Bisiklet geçmişimiz

Burak Özen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Ocak 2008
Mesaj
1.316
Tepki
601
Şehir
İstanbul, Üsküdar
Bisiklet
Corratec
Yaklaşık 10-11 yıl önce, babamın abime almış olduğu bisiklete, abimin artık binmez olduğu günlerde; bende kendi küçük bisikletlerimi haşat edip edip terfi etmem gerektiğini düşündüğüm dönemlerde abimin bisikleti alır binerdim.Abim bir süreden sonra hiç binmez oldu.Bisiklet te bana kaldı.18 shimano vites sitemi vardı.elcikten uzun fren kolları vardı. Yaşım itibarı ile evin yakınlarında onunla dolanırdım, oyalanırdım. Ta ki yolda (yine evin yakınlarında) bi setin üzerinden atlamaya kalkınca kadronun (2 yerden aynı anda) 2'ye ayrılmasıyla adeta; bitkisel hayattaki hastalar gibi, kendisini tutan 2 tane kablo onu hala bir arada tutuyordu binanın bodrumuna kadar elimde taşıyıp, daha fazla acı cekmesine dayanamayıp; fişini cektim... işte efsane Bisan Eldorado'm... (resmi forumdaki bi arkadaşın konusundan caldım.kusura bakmasın (ama bisiklet birebir aynı))

Bodrumda bulduğum (yine demir) terkedilmiş bir italyan yapımı Orbis kadrosunu söküp, bisandan kalan parçaları ona aktardım ama amortisörlü maşa , tetikli vites, arka attırıcı (hem de tourney (o zamanlar forum morum bilmezdim; adama toruney arka attırıcı sorduğumda 17 lira demişti, korkup tamam kalsın abi demiştim ama sonra gelip almıştım.) Düşük kalite V fren ayakları, garip garip afilli aynakol, borla gidon, "çift kat" jant vs vs aldım. Kendimce geliştiriyordum yani; yemiyor içmiyor, bisiklet düşünüyordum.Ta ki bu haliyle yine dolaşırken Üsküdar/ Fıstıkağacı yokuşundan kayarken cıkan bi arabanın vurmasıyla; uçuuuuuuup, kafa üstü kaldırıma konmamla bi kaç parça (ve tabi ben) haşat oldu.Sakatlık dönemi oldu bi süre, alçım alındıktan (millet-ailem artık bisiklete binmessin herhalde, gibisinden nispet yapardı.

Bende onlara yolda yürürken düşüp kafanı gözünü yarsan, bir daha yürümiycek misin gibisinden garip cevaplar verdim) sonra para biriktirip (bu süreden sonraası aileden ve forumu da bu aralar keşfettim ve cok büyük katkısı oldu tabi) daha iyi bir bisiklet ve tabi kask da almaya karar verdim. İşte bu hikayenin sahibi Orbis bike kadrosunu çöpe atmıştım.

Orbisten sonra yine o zamanki bütçemle yine iyi ve göze güzel hitap ettiğini düşündüğüm, "alu" Celbino Adventure kadro üzerinde toruney aynakol/borla/acera 21spd/orbisten kalan vites fren kolları ve maşa/ cst asfalt lastikleri vs. parçalar taktım. Onun da vadesi dolunca iyi bir fiyatla sattım, Sakarya da şu an.oranın tozu toprağıyla meşgul.işte O.

Celbino nun parasının üstüne biraz para koyarak 0 olarak xc2000 aldım (2008 model).Kadrosunu sattım direk küçük diye, xc 2000 likten cıktı tabi.Sonra kadro olarak 781 aldım.vs. vs .vs .vs herşeyini değiştirdim (diskler ve jantlar dışında herşey). onu da uygun bir fiyata sattım ve arkadaşlar 781 in üzerine de biraz para vererek alt resimde görünen bisiklete kavuşmuş bulunuyorum.Geldiğim yol budur. Bakalım daha neler görücez.Hayırlısı. Tabi hepsinin yeri ayrıdır, her bisiklet süperdir ve her anımı anlatamam tabi

Son olarak, son bisikletim de hala aileden TOP SECRET ve hala kaskım yok. Daha iyilerine kavusmanız dileğyle...Teşekkürler okuduğunuz için ayrıca.
 
Scudo

cedrick41

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ağustos 2008
Mesaj
1.168
Tepki
1.390
Şehir
izmit-merkez
resimler çok güzel bisikletlerinin birde şu kaskını alsaydın orbiste akıllanmışında sonra bu scott u alınca kask ne oldu bak benden sana tavsiye kaskın olsun bir çok insan can atar bu bisklet için kaskınıda al olurmu bisikletle bu kadar uğraşmış bu kadar kaza üstüne bisklet sevgisini kaybetmemiş bir insana zarar gelmesini:Skull-175 ne ben nede forumdaki diğer arkadaşlarım ister hadi kal sağlıcakla
 
Kayıt
16 Nisan 2009
Mesaj
50
Tepki
59
Şehir
İstanbul
Top secret :D dostum resimler ve bisikletlerin harika ama lütfen kaskını ihmal etme lütfen orbisten sonra akıllanmış olman lasım bisikletede anlam katan bi parça varsa özel olarak oda Kasktır bnm için ve makalende çok güzeldi emeğine sağlık :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Özen

Halil Atalay

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
627
Tepki
576
Şehir
B.çekmece, İstanbul
çok güzel bir hikaye sonu mutlu son ama kask eksik onuda alırsan çok güzel olacak
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Özen

Anıl Kuşaksız

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Haziran 2008
Mesaj
797
Tepki
508
Şehir
İstanbul-Küçükyalı
konuyu açtım ve kısa süreli bi şok geçirdim :D
neyse birilerinin hayatının bi döneminde bisan eldorado sürmesi ne güzel :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Özen

Oğuz Budumlu

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2009
Mesaj
206
Tepki
53
Şehir
Gaziantep
anlatım bence son derece mükemmel
büyük bir merakla okudum.benim bisiklet geçmişimde senin gibi kötüden iyiye doğru oldu ama bu kadar gelişmiş değil :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Özen

Burak Özen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Ocak 2008
Mesaj
1.316
Tepki
601
Şehir
İstanbul, Üsküdar
Bisiklet
Corratec
Çok teşekkürler arkadaşlar güzel yorumlar için, mahçup oldum, beğenmenize sevindim.Ben yazımı biraz uzun tuttum belki kısa kestim milleti bayar
düşüncesiyle.Zaten gördüğünüz gibi yazdığım sadece bisikletlerin bana "geliş-gidiş" hikayeleri, o kadar.Burdaki amaçlarımdan önemli bi tanesi de foruma yeni gelen arkadaşların (henüz düşük kalite bisikletleri olan(yenilerin))"ohoo millette ne bisikletler var, biz ölmüşüz!" gibisinden karamsarlığa düşmemesi için, nerden nereye kısa bir sürede gelineceğini göstermek, bizim de önceden öyle bisikletlerden geldiğimizi bilmelerini istedim.

Orbisle yaşadığım acı tecrübe kesinlikle bana kaskın önemini anlattı fazla fazla ama kaskım olmaması sevmediğimden ya da başka bi sebepten değil, maddi durumumdan(biraz da ertelemek istediğimden). Uzun süre bu bisikletler yüzünden biraz sıkıntı cektim ki kask için para biriktirdiğim günlerde ucuza bir bisiklet parçası bulup onu alırdım "kaskı sonra da alırım" derdim felan.
Ama acıkcası bi kask almıştım bir kere polisport/apocalypse modeli.Padişah kavuğundan farklı durmuyordu kafamda:) 1 kere kullanmadan sattım:D ama şimdi en kısa vadeli , ilk hedefim kask! biraz paraya kıyacağım ama almam şart artık.Herkese de kesin tavsiyemdir.
Bu arada Samet, 761 i benim sayılırdı ama onu hiç kullanmadım, o kız arkadaşımındı.Onun için o kadar temizdi yani sana verdiğimde :D bilmiyordun sanırım ?

Bu arada itiraf etmeliyim gerçekten benim bisiklet evrimlerim normalden cok hızlı ve ucuz oldu, biraz da (her seferinde) şansım yaver gitti.Darısı başınıza ama!

Teşekkürler tekrardan..
 

Samet SERTER

Forum Demirbaşı
Kayıt
10 Kasım 2008
Mesaj
529
Tepki
264
Şehir
TEKİRDAĞ
Açıkçası şaşırmıştım abi ikincel bisikletin bu kadar temiz sana teşekkür ediyorum aracılık yaptığına kız arkadaşına teşşekkür ediyorum bu kadar temiz sürdüğünden dolayı.Kask almayı unutma hem bide bana diyosun en yakın zamanda al diye kıy paraya biraz canından önemli değil.Senin gibi abiler bize lazım bu devirde.
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Özen

Burak Özen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Ocak 2008
Mesaj
1.316
Tepki
601
Şehir
İstanbul, Üsküdar
Bisiklet
Corratec
@street-street

çok sağol kardeşim. :) pek binemedi işte arkadaşım sattık ama yine alıcaz gibi bakalım :eek:
kaskı da en kısa zamanda alıyorum.
:D hadi eyw.
herkese iyi kandiller bu arada.
 

dogan-kron

Üye
Kayıt
4 Temmuz 2009
Mesaj
82
Tepki
34
Şehir
istanbul
hikayeniz süper heycanla okudum lütfen kasksız dolaşmayın
not önceliri bnle dalga gecenler başını yardıında bn onlarla dal ga gectim
(şakaydı:D )
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Özen

Piskiletci

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ağustos 2008
Mesaj
2.855
Tepki
2.578
Bisiklet
Corratec
741 düzeyinde bisiklet almak için 3 sene uğraştım:eek: Sonunda aldım ama hala sizin kadar çok bisikletim olmadı:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Özen

Burak Özen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Ocak 2008
Mesaj
1.316
Tepki
601
Şehir
İstanbul, Üsküdar
Bisiklet
Corratec
@dogan-kron

2 berbat olumsuz noktaya dikkat çekmişsiniz:)
-düşenle dalga geçmek:sonst1zde==> :D:D:D
-kask takanla dalga geçmek:cool:==>:D:D:D
ne kadar saçma di mi

@Ali Menemen

Öncelikle bende hemen hemen sizle yaşıtım ve açık söyliyim maddi durumum da o kadar iyi değil.
demek ki burda ince bi problem var:rolleyes:
şans mı, azim mi, sabır mı ?... yoksa hepsi mi acaba???
daha iyilerini almanız dileğiyle.:)
 
Kayıt
15 Şubat 2016
Mesaj
50
Tepki
102
Yaş
38
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
Başlık altında yol bisikleti geçmişlerimizi fotoğraflar ile anlatalım. Ayrıca ufak incelerimizide yazarak daha sonra bisiklet alıcaklara fikir verebiliriz. 184907184908184907184908184909
Benim ilk yol bisikletim. Hatta ilk bisikletimde diyebilirim : ) ilk göz ağrım triban 3. Yol bisikleti ve sıfır bilgi ile başladım. İlk lastik değişimini bile aypg'den Çağlar yardımcı olmuştu. Fren, vites, gidon ayarlarını hep bu bisiklette öğrendim. Vites ayarlarını defalarca bozarak bu bisiklette öğrendim. 800 liraya almıştım. Triban 3'ü 10.000 km civarı kullandım. Microsift beni hiç yarı yolda bırakmadı ; ) lastik haricinde hiç değişim yapmadım. Endurance bir kadro olduğu için uzun sürüşler çok rahattı. Esneme, rijitlikten pek anlamadığım için o zamanlar birşey diyemem. Başlangıç için gayet makul bir bisiklet. Kıyafettende anlayacağınız üzere acemiliği atlatmak için öneririm tribanı. 184910
İkinci bisikletim salcano xrs 030 tiagra modeliydi. Triban 3 ün üzerine 400 lira vererek aldım. Çok kısa bir süre kullandım 030'u tahmini 2500km kadar. Vites oranı 53-39'a 11-25 beni yokuşlarda bir hayli zorladığı için çabuk vazgeçtim. Fakat sahilde düz parkurda bir hayli tatminkardı. Kadro aero olduğu için düzde özellikle hızı koruyordu. Tribanın jantlarından sonra r500 ler baya akıcı gelmişti. Kadro tribandan sonra baya sert gelmişti. Bu bisikleti 1600 tlye sattım.
184912184913
Üçüncü bisikletim cube agree pro ultegra 6700 setli 50-34 11-28 di. Jantlar easton vista sl'di. Jantlardan oldukça memnun kaldım. Hem hafiflik hem akıcılık r500 ün bir tık üstüydü. Bu kadrom 030'a göre rijitliği bir tık altı diyebilirim. Tam uzun yol bisikleti. 030 kadar atik değil fakat rahatlık olarak iki tık üstüydü. Bir haftalık bulgaristan turumda hergün 100 km üstü yol yapmama rağmen hiçbir ağrı hissetmedim. Ünlü balkan yokuşlarında zorlanmadan rahatlıkla çıktım. 030un sağladığı kondüsyonunda etkisi olabilir : ) 6700 ultegrada hiç vites ayarı bozulmadı desem yeridir. Bu bisikleti 2200 e alıp 2250 ye sattım. 184916184915184914
Şuan halen kullanmaya devam ettiğim bisiklet ise salcano xrs 001 5800 setli 52-36 11-28 oranları ile kendimi bulduğum bisiklet : ) kadro karbon bir hayli sert. Aldığımda mavic kysrium sl jant seti vardı. Tırmanışta ne kadar iyi olduğunu token c55 aya geçince anladım. Fakat düzde de token önde tercih meselesi. Bu bisikletle cube ile yaptığım turun bir bölümünü yaptım ve süreler yüzde 40 daha iyiydi. Eğer hız istiyorsanız 001 yok uzun yol yapacam dersenizde cube agree yi öneririm. Bir çaylak olarak incelemelerim bu kadar. Bisiklette daha uzmanların incelemeleri konuda olur umarım. Bisiklet alacaklara ufak bir ön bilgi olması dileğiyle. Birde 001 i çok uyguna aldığım için fiyat yazmadım.
 
Kayıt
25 Temmuz 2018
Mesaj
2.132
Tepki
5.345
Şehir
Kayseri
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
İlk yol bisikletimi kullanıyorum
Çok fazla tecrübem yoktu alırken ve hala usta değilim 25 Temmuz 2018 de aldım 3 ay kadar kullandım. Tiagra 4700'lü Merida Scultura 300 bisikletimle 50-34 ve 12-28 kaset ile yokuşta (Erciyes Tırmanışı boru değil :ssrtcbya: ) zorlandığım için 11-32 li Ultegra 6800 groupsete geçtim. Şuan test edemedim mutlaka yokuş performansım artacaktır.
Foto atmıyorum kusturmayalım kimseyi bu ara çok foto attım :bsmagryr:
 
  • Beğen
Tepkiler: NEJdet Yılmaz