Scudo Sports

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

Küçük çocuklar genelde "aa bak yarışçı" diyorlar.

Yurdum insanının ne dediğini dinlemiyorum, o an bi kulağımdan girip diğerinden çıkıyor. Hatırlamıyorum o yüzden :)

Scudo
- "aa bisikletin çok güzelmiş abi.."
- "yuh olm bisiklete o kadar paramı verilir, motor alsaydın ya"
- "kaç basıyor bu alet" > ortalama 35 zorlayınca 55'i görüyorum > "ya bırak Allah aşkına (bendemi alsam ki)"
- "lan aynısını dün migrosta gördüm 99 TL'ye satılıyordu keşke alsaymışım"
- "bisikleti nerden aldın?"
- "o lastik patlamıyor mu?"
- "dolma teker mi o"
- "kaç fites" << :D

İnsanların bu işi anlamamasına saygı duyuyorum sonuçta zevkler renkler farklı ama bisikletçilerin cahillik yapmasına sinir oluyorum.
Bir kaç ay öncesinde 1.6 conti. sportcontact slick lastikleri jantıma geçiremedim, yanımda tornavida türünde birşeyde yoktu, jantı ve lastiği aldığım gibi yakındaki bisikletçiye gittim. Aynı zamanda hem motor tamiri ve salcano servisi, çok tehlikeli yani .
Neyse;
-hocam lastiği takabilirmisiniz 2 dakika,
-(lastiğe bakıp) ne kadar bu ?
- tanesi ... TL
- (Gülerek yandaki elemana lastiği gösterip tanesi ... TL ymiş)
- Nerede süreceksinki sen bu lastiklerle, hemen patlar.
- (Diğer kişi) Sahilde sürer işte anca ordada camlar var gerçi...
- Sana bizim cst lerden verseydik keşke hem fiyatı .. tl.
- Açıkcası acıyan gözlerle, patlak koruması olduğunu vs. bir kaç şey söyledim tabi nafile.
Bu tür bisikletçilerden uzak durmak lazım, odun gelmiş odun giden tipler, bir işi yıllarca kör kütük yapıyor, gelmiş birde cst yi övüyor :ci: .

Gereksiz salça insanlarla muhattap olmuyorum zaten, sadece güleryüzlü insanlar ve küçük çocuklara gülümsemek yeterli oluyor.

Yıllardır İstanbul'da bisiklete binerim. Hiçbir şeyden rahatsız olmadım tuhaf bakışlardan rahatsız olduğum kadar. Sanki bir garâbetle karşılaşmışcasına insanların yabansı bakışları beni çılgına çeviriyor. Hele bir de adeta film setinde sahne seyreder gibi izleyişleri yok mu, hepsine kafa göz dalmak istiyorum. Yeter artık be, alışın artık şehirde bisikletçi görmeye. Nedir tuhaf olan? Anormal olan nedir kardeşim? Bisiklete binmenin nesi garip? O mal mal bakan gerizekâlılardan biri bu mesajı görsün de cevaplasın istiyorum. Bu soruyu onlardan biri cevaplamalı.

Şehir içinde en çok duyduğum şey "LAAAAAAAN"
Tabi buna söz denmez, böğürtü denir... korna sesi gibi birşey benim için, anlamsız, gereksiz, gürültülü, çirkin....

Bugüne kadar duyduğum en çirkin söz; Sincan beyliği sınırları içinde piç kasa diye tabir edilen zibidi işi bmw 3.16'nın birine doluşmuş iki üç tane öküzün camdan çıkıp, "g.tün acımıyor mu la, nasıl s.çıyorsun?" demesi....
En güzel söz ise; Ankara cehennemine düşmüş 35 plakalı bir arabanın içinde doğal sarışın, güzeller güzeli bir ablamızın başını dışarı çıkarıp, "yaptığınız şeyi çok takdir ediyorum, bravo size" demesiydi...

Hello denmesi falan doğal geliyor artık, sıradan hale geldi benim için... bozuntuya da vermiyorum ha, rol kesiyorum... hatta bir keresinde Ankara çevre yolunda polis durdurmuştu, burada bisiklet sürmek yasak demişti, ben de turist ayağına yatmıştım, "I don't understand you meeeeeeeen!!!" demiştim :) işe de yaradı yani :)

@Livestrong

Herkonuda geriden geldiğimiz için bakışlara sözlere aldırmamak gerekiyor. Arabalar sıkıştırmadığı sürece yüzünü bir daha görme ihtimalimin düşük olduğu insanlara pek karşılık vermem ben, sonuçta stres atma amaçlı biniyoruz bisiklete. Laf dalaşı veya pataküte kavga ederek günümü mahfetmelerine izin vermem.

@Ahmet Gürkan polis diyaloğu güzelmiş :D

Adana çevresinde köylerde insanlar bazen uzaydan gelmiş gibi baksa da sağolsunlar rahatsız edecek bir şey söylemezler. Bazen (mevsimine göre tabi) geçerken mandalina falan yemeye davet edenler oluyor. En çok sorulan soru da "yorucu olmuyormu?" . Cevap kısa oluyor "evet".

iki arkadas bir keresinde sincandan ostime gidiyoruz yolun yarısında polis durdurdu
-Lan nereye gidionuz?
-ostime
-nerden gelionuz
-sincandan
-oha o kadar yolu bu yasta bisikletlemi geldiniz
-hee
-kac saatte
-1
-kafandaki ne
-bi de polis olcan bilmion mu
-lan bak benle dalga geçmeyin sizi var ya
-eee
-size ceza kesmeyenin...
-ne yazıcan oraya kurallara uyarak bisiklet sürüyolardı mı
-iyi fikirmiş lan
-(biz koptuk tabi)abi sizin işiniz vardır sizi tutmayalım
-güle güle

• Beğen
Tepkiler: Serkan Demir
Türkiye turumda duyduğum "hello"yu, bir Amerlikalı ülkesinde tur atsa duyamaz... :D :(

Sen nerden geliyon? nereye gidiyon bilader?
manyakmısınız la ben araba ile yapmıyom o kadar mesafe...

kişi: oha bisiklete bak!!! incecik la tekeri bunu nasıl taşıyor?
- normal taşıyor yani nasıl nasııl?
kişi: kaç kilosun sen?
- 115kg.
kişi: la dolma teker o yüzden taşıyor yoksa nasıl taşıyacak kih kih kih
- yoo bildiği havalı, pompa ile basılıyor
kişi: kaç para la bunlar, pahalıdır da haa 1000 lira eder
- nasıl yani, samimi olarak 6 bin cik :S
kişi: ohaaa şahin parası la, 4 tanede borbet jant alırım, cıstak cıstak gezerim la
- şahin al gelde verem eline trafikte :D
kişi: nasıl yani?
- hadi kolay gelsin!!!
kişi: sanada (anlamadı)

• Beğen
Tepkiler: Emirhan Kaya
@muhammed yılmaz

tekerin döndüğünü anlamaya yetiyo demekki sadece kafa

• Beğen
Tepkiler: Harun. ve Deda
Bana laf edenler benden küçük oluyo biniyim bi tur falan diyorlar :D
Ben başıma gelen bir olayı anlatayım şehir içinde arkadaşlarımla gezerken bir zenci geçiyordu yanımızdan geçiyordu arkadaşım hello gibi salak salak konuşmaya başladı zenci telefonla konuşuyodu telefonu kulağından çekti ve şunu arkadaşıma dedi
' You Salak ! ' ve bizde baya gülmüştük :)

• Beğen
Tepkiler: Serkan Demir
neredeyse her bisiklete bindiğim gün ben de burada paylaşılacak derecede laf atmalarla ve tepkilerle karşılaşıyorum bir çoğunuz gibi..bunlardan en son karşılaştığım ise şöyleydi:

yanlarından geçtiğim sırada bana "Hello" diye seslenip kendi aralarında "aha turist olm bunlar" diye konuşan bi grup gence dönüp "merhaba" deyince yüzlerindeki şaşkınlık ve heyecan görülmeye değerdi. hayır sarışın falan da değilim ama.. :)
zaten kasklı, formalı, bisikletli biri olsa olsa turist olur.. ne işi var böylelerinin bizim memlekette değil mi :)

Bizede bir keresinde bilecik-söğüt de çocuğun biri hello demişti.Arkamdan gelen ferhat abimin tepkisi ise şu oldu

''Ne hellosu lan türküz biz'' :D

• Beğen
Tepkiler: ErdincAydin78
yokuş aşağı inerken ufaklığın biri '' En büyük yarışçı sensin abi :D Alsana önüne beni gezelim çorluyu anneme gösteriyim'' demişti :D

• Beğen
Aslında "Hello" denmesi bana göre iyi birşey sonuç olarak hiç ilgisizlikten iyidir ;)
Neyse banada -en çok denen şey abi hareket yapsana
-OHA LAN BİSİKLET ZIPLIYO
ve en sevidğim :D;
Çocuk:ABİ AMOTÜRSÖR OLMASA ZIPLATAMASSIN
Ben:Ver senin bisikleti zıplatayım :D (80 lerden kalma ince teker bi yol bisikleti)
Zıplattıktan sonra
Çocuk:OHA LEN ABİYE BAK ! :)

Bir anımda arkadaşımla bir tur planlıyoduk oda "La aslında ben Almana benziyom Hans'ım olum ben artık"

Hello'lara alıştı artık oda :)

Ben:"Abi senden olsa olsa Hanszo olur :D"

Hah en sevdiğimi unutuyodum :)

Bisikletçideyken malzeme bakıyorum orada çalışan elemanın arkadaşı gelmiş işte benle konuştular kaça aldın falan bende alcam vs. :) sonra dedi bu jantlar çabuk kırılıyo diyo (Çift örüm) dedim bunlar özel senin onormal tekerindeki 36 jantın 1 tanesi benim jantımın sağlamlığında oda dedi : yok yok dikkat et sen bunlardan çok geldi bize (Bkz: bisikletçide çalışmıyor :) )

Başka bir bisikletçi;

Ne haddimeyse vaktim olmadığından frenleri ayarlatmaya gittim disk olduğundan yapamadı birşey

-Abi bu bu kadar tutar "DİKS" fren bu :)
sonra elime anahtarı alıp kendim yaptım sonra çocuğa verdim bi tur at gel :)
-Abi daha önce bisikletçi de mi çalıştın ?

Ben:Babanne eh bende bisiklet alcam para falan denkleştiriyorum işte sen nasılsın ? :D
Babannem:Hele ne kadarmış o pisiklet
Ben:XXX
Babannem:Olum motor alsana sen :D

Babannem yeteneksizsinizi izlerken ( Murta Gencer ve arkadaşı)
Babannem:Ben genç olsam bunları yapardım ne var bunları yapmakta ?
Ben:Hıhı :)

Geçenlerde biraz aksiyon olsun diye konya/ereğli'nin en yukardaki köylerinden birine gittim 12 km tırmandım patikadan inecem keçi yollarından :)-- Tam hız yapıyordum inerken yukarda köye yeni yol açmaya çalışa bi kepçeönüme çıktı kurtardım agaçların arasından felan seslendi durdum kepçe operatörü Bagrıyor ama öyle böyle degil Neeeee tarafaaa giden Nerelisin hoopp anlıyonmu diyor ben biraz durdum dinledim :D (biraz ilerdeki köy melicek benim köyüm) - Melicekliyim abi dedim... Adam yapma yawwBir üzüldüüü... :D Bazen süper oluyor.

• Beğen
GBT'11 turu sonu Marmaris'e vardık, bi gece orada kaldık. Sabah bisikletle şehir merkezinde dolaşırken bir cafe sahibi bey bize ingilizce olarak: -buyrun, kahvaltı var vs.. dedi. Bende: - We are Turkish, dediim. Sonra gene ingilizce olarak bize: - Ama turiste benziyorsunuz dedi. Herhalde benim şaka yaptığımı sandı. Artık dayanamadım, dedim: - Zonguldak'tan selam getirdim, hadi eyvallah. :)

Geri