@destina korucu
Evet doğru anlamışsınız..

Özellikle kadınlar için yapılmamış bir bisiklete kadınlar binemez diye bir şey yok tabii. Bacağınız çok uzun değildir, standart bisiklete binersiniz.. (Doğru kadro boyunda tabii )
Bir sorum da, sürekli bir kategorizasyon durumu var forumda; başlangıç- orta seviye- ileri seviye üst modeller vs... Yeni başlarken ille başlangıç tipi bir model mi almam gerekir, neden böyle bir ayrım yapılmış, düşük model kullanmadan orta ya da orta-ileri bir şey alsam bunun bir zararı olur mu? Aksi halde sürekli model upgrade etmem gerekecek ki bu lüksümün olacağını hiç zannetmiyorum :unsure:
Paranız yetiyorsa ve yapacağınız işe uygunsa üst model alın tabii ki. Ama bilin ki üst model bazı bisikletler yarışma performansı için tasarlanmıştır. Mesela boğazı yatık olabilir, gidon size alçak gelebilir.Ama yine de bunların çözümü vardır. .(Dik boğaz, riser gidon vb) Böylece hafif , performanslı, dengeli ama rahat kullanımlı bir bisiklet elde edersiniz.. Bisiklete alışma süresi çok kısadır. Yani bu mesela kayak gibi değildir.. Bisiklete binmeyi biliyorsanız yeni bisikletin dengesine, sürüş özelliklerine ilk 10-15 dakika içinde %90-95 oranında alışırsınız.. Geri kalanı yeni koşullar oluştuğunda öğrenilir. Mesela arazide dik yokuşta veya çok taşlı zeminde)
Yani bu işe yeni başlıyorum, başlangıç seviyesi bisiklet alayım da bir kaç yılda anca alışırım diye bir şey yok.Paranızın yettiği en iyi bisikleti alın.. (Bunu sadece ben demiyorum, bu işi bilenlerin (Amerikalı, Avrupalı) yazdıkları da aynısı.. Alt model alıp sonradan pişman olan çok müşterimiz var..
yeterli oluyor çok teşekkürler ama bendeki sorular bitmediğinden daha çok başınızı şişireceğe benziyorum. Aslında burayı fazla işgal etmemek için kendim de araştırma yapıyorum ama genelde aklım daha çok karışıyor. Örneğin kadro boyu konusunda. Bacak boyu girilerek kadro boyunu veren bir tool'dan ideal kadro boyumun 18 inch olduğunu buldum. Ama kendilerine 15 ve 16 inch kadro tavsiye edilen ve bunları sorunsuz kullandıklarını bildiğim erkek kullanıcıları gördükçe de kafam karıştı fazlasıyla. Sonuçta 1.70 boyum var, en kısa erkek benden uzun ama kadro boyu nasılsa daha uzun önerilebiliyor bana..
çok bilinmeyenli parametrik denklem tüm bunlar benim için. umarım işin içinden çıkamayıp pes etmem

:dua:
Bilgiler için tekrar çok teşekkürler...
En kısa erkek sizden uzun olmayabilir..

Sizin boy uzun sınıfına giriyor artık..

Unutmayın erkeklerin bacak boyu sizinkilerden (genelde) kısadır.. Ben de bazen uzun sele borulu 16" (small) kadro kullandığım oluyor. (Boyum 1.85)Tabi o bisikletin üst borusu da uzundu..Şimdiki bisikletim 18.5", önceki bisikletim 19" idi.. Şunu da unutmayın; her bisikletin (markanın) boyları birbirine uymayabilir. Giant'ın Medium kadrosu başka markada Large gibi olabilir.. Veya Scott Aspect M ile Scott Scale M aynı ölçülerde değildir..Burda çok etken var. Yarışacaksanız (veya yarışır gibi ormanda binecekseniz) küçük kadro almanız lazım.. Ama aheste şekilde tur yapacaksanız 18" olabilir. Tabii bu durum yine bacak boyuna bağlı. En iyisi alacağınız her bisikleti denemek.. Diğer ölçülerin de uyuyor olması lazım. (Boğaz uzunluğu vs.)