Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

@cesurokcu

Hocam Shimano Tourney"le dünya turuna çikan TÜRK var bildigim kadariyla, bende Shimano Tourney kullaniyorum bana en ufak bir sorun yasatmadi. :)

Scudo
:D Shimano bana lüks bi kere. Benim bisikletin donanımının adını bile okuyamıyorum o derece çin malı. Ama önemli olan işimi görüyor olması. Donanımı tourney'e yükseltsem bana mali yükten başka birşey getirmeyecek.Eğer yüksek donanımlı bir bisiklet istiyorsam, ben de yüksek donanımlı olmalıyım diye düşünüyorum.

Tourney candır gerisi badılcandır:D
Kısmetse yıl sonu 3.5 yılını tamamlayacak 50.000 km sadece bende olacak ve evvelindede 1 yıl kullanılmışlığı var yani ortalama 60.000 km :)
Allah ömür verirse 100.000 km yi devirir.
Tourney/48 ekonomik ve sağlamdır.
Şehir-tur setinin dışında benim gibi performans amaçlı kullananlarda çok.

Microshiftte güzel abi benim transvalde var çok iyi gidiyor ama 7.viteste tak tak yaparak gidiyor

Sunny SLX 1.6i.e. Cihazımdan Benzin Kullanarak Gönderildi.

Bisikletinizin ve kombinizin bakımını kendiniz yaparak tüketimi, çamaşır, bulaşık makinesi ve ev temizliği deterjanını alacağınız zararsız kimyasallarla evde kendiniz yaparak ta çevreye zararı azaltabiliriz.
Dün yaptığım bisiklet arka göbek bakımından.PA110588.JPG PA110596.JPG

Bugün yaptığım kombi yıllık bakımından. (Kombi bakımı zor gibi görünse de düşünüldüğü kadar zor değil. Bir servis çağırsanız yapacağı şey aynıdır. Bunu söyleyen kombi servisi arkadaşım. Bir fırça yardımıyla ve elektrik süpürgesi ile tozdan arındırıp bir de fanını temizlemekten ibaret. Servis çağırsam bugün yaptığım işleme en az 150-200 TL alacaktı.)
PA120589.jpg PA120590.JPG PA120591.JPG PA120592.JPG

Ve bugünkü bulaşık yıkamada kullanılacak ev yapımı deterjan. (Karbonat, limon tuzu, sirke ve sıcak su karışımı)
PA1205851.jpg PA1205862.jpg PA1205873.jpg PA1205884.JPG

Devletimiz geregini yapti ve elektrikli araçlara %30 indirim yapti, güzel oldu Valla :)

Bisikletimi nasil bedavaya getirdigimi anlatayim;

Okula normalde otobüsle gidiyordum ve aylik otobüs kartim vardi.

Aslinda otobüsle gitmekte sevmedigim nokta durakta beklemek ve nefessiz kalmami saglayan asiri kalabalikti. (Okula giden durak yakinlarinda diger okullarda oldugu için çok kalabalik oluyordu.)

Gittim 5 aylik otobüs kartina pazardan 2. el Shimani Sis Tourney donanimli (Arka aktarici+ön aktarici+arka disli+ KALIN marka sele+Shimano Revoshift vites kollari) , arka kadro disk fren destekli, 13.8 kilo agirliginda bisiklet aldim.

5 ayda parasi çikiyor, hatta yillik artan paradan sene sonu bir tanede 2. el yol bisikleti alabilirim. :)

Hem bedava saglik hemde bedava bisiklet :)

Ahmetgitar abiye selamlar.

Valla elinize sağlık yorumlar çok güzel şu bisiklette xtr ye merak salanları bende anlamış değilim para para para karşılığında aldığın hiç bişeyde yok üstelik bendede altus var bi 10 sene geçinip gideriz :)

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@cesurokcu

Hocam eninde sonunda kendini amorti ediyor ve sizde üst düzey bisiklete bedava sahip olmus olacaksiniz :)

VE TASARRUF GÜNCELI ARKADASLAR;

Ögrenciyim geçen ay ve ondan önceki ay saçma sapan kafelere gitmeyerek artirdigim parayi birlestirerek bugün kilometre saati aldim.
Bugün hemen 40 küsür kilometre yapmisim :)

91133 dosyayı görüntüle

@Godzilla hayırlı olsun olması gereken ve pek az kişinin yaptığı şey kutlarım sizi :harika:

@TuTKuN

Çok tesekkür ederim hocam, elimden geldigince tasarruf yapmaya çalisiyorum :)

@Godzilla
Guzel aler hayirli olsun

@mariokaldato
Abi güldürdün akşam akşam :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hauy

Iddiasina girerimki iphone parasinin 10/1"ini bisiklete vermezler.

Neden çünkü bisikletin amaci saglik, neden çünkü bisikletle gösteris yapamazsin.

Seviniyorum bisiklet gibi "NAMIDEGER" bir varligin bu insanlarin (hepsini kastetmiyorum tabikide) eline düsmedigine. :)

Geri