Scudo Sports

Bisiklet alacaklara mini rehber

@can demirel
542 TL ye Astro'yu tercih edin..
Borla da o fiyatlarda sanıyorum.. O da iyi bir seçim olur tabii ki..
Selamlar

Scudo
@gürsel

Yani bunu şöyle mi anlamalıyım;kadın anatomisine göre ergonomiyi sağlamak için olması gereken kadro-gidon-sele vs geometrisi dezavantaj olarak engebeye, zorlu arazi koşullarına dayanıklılığı azaltıyor, dolayısıyla her halukarda, hangi malzeme kullanılırsa kullanılsın nasılsa gereken mukavemet ve performans sağlanamayacaktır kadın modellerinde.. ben böyle anladım büyük ihtimal yine yanlış anladım:)

@gürsel

Evet onu da soracağım, eğer çok fazla bir fark yoksa ille WSD, Contessa, Lady serilerine bağlı kalmak gerekmeyebilir mi acaba? Mesela ergonomi olarak bayan modeli olmadığı halde bayanlara uygun olabilecek markalar nelerdir? ..

@gürsel

Bir sorum da, sürekli bir kategorizasyon durumu var forumda; başlangıç- orta seviye- ileri seviye üst modeller vs... Yeni başlarken ille başlangıç tipi bir model mi almam gerekir, neden böyle bir ayrım yapılmış, düşük model kullanmadan orta ya da orta-ileri bir şey alsam bunun bir zararı olur mu? Aksi halde sürekli model upgrade etmem gerekecek ki bu lüksümün olacağını hiç zannetmiyorum :unsure:

@gürsel

yeterli oluyor çok teşekkürler ama bendeki sorular bitmediğinden daha çok başınızı şişireceğe benziyorum. Aslında burayı fazla işgal etmemek için kendim de araştırma yapıyorum ama genelde aklım daha çok karışıyor. Örneğin kadro boyu konusunda. Bacak boyu girilerek kadro boyunu veren bir tool'dan ideal kadro boyumun 18 inch olduğunu buldum. Ama kendilerine 15 ve 16 inch kadro tavsiye edilen ve bunları sorunsuz kullandıklarını bildiğim erkek kullanıcıları gördükçe de kafam karıştı fazlasıyla. Sonuçta 1.70 boyum var, en kısa erkek benden uzun ama kadro boyu nasılsa daha uzun önerilebiliyor bana..
çok bilinmeyenli parametrik denklem tüm bunlar benim için. umarım işin içinden çıkamayıp pes etmem :( :dua:
Bilgiler için tekrar çok teşekkürler...

iyi günler

gürsel bey ben scott scale 35le 40 arasında kaldım. 35 carbon kadro 40 aliminyum ama benim aklıma en çok takılan konu amortisör 40da Fox 32 F100RL 35de Rock Shox Reba SL 100mm aralarında 900 tl gbi bi fark var siz hangisini önerirsiniz .. aklım fox maşa yüzünden 40a kayıyor

@Semih Aydoğdu

Merhaba.
Tek şey yazacağım:
Aluminyum scale kadro 500 EU, karbon scale 1500 EU !!.. Karbondan (bu kalite olursa) şaşma.. İnan arada müthiş fark var..Tamam Fox maşa iyi bir şey de Reba SL de yabana atılacak bir şey değil..
Ben 2006 model Scale 20 kullandım.. farkı çok iyi biliyorum..Bir bisikletin her şeyini etkileyen kadrodur.. gerisi detaydır.. Scale karbon kadroya 50 TL lik Zoom maşa, Altus vites tak yine performansından çok şey kaybetmez..(Tabii yine de bunları yapma!1:) Sadece örnek verdim..)

Merhaba..
Gecikme için özür.. malum, işler bu ara çok yoğun..
Hepsini cevaplayacağım.. Biraz sabır..:)

@destina korucu

Bir sorum da, sürekli bir kategorizasyon durumu var forumda; başlangıç- orta seviye- ileri seviye üst modeller vs... Yeni başlarken ille başlangıç tipi bir model mi almam gerekir, neden böyle bir ayrım yapılmış, düşük model kullanmadan orta ya da orta-ileri bir şey alsam bunun bir zararı olur mu? Aksi halde sürekli model upgrade etmem gerekecek ki bu lüksümün olacağını hiç zannetmiyorum :unsure:

yeterli oluyor çok teşekkürler ama bendeki sorular bitmediğinden daha çok başınızı şişireceğe benziyorum. Aslında burayı fazla işgal etmemek için kendim de araştırma yapıyorum ama genelde aklım daha çok karışıyor. Örneğin kadro boyu konusunda. Bacak boyu girilerek kadro boyunu veren bir tool'dan ideal kadro boyumun 18 inch olduğunu buldum. Ama kendilerine 15 ve 16 inch kadro tavsiye edilen ve bunları sorunsuz kullandıklarını bildiğim erkek kullanıcıları gördükçe de kafam karıştı fazlasıyla. Sonuçta 1.70 boyum var, en kısa erkek benden uzun ama kadro boyu nasılsa daha uzun önerilebiliyor bana..
çok bilinmeyenli parametrik denklem tüm bunlar benim için. umarım işin içinden çıkamayıp pes etmem :( :dua:

@destina korucu

Evet doğru anlamışsınız..:)
Özellikle kadınlar için yapılmamış bir bisiklete kadınlar binemez diye bir şey yok tabii. Bacağınız çok uzun değildir, standart bisiklete binersiniz.. (Doğru kadro boyunda tabii )

Paranız yetiyorsa ve yapacağınız işe uygunsa üst model alın tabii ki. Ama bilin ki üst model bazı bisikletler yarışma performansı için tasarlanmıştır. Mesela boğazı yatık olabilir, gidon size alçak gelebilir.Ama yine de bunların çözümü vardır. .(Dik boğaz, riser gidon vb) Böylece hafif , performanslı, dengeli ama rahat kullanımlı bir bisiklet elde edersiniz.. Bisiklete alışma süresi çok kısadır. Yani bu mesela kayak gibi değildir.. Bisiklete binmeyi biliyorsanız yeni bisikletin dengesine, sürüş özelliklerine ilk 10-15 dakika içinde %90-95 oranında alışırsınız.. Geri kalanı yeni koşullar oluştuğunda öğrenilir. Mesela arazide dik yokuşta veya çok taşlı zeminde)
Yani bu işe yeni başlıyorum, başlangıç seviyesi bisiklet alayım da bir kaç yılda anca alışırım diye bir şey yok.Paranızın yettiği en iyi bisikleti alın.. (Bunu sadece ben demiyorum, bu işi bilenlerin (Amerikalı, Avrupalı) yazdıkları da aynısı.. Alt model alıp sonradan pişman olan çok müşterimiz var..

En kısa erkek sizden uzun olmayabilir..:)Sizin boy uzun sınıfına giriyor artık..:)Unutmayın erkeklerin bacak boyu sizinkilerden (genelde) kısadır.. Ben de bazen uzun sele borulu 16" (small) kadro kullandığım oluyor. (Boyum 1.85)Tabi o bisikletin üst borusu da uzundu..Şimdiki bisikletim 18.5", önceki bisikletim 19" idi.. Şunu da unutmayın; her bisikletin (markanın) boyları birbirine uymayabilir. Giant'ın Medium kadrosu başka markada Large gibi olabilir.. Veya Scott Aspect M ile Scott Scale M aynı ölçülerde değildir..Burda çok etken var. Yarışacaksanız (veya yarışır gibi ormanda binecekseniz) küçük kadro almanız lazım.. Ama aheste şekilde tur yapacaksanız 18" olabilir. Tabii bu durum yine bacak boyuna bağlı. En iyisi alacağınız her bisikleti denemek.. Diğer ölçülerin de uyuyor olması lazım. (Boğaz uzunluğu vs.)

boy: 1.73
kilo: 65
kulanım amacı: uzun yolculuklar ve şehir içi ulaşım
binilecek yer: daha çok asfalt yol üzerinde kullanılacak ancak uzun mesafelerde asfalt dışına çıkmak da gerekecektir.
binme sıklığı: haftanın en az 5 günü
fiyat:2000 - 2500

Böyle yazarken acaba şehir içi ulaşım için ayrı uzun yol için ayrı bir bisiklet m düşünülmeli diye de düşünmüyor değilim ancak ikisine ayrı ayrı para vermektense bir tane alıp kaliteli almak da mantıklı görünüyor. Gene de cevabınıza göre karar vereceğim. Şimdiden teşekkürler.

@gürsel

çok teşekkür ederim kararımı verdim (scale 35) sanırım sizdede indirime girmiş 1900 eu. düşmüş .. en kısa zamanda ziyaret edicem sizi .. benim boyum 1.82 uzun boyluyum yani. scale 35de elinizde bana göre kadro seçenegi var dimi Gürsel Bey

teşekkürler

@Semih Aydoğdu
Merhaba.
Süper karar:) Tebrikler..
Bu fiyat (1900 EU) nakit fiyatıdır. Kampanya vb. yok şu anda. Finans karta 6 taksitle verebiliriz. (Liste fiyatından)
Kadro boyu için merkezi arayabilirsin...
Selamlar.

@krushmut

merhaba.
Aklıma bu durumda 28" tekerli amortisörlü bir model geliyor. Aynı koşullarda bu tarz bisikleti kullanan çok arkadaş var. Scott Sportster serisi makul görünüyor. Trek'de de 7200 serisi oldukça iyi ama stoklarda kaldı mı bakmak lazım.
Bu bisikletle uzun asfalt yolda da, biraz bozuk köy yolunda da gidersiniz. Arazide dikkat etmeniz gereken şey lastik havaları. Çok şişik olursa kontrollü hızlı gidilmez, biraz inik olsa taşlık yolda biraz süratlenince lastik patlayabilir veya daha kötüsü jant yamulabilir.

Sportster veya benzeri bisikletlerin modeli veya boyunu öğrenmek için bizi arayabilirsiniz.

Selamlar.

Gürsel

merhaba Görsel Bey,
Boy: 191
Kilo:105
Kullanım amacı: ulaşım, gezi
sıklık: haftada 4-5 gun
butce: 800-900 TL
şimdiden teşekkürler

@ercan demir
Ercan bey.
Boy pos maşallah:) Sizi kalın lastikli bir 26" bisiklet paklar..Scott Aspect kadrolar oldukça sağlam, esnemez bir yapıya sahip.. 450 EU ya Aspect 50 tavsiye edeceğim. (link)

@gürsel

cok teşekkürler
ayrica nezaketinize sığınarak bir soru daha sormak istiyorum bir kac gundur aklimda iki bisiklet var kron xc 2000 ve diğeri de salcano 303 srd
sizce bu 3 güzel aday arasindan hangisini seçmeliyim
tekrar teşekkürler

cinsiyet=bay
yaş=17
boy=1.75
kg=65
amaç=ulaşım,uzun yol
nerede ve ne sıklıkta kullanacağım;şehir ,her gün

ben kron xc 4000 almayı düşünüyorum sizden uygun bir kadro boyu istiorum
ve tavsiye eddiğiniz bir model mi merak ediyorum...
TEŞEKKÜRLER

Kilo : 65
Boy:1.75

Bisiklet biniş amacı : mtb olarak ve freeride olarak yani spor.
Nerelerde : şehir,orman,gösteri yerleri,dağ,tepe
Ne sıklıkla : Haftada 3,4 gün bütçe maksimum 600..

ayrıca benım ıstedıgım : hem mtb olarak hemde freeride.örneğin scott voltage ı sadece sele yi yukselterek mtb olarak surmek gıbı.

1.82 boy için L kadro dagru secim olurmu sizce yada M kadro hangisini almalıyım ??

Geri