Scudo Sports

Bir soru, bir konu ...

Scudo
Dün atlas dergisinin eski bir sayısını karıştırırken, abonelik formunda abone olanlara belirli boyutlarda verdikleri fotograflar vardı, orada Yerköprü şelalesi adında bir fotografta var ama Konyadaki mi Mut daki mi yazmamışlar. Eğer Konyadaki ise bakın Mesut hocam atlascılarda şelaleyi gezmişler :=).

Sevgili Kardeşim YERKÖPRÜ Şelalesi ve Mağaraları Mut'ta değil KONYA'nın ilçesi Hadim ve Taşkent sınırları içerisindedir. Ve sadece bir tane Yerköprü Şelalesi vardır. Oda Konya'dadır.

Sevgiler...

Doğrudur o halde. Ben okuduklarımdan, Mesut Abi ise gördüklerinden bildiği için Mesut Abi doğru biliyodur. Yanlış bilgi vermek istemem.

Sevgiler...

Ben Taşkent'li birisi olarak (bahsettiğiniz) soruyu bilemediğim için kendimi kınıyorum.

Fotoğrafların farklı yerlerden farklı şekilde çekildiği için neresi olduğunu tahmin edemedim.

Bu arada İronman abimiz sen oraya hangi güzergahtan ve bisiklet ile mi gittin?

ehehehe, eğer bisikletle gitseydim, bu geziyi mutlaka şehirlerarası gezi bölümünde yine enterasan bir yol hikayesi olarak okumuş olurdunuz..

arabayla gittim. Konyaya git-gel toplam 250 km. yi buluyor. Yol ise bezginlik verecek şekilde rampalı ve hava da resmen cehennem. (yollardan insanın yüzüne alev fışkırıyordu sanki) :eek:

bu gezim keşif gezisiydi. Arabayla taşkente kadar gidip, bisikletleri arabadan indirip Göksü kanyonunu ve Yerköprü şelalesini bisikletle gezmek mümkün.

Bu "ne" ve "kimin"?

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/IMG_1793.jpg

Marş motoru olmayan klasik bir otomobilin, motor çalıştırma kolunun girdiği volant dişlisinin ön bölümü.:D:D:D:D:D

Kimin olduğunu bilmiyorum.Atatürk'ün olabilir mi ?

Peki bu manuel marş lı araba nerede, markası ne? :D :D :D (sizin kapasitenize göre soruya boyut katayım dedim )

Panjurundan BMW ye benziyor.Nerede olduğuna bakarsak önce Konya diyeyim,sonra İstanbul derim.(kaç il vardı Türkiyede yahu ?)neyse 80 mesaj sonrada bulurum :D:D:D

Bir çarşamba günü gördüm bu arabayı..
İstirahat ediyordu yolun kenarında..
Seyreyliyordu yorgun argın, dünyayı
Artık yoktu şöförü direksiyon başında..

doğduğum yıl doğru
öldüğümde 5 yaşındaydım.
yaşıtlarım toprak oldu gitti ama ..
ben hala hayatta ama yastaydım.

demekki 1933 modelinde üretilip 1938 de üretimden kalkan bişi peki abi markası buick mi ??

eğer 1938 de üretimi durduysa ATATÜRKÜN arabası olma ihtimail yüksek bence :D

1938 yılında üretimden kalkması önemli değil.Eğer otomobil Atatürk ile ilişkili ise 1933 model olan ve Atatürk ün olan otomobilleri incelemek lazım.Biraz daha ip ucu gerekecek

Geri