluyordu. Freni salsam durum iyice içinden çıkılmaz bir duruma girecekti.

Bu durum sanıyorum 15-20 sn kadar sürdü ve o süreçte enteresan bir şekilde ölümü kabullendim.

Bu sürenin sonunda bir şekilde durabildim. Biraz şansıma biraz da saatin gece 1:30 olması nedeniyle karşıma araç veya insan çıkmadı.

Sonlara doğru yerde ıslak bir zemin vardı ancak o sıralarda eğim azaldığından ıslak zeminden kısa bir süre sonra durabildim.

Durduktan sonra da hemen hemen düz zemine gelene kadar yaya bir şekilde devam ettim.

Son düzenleme:
Çok büyük geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Dün de İst. Başakşehir'de 17 yaşında Atakan adlı bisikletlinin vefatına neden olmuş aşırı hızlı araç sürücüsünün biri.

Kaza geçirerek bizzat yaşadığınız için biliyor olabilirsiniz diye soruyorum; bisikletlilerin yaşadığı kazalar ile ilgili herhangi bir kayıt yapan kurum, merci var mıdır? Yoksa tüm bisikletliler olarak, teker teker kimvurduya mı gidiyoruz? Da haberimiz mi yok!
Az önce avukata sordum yok diye biliyorum dedi.
Maalesef kim vurduya gidiyoruz.

Türkiye'de bisiklet yolu diye birşey yok. Göstermelik birşeyler yapıyorlar.
Yer Bursa'nın Bağdat Caddesi denilen Fatih Sultan Mehmet / FSM bulvarı. 1990'larda kaldırımlara bisiklet yolu yapılmış.
2010'larda FSM bulvarı kentsel dönüşüme başladı. Bu dönüşüm kapsamında Bulvar boyunca 5 katlı binalar yıkılarak
8-10 katlı (!) yeniden inşa edilmeye başlandı. 2018'de o 8 katlı yeni inşa edilen binanın önüne müteahhit kaldırım yapmış,
yaparken bakın bisiklet yolunu nasıl kapatmış.

fsm-20180622_153057.jpg

Yine bir kaza haberi daha, şükür ki bu sefer bisikletçi arkadaşımızın sağlık durumu iyi,ama bacağı kırılmış. Bu işin iyice tadı kaçtı sanki, artık paranoya seviyesine geldi. Sanki kasıtlı olarak caydırmak ve bu sporu yapanları yıldırmaya çalışıyorlar diye düşünmeden edemiyorum. Lütfen herkes dikkatli olsun.

Otomobil magandaları, "onların da ne işi varmış anayolda bisikletle?" diyor ya... Bunun "açık giyinirse tecavüze uğraması normal" demekten farkı var mı?

Bu ulke artik nereden tutsan elinde kalacak hale geldi. Motorlu tasitlara denetim yok, hiz siniri cezasi yok, sivil halkin can guvenligi yok, bisikletli insanin ulasim hakki ve guvenligi yok, istanbulun merkezinde torbaci arabasinda uyusturucu ile rahat rahat takilabiliyor, korkmuyor, cunku adalet yok.
Devlet bizim guvenligimizi saglayamiyorsa biz bu kadar vergiyi neden ödüyoruz?

Almanya planlarimi tekrar masaya yatirmama neden oldu bu olay. Gitmek isteme sebebim cok para kazanmak vs asla degil. Sadece medeni bir ulkede guvenli bir sekilde bisiklet kullanabilmek.

Geri