Scudo Sports

Biri beni eski halime döndürebilir mi?

Seni dürten o şey benimle çok uğraşıyor bu aralar. İvedi kurtulmak lâzım...

Ak sakallı Çinli dede gece rüyama girerse hey adamım bisikletin güzel ekstra donanıma gerek yok bosuna para harcama derse belki vaz geçer bu gönül..[emoji2][emoji106]

Scudo
@Halil EROĞLU

Aslında tam da değinmek istediğim nokta buydu; insan nefsinin doyumsuzluğu.

Günüüzde her alanda bolca seçenek bulunuyor. Bir söz vardı; Cahillik mutluluktur diye. Eskiden seçenekler yoktu, markete girdikten sonra iki markadan birini tercih edip çıkıyorduk. Hatta bazı şeylerin alternatifi bile yoktu. Şimdi bir ürüne ait yüzlerce değişik model ve kombinasyon var. İnsan birşey bilemese, alsa çıksa mutlu yaşar diye düşünüyorum. Köylerde yaşayan insanların durumuna benzetiyorum bu durumu. Çok seçenek, çok kafa karışıklığı. Ve denenmemiş, elde edilmemiş herşey akılda kalan bir ekde. Zihni meşgul ediyor. Eldekini gözden düşürüyor...

Yeni kullanıcı için orta üst seviye bisiklet kullanmak o bisikletin mundar olacağı anlamına gelir. Bir kaza geçirdiğinde veya bir parça koptuğunda, kırıldığında karşına çıkan masrafın yüksek olacağını bilmelisin, belkide bu masrafı karşılayamayabilir. Bu yüzden yeni kullanıcılar için giriş seviyesi bisiklet seçmek doğru bir seçim olur. Bir zaman kullanım sonrasında eğer bu sporu hala sürdürüyorsan bir level üstüne çıkabilirsin. Zaten ozamana kadar birşeyleri öğrenmiş ve pekiştirmiş olursun. Bu söylediklerimi göz önünde bulundurursan eski haline dönebilirsin.

Bunun ilaci en kisa sürede icinize yatan modeli alip yollara dökülmek. Kan-ter icinde rampa cikarken "Ah bir Deore aktarici olsa, ne cikardim su yokusu" demiyor insan. "Su göbegi bir eritsem!" diyor. :D
Ihtiyar agabeyin konuyla alakali cok güzel bir yazisi vardi. Izniyle suraya ilistireyim:
@ihtiyar

@suat akman

Sorun tam da burada zaten. Gözümüzü yükseklere dikiyoruz ancak buna ulaşabilecek gücümüz yok. Aksi taktirde kolay, al, beğenmezsen bırak, yenisini al...

Vurguladığın diğer kısım da çok önemli. Ne alırsam alayım üstünde bir Veysel olacak. Yani altımda Arap atı olsa üstünde ben olduğum sürece sonradan açılamayacak... ))

Kısa ve öz; ilk başta fazla abartmaya gerek yok. Bu yazıyı bir kağıda yazıp bir yere asmam lâzım...

Seçeneklerin çok olması sonucu değiştirmiyor.. Ekonomimiz!..[emoji2]

@öner yıldırım

Maddi anlamda çok rahat değilim. İlk mesajımda kendini yanlış ifade etmiş olmalıyım. Ama dediğiniz gibi biraz yüzüne bakılır bir bisiklete binilecekse aksesuarlar dahil tam da dediğiniz rakam denk geliyor.

İşin garibi çok utanıyorum. İnsanlar bunu kaça aldın dediklerinde ve ben aksesuarlarıyla birlikte 2000TL'ye maloldu dediğimde "Ne yaptın sen, o parayla araba alınır, olmadı motorsiklet alınır" diye yorumlarda bulunacaklar... ))

@halil ibrahim duran

Forumun bizi sürüklediği akıntıya kapılmamak gerek gerçekten. Evet, işin uzmanları kendi aralarında tavsiyeleşsinler, biz de bilgilenelim. Çözüm sanıyorum şu formülde; Forumun dediğini de, yaptığını yapma. ))

@Kudret Kurtcebe

Kudret bey, gerçek şu ki yaş ilerledikçe insan hayata daha gerçekçi bakıyor ve ihtiyaçlarını daha iyi analiz ediyor. Bisikletin kendini bir otomobile göre amorti ettiği gerçeği gerçekten üzerinde durulması gereken bir konu. Bisiklet kullanan birinin ruhsal ve fiziksel olarak daha az hastalığa yakalandığı gerçeği var. İnsanlar anlamasalar da bisikletli bir yaşam ile sağlık giderleri de düşüyor.Böylece kendini bu açıdan da amorti ediyor. Bisikletin fiziksel ve mental olarak bizlere kattıklarını düşünürsek, amorti hesabı yapmayı seven bir toplum olarak şu otobomil sevdasından vazgeçmek gerek artık...

@Veysel A.

Dışarıda size bisikleti kaça aldın diyenler muhtemelen bisikletten anlamayan insanlardır.
O yüzden 500 liraya aldım deyin kurtulun. Bisikletten anlayan insan zaten fiyat sormaz üzerindeki donanımdan bisikletin fiyatını az çok tahmin eder hadi fiyatı söyleseniz bile o paraya murat 131 alırım demeyecektir. :)

@Edip Dinçer

Rahat olduğuna dair hiçbir şüphem yok. Normal şartlarda benim gibi koluna saat takmaktan bile uzak duran, rahatına düşkün bir adamın sürekli tayt ile yaşaması gerekir. Ben sizi tayt giymekten vazgeçirebilirim ancak benim öyle bir konum hiçbir zaman olmayacak. )) Tayttan kaçınma mazeretim muayyen bir konu. Konunul dağılmasını istemiyorum...

@BF Okuru

İşte, tam bir doktor edâsı. Empati kurabilen doktor, ne istediğimi bilen bir doktor gibi... ))

Reçetem;

1-Bir bisiklet ile başlıyorum.
2-Devam edeceksem tecrübe kazanıp seviye atlama girişiminde bulunuyorum.
3-Devam etmeyeceksem hastalıktan otomatik olarak kurtuluyorum... ))

@Veysel A.

Edip abimin dediği gibi büyük konuşmamak lazım. :)
Ben yaklaşık 1-2 haftadır giyiyorum gerçekten rahatlıkmış. Bugün giymeden sürdüm kendime işkence yapıyormuşum dedim. :)

Milletten çekindiğiniz için giymek istemiyorsanız şortun altına giyilenleri de var belli bile olmuyor. :)

@Murat Bulut

Alıntı için teşekkür ederim.

Web Tasarımcısı idim geçmişte. Sağlık problemlerimden ötürü mesleği bırakmak zorunda kalmıştım. Bu yazıyı okuyunca eski bir müşterim aklıma geldi. Bir gün beni aramıştı, ihtiyacını sordum. Bana: "Sen bana ne verebilirsin, bunu söyle!" demişti, şaşakalmıştım. Şimdi bisiklet ile ilgili bilgiler arttıkça da insan 'Neye ihtiyacım var'a değil, 'Acabâ başka neler yapılabilirim'e dönüyor iş. Kontrolü elden bırakmamak lâzım... ))

@Berke Kazankaya

Milyon dolarlık evlerin ve çok pahalı arabaların bilinebilirliği gibi bisikletin de 'en'lerinin bilinebilirliği işimi kolaylaştırırdı. Şaka bir yana, bisiklete verdiğim/vereceğim paradan çekincem yok ama benim için önemli bir meblağ harcandıktan sonra insanların bisikletime binmesi çok zoruma gider. Çocukken lastik kabak olmasın diye uğraşırdık, sonra bir arkadaşımız tur isterdi de bisikleti teslim etmeye 5 metre kala bir çizik atar içimizi yakardı... ))

@Berke Kazankaya

Dış kıyafet olarak giyilmesini uygun görmiyorum. Şortun altına giyilmesi, bu mâkul. Şortun altına giymeye kalksam lafımı yutmuş sayılmam umarım. ))

@Veysel A.

Kesinlikle giymem diyordunuz biraz öyle olacak... :)
Bisikleti ne zaman alacaksınız bilmiyorum ama aldıktan sonra şuna bakabilirsiniz: (link)

@Veysel A.
Siz soranlara aldirmayin. Karsinizdaki adam anlamiyorsa caninizin istedigi fiyati soyleyin rahat edin :p
Durust olacaksaniz da alternatif cok;
Kalite sigara icen biriyse ve gunde bir paket iciyorsa onun 6 aylik sigara parasina karsilik yillarca gidecek bisiklet aldiniz
Teknoloji delisiyse onun tas catlasa 6 ay veya 1 yil sonra degistirmek isteyecegi, dustugunde ekranini 300 - 600 TL civarina tamir ettirecegi telefonuyla ayni paraya karsilik yillarca gidecek bisiklet aldiniz.
Araba delisi ise onun 6 aylik (misal) benzin giderine karsilik yillarca gidecek bisiklet aldiniz.
Herkese verecek bir cevap bulunur :) Siz yillarca kullanacaginiz saglikli, cevreci bir ulasim hobi eglence araci aliyorsunuz. Hayata bakisinizi ve gunluk hayattaki alternatiflerinizi aliskanliklarinizi degistirecek bir oyuncaginiz arkadasiniz yoldasiniz oluyor :)

@Berke Kazankaya

Ya hocam, biraz alıştıra alıştıra ya... Hemen tayt linki yapıştırıvermişsin!!! ))

Bisiklet için bir noktadan başlamak gerektiğini nihâyetinde anlayabildim. Carraro Sportive 225'in tipini beğeniyorum. Sanırım açılış onunla olacak...

Geri