Bende şu bisikletle uzaktan yakından alakası olmayanların ISRARLA "abi ince lastik taksana daha hızlı gidersin" demelerinden bıktım ya. Bende bazen "iş lastikte değil motorda" deyip geçiyorum.
Tabi bunun yanında "kaç para", "kaç vites", "kaç yapıyor" gibi klasik sorular cabası..
-Yarış bisikleti mi bu?
-Yok, dağ bisikleti.
-Çok hızlı gidiyor, vınn diye geçtin gittin yetişemedim sana. Yarış bisikleti galiba?
-Yok, değil. Asfalt lastiği var ondandır. (Bisiklette değil motorda iş desem belki bozulur falan dedim içimden, fazla uzatmadım lafı).
Amcayı inandıramadım dağ bisikleti olduğuna. Belki de kadrodaki "Race" yazısındandır ama İngilizce bildiğini de sanmıyorum ki...
Bir keresinde lastiğim patladığı ve yanımda pompam olmadığı için en yakındaki bisikletçiye girmek zorunda kaldık. Bisikletçinin bisikletin fiyatını duyduğunda ilk tepkisi "Kazıklamışlar seni" oldu. Ayrıca adam ısrarla 440€ luk bisikletle 150 TL'lik arkadaşıma verdiğim eski demir kadrolu bisikletimi kıyaslayıp "Arasında çok az fark var yiğenim" demesi sonucunda birinin demir kadrolu ve ağır diğerinin ise aluminyum kadrolu olduğunu söledim ama bana inanmadı. Gitti hemen dükkandan koca bi mıknastıs getirdi. "Olur mu öyle şey, bu da demirdir" diyip kadronun 2 cm arayla 5-6 yerine tuttu. O sıra tabi sadece adamın suratını izledim Sonra yine aluminyum olduğuna inanmadı tabi. Bu seferde Kr-Ni olduğunu savundu, ben de daha fazla sürdürmedim. (Zira adam daha sonra "bütün kadınların çalışmayıp evde oturması sonucunda iş performansının artacağı ve sosyal bir değişime imza atılabileceği konusundaki devrimi sohbeti kısa kesmemin ne kadar doğru karar olduğunu gösterdi)
Sen yine ucuz yırtmışsın bu adam bizim Ernesto de GARGARA modellerinden galiba. Böyle adamı gördün mu ölüm gibi sessiz ol bence Allah cc islah eder belki ?
Ama çok enteresan bir durum iyi idare etmişsin
Mersin den Çamlı yaylaya gidiyorduk. Eshabı Keyf e uğrayalım dedik yol üstü olduğu için. Yolda bir teyze denk geldi.
Teyze- Nereye gidiyonuz bu tekerlerle ?
Biz- Çamlıyaylaya teyze.
Teyze- ...k gidersiniz..!
Biz-...............!
Bir müddet şaşkın şaşkın birbirimize baktık. Teyze öyle birşey söylediki kilitlenip kaldık. Bir hafta cadırda kaldık. Dönüşte aradık ama teyze yoktu.
Çamlıyayla da kalırken hergün 2 kişi çarşıya inip alışveriş yapıyorduk. Geziye 4 kişi gitmiştik. Bir sabah yine uyandık ve Arkadaşım Soner le beraber indik çarşıya. Meydanda havuzlu bir kahve var gel şurda bir çay içelim dedim. Oturduk çayları yudumlarken ileriden 2 amca geciyordu bir tanesi yanındakini dürttü ve bizi göstererek bunlardan 2 tane daha var dedi. )
bisikletle pek ilgilenmeyen arkadaşlarla konuştuğumuzda:
-ne kadar kardeş bu bisiklet?
-ya 600 civarı.
-ohaa sen bana o parayı verseydin sana motor(motorsiklet) alırdım ben beah!
gibi kısa bir diyalog geçiyor ve ben buna deli oluyorum.
bende geçende bisikletimle uzun yola çıktım. forumdan bi arkadaşı gördüm yolda. konuşuyoduk ama ilk başlarda o konuşuyodu ben boş boş bakıyodum. yolda giderken anlaşılmıyo.
Bugün forumdan bir arkadaş ile parça alışverişi dolayısıyla Eminönü İskelesi' nde buluştuk. Bir süre de muhabbet ettik. Yanımızda da bi tip dikiliyo. İskele önü malum kalabalık.. Çaktırmıyo hesapta ama arada bi bize bakıyo kulağı da bizde, bizi dinliyo direk. En sonunda dayanamadı, yaklaşıp soruyu patlattı "Kaç vites bu?" Ben suratına öyle bi baktıktan sonra 21, diye cevap verdim, biz arkadaşla tekrar muhabbete döndük. Arkadaş bisikleti kaça aldığımı sorunca 500 cevabını verdiğimde, hesapta bize çaktırmadan kulağı bizde olan arkadaş yine atladı; "Nee buna 500 mü verdin?" -Evet "nasıl yani 500?, alt geçitte 150 Liraya satıyorlar her çeşit var 18 vites, 21 vites..." Sonra da uzaklaştı yanımızdan
mahallemin bakkalı serdar abi- olum bunun elenktirkleri var lan. ne uğraşıyon bunlan.
yan komşum kerim abi - gece sürüşlerini giderken gördüğünde. sende akıl var diyenin ben taa......
geçenlerde odamda bisikletimi silerken beni izleyen arkadaşım.- (diyoloğu aynan yazıyorum)
-kanka ne dicem sana
- he moruk de bakım
- olum siz yanlış yapıyosunuz lan
- nolduki
- olum bunların viteslileri varmış. 18 vitesi olanlar bile varmış. keşke parayı denkleştirsende ondan alsan....
.......................
......................
uzuuuuuunn bi sessizlik
.......................
......................
......................
-mal
Oğlum manyakmısın ? Üstüne az daha katıp araba alsaydın,motor alsaydın ? Favorilerimdendir
Yalnız bunu söyleyenlerin; imrenerek baktıklarını hissediyorum bisiklete çünkü bu işi gerçekten severek,isteyerek yapıyorum. Kültürden yoksun insanların yorumu böyle oluyor genellikle..Aslında kıskanılıyoruz oldukça
Abi kac para bu 2bin tlye topladım.Enayii araba alırsın...
Tur halindeyken bizi göre cocuklar.Abiiiii yarışmı warrrrrrr...!
geceleri taksimde sürüyorum bazen insanlar arkasında kask,siyah gözlük,soguk havalarda kar maskeli birini görünce...Gac olumm kenarıya durr.nerden gelmiş laaaa bu buraya
biiskletin ekipmanlarını deyiştinice evdekiler.olum delimisn yha yazık deyilmi o paralara
bazı turlar icin sabah ezanından bile erken uyanıyorum,telefonun sesine abimde uyanıyor nereye lan şuraye gitcez biisklet ile.heee iyi saat kac peki.04:30 lan aklını s..k..m emre git yat.bende abime kızıyorum.asıl sen yat sus diye kacıyorum sona evdeen