Aybek Cihan
Forum Bağımsızı
- Tepki
- 2.780
- Başlangıç
- 1998—99
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
O da eğer adamın kendi yatarsa...Trafik kazasında ölümlü kazaya sebep olmanın cezası 2-6 yıl arasıymış. Onun da yatarı 3 yılmış. Bu doğru mu hukukçu arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Eğer bu durum gerçekse cidden akılalmaz. İdmandan dönerken ben de haberi aldım. Maalesef o noktadan sonra zaten insanın içine öküz oturuyor.
Yakınlarına sabırlar dilerim.
Trafikteki bu kural tanımazlığa gösterilen imtiyazı cidden anlayamıyorum. Makas videoları paylaşanlar dolu. Bunların fan sayfaları var. Kimse kural tanımıyor. Yani cezalar cidden hiç caydırıcı değil. Uygulamalar da hiç yeterli değil. Küfür etmeden bu yaşam formlarını tanımlamak mümkün değil. Bu yaşam formlarına cidden çok ciddi cezalar gelmeli. Trafikte "kaza" diye anılan bir çok olay aslında cinayet. Kaza güzellemesi yapılıyor sürekli. Cidden bunların hem maddi, hem manevi olarak bir daha yapmaya cesaret edemeyecek kadar cezalar alması lazım.
Ülkede trafikte başkaları yüzünden ölen insanların cezaları "kaza-taksirle ölüm" adı altında çok komik cezalar alması cidden insan hayatının değersizliğini sorgulatıyor.
Şeriata hiç sıcak bakmayan biri olarak, bu konuda cidden İran'da uygulanan, eğer birinin ölümüne neden olan kaza yaparsan; idam edilirsin cezası o kadar adil geliyor ki. Sadece şahsın ailesi affederse o cezadan kurtulabiliyorsun. O zaman akıllanır işte bu yaşam formları.
Yaşamlarımız bi uyuşturucu müptezelinin 3 yıl hapis yatması kadar değersiz değil.
Sürücünün kaçtığını ve suçun başka birisinin ustelendigi yönündede iddalar var. Umarım gerçek suçlu cezasız kalmaz Adalet yerini bulur.O da eğer adamın kendi yatarsa...
Ben de anlamıyorum bunu, devlet resmen piyasadan çekildi, hiç bir denetim yok. Sadece bisikletle değil araçla giderken bile can güvenliğimiz yok. Sürekli ters şeride giren araçlarla tartışıyorum trafikte hiç biri ceza almıyor da ben tartıştığımla kalıyorum.Trafik kazasında ölümlü kazaya sebep olmanın cezası 2-6 yıl arasıymış. Onun da yatarı 3 yılmış. Bu doğru mu hukukçu arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Eğer bu durum gerçekse cidden akılalmaz. İdmandan dönerken ben de haberi aldım. Maalesef o noktadan sonra zaten insanın içine öküz oturuyor.
Yakınlarına sabırlar dilerim.
Trafikteki bu kural tanımazlığa gösterilen imtiyazı cidden anlayamıyorum. Makas videoları paylaşanlar dolu. Bunların fan sayfaları var. Kimse kural tanımıyor. Yani cezalar cidden hiç caydırıcı değil. Uygulamalar da hiç yeterli değil. Küfür etmeden bu yaşam formlarını tanımlamak mümkün değil. Bu yaşam formlarına cidden çok ciddi cezalar gelmeli. Trafikte "kaza" diye anılan bir çok olay aslında cinayet. Kaza güzellemesi yapılıyor sürekli. Cidden bunların hem maddi, hem manevi olarak bir daha yapmaya cesaret edemeyecek kadar cezalar alması lazım.
Ülkede trafikte başkaları yüzünden ölen insanların cezaları "kaza-taksirle ölüm" adı altında çok komik cezalar alması cidden insan hayatının değersizliğini sorgulatıyor.
Şeriata hiç sıcak bakmayan biri olarak, bu konuda cidden İran'da uygulanan, eğer birinin ölümüne neden olan kaza yaparsan; idam edilirsin cezası o kadar adil geliyor ki. Sadece şahsın ailesi affederse o cezadan kurtulabiliyorsun. O zaman akıllanır işte bu yaşam formları.
Yaşamlarımız bi uyuşturucu müptezelinin 3 yıl hapis yatması kadar değersiz değil.
Zaten 2 ciddi kaza yaşandı kısa süre arayla. Biri Avrupa sahil yolu Biri de Anadolu. Avrupa'da oturduğum ve orada anterman yaptığım için biliyorum, sahil yolunun kimi kısımlarında Şeridi Paylaş tabelası var. Ancak belediye de bizim antreman yaptığımız 05:00-07:30 arası ışıklı tabelalarında da uyarı yapsa çok iyi olabilir sürücülerin bilinçlenmesi adına.
307180 dosyayı görüntüle 307181 dosyayı görüntüle
Araç sürücüsünü kaçarken ,ben ve bir arkadaşım kovaladık ama yakalayamadık. Daha sonra bir başkası gelip suçu üstlendi ama araçtaki kadın bu değil dedi. Zaten mobese görüntüleri mevcut, kimlik bilgileri emniyetin elinde. Suçu üstlenene saldırdım da polis bırakmadı, zaten onun da kafası bir dünyaydı. Araçta uyuşturucu da vardı.Sürücünün kaçtığını ve suçun başka birisinin ustelendigi yönündede iddalar var. Umarım gerçek suçlu cezasız kalmaz Adalet yerini bulur.
abi adam muhtemelen yüksek alkollü ve uyuşturucu etkisi altında. bu standart bir bisiklet kazası değil. orada bir yaya da olabilirdi. saat 05:30 oldugu için bisikletli vardı sadece. araç kontrolden polis kontrolünden nasıl geçiyor , bu yolda bu kadar hız nasıl yapabiliyor bunu sorgulamak lazım.