Scudo Sports

Bisiklet alacaklara mini rehber

merhabalar. 11 yasimda edindigim bisan bisikletimden sonra 11 yil sonra simdi yeni bir bisiklet istiyorum:) birkac saattir forumda ve diger sitelerde de dolasip az da olsa fikir edindim bisikletler hakkinda. gursel abiden bana da yardimda bulunmasini istesem?:) teknik olarak hemen hemen hc anlamam bisikletten. okuduklarimdan sonra 400 ytl olan tavan fiyati sanirim 500 civarina yukseltsem hos olacak.
yas 22, boy 186, kilo 84-87, yazin istanbul cikisli karadeniz turu ve bahar doneminde trakya turu yapmayi dusunuyorum. ayrica sehir icinde ve belgrad'da da kullanabilmeyi tabi ki. salcano, trek, drag derken kafam cok karisik. istanbul dayim, ailem ankara'da. ne yapayim, nasil yapayim:)

Scudo

Selam Darkshina..
Yazdığın fiyatlara ve yapmak istediklerine uygun bisikletler var..
Şu an olan Trek 3700 (340.- EU) işini görür ama önerim 3900'dür. Bu da bütçeni aşabilir. Ya da kısa süre sonra piyasada olacak Kron XC 1000 21 (250 EU)veya 24 vitesli (380.- EU) bisikleti de önerebilirim.Her iki markada da kadro boyları mevcut. Fiyatlar ödeme koşullarına göre değişebilir.. (taksit sözkonusu)Benim önerim arazi sürüşüne ağırlık vereceksen orta boy, uzun yol önemliyse 19- 19,5" kadro boyudur.Trek'lerin 3000 serisi amatör (recreational) sürüşler için tasarlanmış olup, gidonun konumu oldukça yüksektir. Yani uzun yolda rahat edersin..Kron'ların geometrisi biraz daha yarış modellerine benzer ama küçük değişikliklerle bu da çözülür. (uzun yol için)

gürsel bey selamlar.
kron marka ct 1000 sanırım bu şehir bisikleti gibi olanı düşnüyorum ama gerçek bir resmini nasıl görebilirim .
aslen amasyada çalışıyorum ama bu ara ankarada kron görebileceğim yer tavsiye edebilirmisiniz.
boy 184
kilo 78
asfalt
köy
150 km lik geziler
hafif konforlu
400 ytl taksitli olsa ii olur bir bisiklet önerebilirmisiniz...

Merhaba.
www.kronbikes.com da temsili resmi var. Daha fooğrafı çıkmadı.
Bu bisiklet yazdıklarına çok uygun ama fiyat 350 EU. Taksitle de olacak.. Kron'u Ankara'da Erdoğanlar satıyor diye biliyorum..

Dağ bisikleti mi yoksa yol bisikleti mi olduğunu da aydınlatırsanız daha net yanıtlar alabilirsiniz :)

Rica ederim...
Sorunuzu elimden geldiği kadar BURADA yanıtladım :). Aklınıza takılan, merak ettiğiniz herhangi bir şey olursa sorun. :) Bilgi paylaşmak içindir...

Merhaba..
www.yesilbisiklet.com da sıfır veya 2. el yol bisikletleri var..
(link)model bisiklet sizin bütçeniz içinde iyi bir bisiklettir..
Özellikler:
Kadro: Alpha SL Aluminium
Ön Çatal: Bontrager, carbon
Tekerlek: Alloy hubs; Alex alloy rims w/eyelets
Lastik: Bontrager Select, 700x25c
Vites Kolları: Shimano Sora STI, 8 speed
Ön Vites: Shimano 2200
Arka Vites: Shimano Tiagra
Aynakol: Bontrager Sport 52/42/30 or 53/39
Kaset: SRAM 850 12-26, 8 speed
Pedal: Alloy/nylon road w/clips and straps
Sele: Bontrager Race Lux
Sele Borusu: Bontrager Carbon
Gidon: Bontrager Sport
Gidon Boğazı : Bontrager Select, 17 degree
Boğaz Yatağı : Aheadset Slimstak w/semi-cartridge bearings, sealed
Fren takımı : Alloy dual pivot; Shimano Sora STI levers

herkeze selamlar siteye 1 2 saat once üye oldum ve sürekli okuyorum forumun bu köşesinde herkeze inanılmaz bi şekilde yardımcı olmuşsunuz bu çok hoşuma gitti.söylediklerinizdeki bazı terimleri tam olarak anlayamasamda okudukça bişeyler çıkarıyorum az çok.çocukluğumdan beri lojman ve site içinde çok bisiklet sürdüm.ama şimdi hem şehir içinde 50 60 km'lik turlar ,hem şehir çevresine 2-3 günlük turlar ve daha ilerde de uzun turlar yapmak istiyorum.tabi bunun için öncelikle bisiklet almam gerekiyo sanırım :)

amaçlarıma ve vücuduma uygun (bay boy=1.80 kilo=75) bir bisiklette bulunması gereken özellikler neler olmalıdır?hatta bu özelliklere sahip bi bisikletin mümkünse linkini gönderirmisiniz? şimdiden çok sağolun. tekrar görüşmek üzere....

yeni uyeyim, yillardir enduro motor kullaniyorum, simdi bisiklete baslayacagim konusunda yardim lutfen

1- Erkek, 1.78 boy, 76 kg, 36 yaş
2- Kondisyon çalışıyorum, antrenman icin dudullu-şile arasında kullanabilecegim birşey, genelde asfalt, ama zorda kalinca köy yolu vb'de kullanabileyim
3- Sanirim 2'de buna yanit verdim
4- Hafta sonları ya da hafta ici aksam ustleri binecegim
5- Sifiri tercih ederim, 1000-1500 YTL'yi gecmek istemiyorum

Simdiden tesekkurler

Erkek, 180 cm, 90 Kg, yaş 35, hafta sonları şehir içinde veya ormanda kullanmak üzere...

bütçe 200 ytl

yardımcı olursanız sevinirim...

Troia 26
Salcano

Hi-ten amortisörlü kadro
Shimano TY 30 18 v.
Liste fiyatı 240 yerine nakit veya havaleyle 199.- YTL
Kredi kartıyla 220.- YTL

sizce uygun mudur?

Erkek ,190cm ,90kg ,yaş 31
Hergün binmek istiyorum ,asfaltta ve toprak yolda ,uzun mesafe yapmak istiyorum.
1000 YTL
teşekkürler...

Bende yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum. Öncelikle öğrenmek istediğim şey dağ bisikleti ile şehir bisikleti arasında ne fark olduğudur. Bu konuda bir başlık aradım ama bulamadım. Mesela dağ bisikleti şehir bisikletine göre daha mı ağırdır, lastikleri daha mı geniştir vs...

Boyunuz 190 olunca Trek,Kron dışında pek seçenek yok gibi..
Fiyatlar 340-590 EU arası değişiyor.
Kron 1000 21v.:280 EU
Kron 1000 24 v.380 EU
Kron 2000 Disk: 450 EU
Kron 3000 Deore:490 EU
Trek 3700 : 340 EU (100 YTL indirim var)
Trek 3900 :390 EU (100 YTL indirim var)
Trek 4300: 590 EU (100 YTL indirim var)
Bunların 19-19,5" Kadrosu size uyar..

Dağ bisikleti diye satılan bir çok bisiklet aslında ATB sınıfındadır. 26" tekerlidir. (Yerden lastiğin üstüne kadar olan ölçü=62-66 cm.)Yani All Terrain Bike. Buna göre bu bisikletler doğada da, şehirde de, yani her yerde kullanılabilir..Pahalı ve üst donanımlı MTB ler ise zor koşullarda performans ve dayanıklılık sağlar.. Bunlarla da her yerde gezebilirsiniz tabii..Alt modellerde konfor, üst modellerde performans gözetilmiştir. ATB veya MTB'ler şehirde de binilecekse az dişli lastik, yüksek gidon veya boğaz, rahat bir sele ile koşullara uyarlanabilir.

Şehir bisikletleri bazen 26" bazen de 28" 'dir. Bazılarında çamurluk, bagaj, ön amortisör olabilir ya da olmayabilir. Ama hiç bir zaman 26 veya 28 lastikler iri dişli olmazlar..Şehire uygun bisikletlerin Ayna dişlileri MTB ye göre biraz daha büyük olabilir.Bisiklet 28" olduğu zaman biraz daha süratli yol alabilir.

Ama şehirde merdiven, kaldırıp inip çıkacaksanız ATB veya MTB kullanmakta fayda vardır.ATB veya MTB lerde ille de ön amortisör vardır..(Belki çok alt modellerde olmayabilir)Bunlar için önerilen bisikletler "urban" ya da "jump" tarzı modellerdir.. Oldukça küçük kadrolara sahiptirler..

Fiyat düşük tabi ama bana sorarsanız bu bisiklet "biraz" ağırdır.. Bisiklet sporu yerine "halter" sporu yapmak istiyorsanız önerebilirim..

200 YTL ise ancak aluminyum 2. el Salcano Mountainer olabilir.. Biraz zorlasanız sıfırını alabilirsiniz..(260-270 gibi..)Taksitle de alabilirsiniz..

yeni üyeyim şehir dışı ve şehir içi gezi yapabileceğim giriş seviyesi bir bisiklet alacağım ama karar veremedim erkek boy-174 kilo-65 fiyat-500 civarı biraz performans da istiyorum ne tavsiye edersiniz? uzun süreli geziler düşünüyorum

Merhaba,
Bu forumla 3 saat once tanistim ve cok yararli buldum, emegi gecen herkesi, tum katilimcilari kutlarim. Ben baslangic seviyesi bir sifir bisiklet almak istiyorum. En onemli kriter hafiflik. Diger kriterleri asagida siraladim. Yardimlar icin simdiden tesekkurler.

1) Erkek, 24, 1.68, 61kg
2) Bisiklete gezinti amacli binecegim.
3)Ankara Eryaman'da yasiyorum. Oldukca bozuk asfalt(!) yolda kullanacagim. MTB'nin daha uygun olacagini saniyorum. Ayrica cok inis cikisli yollar mevcut burada.
4) Haftada 2 gun ucer saat binebilirim. Kis kosullari haric surekli binecegim.
5) Butce baslangicta 300-400 dusunmustum ama okudukca fikrim degisti, simdi 500-600 YTL diyorum. Siz yine de tavsiyelerinizde esnek olun.

Geri