Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Başınız sağolsun. Katili yakalanır umarım.

Scudo
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine başsağlığı dilerim.

Şu hale bak.Bir can daha gitti.Adam bildiğin katil ! Araba öyle hızlı gidiyor ki inanılmaz bir hızla vefat eden arkadaşa çarpıyor.
Allah onun cezasını versin inşallah.Şerefsiz ! Ne desek de boş.Allah ölen kardeşimize rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Ailesine sabır versin.
Şu ülkenin cahil insanları hiç bir yerde yok yemin ederim !

WhatsApp Image 2023-07-18 at 09.48.42 (3).jpeg
WhatsApp Image 2023-07-18 at 09.48.42 (2).jpeg
WhatsApp Image 2023-07-18 at 09.48.42 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-07-18 at 09.48.42.jpeg

Allah rahmet eylesin. :agla:

"Bu araç Kadiköy - Bostancı hattindaki 3 ceviriyi atlatıp 120km hızla bisikletli arkadaşımıza çarparak Doğanay abimizi öldürdü."

Eğer kastedilen trafik çevirmesi ise, alkol ve uyuşturucu etkisindeki şoförün, o 3 kontrol noktasından nasıl elini-kolunu sallaya sallaya geçtiğinin de sorgulanması lazım. Doğanay beyin ölümünde araç sürücüsü kadar kontrol noktasındaki polislerin de sorumluluğu var muhtemelen.

Çok üzücü bir haber, ailesine sabır diliyorum. İşin en kötü yanı bu şerefsiz sürücü elini kolunu sallıya sallıya çıkacak ve başka birinin canını daha alacak. Adeletini senin dünya...

Trafik kazasında ölümlü kazaya sebep olmanın cezası 2-6 yıl arasıymış. Onun da yatarı 3 yılmış. Bu doğru mu hukukçu arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Eğer bu durum gerçekse cidden akılalmaz. İdmandan dönerken ben de haberi aldım. Maalesef o noktadan sonra zaten insanın içine öküz oturuyor.

Yakınlarına sabırlar dilerim.

Trafikteki bu kural tanımazlığa gösterilen imtiyazı cidden anlayamıyorum. Makas videoları paylaşanlar dolu. Bunların fan sayfaları var. Kimse kural tanımıyor. Yani cezalar cidden hiç caydırıcı değil. Uygulamalar da hiç yeterli değil. Küfür etmeden bu yaşam formlarını tanımlamak mümkün değil. Bu yaşam formlarına cidden çok ciddi cezalar gelmeli. Trafikte "kaza" diye anılan bir çok olay aslında cinayet. Kaza güzellemesi yapılıyor sürekli. Cidden bunların hem maddi, hem manevi olarak bir daha yapmaya cesaret edemeyecek kadar cezalar alması lazım.

Ülkede trafikte başkalarını öldüren bu formların "kaza-taksirle ölüm" adı altında çok komik cezalar alması, cidden insan hayatının değersizliğini sorgulatıyor.

Şeriata hiç sıcak bakmayan biri olarak, bu konuda cidden İran'da uygulanan, eğer birinin ölümüne neden olan kaza yaparsan; idam edilirsin cezası o kadar adil geliyor ki. Sadece şahsın ailesi affederse o cezadan kurtulabiliyorsun. O zaman akıllanır işte bu yaşam formları.

Yaşamlarımız, bi uyuşturucu müptezelinin 3 yıl hapis yatması kadar değersiz değil.

Son düzenleme:
Trafik kazasında ölümlü kazaya sebep olmanın cezası 2-6 yıl arasıymış. Onun da yatarı 3 yılmış. Bu doğru mu hukukçu arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Eğer bu durum gerçekse cidden akılalmaz. İdmandan dönerken ben de haberi aldım. Maalesef o noktadan sonra zaten insanın içine öküz oturuyor.

Trafikteki bu kural tanımazlığa gösterilen imtiyazı cidden anlayamıyorum. Makas videoları paylaşanlar dolu. Bunların fan sayfaları var. Kimse kural tanımıyor. Yani cezalar cidden hiç caydırıcı değil. Uygulamalar da hiç yeterli değil. Küfür etmeden bu yaşam formlarını tanımlamak mümkün değil. Bu yaşam formlarına cidden çok ciddi cezalar gelmeli. Trafikte "kaza" diye anılan bir çok olay aslında cinayet. Kaza güzellemesi yapılıyor sürekli. Cidden bunların hem maddi, hem manevi olarak bir daha yapmaya cesaret edemeyecek kadar cezalar alması lazım.

Ülkede trafikte başkaları yüzünden ölen insanların cezaları "kaza-taksirle ölüm" adı altında çok komik cezalar alması cidden insan hayatının değersizliğini sorgulatıyor.

Şeriata hiç sıcak bakmayan biri olarak, bu konuda cidden İran'da uygulanan, eğer birinin ölümüne neden olan kaza yaparsan; idam edilirsin cezası o kadar adil geliyor ki. Sadece şahsın ailesi affederse o cezadan kurtulabiliyorsun. O zaman akıllanır işte bu yaşam formları.

Yaşamlarımız bi uyuşturucu müptezelinin 3 yıl hapis yatması kadar değersiz değil.
O da eğer adamın kendi yatarsa...

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
O da eğer adamın kendi yatarsa...
Sürücünün kaçtığını ve suçun başka birisinin ustelendigi yönündede iddalar var. Umarım gerçek suçlu cezasız kalmaz Adalet yerini bulur.

Allah rahmet eylesin. Çok üzüldüm. Twitter'da arabayı kullananın bir kadın olduğu ve kaçtığı, yerine başka bir adamın gelip suçu üstlendiği ile ilgili birşey okudum.

Allah rahmet eylesin. çok acı.

sürücü yakalanmış , bize gelen haber bu yönde.

edit: haber dogru değil , yakalanmamış.

Son düzenleme:
Gerçekten çok yazık. Çok üzgünüm. Bu haberden sonra insan kendisine soruyor "adaletin ve medeniyetin olmadığı ülkede zevk aldığı şeyi yaparken ölmeyi göze alan birer çılgın mıyız?"

(link)

Kazadan az önce haberim oldu.Geçen hafta sabah 05-07 saatleri arasında Pendik-Bostancı arası antrenmanlara başladım,dün çıkamadım bugün çıkacaktım işe erken gitmem gerekti çıkamadım.Bu bisiklet grubu ile muhtemelen karşılaştıyordum ,ben Bostancı yönüne giderken onlar Pendik yönüne devam ediyorlar.Kazadan önce kendilerinin yanından hızla geçiyor katil,linkten izleyebilirsiniz,cafe önünde bekleyen bir bisikletli arkadaşımız çekmiş. Kelimeleri küfürsüz seçmek çok zor,abimize Allah rahmet eylesin. Ki bisiklet sürerken değil karşıdan karşıya geçerken olmuş bu kaza.Biz de ölmeyi mi bekleyelim bu nasıl iş,bu ne vicdansızlık.

Ülkede trafikte başkaları yüzünden ölen insanların cezaları "kaza-taksirle ölüm" adı altında çok komik cezalar alması cidden insan hayatının değersizliğini sorgulatıyor.

Yaşamlarımız bi uyuşturucu müptezelinin 3 yıl hapis yatması kadar değersiz değil.
Ben de anlamıyorum bunu, devlet resmen piyasadan çekildi, hiç bir denetim yok. Sadece bisikletle değil araçla giderken bile can güvenliğimiz yok. Sürekli ters şeride giren araçlarla tartışıyorum trafikte hiç biri ceza almıyor da ben tartıştığımla kalıyorum.

Yine yine yine. Bostanci sahilde surmeyenimiz yoktur. Lanet olsun ya. Fotografi gorunce o kadar uzuldum ve sinirlendim ki. Ya boyle ulkemi olur ya. Kural var ama kurala uyan yok, uymayani denetleyen yok. Her yerinden bok fiskiriyor. Lanet olsun.

Allah rahmet eylesin. Sevdiklerine sabirlar versin.

Zaten 2 ciddi kaza yaşandı kısa süre arayla. Biri Avrupa sahil yolu Biri de Anadolu. Avrupa'da oturduğum ve orada anterman yaptığım için biliyorum, sahil yolunun kimi kısımlarında Şeridi Paylaş tabelası var. Ancak belediye de bizim antreman yaptığımız 05:00-07:30 arası ışıklı tabelalarında da uyarı yapsa çok iyi olabilir sürücülerin bilinçlenmesi adına.

degisken-mesaj-panosu-5c4c759b_414x280_original.jpg
bisiklet-seridi-paylas-eyup-18bbb0c1_621x414_original.jpg

Zaten 2 ciddi kaza yaşandı kısa süre arayla. Biri Avrupa sahil yolu Biri de Anadolu. Avrupa'da oturduğum ve orada anterman yaptığım için biliyorum, sahil yolunun kimi kısımlarında Şeridi Paylaş tabelası var. Ancak belediye de bizim antreman yaptığımız 05:00-07:30 arası ışıklı tabelalarında da uyarı yapsa çok iyi olabilir sürücülerin bilinçlenmesi adına.

307180 dosyayı görüntüle 307181 dosyayı görüntüle

abi adam muhtemelen yüksek alkollü ve uyuşturucu etkisi altında. bu standart bir bisiklet kazası değil. orada bir yaya da olabilirdi. saat 05:30 oldugu için bisikletli vardı sadece. araç kontrolden polis kontrolünden nasıl geçiyor , bu yolda bu kadar hız nasıl yapabiliyor bunu sorgulamak lazım.

Sürücünün kaçtığını ve suçun başka birisinin ustelendigi yönündede iddalar var. Umarım gerçek suçlu cezasız kalmaz Adalet yerini bulur.
Araç sürücüsünü kaçarken ,ben ve bir arkadaşım kovaladık ama yakalayamadık. Daha sonra bir başkası gelip suçu üstlendi ama araçtaki kadın bu değil dedi. Zaten mobese görüntüleri mevcut, kimlik bilgileri emniyetin elinde. Suçu üstlenene saldırdım da polis bırakmadı, zaten onun da kafası bir dünyaydı. Araçta uyuşturucu da vardı.

abi adam muhtemelen yüksek alkollü ve uyuşturucu etkisi altında. bu standart bir bisiklet kazası değil. orada bir yaya da olabilirdi. saat 05:30 oldugu için bisikletli vardı sadece. araç kontrolden polis kontrolünden nasıl geçiyor , bu yolda bu kadar hız nasıl yapabiliyor bunu sorgulamak lazım.

Ben bir anda Türkiye'de olduğumuzu unuttum ve yine normal insanlara göre fikirler paylaştım. Tamamen haklısınız.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
Geri