Scudo Sports

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

Engebeli toprak+taşlık bir patikanın bitiminde vardığım gölet kenarında balık tutan 3 kişiden biri: "Hayırdır? Ralli mi yapıyosun?"

Hep köy yollarında, tarlaların içinden geçen patikalarda, zeytinlik tepelerde gezdiğim için en çok karşılaştığım insanlar tarlasını, bağını, bahçesini süren köylüler oluyor ve başımı sallamak suretiyle selam verdiğim esnada "Selamün aleyküm" en çok sarfettiğim laf, en çok işittiğim de "Aleyküm selam" :)

Bir keresinde tali bir köy yolunda beni uzaktan gören 4-5 tane 9-10 yaşlarında çocuk yolun kenarında pozisyonlarını aldılar ve ben yanlarına vardığımda :
"Abi bisikletini bize versene" :D
Ben: "Bana lazım ama" :rolleyes:
Çocuklar: "Bi tur atalım bari" :D
Ben: "Dönüşte veririm" :p

Scudo
Maxsis Slick Lastiklere abi bu lastikler çok kabak koç sürmüysün.

-Hello
-Turiste bak!
-O kadar yol gidilir mi?
- O rampaları çıkamazsın!
- Bunun motorlusunu alsana!

Dünkü turumda bana çocuklar "Yarış mı yapıyorsun ?", "Abi bir tur atayım", "Kafanda kask neden var ?", "Nerden geliyorsun ?" biçiminde seslendiler. Ayrıca bisikletimi beğenen çok kişi oldu. Sadece Ahmet Yesevi Mahallesi'nden geçerken 3 çocuk kafamdaki kaskı görünce alay ettiler. Ben de "Bisikletten düştüğünüzde kaskın kıymetini anlarsınız" diyerek Aydınlı'ya doğru yoluma devam ettim.

Süper yaa hepsini tek tek okudum :D :D

Bende ilk bisikleti aldığım gün eve döndüğümde alt komşu olan teyzeyle karşılaştım. Tabi kafada kask gözlük eldiven görünce ilk cümlesi

- Turist olmuşsun Ömer ne bu hal...

bir ara tıkandım ne diyeceğimi bilemedim. Toparlandıktan sonra

- ee evet teyze Turist Ömer oldum ben diyebildim :D :D

Tabi yaptığım işi beğenen saygı duyan komşularımız da var.
Özellikle konuyu öğrenmek istediklerinden dolayı soruyorlar bu ne şu ne gibi ve dikkatli bir şekilde de dinliyorlar.
Bende üşenmeyip hepsini anlatıyorum. Böyle güzel insanlarımız da var ama az:(

Konyalı muhabbetlerini bilen bilir,

"aha piskete bi bakıvır amma iyiymiş, age nirden aldın ya? Benim de vardı zamanında şumanoydu :D"

ben bunu duydum koptum zaten, kask taktığım zaman en çok "uzaydan gelmiş lan bu" diyenlere çok gülüyorum.

bi kaç kendini komik sanan genç, kız arkadaşlarını almışlar hava atıyolar bisikletle yanlarından geçince çocuklardan biri:
-aha teker dönüyo lan dur!! diye bağırdı. gülüştüler falan.
yavaşlayıp:
+o kadar jant teli sana girse sende dönersin.. deyip yoluma devam ettim :) biraz ayıp bi cümle ama idare edin artık bu şekilde başa çıkılıyo anca :D

en çok duyduğum hello :))
ama bulunduğum yerde şehir içi kaskı takınca en çok sorulan soru yolculuk nereye ?
ama şunuda duydum elleh( şaşırma tepkisi) kaska bak :))

@CEM KILINÇ

cem bey eger ankada olsanız aynı kişii derdim gecen yine beyaz şahin yanımdan gecerken aynı şekilde "ha...." ile başlayan ama hala ne oldugunu cözemediğim bir şekilde bagırdı:D

• Beğen
Tepkiler: Cem Kılınç
ne bilim ya bu ülkenin insanları ne zaman akıllanacak?daha öncede defalarca söyledim dünyanın her cins insanını gördüm yurtdışında ama bizimkiler kadar cahilini hiç görmedim.yani allahın unuttugu mogalistandaki çoban bile inanın sizinle gayet güzel sohbet ediyor.Ama 30 yaşındaki bir anadolu gencimiz sadece abi kaç baıyor yokuşta yorarmı ne gerek var bisiklete motor alsana gibisinden muhabbete giriyor.Cidden bu halk bir garip yada ben garipim :)
Bakın bir anımı anlatim askerde emrimdeki erlere doldur boşalt yaptırıyorum her neyse bir tanesi arkadaşının göğsüne tutup ahaha bak vurdum seni diyip tetiği çekti neyseki barutlar o kadar eskimişki ateş almadı.Yani insanımızın zekası bu kadar ne az ne fazla yaptıgı eylemin neye sonuç vereceğini düşünmeden haraket ediyorlar.Eğitimli maymunlar bile uzaya çıktı hala bir türk çıkmadı bunun farkındayız dimi arkadaşlar neredeyse dünyadaki tüm ülkelerden insanlar çıktı :) adamlar güvenmiyor bize böyle adamlara nasıl güvenirsin dimi?

• Beğen
Tepkiler: Cem Kılınç
ençok hello diyorum dahasıda var
firenleri nerede
en önemisi o kadar yolu bisikletle gitmemişsindir inanmam altı üstü 50 55 km gidiyorum oda bir işim olduğunda hem sporumu yapıyorum hemde param cebimde kalıyor öğrencilik zor

bir köy girişindeki ağacın gölgesindeki köylü beni yukarıdan aşağıya süzdükten sonra benimle kıvrak anadolu zekasıyla hafif yollu dalga geçmişti....şöyleki..ben gelmiş kafamdaki kaskı çıkarıp selamladıktan sonra çeşme varmı diye sormuştum köylüye....oda çeşmeyi tarif ettikten sonra bana .........uzaydanmı geliyon....oradada.. bisiklet kullanıyorlarmı ? diye sormuştu.........ikimizde birbirimize çok gülmüştük oan....unutamam...

• Beğen
Tepkiler: ErdincAydin78
Geri