@Yusufclp Öncelikle teşekkürler, böylesi uygulamaları görmek cesaret ve güç veriyor. İletinizi abime gösterdim. O da tüketimi seven ama son dönemlerde bunun sıkıntısını çeken birisi.
Geçenlerde bana dedi "Ahmet senin söylediğin şeyler uzun zamandır bana çok saçma geliyordu ama son dönemde doğru olduğunu anladım, ben de artık dikkat edeceğim" dedi.
Gerçekten etrafımız reklamlarla sarılı ve çoğumuz satın almaya yönlendirilmiş şekilde yaşıyoruz. İşin kötüsü de bunun farkında değiliz.
Bir öğretmen arkadaşımız var. Her ne kadar benim gibi öğretmen olsa da nedense ben onu aşırı zengin sanıyordum. Ya ailesi ya da eşi çok zengindi.
İnanılmaz lüks giyinirdi. Iphone 6 ilk onda görmüştüm. Sürekli okula kargo gelirdi; yeni ayakkabılar falan. Sürekli alışveriş sitelerini dolaşırdı.
Birgün boş dersinde müdürden banka için izin istedi. Kredi için gideceğim dedi. Kadın zengin ya, dedik herhalde yeni ev falan alacak.
Bankaya hemen gitti geldi. Kredi verdiler dedi.
Ev mi diye sordum. Hayır dedi 3500 lira kredi istemiş.
Nasıl ya dedim ben verirdim 3500 lira için kredi mi alınır?
Meğerse borç içerisinde yaşıyormuş. Son kredi kartı taksidini ödeyememiş. Sonra anlattı, kendisi öğretmen maaşı alıyor, kocası kendisinden kötüymüş maaş konusunda.
E dedim ben seni süper zengin sanıyordum. Yok dedi ayı zor getiriyorum.
Ama alışveriş? Yapmadan duramıyorum dedi.
Biraz konuşmaya çalıştım, aklı başına geldi sandım.
İki gün sonra morhipo dan yeni bir kargo geldi. Yüzde elli indirimli pantolon ve ayakkabı almış. İndirim dediğim de 400 liralık ayakkabı 200 olmuş!!!
Gidip borç alıyor alışveriş yapıyorsun, sonra ay zor geliyor.
Sürekli bir tatminsizlik, stres, üzüntü ve gerçek anlamda yoksunluk.
Hayatta insanın varlık amacı bu olmamalı...