Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Bugün markete gidip peynir falan alırken bir an gözüme Nutella ilişti. Geçen gün canım istemişti. Alayım bari dedim ve tam kavanozu elime aldığımda, hemen yanında başka bir markanın aynı fındık oranına sahip çikolatalı fındık kremasını gördüm. İçeriğine bi göz attım ve hemen hemen aynıydı fakat fiyat olarak nutellanın yarı fiyatınaydı. Gramlarına baktım o da aynı. O an, "niye nutella alıp kazıklanayım ki" ve "ama nutella da bambaşka ya, diğerlerinin tadını beğenmem" düşüncesi kafamda dönerken, bi taraftan da "ikisini de almasam mı acaba ya" fikri geldi. Hem pek bi yararı da yoktu, sadece tadı güzel işte.
Neticede almadan çıktım.
Günlerdir bu konunun takipçisi olmama yoruyorum bu almaktan vazgeçme işini. Önceden direkt alıp geçerdim. Çünkü yarı fiyatına olan benim kafamda otomatikman kalitesizdi. Ama içeriği aynı be kardeşim.

Scudo
Evde diş macunu bitmiş ben de muz kabuğunun iç kısmının diş temizliğinde işe yaradığını okumuştum.
Muz kabuğunu küçük parçalar olarak kesip dişlerime uyguladım sonuç bembeyaz dişler

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Furkan Alp para harcamayacağım diye zorlayıp diş tedavisine binlerce lira saçmayın, mantık dahilinde davranın

@trabzonlu ozan Dişe herhangi bir zararı olacağını düşünmüyorum.
Üstelik bence diş macunundan daha iyi temizliyor

@mehmetlevent Herşeyi yedimde aşağıda yazan ikisi hiç inandırıcı gelmedi :):):)

Sürüs durumuna bagli olarak her zaman dogru vites.
Agirlik: 14,8 kg- Hafif

@Furkan Alp
kardeşim diş hekimi, whatsapptan sordum şimdi bilmediğim ya da yanlış anladığım bir şey mi var diye
"şekerli ve asitli bir şeyle diş temizliyorsun, mantığı sana bırakıyorum" dedi. bence sorun yok tabi, istediğiniz gibi temizleyin dişinizi.

en etkin tasarruf yeni imal edilmiş şeyleri değil ikinci el alarak olur. örneğin 0 km bir araç alımında çevreye verilecek ek zarar, zaten üretilmiş olan ama az kullnılmış ve tamamen faal ikinci el araçta elimine eidlmiş olur.

yada çok uzun süreli kullanılacak bir ürün ihtiyacı var ise onu alınabilecek en iyi modeli alarak tatmin etmek gereklidir.

yoksa benim gibi kafayı sıyırıp bütün bahçeyi aydınlatmak için solar sistemi döşerseniz aylık faturanızda sadece 10 tl tasarruf edersinizki yatırım maliyetinin amortisman süresi 10 seneyi bulur. fantazidir. oysaki aynı solar panel parasını diyelimki 8kg yıkayabililen kayışlı motorlu siemens çamaşır makinesini almak yerine bütçeye ekleseymişim ve o tarihte yeni duyurulan LG fırçasız motorlu 12 kiloluk ama iki kat pahalı makinelerden alsaymışım, daha çok parasal tasarruf edermişim çünkü çamaşırlar haftada hergün yıkanacağına 3 günde bir yıkanırdı. gibi...

@Hasan Ç. Tamamını izledim. Ezgi isimli şahısa acayip gıcık olmakla beraber insanların para harcamamak için para koçuna gidip onlardan kredi kartı yerine nakit para harcaması gerektiğini duymak için seans başına 150-600TL ödedikleri duymak beni şaşırttı.
Ezgi isimli alışveriş çılgınlığı bu başlığa gelse hepimizden bir şeyleri ücretsiz olarak öğrenebilirdi.

Yazık, millet delirmiş :)

@serdarsezgin
ayrıca palmiye yağının üretilmesi için doğal orman örtüsü yok edilmektedir. beraberinde nelerin yok edildiğini düşünmek bile üzüntü verici.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@dgncsk @serdarsezgin
selamlar, torku banada'da kullanılan yağ "hurma yağı" diye geçer. bu da bildiğiniz palm yağıdır. hurma yağı ya da biraz sinsilik yapıp bitkisel yağ yazınca (yüzde doksanı hurma/palm yağı demek, neticede bitkisel yağ tabi yersen)yazınca kulağa daha sempatik geliyor sanırım.

Dosyalar

• 61Yj2QpDNNL.jpg
    61Yj2QpDNNL.jpg
    73,4 KB · Okunma: 25
  • Beğen
@trabzonlu ozan
bi de torkunun osmanlı temalı bir reklamı vardı... o gün tiksindim ben o markadan.
palm yerine hurma yazıyorlar demek uyanıklara bak sen :komik:

@Ahmetgitar Evet orası öyle ama bu tür haberlerin yapılması belki bazı insanlara ben ne yapıyorum diye kendine sordurur.

• Beğen
Merhaba,

Küçüklüğümden beri dünyanın biteceği fikri hep aklımdadır nedense. Elimden geldiğince "tüketmemeye" çalışırım. Zaten bir aile sahibi olmam ve gelirimizin seviyesi de buna müsait :). Konuyu başından beri okudum (epey zamanımı aldı zira işyerinde aralıklarala okuyabildim). Fikir bildiren, tüyo veren, katılan, okuyan, beğenen herkese teşekkürler. Konuyu açan arkadaşıma ayrıca teşekkür ederim. Bu konudaki ekolojik ayak izi test sonucu 2,39 çıkınca ve konuyu okuyunca çok fazla bir şey yapmadığımı ve yapmam gereken bir çok şeyi fark ettim. Ben de kredi kartı kırdım, harcamalarımı azalttım, 10 yaşındaki kızıma da anlatmaya başladım, çöpleri ayrıştırıyorum, daha neler yapabilirim araştırıp uygulamaya çalışıyorum.

Şimdilik herkese selamlar,

@Hasan Ç. Elbette, çok güzel bir yayın olmuş. Alışveriş bağımlılığı bu derece yaygın ve dışarıdan bakınca insanlardaki bu anormallik çok şaşırtıcı oluyor. Acaba bu tip yayınları izleyen tüketim bağımlısı insanlar ne düşünüyordur...

@özgürakt hoş geldiniz. Hep birlikte çabalıyor, her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Kızınıza bu bağlamda rol model olmanız da ayrıca çok güzel. Umarım diğer ebeveynler için de örnek olmayı sürdürürsünüz.

• Beğen
Tepkiler: özgürakt
@YildirimYildiz bey mrb, bahsettiğiniz çayın tarifini bizimle paylaşabilirmisiniz ?
Teşekkürler

@Ahmetgitar
Bu tip yayinlari tüketim bağımlısı insanlar izlemez hocam, izlerlerse zaten tuketim bagimlisi olmazlar :)

Geri