Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

@Ahmetgitar Hocam, bisiklettede böle bir kapitalist düzen olduğunundan bahsetmiştik. Bilmiyorum yanlış mı düşüüyorum ama.

Şuan ben vites artırıcısı olan bildiğimiz giriş seviye tourney kullanıyorum. Geçen arkadaşla sohbet ediyorum, "En azından deore* set almalıyım" dedi. Sordum peki neden? Ne avantajı var bu deorenin, slx'in ? "Dedi işte, düşük kadans da, yokuşda bile vites değiştirirsin, hafiftir vs." Peki kaç lira " 1000 dolar" !?

Performans bisikletçileri eyvallah da. Bizim gibi amatör bisikletçilere ne gerek? Benim tourneye ayar yaptıkdan sonra fıstık gibi oldu. Bastığım anda çat diye atıyor çat diye veriyor sorun yok. En fazla 2 saniye. Yani asıl anlatmak istediğim şey f/p durumu. Streo haporlör var diyip 500 lira daha pahalı telefon almak gibi gözüktü gözüme dışarıdan.
*Hangi set olduğunu tam hatırlamıyorum. Ayrıca bu üst seviye model vites sistemlerinin şuan kullandığım tourneyden ne farkı var, anlatırsanız sevinirim :) "Vay gerizekalı şuna bak tourneyle slx sistemi bir tutuyor" falan demeyin :D

Scudo
@cesurokcu
Yol bisikletinde grupset onemini anlarim da sehir ve tur bisikletinde tourney gayet yeterli. Millet o tourney aktaricili bisikletlerle dunyayi dolasiyor.

@Kuzey Ege aslında hakkını veremedikten sonra yol bisikleti de olsa yüksek donanıma gerek yok.
Bizde olay biraz saçma boyutlara varıyor.
Vücut yağ oranı yüzde elli olan insanlar gidip karbon sele borusu alıyor 100 gram daha bisikleti hafifletmek için. Böyle insanlar 20km ortalama hızı kimi zaman ultegra, dura ace ile yapıyorlar. Gerek var mı? Yaptığın sürat 20km. Claris kullansan 19.8 ile günü bitirirsin.
Dura Ace hakkı 200km parkurları olan rakibi yenmek için saniyenin bile çok önemli olduğu yarışlar. O zaman en yüksek donanımı alabilirsin, almalısın da. Opel vectra ile Formula 1 de başarı gösteremezsin. Ama şehir içinde de Formula 1 aracını hızlıdır diye kullanmanın anlamı yok.

Yani arkadaşlara sormak lazım xls donanımla hangi tura çıktın, ortalama süratin ne diye.
Ben xt donanım kullanıyorum. Çok memnunum. 256km günlük yüklü tur da yaptım, beş ayda 3000km yol yaptım (diğer bisikletlerle sürüşüm hariç). Ama günde 5km sürecek olsam market bisikleti bana yeterdi. Ama market bisikleti ya da düşük bir donanım bana sıkıntı verebilirdi. Kısaca, hakkını vermek önemli.
A unutmadan çok üst düzey ve hafif donanımlar uzun süre kullanımda çabuk dağılır. Çünkü dayanıklılık değil hafiflik prensibine göre yapılır. Xt donanım sağlamdır. Xtr ise hafiftir yarışlarda size zaman kazandırır ama uzun süre kullanımda yüklü turda dağılır.

@cesurokcu

Ekleme: 17 kg artı çantalı tur bisikletimle geçen gün yol kullanıcısını beter ettim. Sohbet ederek giderken rampada hızlanmak gerekti. Aynı anda Sprinte kalktık. Anında yok oldu. Tepeye geldikten sonra yarım dakika daha bekledim arkadaşı. Yukarıda soluk soluğa hocam acayip kondisyon yapmışsın dedi. İyi de senin yol bisikletiyle ne işin var diyemedim tabi :) a bir de ben 20km yoldan geliyordum, caddede karşılaşmış tanışmıştık. Kendisi üç km yoldan geliyormuş.

@Ahmetgitar

Sirke ve karbonat kimyasal maddelerdir :) Aslında kimyasal olmayan madde yoktur. (Sirke : asetik asit, Karbonat : kalsiyum karbonat)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@luneris
Çok doğru. Ama zararsız kimyasallardır. Ya da en az zararlı maddelerdir. Koklayınca ciğerlere, dokununca cilde kalıcı zarar vermez. Ama deterjan ve çamaşır sularını koklarsanız kısa vadede değilse bile uzun vadede kalıcı zarar ve hasar verebilir.

@Yusufclp

Evet, yazının ana fikrinde bir problem yok aslında. Sadece "kimyasal" sözcüğünün "zararlı" ile eş anlamlı kullanımı ile oluşan ve sıklıkla yapılan bir yanlışa dikkat çekmek istedim. Bir de benzeri olarak "doğal" olan "yararlıdır" hatası var. Evde doğal maddeleri karıştırarark gayet zehirli bileşikler elde etmek mümkün. Neyseki, deterjan alternatifi gibi kendin yap formülleri genel olarak masum. Asıl sorun sağlık alanında şifalı bitkiler konusunda ortaya çıkıyor.

Üşenmekten bitiremediğim bir yazım var bu konu ile ilgili. Biraz resimli, eğlenceli ve kolay okunur olması için uğraşıyorum. Bitirebilirsem bu forumda da paylaşırım.

@Ahmetgitar
O zamanlar bir arkadaşla karşılaştık yolda. Dün neden çay bahçesine gelmedin, toplanıp muhabbet ettik dedi. Nerden bileyim orda toplandığınızı diye sorunca, seni çaldırdım ya diye cevap vermişti. Arkadaşı tebrik edip öptüm :)
Bu da böyle bir anımdır.

@Ahmetgitar
Yani bizim orada bir tabir vardır, "yiyeceğin bokun sineğini kişele" diye. :) @Ahmetgitar da tam olarak bunu izah etmiş.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Yeri bura değil biliyorum ama kış için üst forma arayısındayım. Bizim felsefemize uygun beni hasta etmeyecek bisikletin de ana amacından saptirmayacak fiyatta tavsiyelerinizi istiyorum. Günlük kullanabileceğim kıyafetler olursa daha makbule geçer. Bisikletimle ilk kışım olacağı için tecrübem yok. Fazla üşüdüğümde söylenemez. Ankara'nın kışında doğalgaz açmadan yaşamışlığım var :)

Örneğin şu tarz bir ürün beni kurtarır mı (link)

Decathlonda ki formalardan bedenime uygun göremedim.

• Beğen
@Hasan Ç. Dostum ben pazardan 20 tl ye termal alt ust almisim isimi goruyordu , ustune ruzgar gecirmez bi uzun kollu alt ust esofman giyip mis gbi takiliyordum

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ç.
@Ahmetgitar
Size bir fotoğraf göndereceğimi söylemiştim ama ancak bugüne kısmet oldu. Yine sırt çantamla sabahın köründe Ankara'da bir başımayım ve şarjım bitti. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161012/7b45e83b2ebe2217cae2873fb1172c6c.jpg
Fotoğrafta görünen çorba kasesine 5.75 TL ödedim. Telefonum şarj olana kadar bitmez herhalde. [emoji2]

@furkantrojka herhangi bi firindan pogca yada simit alarak bi kavede mis gbi duble cayla doldurabilirdin telefonu. Su ne idugu belirsiz seylere para vermeyin ya gozunu sevem. Millet hava 0lsun diye takilip kaziklaniyor oralarda...Turk milleti kadar çakma lümpenlige ozenen ne oldum delisi bi millet var midir acaba ?

@mariokaldato
Abi öncelikle ben starbucks'a ancak zor durumda kaldığımda geliyorum. Özentiliğin ilişkilendirilebileceği ergenlik yaşlarımdan ve daha öncesinde çocukluğumda dahi çay içen birisi olmadım ama kıçımda bezle kahve içerken fotoğrafım var. [emoji2]
Ben bu kahve merakına kendimi eğitim, daha sonra eğitimini aldım hatta ve şeflik yapacak kadar ilerledim bu işte, baristalık deniyor bu kahve hazırlama işine. Gerçi yeri geldi işletme müdürlüğü bölge oldu yaptığım.

Türkiye'deki en küçüğünden, en büyüğüne tabiri caizse ciğerini biliyorum artık ben bu adamların. Bir çok kafeyi sıfırdan kurmuşluğum, bir çoğunu baştan yaratmışlığım var. Sektör içindekiler tanır biribirini malum, çalışmadığını da yine bilirim, nasıl işler.

Bir kaç işinin hakkını veren üçüncü dalga işletme dışında bu adamlardan başka parayı hak eden yok benim gözümde.

Adam garson olarak çalışırken ihtiyaçtan dolayı barın içine çekiyorlar, adam 2 ay çalışıyor, bir sonraki iş yerine barista olarak giriyor, işletmeci kendi işini bilmediği için alıyor bunu, kullandığı malzemelere bakıyorsun, en ucuzu. Ucuz değilse de toptancı buna en dandiğini pahalıya veriyordur. Antalya'da bir kaç toptancı var, beni görünce kaçıyor artık mesela. [emoji2]

Herhalde ne idüğü benim için belirsiz olmadığı açıktır. Üzrimde fazla para yok, 11'e kadar "bir şey alır mısınız" sorusuna maruz kalmadan oturacağım ben burada.

Abi sabah 2pogaca 1meyve suyu öğlen t.doner meyve suyu akşam akşam yemeği neylerine yetmiyor Starbucks ta dünya kadar para harcayacagima aileme kendime ve bisikletime harcarim daha iyi.

Sunny SLX 1.6i.e. Cihazımdan Benzin Kullanarak Gönderildi.

• Beğen
@furkantrojka dostum neyi kast ettigimi biliyorsundur . oralarda takilip kendini elit hissetmeye merakli cok insan var . seni tenzih ederim ama bu guruh nerdeyse kamcilasanda cikmayacaklar bu tip mekanlardan. :D
2016_10_12_10_05_25.jpeg

@mariokaldato
O tip adamlar bana da komik geliyor. Ucuz ve kalitesiz kahve satan bir işletmeyle kim, kime hava atıyor hala anlamadım ben de. [emoji2]

• Beğen
@Kuzey Ege

Bu teori, doğru bir teoridir ve günümüzde de kullanımı acımasızca devam etmektedir. Bunun bir belgeseli vardır. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bknz. (link)

iki gün önce bir giysi mağazasına gittim, perakende mağaza zinciri olan, bana tam olan montun ebatı XXXL. Yuh dedim. İnsanları psikolojik olarak düşük bedene sokma gayreti ile çalışıyor giyim firmaları. Daha az kumaş, daha dar kalıplar vs vs.

@mariokaldato

Bu insanlar aslında kalabalık şehirlerde yaşamış oldukları görünmezlik, değersizlik duygularını kapatmak için bilindik markalar ile kendilerini özleştirerek varolma çabası içerisine giriyorlar.
Bunun psikolojik bir sorun olduğunu düşünmekteyim.

Geri