Scudo Sports

Bir seferde en uzun ne kadar yol gittiniz?

Scudo
7-9 Temmuz 2011 tarihleri arasında yaptığım Ankara-İstanbul turumda 2. gün 230km gittim:)

160km. Eğer güneş biraz daha izin verseydi aşmayı düşünüyordum ama tavuk gibi kızarmıştım :) Oran - Kızılcahamam arası gidip gelmiştim. Kızılcahamamda da epey arazide sürmüştüm.

235 km kendi bireysel mtb rekorumdur. 22 saat süresince toplamda.Bisiklet kullanım süresi 13 saat.
Güzergah:Tekirdağ-Lüleburgaz-Kıyıköy-Saray-Lüleburgaz
Dinlenerek ve 6 kişi yol aldığımız için tur bittiğinde hala bisiklet sürebilecek durumda idim.

Ben Darıca'dan İznik Gölü'ne gittim köy yollarından yaklaşık 75 km gitmeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim köy yollarında büyülendim gidiş dönüşüde hesaba katarsak yaklaşık 140-150 km

@eldorado

120 km'lik bir etapta bu dediğiniz olayın olması olanaksıza yakın.
İlgili bölgeyi besleyen damarlar kasıklardan geçer popo kısmından değil.

Doğru olduğunuz nokta kan dolaşımı zayıflar evet ama siz fakrında olmasanız da vücut o bölgeyi sürekli seleden kaldırma hareketine gidecek zaten.Aksi takdirde bası yarası denen şeyler oluşur.

O bölgenin hava alması ve sürtünmeyi önleyecek şekilde giyinilmesi daha önemli bence böyle uzun mesafeler yapılacaksa.
Cildin tahriş olması yani 'pişik'' diye tabir edilen şeylerin oluşması çok daha muhtemel.

50 km nin üstünde bisiklet taytı giymeden yapılan seyahatlerin eziyetten bşka birşey olmadığını düşünüyorum.
Önceleri bu giysiyi giydirmeleri için kafama silah dayamaları gerekirdi.
Ama faydalarını görünce bisikletin koltuğuna oturmadan önce tüm aksesuarlarımı kuşanırım.
Tüm bisiklet sürücülerine önerim.
İşte o zaman günde 300 400 km gidilebileceğini göreceksiniz.
Tüm sır kıyafet ve işin başında tüm enerjinizi harcamamanızda

Ben Arnavutköy (Cebeci'nin oradaki) Eminönü arası 72 km. yapmıştım...@Fatih Özgenlik
Bu çok iyi ve adeta yol bisikletlerine taş taşıttıracak cinsten! Peki, toplam dinlenme süresi kaç?

Ben bu soruyu seleden inmeden 1 dk. altında küçük duruşlar (trafik ve ihtiyaçtan dolayı beklemeler) hariç yolculuk olarak değerlendiriyorum...

Keza arkadaşım soruyu o şekilde sormuş ama bazı arkadaşlar günde alınan yol olarak değerlendirmiş. Hoş, bu yazdıklarım sonraki sayfaya geçince tarih olacak ve benzer üslup devam edecek ya...:)

Belki bir kaç maddelik oylama yapılırsa daha güzel bir bisiklet camiası profili elde edebiliriz. Ben anket düzenlemeyi bilmiyorum ama yöneticiler ana sayfada sergilenecek 10 numara çalışmalara imza atabilir. Şimdi buna vesile olayım ve bakalım; zaman ne gösterecek:

- MTB ile seleden ayrılmadan en fazla kaç km. yaptınız?
  • 50 km.'den az...
  • 50-75 km. arası
  • 100 km.'ye yakın!
  • 100-125 km. arası
  • 125-150 km. arası
  • 150-175 km. arası
  • 175-200 km. arası
  • 200 km.'den fazla!

eskişehir-kütahya 75 km. 1 gün içinde git gel 150 km. bi 10+10 kilometre de evden eskişehir çıkışına desen 160 kilometre yapmışım.

scott bisikletimle bursa kocaeli gidiş dönüş artı şehir içi toplam 280 km 13 -14 saat sürdü.tabiki çok iyi beslenmek lazım ve bisiklet çok iyi olmalı.

@eldorado

Uzun yol bisikletçileri bizi aşar diyerek ne demek istediğini anlayamadım bana göre hard cross yapmak asfalt da uzun yol yapmaktan daha zor ve yorucubir iş..

en fazla corum merzıfon arası gıdıp gelmıstım 120 km olmustu toplam

131 km gittim, izmir-iyte-konak.., 1.45 gidiş 1.50 dönüştü. Bu yaz 200 üzeri inş. yapacam. :)

çantalar yüklü 26' mtb ile 160km..90 kilo ve 26 yaşındayken :)

Erzurum-Kandilli (gidiş-dönüş),tek başıma yaklaşık 87 km yaptım,74 km 5 dakkalık 2-3 mola ile 4.5 saatte katettim,son 13 km ise 2 saatte katettim :)

Erzurum'dan eşlik edebilecek arkadaş bulabilirsem,haftasonları daha uzak mesafelere gitmeyi planlıyorum...

Geri